- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
ostatnio tyle się u mnie dzieje, że po prostu nie miałam czasu na neta.... cudem na chwilkę na fejsa siadałam i już Emcio absorbował dalej... ale tak to już jest
Pogoda się zrobiła przecudna, więc często z Emciem na dworze jesteśmy, sprawia mu to tyle radości że jej
Przez cały ostatni tydzień miałam też sporo spraw związanych z komórką - przeszłam z karty na abonament. Nie sądziłam, że tyle będzie zachodu wokół tego. W sobotę kurier przywiózł mi komórkę i umowę (zamawiałam wszystko on-line). Musiałam wymienić kartę SIM na microSIM, bo w tym nowym mym telefoniku tylko micro wchodzi. No ale był zonk bo micro nie chciała się aktywować. No i w poniedziałek poszłam do salonu co jest w centrum miasta, tam z panią obsługującą doszłyśmy do tego co jest grane. Aktywowało się. No ale na załatwienie tej sprawy zeszło mi 2 godziny. We wtorek chciałam wysłać mms-a i znowu zonk - nie chce wysłać. MMS przychodzą, z tym problemu nie ma, ale z kolei wysłać telefonik mój nie chce. Ciśnienie mi się podniosło w środę znowu zaiwaniam do salonu, tym razem trafiłam na jakiegoś młodego chłoposzka i niestety stwierdził, że on nie wie co w pięć i nie może mi pomóc. Znowu zeszły mi 2 godziny, na dodatek problem nie rozwiązny. Myślę sobie, pójdę jutro do drugiego salonu co jest dalej. No to w czwartek wyprawa znowu. Zeszło tym razem 3 godziny no ale tam też nie wiedzieli jak to rozwiązać i że widocznie telefon do naprawy trzeba dać (nowy...), więc wróciłam znowu do domu niepocieszona. Siadłam dziś na neta, bo szczęśliwie się złożyło że Emcio zasnął dziś w południe na 2 godziny przejrzałam kilka for i próbowałam różnych sposobów aż..... naprawiłam telefonik sama Jak człowiek sam się nie zawieźmie i nie weźmie sprawy w swoje ręce to będą odsyłać od Annasza do Kajfasza. No ale przynajmniej mam satysfakcję że sama doszłam do tego co w pięć
U nas do połówkowego jeszcze trochę - mamy "dopiero" 14 kwietnia późnym wieczorkiem super, że niektóre z Was już po i że wiecie kto tam rośnie z tego co wyczytałam na razie sami chłopcy, tak?? to czas teraz na rzut dziewczynek, no albo drużyna piłkarska nam się zrobi
Kasiu super że z tym mieszkankiem i kredytem wszystko układa się po Waszej myśli!!!! Pamiętam jak i ja się cieszyłam kiedy i nam się udało Tak jak piszesz, na początku te dodatkowe wydatki notariusz itp. sporo kosztują, no ale wyjścia nie ma, bez tego się nie obejdzie :/ U nas też się nie zastanawialiśmy z kupnem, bo za wynajem płaciliśmy 1100zł, a teraz mamy taką samą ratę, a to już jednak inna świadomość że płaci się za swoje, a nie do cudzego mieszka.
Nat PRZECUDNY bukiet!!!! A zdjęcia to już w ogóle CUDNE!!!!
Natinka rewelacja że wreszcie wypoczniesz - zasłużyłaś po stokroć!!!
Meridka wyglądasz przepięknie!!!!!
Magiczna hihi no to niezły weekend się u Was zapowiada
Roxi szybkiego powrotu do zdrówka Kochana!!!! Jestem pewna że wszystko lada dzień wróci do normy : *
Czajusiątko ja też ostatnio przegięłam z noszeniem mego Emcia, tyle że akurat była taka sytuacja że nie miałam po prostu wyboru.... Oj brzuszek mnie później pobolewał cały wieczór, noc i ranek... Musimy uważać na siebie i nasze Kruszynki...
