BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 9 miesiąc temu #973271 przez kasiorek0310
Czajusiatko to czekamy na wieści ja mam jeszcze 3 dni do połówkowego oby pokazało co sie tam kryje u nas tez słoneczko ale zimno 2 stopnie a od środy deszcze zapowiadają

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #973301 przez 8kasia8
heloł!!!
nie stęskniłyście się za mną? ;)

wróciłam po tygodniu nieobecności! nie miałam dostępu do internetu, awaria! :sick:
poza tym zajmuję się od wtorku na zmianę ze szwagrem starszymi córkami siostry, bo ona z najmłodsza leżą w szpitalu na więzły chłonne, liczymy jednak, że dziś wyjdzie, ciekawe :unsure:
tak więc intensywnie przyuczam się do roli mamy, chociaż to starsze dziewczynki ale czasami ciężko wyprawić je rano do przedszkola albo namówić do jedzenia :S

co do mojego dzieciątka to ostatnio zrobiło się strasznie ruchliwe, bardzo się cieszę, bo czuję, że jest z Nim wszystko ok, potrafi fikać nawet gdy siedzę w towarzystwie, przy obiedzie, na ławce podczas spaceru, no boskie uczucie!

wczoraj z mężusiem byliśmy na zakupach, bo chciałam sobie sukienkę kupić na imprezę urodzinową i kupiłam fajną prostą, czerwoną, obcisłą, ślicznie widać brzuszek, w butiku za 45,60zł i wreszcie kurtkę wiosenną w Top Secret przecenioną o 50zł z 199zł, Tż też kupił sobie kurtkę w Diverse ze zniżka -30% (na wszystko, jeszcze dziś obowiązuje)

tysiiiak ale jesteś okrąglutka! piękny brzuszek! i jaka śliczna fryzurka! do twarzy Ci!

Magiczna i Ty się zaokrągliłaś! super!

nat19 i jak "zniosłaś" glukozę? :kiss:

czajusiątko czekam na wieści! :kiss:

u nas dziś piękne słońce ale tylko 7stopni, załamanie pogody mieliśmy w sobotę, po południu spadł deszcz a wieczorem popadał śnieg z deszczem :blink:

miłego popołudnia!

9 lata 9 miesiąc temu #973305 przez tysiiiak
Czajusiątko no to czekamy na relacje :D ja tak jak Kasiorek mam wizytę za 3 dni i nie mogę się doczekać :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #973307 przez Magiczna
kasia Pewnie ,że tęskniłyśmy! Ale masz wesoło, trening przed macierzyństwem :D

Ale pięknie, słonecznie , ciepło ! Mam tyyyyyyyyle energi ,że aż w szoku jestem !:D Wywaliłam pościel na balkon i się wietrzy! Ale się bedzie dobrze spało :woohoo: :woohoo:

A Wy jak tam w poniedziałek??

9 lata 9 miesiąc temu #973308 przez tysiiiak
ja właśnie robię tartę z kremem budyniowym i bananem :D u nas słonecznie ale arktyczny wiatr zawiewa więc strasznie zdradliwa ta pogoda :(

9 lata 9 miesiąc temu #973310 przez roxi1987
Witam się w piękny poniedziałkowy dzioneczek, u nas pogoda śliczna co prawda może za ciepło nie jest ale słoneczko bardzo nastraja pozytywnie. I na pewno zachęca dziś do spacerku :) przepraszam Was że tak mało się odzywałam, co prawda na bieżąco poczytywałam ale nie miałam za bardzo czasu żeby usiąść do komputerka otworzyć notatnik i Wam wszystkim odpisać. U mnie bez zmian, jak wiecie mój mąż miał tydzień wolnego wynikającego z jego nadgodzin, więc spędziliśmy ten czas prawie cały nierozłącznie, troszke na sprztaniu :) Co prawda z małymi przerwami bo prawie codziennie jechał sobie na przejażdżkę na motorku ale akurat miałam wtedy czas na leżenie i nic nie robienie :) :) W środę byliśmy w US potem galerii gdzie kupiłam tą moją kurteczkę tylko wczoraj pojechałam ponownie przed obiadkiem i wymieniłam ja na mniejszy rozmiar bo ta co kupiłam miała za duży zapas :) jeżeli nawet do takiej wielkości przybiorę to podejrzewam, że to będzie w tych cieplutkich miesiącach gdzie nie będę potrzebować kurtki :) i korzystając z okazji kupiłam sobie jeszcze bluzeczkę też z H&M z serii MAMA, taką jakąś luźniejszą tunikę, ale powiem Wam, że jak byłam w szatni to byłam przerażona widokiem w lustrze że mój brzuszek aż tak urósł podczas ostatnich 2 tygodni. Dziś mój mąż już mnie zostawił po obiadku i pojechał do Gizycka, bo od jutra od rana tam ma szkolenia, a ja muszę czekać aż do piątku na jego powrót :( no nic takie życie :)
8kasia8 oczywiście, ze tęskniłyśmy za Tobą, tylko że ta Wiosna i cudowna pogoda nas tak zaabsorbowały, że mało nas na forum było :) mam nadzieję, że z Twoją najmłodszą siostrzenicą będzie wszystko ok i dziś wyjdą ze szpitala. Dzielna z Ciebie ciocia, takie dzieciaczki wymagają bardzo dużo energii. Gratuluję udanych zakupów :) A jak ty się czujesz?
nat19 jak tam po badaniach? Jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję ze obyło się bez przygód. Jak Twoje ząbki nadal odczuwasz taki dyskomfort? Czujesz, że się ruszają? Czy to był jednorazowy incydent?
meridka jak po urodzinkach chrześniaka? Co w końcu kupiliście? Pazurki piękne, kocham takie kolory :)
kasiorek0310 jak minął weekendzik? Odwiedzinki się udały?
tysiiiak piękny brzusio, i piękna nowa fryzurka, super odmiana z tą grzyweczką :)
Magiczna jak tam po weekendziku?
czajusiątko super, że kupiłyście kurteczke. Czyżby to była ta piękna niebieska? Ja tez kiedyś bardzo często kupowałam ciuszki w Jagielonach, teraz niestety z reguły zakupy robię w weekend i wtedy zostaje tylko galeria :)
Miłego dnia kobietki :) :) :)

9 lata 9 miesiąc temu #973311 przez roxi1987
tysiiiak ale mi zrobiłaś ochotę na taką tarte, chyba będę chciała przepis na taki smakołyk:) jak znajdziesz chwile to napisz prosze:)

9 lata 9 miesiąc temu #973313 przez nat19
Hej dziewuszki !!!!
U mnie pogoda przepiękna ale zimno :(
Czajusiatko daj znaka jak tam dzidziol :) trzymam kciuk
8kasia8 no pewnie ze sie stesknilysmy ! Ja to patrze na te forum i myslalam ze sama ze soba zaczne pisac niedługo taka cisza byla :o i jak dziewczynki sie zachowuja ?:p dobrze ze maz pomaga I ze reszta rodzinki juz sie wykuruje z choroby :)
Co do glukozy plusem jest to,ze wchodzi sie bez kolejki :p minusem 2h siedzialam i myslalam ze usne. Dobrze, ze S mial dzis na druga zmiane yto poszedl ze mna. Obstawialam, ze glukoza to pplyn w pudeleczku a to cale opakowanie prooszku ! Rozrobione z przegotowana woda i dolana zimna mineralna. Lubir slodkie, ale to bylo prze prze prze slodkie ! Jak to wypilam myslalam.ze zwroce, ale pielegniarki twardo mowily, ze nie wolno. Wycisnelam sobi cytryne na jezyk i stwierdziłam, ze wcale nie jest kwasna pp tej slodyczy zafundowanej dla.mnie :p a po 10minutach juz najchetniej do lozka spac bym sie polozyla. Potem co sie okazalo na skierowaniu nie mmialam moczu zaznaczonego tylko niechcacy jakis rozklad czegos tam. Pytam sie swojego S co to moze byc, obstawialismy, ze to czas rozkladu glukozy we.krwi. Podeszlam.do rejestracji i powiedziałam, ze jednego badania.nie mam zaznaczonego no to trach szukanie skierowania i okazalo sie ze wcale nie bylo zaznaczone zamiast moczu zaznaczony mialam krzepliwosc jak wyszlo w praniu. Poradnia ginekologiczna czynna od 10.50 a ja drugie pobranie glukozy mam o 10,05 i zamykaja laboratorium. No to lece na dol do rejestracji w rejestracji pani powiedziala ze niech internista mmibprzepisze. No to polecialam do gabinetu do ktorego mnie skierowali . Nigdy tam kolejek nie ma wiec wchodze i prosze . Facet na to, ze nie ma takiej mozliwosci. Ja trzy glebokie wdechy rozbawiona mowie, zeby chociaz mi wypisal nowe skierowanie panie wprowadza do systemu. I lawina pytan a czemu po co dlaczego wirc powiedzialam cos w stylu "Panie, jestem w ciazy, Pani rdoktor sie zagalopowala, za 20 minut mam pobranie 2raz glukozt, a pani doktor będzie w przychodni o 11, chce mi sie spac jestem głodna a potrzebuje tylko dopisania jednej pozycji bo za 3dni potrzebuje miec wyniki badan bo mam wizyte u swojego lekarza prowadzacego." Ach i nagle swiat obraca sie o 180stopni slysze "trzeba bylo tak od razu prosze sie nie denerwowac, juz wypisuje nowe ".
Wrocilam do domu zjadlam sniadanie i poszlam spac :)
Po glukozie moja dziewczynka sie uaktywnila. A przed obciazeniem glukoza na glukometrze wyszła 77. Mam ochote na fast fooda i chyba po niego sobie pojde. :)
Podsumowujac : weźcie cytryne :p ja fakt faktem nie wcisnelam.jej do mieszanki ale pani pozwolila mi troche soku z cytryny wycisnac bezpośrednio na jezyk. Dzieki temu nie zzwrocilam tego bo myslalam juz ze bede drugi raz pila "tyle słodyczy " :)))) tak czy siak przeżyłam. Szkoda ze nie daja jakieg9s marsa do zjedzenia zamiast tego proszku ... :( ale cóż, badania nie naleza raczej do przyjemnych: p

9 lata 9 miesiąc temu #973314 przez nat19
Roxi niestety tak, nadal mi sie zabki ruszaja, aale w czwartek porusze ten temat co moge zrobic by mi zebole nie wypadly moze to przejsciowr ?moze za malo wapna mam ?
Tysiak podziel sie tarta !

9 lata 9 miesiąc temu #973324 przez tysiiiak
durszlak.pl/przepis/tarta-wieloowocowa-z...-z-kremem-budyniowym
Z tego przepisu robiłam :) chłodzi się w lodówce: )

9 lata 9 miesiąc temu #973348 przez Magiczna
tysiak no normalnie wpadam na takie słodkości do Ciebie :silly:
roxi A weekend taki leniwy, w sobote sprzątaliśmy, graliśmy w scrabble potem J poszedł do znajomych a ja zostałam w domu bo miałam jakiś dzień aliena :P Nie chciało mi się z nikim gadać ani wychodzić z domu. Nie miałam jakiegoś złego humoru czy coś tylko po prostu nie chciało mi się przebywać wśród ludzi:P W niedziele na szczęście mi przeszło i poszliśmy na obiad do teściowej :lol: Szkoda ,że Twój mąż musiał już dzisiaj pojechać ale do piątku szybko zleci :D
nat Ale przeboje :O Dobrze ,że masz to już z bani :woohoo:

J poszedł na rower a ja leniuchuje przed tv :P

9 lata 9 miesiąc temu #973352 przez kasiorek0310
Witam sie korzystam bo moi panowie poszli do kina na Fruu zobaczymy czy wysiedział choc trochę bo w kościele o dziwo bardzo ładnie siedział a małz malo wierzący w to ze będzie ok doznał szoku ze jednak siedział i to grzecznie a ja zabrałam sie za ściąganie koloru bo mam dość tego czarnego ale oponie to idzie

8kasia8 Pewno ze sie stęskniłyśmy o to masz male zapoznanie jak to jest z dzieciakami i macierzyństwem oby jednak siostra z córka wyszly ze szpitala i bylo juz tylko ok, to bardzo dobrze jak jest ruchliwe i czujesz je doskonale

Magiczna Moja pościel tez zlapala tego świeżo mroźnego powietrza i od razu inaczej bedzie sie spało z taka pachnąca pościelą

tysiiiak Ale smaka robisz ja tarty uwielbiam ale z bananem jeszcze nie próbowałam [przeważane robię z truskawkami pomarańczami albo borówka amerykańska na zdrowie niech dobrze smakuje :D

roxi1987 Ja mam jeszcze ta kurtkę co zawsze nosze ale coraz bardziej jest opięta ale z 1 synkiem miałam większy brzuch o tej porze i sie jeszcze mieścił wiec spokojnie do porządnej cieplej wiosny pochodzę jeszcze a potem na potem mam juz kupiona bluze o rozmiar większa jakby chłodniej bylo, weekendzik minal ok odwiedziny tez synek najbardziej sie cieszy bo dziadki sie zgodziły zeby do nich pojechal w sobote a w niedziele popoludniu go odbierzemy wiec caly happy bo sie martwil ze sie nie zgodza wiec już odlicza do 28 marca a ma przyjechać po niego dziadek a popołudnie juz zaplanowane będziemy dopieszczać mieszkanko mamy pare rzeczy do zrobienia wiec i my to wykorzystamy bo przy nim juz by sie to tak nie dało zrobić

nat19 Mowilam ze cytrynka jest dobra ja akurat do tego napoju wcisnęłam troche i potem na jezyk i dalo rade aj bede robic glukozę w połowie kwietnia niestety po niej sie chce spac wiec masakra tez bede brać małża ze soba bo będzie szlo zwariować tam samemu tym bardziej ze zrobi sie cieplo a ja nie lubie bo tam grzeją jak oszaleli co zle wplywa na przebywanie tam a co do zebow to tak juz w ciazy jest mi po 1 ciąży były ok a teraz znowu krwawią wiec pasta posżła w ruch i płyn i jest trochę lepiej mniej leci krew teraz mało jaki stomatolog pomoże bo ma ograniczone pole manewru a bierzesz te tabletki dla kobiet ciężarnych ? tam w nich jest wapń

A mnie energia rozpiera od tyg jakoś porządki mi sie włączyły pichcenie w garach dzis ogarniałem szafkę z butami w końcu wiosna to typowo zimowe ida do schowania zeby miejsce na letnie zrobic od razu lepiej nawet małz w szoku ze tak mi cos energii przybyło jutro plan na pranie gotowy w sorde tez a potem samo prasowanie zostanie ale to juz małż będzie to w razie co pomoże w składaniu bo prasować niestety nie umie a trzeba wykorzystać bo do środy pogoda potem od czwartku deszcze zapowiadają poza tym jeszcze została mi starsza szafka do uporządkowania i będzie gotowa do wywalenia zeby miejsce na łóżeczko już bylo

Czajusiatko I jak po usg ujawniło sie czy bedzie córcia czy synek czy dalej wielka niewiadoma mam nadzieje ze wszystko z maluszkiem ok a bralas filmik w 4d czy nie? bo my właśnie będziemy brac tak jak i synkowi 1 zeby miał na pamiątkę a płytka koszt marny bo tylko 30zł wiec czemu nie

miłego popołudnia ide zobaczyć co z tego mojego farbowania wyszło mazl nie bardzo zadowolony bo o woli czarne ale mnie juz źle z nim tym bardziej teraz jak sie ciepło zrobi bedzie grzało

9 lata 9 miesiąc temu #973361 przez czajusiątko
Dziewczynki badanie się nie odbyło :angry: 5 min po tym jak wyszłyśmy z domu dzwoniła babka, żeby przełożyć wizytę :angry: następny termin mam na za tydzień, tylko nie wiem czy wtedy mój S będzie mógł ze mną iść. Ehh zła jestem :huh: odezwę się później bo też dziś zaczęłam wiosenne porządki i mam powywalane rzeczy z szafki w łazience :P

9 lata 9 miesiąc temu #973365 przez nat19
Przez cały tydzień spisywałam sobie dzień w dzień średnio o tej samej godzinie i po śniadaniu wymiary brzuszka na wysokości pępka: 16.03 80cm, 23.03 74cm (w najwęższym miejscu w talii się dwa razy zmierzyłam), w najszerszym miejscu na brzuszku: 16.03 85cm, 23.03 84cm i obwód klatki piersiowej: 16.03 na wydechu 90cm, na wdechy 93cm, 23.03 bez zmian, (czasem jeszcze bioderka).

Kasiorek- no cytryna pomogła ;) tak to czarno by było, ale cały dzień taka śpiąca chodzę po tej glukozie mimo, że się przespałam, potem wypiłam kawę z ekspresu to cały dzień ziewam …właśnie z tymi zębolami w ciąży to tak się dzieje :( liczę, że samo przejdzie, aczkolwiek mnie to niepokoi. Może ginekolog mi w czwartek coś doradzi ;( Nie biorę tabletek tych z witaminami bo się fatalnie po nich czuje albo od razu wymiotuje, 3 razy zmieniałam tabletki i za każdym razem to samo.
Czajusiątko – szybko dostałaś informację ; / szkoda, ale nic, za tydzień będzie wiadomo co tam w brzuszku gra ;) i wtedy Nam wszystko opowiesz!
Tysiak - z truskawkami i malinami chyba zrobię niedługo bo smakowicie wygląda! ;p a ja uwielbiam takie tarty z kremem truskawkami czasem z jakimś musem albo na budyniu mniaaaam :D :cheer: :P ;)

9 lata 9 miesiąc temu #973379 przez tysiiiak
czajusiatko szkoda musisz być zawiedziona
:( na szczęście czas szybko leci :)

Nat ja chciałam ale mrożone drogie i poczekam na sezon :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka