- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
Odetchnełam z ulga podejrzenia lekarzy co do córeczki koleżanki sie nie sprawdziły i ajk wszystko bedzie dobrze w paitek wychodza do domu a mialy siedzien ponad tydzień wiec jestem happy lubię takie zakończenia
nat19 No niestety temu sie tak tych tabletek teraz boje zeby znowu nie był gigantus jakis ale puki co jest malutki a ja zas na odwrót przed ciaza tylko biale na ciemne nie mogłam patrzeć a teraz zmiana i smakują mi takie wydziwiane chleby no włansie chya przez to ze sa smutne to mi sie takie podobają nostalgiczne małz mial juz nie jedna szanse żeby sie wziac w garść ale pewnej rzeczy ja nie przeskoczę tym bardziej ze kolejna ciąża a zmiany nie ma nawet to ze wciazy jestem nie powstrzymuje go przed pewnymi skrajnymi zachowaniami wiec raczej jest nieuchronny upadek z reszta powiedzial nam ze jak nam nie pasuje mamy sie wynieść wiec sie zaczęliśmy pakować z małym wiec za wesoło nie ma ale powiedzialam koniec dobrego nawet jak cos z obiadu zrobie innego mam wene ale głupiego dziękuje nie powie czułości zero tylko oglądanie sie za innymi wiec nie jest wart ani mnie ani dzieci, widziałam ten filmik cudny ciekawa jestem czy tak zawsze jest jak muzyke slyszy czy tak sie rusza i klaszcze
meridka Zobaczymy jak to z pogoda wyjdzie zapowiadają nie za fajna wiec nie mam co do tego optymizmu my swieta hm.... teściowa od tyg wydzwania kiedy bedziemy a my planu nie mamy żadnego zobaczymy jak sie bede czuła z moja mama tez nie nie umawiałam sie na nic bo bedzie po leczeniu wiec jak zawsze weekend spedzi w łóżku niestety wiec święta na do d... wiec sie nie zwalamy a głowę na obiad czy cos ani ich nie ciagniemy bo wiadomo po prostu wstaniemy rano i juz a co do menu śniadaniowego moze jajka faszerowane jakas sałatka bez szaleństw w koncu stan jest taki a nie inny wiesz on sobie zdaje z tego sprawe ale nie robi nic zeby to zmienic a jak nie zmieni ja nie widze sensu ciągnięcia na sile a dla mnie szczesliwa mama to szczęśliwe dzieci wiesz to nie jego pierwszy wybryk i na pewno nie ostatni chyba na starość głupieje tym bardziej ze nam powiedział ze jak nam nie pasuje mamy sie wynieść wiec zaczęliśmy sie pakować a synek do niego ze tata jest zły i on sie ma wynieść poza tym nawet kolejna ciaza nie powstrzymuje go przed pewnymi zachowaniami a tego tolerować nie bede To czekam na foto jak juz zegra będzie na miejscu, fajna ta figurka zajaczka świątecznie na calego u ciebie sie robi
Ma ale ani jak ani mazl nie mielismy ponad 4kg przy urodzeniu a nawyzej 3, 5 w porywach wiec wiesz nie powinien byc az 4400 synek temu sie tych tabletek teraz boje biora raz za czas tym bardziej ze zaraz wiosna w pełni nowalijki bedą a tearz biore jak biore i maluch jest mniejszy nawet od synka w 1 ciazy w tym samym tyg jest mniejszy wiec jestem spokojna ze gigantus nie bedzie u was wszystkich maluchy maja ok 500g a mój ledwo 350 wiec jakies to znaczenie musi miec
A mi sie wreszcie udało dorwać książki co w przedszkolu synka mi polecali zeby łatwiej go ogarnąć i te jego humory wiec teraz czekam na paczuszki az do mnie przyjdą i biorę sie za lekturę puki jeszcze w 2paku jestem i będziemy to wdrażać ciekawa jestem bo opinie sa podzielone ale wiecej na tak i bardzo pomocne sa wiec zobaczymy
Nic zmykam muzyki posłuchać i nyny choć w dzie trafiła mi sie mala drzemka bo nie szlo juz wytrzymać
Milego wieczorku
- ZoryaX7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Jestem cała i zdrowa. Jakoś czas mi szybko mijał i nie miałam czasu zajrzeć. Z lekkim opóźnieniem odpisuje na wszystko
Nat19 fajna strona z sukienkami – może sama sobie coś na niej sobie upatrzę. Ja wagę 52 – 54 osiągnęłam po trzydziestce. Wcześniej ważyłam 49-51 i obecna waga to mój rekord. Ja już ważę 61 kg. Mój brzuszek wreszcie się ujawnił i jest co raz bardziej do przodu. Faktycznie na fajne okazje trafiłaś w Agata Meble. Ja powinnam dokupić kilka rzeczy dekoracyjnych, ale jakoś nie mam teraz do tego głowy. Ładnie paznokcie. Nie fajnie z tą glukozą wyszło. Współczuje. Super zdjęcia. Ja już teraz pokupywałam trochę ubranek i o dziwo moja mama też, a myślałam, że jest przesądna. Reszta ubrań uniwersalnych po moim bratanku Brzusio Twój rosnie ładnie
Magiczna Kochana cieszę się, ze o mnie pamiętasz. śliczny brzusio. Mój się robi podobny do Twojego. A zawsze wieczorem brzuszek mam większy. Super wyglądają Twoje ubranka.
Roxi mam nadzieję, że juz zdrowa jesteś.
Tysiiiak o jaka ładna z Ciebie dziewczyna. No to niespodzianka. Gratuluję synka. Fajnie dla brata mieć brata i zwłaszcza przy tak niewielkiej różnicy wieku. Kacper bardzo mi się podoba.
Kasiorek a na ile osób będziecie robić chrzciny? Mój mąż ma sporo rodzinę, że u nas w mieszkaniu to nie ma mowy. Gratuluję synka. Oby z malutką Twojej znajomej było wszystko dobrze. Jak masz ochote to pisz co Cie gryzie, jeśli nie to trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło.
Meridka ja swojemu chrześniakowi ostatnio też kupowała lego. Dzieciaki lubią takie rzeczy. super brzusio. Mam nadzieję, że uchwyty Wam uda się kupić identyczne.
8kasia8 Twoje dzieciątko ruchliwe, a ja to chyba jakaś gruboskórna jestem, bo nadal nie czuję ruchów. Czytałam, że niektóre mamy czują dopiero w 22 tygodniu, więc się nie stresuję. Super, że z Twoja siostrzenicą już wszystko dobrze. Naprawdę miałaś niezłą lekcję macierzyństwa. Ja mam tak jak Ty, jeśli chodzi o obuwie. Zawsze raczej nosiłam wyższe buty, a jak założę płaskie to kręgosłup mnie boli. Kasia ja tez tak uważam, ze lepiej zacisnąć pasa i kupić swoje mieszkanko. 50 mkw to ładny metraż i cena 3200 za metr też fajna. Bierzcie kredyt na tyle ile wiecie, że będziecie mogli spłacić. Zawsze można nadpłacać i ja tak zrobiłam, nadpłacałam. Ja też uwielbiam rajstopy ciążowe. Jaki cudny brzuszek. Coś czuję u Ciebie chłopca.
Czajusiątko to super, że Oliwka tak ładnie opiekowała się maluchem. Ja miałam zamiar Jeżyc okna, ale mąż mi doradzał i moja mam te, wiec ich nie umyłam. Mąż mi umyje, ale jak pogoda się poprawi. U nas Świat nie robimy tylko idziemy do rodziców, więc na noc wracamy do siebie, więc jakoś wytrzymamy z brudnymi oknami. Śliczna księżniczka. Same niespodzianki. Mój brzusio robi się podobny do Twojego, tylko ja mam mniejszy. Cudny brzuszek
Mamalinka witaj!
Agnieszka super, że z mała wszystko dobrze. Cos czuję, że pewnie ja ostatnia.
U mnie tez w tym tygodniu brzydka pogoda, a ja zrobiłam trzy prania i bałam się, czy z balkonu mi nie odlecą . U mnie wszystko dobrze. Byłam w pracy, uporządkowałam wszystko i 1,5 roku wolnego. Dziś ugotowałam ogórkowa i wyszła mi wyśmienita, aż sama zdziwiona jestem. Ja za 1,5 tygodnia mam wesele. Ciekawe, czy dam radę. Nawet nie wiecie jak jestem zmęczona po przeczytaniu 10 stron. Muszę od teraz być na bieżąca. Ja połówkowe mam 15 kwietnia. Ciekawe czy potwierdzi się, że dziewczynka ,bo już Wam się muszę przyznać, ze dwie sukienki kupiłam Najwyżej komuś dam w prezencie.
- ZoryaX7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
czajusiątko no właśnie już jest duży a co dopiero będzie w 9-tym miesiącu
Twój brzusio tez już spory! ładny! i spodnie znajome
kasiorek0310
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
no właśnie o cytrynce zapomniałam ale nie było źle, jakoś nie wydawało mi się to picie nieprzyjemne, jeszcze dolewkę dostałam, bo glukozy pani mi dobrze nie wymieszała potem te dwie godziny z gazetą przesiedziałam ale strasznie ziewając
mam już podgląd wyników i glukoza na czczo 91,18 a po 2godz 89,70, pozostałe wyglądają dobrze ale zobaczymy co gin powie, najważniejsze, że nie ma cukrzycy
strasznie Ci współczuje kłopotów z mężem! ale skoro masz się męczyć i dzieci mają patrzeć to może rzeczywiście trzeba im i Tobie tego zaoszczędzić
cudowne wieści o znajomej i jej córci! jak to dobrze, że podejrzenia się nie sprawdziły!
Magiczna o tak u mnie tez pizga jak na Uralu!
a ja też nie znam w ogóle płci mojego dzieciątka, może przy następnej wizycie się to zmieni nie jesteś sama!
no wiem właśnie, że duży, aż się trochę boję, ciekawe co na to mój gin powie
też tak mam, że mi niewygodnie, często się kręcę, też jest mi ciągle gorąco, to chyba normalne
wiewiorka i jak po wizycie u gina? co powiedział na twardniejący brzuszek?
nat19 leć, leć po rajstopki, zobaczysz sama jaką ulgę przyniosą
ale mi smaku na naleśniki narobiłaś!
super, że wirus przeszedł
meridka tez się boję tych zająców ze śniegu lepionych! oby nie!!!!
u mnie tez zapanował wielkanocny nastrój, przedwczoraj się wzięłam
trzymam kciuki żeby to ciśnienie Ci się unormowało!
my śniadanie wielkanocne zjemy we dwoje, potem na obiad do mamy męża a potem do moich, na drugi dzień odwrotna kolejność czyli tak jak co roku
no tak jak teraz na siebie spojrzałam to dość pokracznie wyglądam, tu chudo, tu grubo, ehh, jestem naprawdę piękna! figurę właśnie zatracam, bo przez brzuszek i piersi dziwne postawy przybieram
śliczny ten stroiczek z zajączkiem
ja jestem konsultantką od kilkunastu lat i niestety nie potrafię się oprzeć i nie zamówić czegoś dla siebie przy okazji składania zamówień dla klientek
ja też się zastanawiam czy po tych witaminach może mój dzidziuś tak rośnie i z tego ten brzuszek taki duży ale gin kazał brać, zobaczymy na wizycie ile maluszek waży, tez gdzieś czytałam, że waga dziecka zależy od wagi w jakiej urodzili się rodzice, też to sprawdzę, jak nie zapomnę
ZoryaX7 nareszcie!!!! gdzie Ty się podziewałaś?! szukałyśmy Ciebie!
wszyscy wróżą nam chłopaka, i Ty też! ciekawe...
super, że w pracy ogarnęłaś, teraz zasłużyłaś na odpoczynek! korzystaj i zaglądaj do nas na bieżąco!
trzymam kciuki żeby 15-ego potwierdziła się płeć córeczki i żeby sukienusie się przydały!
zmykam, bo Tż niedługo skończy i wróci do domku, chyba naleśniki mu usmażę i sama też zjem (przez nat19)
spokojnej nocki!
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Kasiorek no jestem w szoku co Ty nam tu piszesz przepraszam, ze tak napisze ale to jakis ciolek zeby Tobie teraz tyle zmartwien przysparzac i nie mial prawa Wam mowic zebyscie sie wyprowadzili. No normalnie rece opadly. Wiesz jesli masz sie Ty z nim meczyc to bez sensu, jeszcze w dodatku jak dzieci maja na to patrzec. Oby Wam sie jakos ulozylo wszystko. Pisz nam co Ci na sercu lezy...
Meridka nie ma co sie nakrecac z ta waga malenstwa. Ja narazie nie biore witamin, ale tylko dlatego, ze jakos mi nie po drodze kupic i mala wazy dokladnie tylesamo co jej starsza siostra w jej wieku, a z Oliwia od samego poczatku lykalam witaminy.
Tyle pamietam bo pisze z tel. Cos przez ta pogode internet zaniemogl
Ahh u nas tez wczoraj tak wiaalo, a co z Tze az sie balam, ze dach urwie. Siedzielismy z mezem do 2 w nocy i ogladalismy Katyn, a tu nagle taki glosny trzask- zerwalam sie na rowne nogi ze strachem w oczach i przypomnialo mi sie dopiero ze Oliwia spala na naszym lozku i spadla na podloge.
Roxi a co z Toba? Jak sie czujesz?
A jeszcze Zorya odnosnie tych ruchow. A moze masz lozysko na przedniej scianie? Ja tak wlasnie mam i te ruchy sa takie delikatne, choc od jakiegos czasu bardziej stanowcze z Oliwka tez mialam z przodu i wlasnie jakos po 21 tyg zaczelam odczuwac
- ZoryaX7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasia moja kuzynka ma podobny brzuszek do Ciebie i moja bratowa taki miała i u nich są chłopcy. Czas jakoś mi tak leciał,ze nie wiem kiedy, a tyle czasu tu nie zaglądałam. Super,ze wyniki Ci wyszły OK.Pewnie ja teraz dostanę skierowanie na te badania. Ja tez myślałam o tych witaminach,ale moja bratowa brała i mały się urodził 2950, wiec nie był wielki. Skoro lekarz mi zalecił to biorę
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ostatnio zaczęłam powoli kupować ciuszki dla Kacperka bo niestety po Kubusiu pozbyłam się tych najmniejszych i mam dopiero od rozmiaru 74 więc te mniejsze muszę kupić. Chwała Bogu za pepco i lumpeksy ostatnio kupiłam całą siatę ślicznych maleństw za 35 zł
I jeszcze od dwóch dni siedzę na stronce naturalniepocesarce.pl i się nastrajam na poród sn kurczę tak bardzo bym chciała żeby się udało a z drugiej strony wiem, że nie wszystko jest zależne ode mnie. W każdym razie chcę spróbować!
Kasiorek przykro mi, że mąż traktuje Cię w ten sposób przysparza Ci tylko dodatkowych zmartwień i stresów. Musi być naprawdę źle skoro nawet Twój synek mówi do niego, że jest zły : ( Zrób to co uważasz za słuszne i nie oglądaj się na nikogo! Liczy się tylko Twoje szczęście i Twoich dzieci!
Co do tabletek to ja tam nie wierzę, że aż tak bardzo wpływają na wagę maluszka. Myślę, że to raczej kwestia genów. Ja biorę co kilka dni jak mi się przypomni Z Kubą też tak brałam
Zoryax fajnie, że się odezwałaś no to teraz brzuch do góry i możesz leżeć nie no żarcik ile można odpoczywać no ale możesz się poświęcić wyprawce i samym przyjemnością Ja mam dwie siaty sukienek ale je dostałam więc po prostu oddam ale nie dziwie Ci się, że nie mogłaś się oprzeć tak więc trzymam kciuki za dziewczynkę
Udanej zabawy na weselu !
Super brzuszek zgrabniutki
Kasia super, że z kredytem wszystko idzie po waszej myśli zaraz będziecie urządzać to się dopiero zacznie
Przede mną glukoza tak za tydzień chyba w środę się wybiore
Czajusiątko masakra z tymi huraganami :O u nas na szczęście tylko jeden dzień tak powiało potem tylko deszcz ale wyobrażam sobie co to musi być za strach :O a tu jeszcze Oliwka spadła ! Kuba też kilka razy spadł z łóżka to myślałam, że zawału dostanę!
Zosia bardzo ładne imię
Nat jaki tam niewyjściowy strój ja też chodze w takiej stylówce po domu grunt to wygoda a brzuszek superrrr
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
ZoryaX7 Witamy po przerwie dobrze jak juz wszystko w pracy załatwione i możesz spokojnie siedzieć w domku my mamy malo ludzi bo 12 z rodziny plus dwoje obcych na chrzestnych wiec ok 15 16 będzie ich wiec nie za duzo z czego 7 to dzieci male wiec przez wzglad na nich chcemy w domu zeby miały kat do zabawy w pokoju obok a w lokalu nie ma u nas żadnych takich kącików dla dzieci co by mogly sie zajac a z malutka od koleżanki jest ok bo podejrzewali okropne rzeczy a nic sie nie potwierdziło wiec musi byc dobrze ja juz nie mam nadziei ze sie znowu to poukłada nie mam sil o to po raz kolejny walczyć tym bardziej ze małż ma na to totalna zlewkę o wesele fajnie zleci ani sie nie obejrzysz ja niestety mam w lipcu ale nie wybieram bo to az pod ilawe wiec ze wzgledu na odległość odpada. Dla niego nie ma znaczenia czy jestem w ciazy czy nie a co dopiero ze kobieta i trzeba czasem zadbać o to wszystko bo wychodzi z założenia skoro juz zonka to nic więcej nie trzeba robić bo po co on by tylko na dyskoteki chodzil i nie potrafi zrozumieć ze ja nie mam ochoty na takie wypady tym bardziej ze zawsze moja mama sie Nikosiem zajmuje a jego palcem nie kiwnie nawet nie zaproponuje ze teściowa się zajmie tylko zawsze musze moja prosić wiec koniec moja mama jest chora za wiele sil nie ma ale nigdy nie odmawia ale tez sie juz wkurza ze tamta nic nie pomaga a wręcz doklada kłopotów i dawania kasy bo przecież tym wszystko można załatwić, Fajniutki brzusio taka malutka piłeczka
8kasia8 Dobrze ze masz juz to za soba a wyniki z glikozy ideały normalnie pozazdrościć no widzisz ale sie cieszy a ten nie potrafi sie cieszyć z niczego kupowanie mieszkania było dla niego udręka potem remont co sie ciagnal w nieskończoność wiec sie ojczym wkurzyl i mu zaczal pomagać zeby to szybciej szlo bo nie raz jechał na caly dzien a nic nie zrobił w mieszkaniu mimo ze roboty bylo pełno teraz jest tak samo jak mowie ze cos trzeba zrobic to to odkłada w nieskończoność az sie wkurze i wtedy mowie ze wtedy i wtedy robimy i koniec bo tak to bym nic nie miała zrobione jak ja to mowie idealu nei bedzie ale one beda spokojniejsze nie widząc tego wszystkiego a wystarczajaco sie to na malym odbija
czajusiątko Niestety tak jest średnio co pół roku mam takie akcje juz mu zapowiedziałam ze jak zloze papiery rozwodowe to nie ma odwrotu a tak juz bym byla dawno po rozwodzie gdybym nie byla głupia i nie dala szansy ale wiecej ich nie będzie koniec niech zacznie sie starać i doceniać co ma a nie wiecznie niezadowolony z niczego a wynieść sie nie wyniosę bo całe wyposażenie mieszkania jest moje poza tym maly ma tu przedszkole a tak bym go musiała wozic z daleka ale ratowac nie bede nic bo nie ma to najmniejszego sensu nie odzywam sie do niego i mam święty spokój koniec usługiwania a nawet głupiego dziękuje nie usłyszę o kwiatach bez okazji nie wspomnę
poza tym dzień jak codzien mały w przedszkolu wiec caly happy wczoraj piekli babeczki i od razu je zjedli a my będziemy piec jutro jak wróci z przedszkola będę mieć małego pomocnika jak zawsze lubi piec ze mną a potem jajka malować w sobotę muszę tylko koszyczki poszukać a jutro sprzątanie i jakoś to poleci
Milego dnia u nas pogoda nawet w miarę a w przyszłym tyg wybieram sie na ciuchy poszukać czegoś Tymkowi i Nikosiowi czas garderobę wymienić bo sie robi za mała a Tymkowi może coś mi w oko wpadnie to tez zakupie
edit
tysiiiak Fajnie jak zakupy dla Kacpra zaczęłaś a widziałam na licówkach cudne ciuszki Ja tez sie wybieram na ciuchy ale w przyszłym tyg wiesz wszystko zależy na jakich lekarzy sie trafi czy podejmą próbe na sn czy nie ja tez bym chciala sn ale co do tego nigdy nie ma pewności choć maly juz jest glowa na dół ułożony wiec wszystko jest ok o ile sie położenie nie zmieni ale 2 raz to samo bym nie chciala przechodzić w sensie 3/ sn a potem decyzja o cc. Synek za dużo z tego rozumie niestety i na nim sie odbija niby facet po 30 to powinien juz normalnie myśleć a nie o zabawach i szaleństwie dla niego nie ma różnicy czy sie jest w ciazy czy nie dla niego to bez znaczenia traktuje zawsze tak samo spoczął na laurach jak tylko obrączkę wcisnął i koniec jakby wszystko sie ucięło zero starań i pielęgnowania tego wszystkiego z jego strony a kolejnych szans nie bedzie jak jzu pójda papiery to wtedy sie obudzi co narobił ale odwrotu nie ma jak juz cos postanowię zdania nie zmieniam ja nie mowie ze ma pewno z tego to jest ale sami lekarze mnie sie pytali skad taka waga małego skoro my byliśmy mali jak sie rodziliśmy cukrzycy brak wiec mówili ze chyba z tabletek moze jest inaczej jak sie ciagle bierze te same a ja miałam ciagle zmieniane na inne
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
czajusiątko to mnie pocieszyłaś, że witaminy nie muszą mieć wpływu na wielkość dzidziusia
łoo matko biedna Oliwka! mojej siostry dziewczynki też nie raz spadają, a śpią już od kilku lat na normalnych łózkach a jeszcze im się to zdarza, na szczęście bez większych obrażeń, mam nadzieję, że i Oliwka nie nabiła sobie guza
Zorya o widzisz jak miło, uświadczyłaś odrobinę życzliwości jako kobieta w ciąży
ruchami się nie przejmuj, moja koleżanka jest w tym tygodniu ciąży co Ty i też jeszcze ruchów nie czuje, na pewno wkrótce się doczekacie!
w sumie nie obrażę się jak będzie synek, pierwszy młody mężczyzna w naszej rodzinie by był
o kolejny dowód na to, że witaminy nie muszą mieć wpływu na wielkość dzieciątka, ja też nie przestaje brać
zgrabniutki masz brzusio!
tysiiiak u nas też słonko świeci ale pizga nadal mroźny wiatr
fajnie, że kompletujesz już wyprawkę ubraniową, ja nadal się wstrzymuję ze względu na to, że nie znam płci i na ograniczony budżet ale jak się dowiem, to na pewno kilka sztuk nowych ubranek kupię, resztę dostanę od siostry lub koleżanki, w zależności od płci
oj się zacznie urządzanie, już nas głowa boli ile wszystkiego potrzeba i jaki jest wielki wybór
ja mam akurat w przyszłą środę wizytę a Ty wypijesz glukozę, nie ma się tak naprawdę czym przejmować, moim zdaniem nie była taka zła, ale pielęgniarka powiedziała, że cytrynka rzeczywiście zabija posmak, który niektórym kobietkom zbytnio przeszkadza, więc nie zapomnij (bo ja zapomniałam)
kasiorek
idę kończyć robienie obiadu a po południu z siostrą na spacer, jeśli pogoda się nie załamie
miłego dnia!
- ZoryaX7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie strasznie nieprzyjemna pogoda.
Czajusiatko napisz proszę jak tam Oliwka po tym upadku, czy wszystko dobrze. Może faktycznie mam łożysko przednie. Wizyta za 2 tygodnie, wiec mam nadzieje,że do tego czasu poczuję, a jak nie to dowiem się na wizycie. Na szczęście nie nakręcam się, bo w pierwszej ciąży czuję się później, tym bardziej,ze czasami wydaje mi się, piszę wydaję, bo nie wiem, czy to nie złudzenie moje,ze mnie coś tam łaskocze.
tysiiiak Mam nadzieję,że wesele będzie udane, bo to kawał drogi ode mnie., bo około 420 km. Mam nadzieję,ze uda Ci się sn, a jak nie to tylko się tym nie przejmuj. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Wystarczy ,ze masz duże chęci. Pochwal się co kupiłaś dla Małego.
kasiorek Jak z 16 osób 7 dzieci to faktycznie można w domu zrobić. U mnie z racji tego,ze mój mąż ma 4 rodzeństwo, to już znacznie będzie więcej osób (tak sobie policzyłam, że 21 dorosłych, 2 nastolatków i 6 dzieci zaprosimy, chyba , że coś się zmieni, bo dwie dziewczyny są w ciąży - porody we wrześniu i listopadzie, więc może nie przyjdą).
kasia Musze się przyznać,ze jak wszyscy się odwrócili, aby mnie przepuścić to się zaczerwieniłam. Nie jestem przyzwyczajona do takiej uprzejmości, a sama nie potrafię prosić. Mam nadzieję,że z ta glukoza dam rade. Ja bardziej boję się tych 2 godzin niż samego picia jej. Udanego spaceru!
Ja dziś wcześnie wstałam, bo umówiłam się do fryzjera i na regulacje brwi o 9. Jak zawsze jak wychodzę od fryzjera czuję się brzydsza. Idę robić obiad. dziś planuje makaron z sosem śmietanowo-serowym, a później lecę do kościoła. Mam nadzieję,że uda mi się usiąść. Wrzucam ubranka, którym nie mogłam się oprzeć Nawet coś ciemnoniebieskiego kupiłam
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- natinka
- Wylogowany
- gaworzenie
wiewiorka ja też miewam takie bóle jak ty, czasem jak wstanę to też mnie zgina, tak samo jest jak się przekręcam w łóżku na drugi bok. A ostatnio to mnie boli w pachwinach coś
meridka też lubię kosmetyki zamawiać tylko z orifl. bo mam znajomą konsultantkę. Czasem to jak sroka, wszystko mi się by przydało, a w łazience już tego nie idzie pomieścić, ale tak już mam
kasiorek
zoryaX7 ale masz śliczny brzuszek a ciuszki boskie, zawsze się wzruszam jak takie oglądam. My na razie kupiliśmy tylko kocyk, ale ciuszki po Fabciu są u siostry, muszę się wybrać po nie wreszcie
tysiiak faktycznie z kopciuszka można kupić ciekawe ubranka zwłaszcza na dzieci, bo są mało poniszczone. Ja niestety nie mogę kupować używanych, bo mój J sie nie zgadza, ale ile można byłoby zaoszczędzić! Więc zawsze jak są wyprzedaże kupuję więcej rzeczy w smyku, 5 10 15, reserved albo h&m i też można za grosze kupić
Dziewuszki mam pytanko jak mogę wstawić zdjęcie?
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do suplementów ja właśnie mam 3 opakowania za które dałam 150 zł i lekarz mówił, że może uda mi się przełamać bo te pierwsze miesiące to tylko kwas foliowy brałam a i czasem to zwracałam. I żal mi tej kasy na te tabletki, ale zaczęłam brać je po prostu na noc, czasem jest ok, czasem porażka i wtedy odstawiam na kilka dni i znowu zaczynam, nic na siłe… jeszcze one są też dla kobiet karmiących – więc może hajs nie pójdzie w błoto. ;p
Może robią piruety jeszcze hahaha
Meridka a foto lampy gdzie?!
Kasiorek – za innymi? Ach Ci faceci – mają kobiety w domu, matki swoich dzieci a im odpitala na starość chyba. Ja bym spakowała, ale jego … i zmieniła zamki w drzwiach. Trzymam kciuki za Jego opamiętanie się… może się uda. Głowa do Góry, masz wspaniałego synka i to najważniejsze i drugiego dzidziolka w drodze
Zoryax – już wysyłałyśmy listy gończe ;p podobno przy pierwszej ciąży się późno czuje ruchy nawet 22tyg, więc zero spiny ;p nie no brzuszek już pierwsza klasa !
U mnie wyszło 28 osób w czym 3 osoby to dzieci … i to i tak najbliższa rodzina, mój S. ma 3rodzeństwa ;p
O boże, ale sukieneczki cudne !! obliczaliśmy ile nas wyniesie wstępnie to wyszło Nam koło 3.5-4 tysiaków a Wam jak to wychodzi wszystko?
Wiecie co słyszałam ? Że kiedy kobieta poczuje pierwsze ruchy dziecka to dokładnie za 20tygodni urodzi ;o
Tysiiak – to ty też z Kubuniem miałaś cesarkę? Ja Wam powiem szczerze, że jak myślę o porodzie Sn to na samą myśl mi słabo… normalnie paraliżujący strach mam nadzieję, że się ogarnę i, że mi to przejdzie ;p dużo czytam o tym i wgl ale strach pozostaje haha, moja kierowniczka pierwszy poród 5h, drugi 1.5h a inne dziewczyny mi znane po nawet 18godzin!, przecież to idzie zejść ;o i jeszcze nic nie można zjeść … tylko pić i nie w każdym szpitalu ;o
Tysiak widzę zaopatrujesz się max ;p! ekstra ! ;p
Kasia – super, że tą glukozę tak zniosłaś, ja będę powtarzać jakoś 25-6 tyg i już mi nie dobrze hahaha ;p
Czajusiątko- mam nadzieję, że nic się Oliwcii nie stało! ja nadal z łóżka potrafię spać, teraz spię od ściany już hahaha
Kupiłam dzisiaj te rajstopki ciążowe, jestem ciekawa jak się będą nosić. Kupiłam jedne na sprawdzenie, czarne 40den więc zobaczymy ;p
Natinka – klikasz dodaj załącznik (pod tym całym polem tekstowym) (wybierasz sobie plik jaki chcesz dodać - zaznaczasz dany plik - a potem masz wstaw - i dalej wprowadzasz jak zawsze