Tysiiiiak to będzie K&K (Kubuś&Kacper)
Mamalinka witaj!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
PS. Ciekawe która pierwsza u nas urodzi
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
tysiiiak To masz wesołego doktorka a imie Kacper tez fajnie ale jak zawsze chcialam Tymka albo Franio a pozostało na Tymku i raczje sie to nie zmieni spokojnie na tyle co mu mówisz to wie o to sie nie martw przyjdzie dzień z maluchem i całkiem zobaczy co to
nat19 To my zas mamy odwrotnie białe ale z dodatkiem jakimś byle nie kwiatowym a fakt taka rzecz sie przydaje a wydatek nie maly chco na all sa ceny sporo niższe i wybór całkiem spory oza tym my chcemy kwadrat bo sztuczce mamy ze ściętymi końcami i bedzie pasowało Moj naturalny to brąz był teraz po tych ciemnych farbach jest wręcz czekolada gorzka niestety wydatki sa na szczęście mnie to ominie pewno ze za wcześnie bo sie po 24tc robi wiec nad wyraz nadgorliwy lekarz ci sie trafił. No to fajnei ajk 3 razy potwierdzone i nie chce nic urosnąć. Tka pierwsza mialam zakończona cesarka byl za duzy a moje kosci za mało sie rozeszły wiec licze ze ten jest teraz mniejszy wiec finalnie tez bedzie mniejszy i uda mi sie sn choc sa praktyki ze po 1 cc robia kolejne wiec zobaczymy. Ta i bardzo sie z tego ciesze ze jest maly w czym sie tylko utwierdziłam ze dobrze robie nie biorac tabletek w 1 ciazy brała codziennie i zakończyło sie wielkim smokiem warzącym 4400 a teraz jest drobniejszy i jes ok w każdym razie doktorka nic mi nie mówiła ze to źle, a to ci niespodzianka pomyslowy ten twój men
czajusiątko Starszy brat zadowolony tylko od razu pytanie kiedy już z tego brzucha twojego wyjdzie i buzia mu sie strasznie podobała i bardzo dobrze jak tryb oszczędny włączony bo po tych szaleńczych porządkach należy sie bez gadania
roxi1987 To zdrówka dla was i podsłuchuj swoje księżniczki
Magiczna O to zapowiada ci sie super weekend na zabawie jak tam po spotkaniu ze znajomymi zabawa sie udała z jednej strony tak ale nastawienie bylo inne trudno teraz musze sie przestawić
8kasia8 To fajnie niestety te koszty około kredytowe sa najgorsze ale mysl o swoim m kuszące wiec powodzenia powoli i poradzicie sobie ze wszystkim powiem ci z doświadczenia łatwo nie bedzie ale potem nagroda jest cudna my tez wykańczaliśmy mieszkanie tak zeby sie dało mieszkać a teraz powoli robimy tak jak zawsze chciałam my braliśmy kredyt juz z dzieckiem i mimo ze nas dwoch z zarobkami to jeszcze 3 osobę musieliśmy brać bo dziecko zabierało duzo i obniżało zdolność i tez mamy ten program RnS cos podobnego jak MdM ale zas mamy go tylko na 20 lat wiec szybko pójdzie ze spłata i jak tam po podpisaniu mam nadzieje ze głowa nie rozbolała wiesz jakby tak każdy patrzył ze taka kumulacja to nic by nie miał poradzicie sobie tak jak my z wesela musieliśmy zrezygnować bo po 1 termin a po drugie jazda 8h autem nie dam razy i koszta dojazdu wiec niestety nie było wysjcia czasem trzeba wybrać mniejsze zło
meridka Fajnie jak przyszło wam to już i możecie działać szkoda ze uchwytów juz nie ma tych samych my jak szukaliśmy to pisaliśmy do tych hurtowni na allegro czy maja takie i mieli akurat tyle co nam brakowało wiec może tak spróbuj a brzuszek śliczny taka piłeczka i fakt juz sie nie da ukryć ze w ciąży jesteś wiesz te prenatalne sa tylko troche dokładniejsze niż zwykłe połówkowe choć to wiele zależy od sprzętu lekarza wiesz ja jakbym miała płacić bym nie szla ale skoro sa za free i filmik wiec czemu by nie
agnieszkazst Niezłe przeboje miałaś z tym fonem nowym ale dobrze ze udało sie tobie to samemu rozwiązać i juz działa jak nalezy
natinka To fajnie jak i u twojego malucha wszystko ok i starszy brat juz nie moze sie doczekać rodzeństwa u ciebie będzie tyle samo lat różnicy co u mojego brata niby fajnie ale teraz po czasie nic by nie zmienili i dobrze ze kontrola sie juz skończyła i za niedlugo na zwolnienie idziesz to sobie wreszcie odpoczniesz odeśpisz
Teraz czekam na dziadków i małża a potem działamy z reszta a na wieczór planów brak
Miłego dnia u nas zachmurzone ale nie pada czasem słoneczko wygląda wiec przyjemnie choć mogło by byc cieplej zobaczymy po weekendzie sie zmieni
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
och wchodzę już w 22 tydzień! jak ten czas leci!
meridka pewnie się cieszysz z segmentu, złożony już? uchwyty wszystkie możesz wymienić i taka zmiana spowoduje, ze te szafeczki, które były nabędą nowego "wyglądu" a wszystko razem będzie grało
ależ Ty ślinie i zgrabnie wyglądasz! no pięknie
ja też nie uświadczam nadmiernej ludzkiej życzliwości ale w środę jak byłam w kościele na rekolekcjach i przyszło mi stać przy słupie, bo nie było już miejsc to jedna pani wyszła z ławki i po prostu powiedziała, że mam sobie za nią usiąść
za to wzrok ludzi bardzo często ląduje na moim brzuszku
natinka oj dobrze, że już wreszcie idziesz na zwolnienie, musisz się odstresować i zadbać teraz porządnie o siebie i dzieciątko
i będziesz miała więcej czasu dla nas, na forum
świetnie, że masz energię by szykować miejsce dla maluszka! ale pomalutku, najpierw się wyśpij
nat19
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ależ miłą niespodziankę sprawił Ci Tż! super! kocham żółte tulipany!
agnieszkazst usprawiedliwienie przyjęte!
współczuje przebojów z telefonem ale fajnie, że samej udało Ci się rozwiązać problem! bystra jesteś!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
o jak super, że bratowa z córeczką są już w domku, niech zdrowo rośnie!
kasiorek0310
u mnie dziś pochmurno, choć rano jak przed 10 wyszłam na zakupy to słońce próbowało się przebijać i przygrzewało, chodziłam za butami, bo tych w CCC, które mi się podobały, nie ma już mojego rozmiaru i szukałam innych ale nic nie znalazłam, zaszłam przy okazji do Natury, Rossmanna, potem z siostrą i jej najstarszą córcią poszłyśmy na chwilę na rower żeby się przejechała a teraz dogotowuję obiad i zaraz budzę męża
wczoraj przyszła mi spódniczka z allegro ale jest u mamy, później po nią pojadę, jestem ciekawa jak będzie leżała
miłej soboty!
- natinka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
8kasia8 na samą myśl, że teraz będę mieć czas dla siebie i rodzinki mam więcej powera I oczywiście na forum będę bardziej aktywna
A dzis już z rana wysprzątałam cały domek, zrobiłam zakupy, potem obiadek, a za chwilkę idę murzynka upichcić, a mój J. robi pizzę, więc wieczorek w domu, ale myślę że będzie przyjemnie
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
A co tu dziś taka cisza?? Oj nie ładnie
Ja melduje się dziś po prenatalnych. Z dzieciątkiem wszystko ok, no i nasze maleństwo okazało się dziewczynką czyli u nas też ekonomia wygrała i będą ciuszki po siostrzyczce Pani dr pochwaliła małą, że bardzo grzeczna i dała się super pomierzyć. Waży 440 g i też zapowiada się długonoga Pięknie było widać jak łyka wody, heh uśmialiśmy się z niej, bo tak to wyglądało jakby coś dziamała
Tu jej profil :*
- natinka
- Wylogowany
- gaworzenie
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mnie dziś dopadł szał przedświątecznych porządków - wreszcie! bo zapowiadało się, że nie posprzątam, były nawet chwile ze słońcem, bez deszczu więc i okna umyłam, firanki pozmieniałam, kurze wytarłam, powystawiałam ozdoby świąteczne i nawet obruski wielkanocne leżą na stolikach, poza tym rzeżucha już fajnie rośnie ale owies to chyba nie zdąży, bo dopiero kiełkuje, muszę jeszcze hiacynta nowego kupić, bo ten co mam już mi przekwitł, albo jakieś żonkile
w ogóle to brakuje mi tej godziny, o którą przesunęliśmy czas, z niczym nie mogę się jakoś tak wyrobić, strasznie teraz ten czas będzie leciał
poza tym wizyta rano u dentysty zaliczona i na razie mam obserwować swoje ząbki
w środę natomiast wybieram się do laboratorium porobić wyniki i na tą wstrętną glukozę bleee
kasiorek0310 rajstopy ciążowe z Gatty jak dla mnie wybawienie, są boskie, nic nie uciska, nie mają nawet ściągacza na górze ale nic nie zjeżdżają, poza tym mają na brzuszku taki rozciągliwy niby nadmiar i się super dokształcają do rozmiarów brzuszka, jestem mega zadowolona, wzięłam sobie zwykle gładkie, może jeszcze zobaczę czy mają jakieś z wzorkami i jedną parę sobie dokupię bo są świetne
czajusiątko gratulację dziewczynki!!!! będziesz miała dwie księżniczki i jaka poważna waga, prawie pół kilograma super, że wszystko w porządku!
spódniczka z allegro świetna! wzięłam rozmiar 38, rozmiar mniejszą od spodni, bo myślałam żeby spódniczka ładniej przylegała i nie zawiodłam się, jest super, z tego samego materiału co spodnie, tak samo wysoki, wygodny pas na brzuszek ale zdjęcia z wczoraj mam bardzo słabej jakości aż nie chce mi się wrzucać, myślę, że zrobię ładniejsze i wrzucę, może jutro mi się uda
wiewiorka witaj ponownie! oj z tymi bólami brzucha to się mamy, ja się przedwczoraj w nocy przebudziłam i chciałam się przekręcić na drugi bok i jak mnie coś zarwało to się ruszyć bałam bo tak bolało, ehh
super, że i Twój mąż już może uświadczyć ruchów małego! wizytę masz dwa dni po mnie, trzymam kciuki, żeby Mu nic "nie odpadło" czyli żeby pozostał chłopczykiem
lecę robić ryż z kurczakiem dla męża na kolację, bo w tym tygodniu drugie zmiany ma
do napisania jutro laseczki!
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Dla mnie ta zmiana czasu to też jakaś porażka nie dość, że dziecko mi się poprzestawiało totalnie to jeszcze mi strasznie brakuje tej godziny...
Oby pogoda dziś była bardziej łaskawa niż wczoraj
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
U nas badanie przelożone na piątek ale w sumie nie jestem jakos smutna bo przynajmniej będziemy mieli też w 3d
czajusiatko gratuluję dziewuszki!
gdzie jest zorya Wy mi powiedzcie???
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
8kasia8 Pewno trzeba kuc żelazo puki gorące a na pewno żałować nie będziecie pewno z niższa rata zawsze bedzie lżej spłacac tym bardziej jak mówisz nie wiesz kiedy do pracy wrócisz dostaniecie trzeba byc dobrej myśli choć wiadomo maly strach jest ze może sie nie udać, fajnie jak rajstopy sie sprawdziły ja nie mam wyjścia bo do eleganckich butów muszę mieć rajtki i ze zadowolona jesteś ja znalazłam je na allegro właśnie z gatta za 16 z przesyłka wiec sie już zastanawiać nie bede dzięki za info Fajnie jak zadowolona z zakupu spódniczki jesteś ja puki co chodżę w swoich starych jeansach ale powoli robia sie ciasne
natinka Wiesz co innego jak ktoś sam chce taka róznice a inna sprawa jak po prostu zycie tak sie poskładało ze wcześniej nie bylo możliwości na drugie dziecko pewno ze najważniejsze ze juz jest i rosnie w brzuszku i ma sie dobrze tylko wiesz nie przeginaj z tymi porządkami zeby potem nic nie bolało
czajusiątko Czyli znowu ekonomia wygrała Gratki ze bedzie córeczka Oliwia pewno sie ucieszyła a byla z wami jak chciałaś czy nie zabieraliście malej i małżowi sie udąlo byc z wami bez problemów ? Sweet focia superowo musiały smakować wody ze tak zajadała je to teraz jakie imie wybierzecie czy macie kilka typów i sie zdecydować nie możecie
tysiiiak U nas pogoda nie rozpieszcza a zmiana czasu i u nas daje znaki złe mały zamiast o 20 zasypia po 21 i nie idzie go przestawic
Magiczna To dobrze jak ci nie przeszkadza zmiana terminu badan a tym bardziej jak bedziecie mieli w 3d rewelacja a ciuszki słodkie mnie powoli zaczyna korcić zeby i Tymkowi kupić cos nowego ale z tym poczekam az zobacze co mam w kartonach i wtedy cos dokupię
U mnie zaczał snieg padać a sie śmiałam ze święta beda białe poza tym wczoraj miałam wizyte u ginki mojej wsio ok przybieramy na wadze zgodnie z harmonogramem wiec nie mam sie tym przejmować puki co, szyjka i cala reszta w porządku tylko te dziwne upławy galaretowane mam to obserwować jakby sie pojawiło wiecej to od razu IP bo juz mnie chciała wysłać bo szpitala ale sie nie zgodziłam. Waga maluch mam sie nie przejmować bo dobrze wazy tylko kość udowa ma mała ale to będziemy obserwować i zobaczymy ale puki mam sie tym nie martwic znowu cala litania na badania od morfologii moczu po glukozę hbs i wassermana wiec będzie co upuszczać obym jakoś to przeżyła tym bardziej ze mam 75g wiec tylko pomiar na początku i po 2 h tyle dobrze i chyba sobie poczekam w domu te 2 h niz tak siedząc i patrząc na to wszystko a malz po mnie autem przyjedzie i potem zawiezie wiec chodzi prawie nic nie bede
Milego dnia u nas pogoda paskudna za to w tyg czekaja mnie dowiedzinki kumpeli ma wpaść na kawę
a tak mi pachnie piękny zapach szkoda tylko ze mam jednego
Załącznik nie został znaleziony
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam się po weekendowo.
Nat19- miałam pierwsze prenatalne robione. Te badania są bardziej szczegółowe niż USG podczas zwykłej wizyty. Przede wszystkim narządy sprawdzają i mierzą po kolei..I obliczają prawdopodobieństwo chorób. Dlatego jest to droższe badanie niż standardowe USG.
agnieszkazst- tak się zastanawiałam właśnie co u Ciebie, bo długo się nie odzywałaś do nas. Fajnie, że sobie poradziłaś z tym telefonem - faktycznie jak sobie człowiek sam rozwiąże jakiś problem to zawsze jest większa satysfakcja
Magiczna - super, że już masz pierwszą porcję ciuszków ja chyba już długo nie wytrzymam bez kupowania tych słodkich ubranek!
Kuchnia poskładana Mąż nie wytrzymał w piątek i jeszcze po pracy skręcał ;P Tak nam zeszło do 24:00, a w sobotę był ciąg dalszy. Kafelki też położone - tylko jeszcze brakuje nam fugi - będziemy musieli jakoś ten kolor dobrać, żeby się nie wyróżniało. Jestem bardzo zadowolona, niby tylko kawałek dodatkowego blatu i szafka ale dużo więcej miejsca mamy teraz na kuchcenie.Jeśli chodzi o zegar to bardziej do salonu chodziąż u nas to wszystko jest połączone - w zeszłym roku przebijaliśmy ścianę, żeby było więcej przestrzeni i mamy kuchnie + jadalnie + wypoczynkowy razem Zamówiłam i czekam aż przyjdzie. Fajnie by było jakby jeszcze w tym tygodniu kurier go przywiózł - ale przed świętami może być różnie. Wybrałam taki 43 cm Ach ciekawe jak będzie wyglądał w rzeczywistości.
Wczoraj byłam u Gina. Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną glukozę, morfologię i mocz - lekarz powiedział, że mam to zrobić na spokojnie tak za dwa tygodnie dopiero.. Poza tym słuchałam bicia serduszka i oglądaliśmy Malucha Bardzo się wiercił, a jak lekarz chciał mu zrobić fotkę twarzy to się zasłonił ręką. No cóż ;P Chyba nie miał ochoty na sesje zdjęciowe akurat. Mam też zdjęcie siusiaka hehe - nie ma wątpliwości, że to chłopczyk i już się nic nie zmieni
Zawsze jak przychodzę na wizytę to mierzą mi ciśnienie + waga. I tym razem miałam podwyższone ciśnienie. Lekarz powiedział, że mam się tym nie przejmować na zapas, ale mam mierzyć sobie teraz codziennie ciśnienie, bo jeśli to się będzie powtarzać, to występuje prawdopodobieństwo zatrucia ciążowego. Mam też polecenie, żeby mniej solić jedzenie... Wczoraj pożyczyłam ciśnieniomierz od mamy i będę sobie teraz prowadzić raporty z moich wyników ciśnienia
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa