BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972557 przez Magiczna
To i ja grzecznie melduję się na posterunku! Piękne słoneczko mnie od rana obudziło i.... panowie obcinający gałęzie dokładnie pod moim oknem :S
Herbatka wypita, jogurcik zjedzony czas brać się za ogarnianie mieszkanka :)

tysiak Jaki duzy brzusio :woohoo: :woohoo: cudowności! Współczuję nocnego bólu ...:(
meridka Póki propouje mąż to korzystaj , pewnie ,że tak! :D

Wesołej środy!:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972558 przez Magiczna
up

9 lata 9 miesiąc temu #972561 przez Magiczna
zorya??? Przywołuję Cię telepatycznie!

9 lata 9 miesiąc temu #972576 przez roxi1987
tysiiiak ślicznie wyglądasz, cudowny brzusio:)
meridka świetnie, ze zamówiłaś te kolczyki, mam nadzieję że nam się pochwalisz jak już dotrą:)
Czajusiątko od czego ten ból żołądka?
Ja dziś mam troszkę rozrywki, zaraz się zbieramy i jedziemy do Częstochowy najpierw Urząd Skarbowy muszę złożyć druk ze zmianą konta, potem galeria i pewnie H&M mam nadzieję, że kupie tą kurteczke, potem muszę podskoczyć do pracy i podrzucić zwolnienie lekarskie a na końcu koło 16:30 umówiłam się z koleżankami na ploteczki pewnie w domku będę koło 21. Dzis mnie nic nie boli to korzystam, mam nadzieję, że tak już dziś zostanie:) Wczoraj wykorzystałam męża do umycia okna, dziś przerwa a jutro dalsza część sprzątania, muszę wykorzystać półki jest (chodź niestety coś przeziebienie go złapało).
Życzę Wam dziewczyny milutkiego dnia i dużo wypoczynku:)
A w załączeniu dodaje foteczkę moich obecnych paznokci, troszkę poszalałam ale w końcu Wiosna idzie:)
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972584 przez meridka
roxi1987 - cudne te paznokcie! Bardzo mi się podobają :) Sama z chęcią bym sobie takie sprawiła :P czuć wiosnę :) Widzę, że faktycznie zapowiada Ci się dzisiaj intensywny dzień :)

A kolczykami już się mogę pochwalić ;) Ach mam do nich sentyment bo wcześniej dostałam je na swój ślub. Mam teraz w domu jeden zapasowy kolczyk i zastanawiam się czy by go nie przerobić na wisiorek - będzie komplet :)
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972586 przez ZoryaX7
Część dziewczynki!!!

Wróciłam na stałe. Przeczytałam wszystko, co pisałyście, a trochę tego się nazbierało. Jestem zdrowa i pełna enegrii :) Pogoda powoduje,ze wręcz jestem przeszczęśliwa.
Tysiiiak ślicznie wyglądasz.

Magiczna zazdroszczę wypadu nad morze.

Agnieszka ja właśnie wysprzątałam swoje mieszkanko i zgadzam się z Tobą Agnieszka,ze jak jest czysto to dużo daję satysfakcję kobiecie. My tez byśmy chcieli tyle dzieci, ale pewnie nie damy rady czasowo. Tylko, że my mamy 3-pokojowe mieszkanko, więc trzeba by było zmienić. Gratuluję nowego członka rodziny. Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Mojego męża bratowa wczoraj dzwoniła i powiedziała mi, ze jest w ciąży.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja jestem niziutka mam 1,60 i obecna moja waga to mój rekord, bo zazwyczaj ważyłam 52 max 54 kg.

meridka w ten weekend też mamy gości, mnóstwo ludzi jak na nasze mieszkanko. ( imieniny z mężem robimy z opóźnieniem).

Natka i jak brzuszek, boli dalej??

Czajusiatko a Twój żołądek dokucza nadal?

Ja 12 kwietnia mam wesele (w niedzielę) i bardzo daleko, ciekawe jak zniosę podróż i zamówiłam taką sukienką.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i jeszcze taką

Ciekawe czy będą dobre?
Dziękuję za miłe słowa na temat mojej Małej i dziękuję za życzenie powrotu do zdrowia.

Dziewczynki teraz będę na bieżąca i przepraszam,ze wszystkim nie odpisałam.

Nasz Aniołek 10.11.2017 r. 9tc [*] na zawsze w moim sercu

Anulka :*

9 lata 9 miesiąc temu #972617 przez nat19
Aloszka!
Ja dziś wstałam o 9tej rano po czym o 10stej znowu poszłam spać i obudziłam się przed 13stą!
Jutro mam zamiar jechać z moim S. do Pałacu w Wilanowie jak będzie taka śliczna pogoda jak dzisiaj!

Roxi1987 – jak bóle? Mi dzisiaj przeszły jak ręką odjął. Jedynie mała kopie po pęcherzu i latam co 10minut do toalety ;p A dlaczego cesarskie cięcie będziesz miała ? co do bluzy też ją wyczaiłam na bon prixie potem na allegro, ale najmniejszy rozmiar to 40 a ja miałam 34 no teraz 36 … ale nadal się zastanawiam, bo w końcu bluza to bluza więc może być większa i się nadal zastanawiam na wiosnę jak znalazł a po porodzie figury modelki mieć nie będę, więc też mi tam ukryje pamiątki po porodzie i się zastanawiam nad tą 40stką …
Paznokcie świetne! Ja się zastanawiałam czy nie zrobić chociaż hybrydy, ale mam mega mocne paznokcie jak nigdy i mi żal …. I tylko odżywką na razie sobie maluję ;o ale jak patrzę na Twoje kolorowe i barwne paznokcie to mam ochotę zadzwonić do kosmetyczki i sprawić sobie takie cudeńka !

Tysiiiak – ja spię po 12h ;p a co do zęba, to zawsze paracetamol czy apap możesz rozkruszyć i kłaść na zęba i łyknąć sobie jedną … mnie tak babcia w podstawówce ratowała i nawet pomagało. Brzuszek moim zdaniem masz standardowy ;p wcale nie jest gigantusem!

Meridka – wow, jakie śliczne te kolczyki! Strasznie mi się podobają! Z wisiorkiem to fajny pomysł :)

Zoryax- na pocieszenie jestem jeszcze niższa niż Ty 1.56! ważyłam 56 kg w podstawówce (uwielbiałam jeść, a moja babcia uwielbiała mi gotować haha) ale od liceum warzyłam średnio 48-52kg i obecnie po ostatniej wizycie 52kg. Pewnie jak pójdę na wizytę za tydzień to wskoczę na 54-55 kg (w końcu te piersi ważą ;p) A dzisiaj niestety zauważyłam, że miseczka D80 robi się za mała powoli (co mnie przeraża) a w obwodzie pod biustem luzu dużo mam mimo, że najciaśniej mam zapięte ;o i jak tu dobierać biustonosze ;o Chyba na sportowe się przerzucę już… Brzuszek mnie na szczęście już nie boli, ale poruszę ten temat z ginekologiem swoim bo to jednak mnie niepokoi poza tym po tej grypie martwię się ciągle czy wszystko ok, więc już się tej wizyty doczekać nie mogę …

Sukienki cudne! A w tej czarnej z kołnierzykiem się zakochałam ;p Patrzyłam ostatnio też na te stronę, ale ja nie mam pojęcia jakbym na niej miała zamawiać. Ciekawe ile Ci przesyłka będzie szła.
Ja szukałam teraz czegoś na wiosne-lato, bo w worku nie będę latać i myślałam, żeby kupić sobie ze 4kiecki bo jednak czerwiec lipiec to jest upał. A to już końcówka ciąży i wypatrzyłam takie: (tylko zastanawiam się nad rozmiarem, S czy M, bo obwód klatki piersiowej na wdechu mam 93 cm (S ma 90-94 a M 94-98). Dzisiaj mierzyłam sukienkę z tamtego roku letnią 34 rozmiar to w biuście brakło mi z 3-5cm na oko żeby się zapiąć w biuście.

Czajusiątko – też miałam takie bóle żołądka po wymiotach mój żołądek stał się straaaasznie wrażliwy i długo jadłam chrupki kukurydziane, kaszki manny etc żeby sobie wyleczyć ten żołądek i teraz jak zjem coś za cięzkiego to też mnie potrafi boleć, ale ogółem minęły mi takie problemy. A ja ostatnio mam ochotę na jakiegoś Maca, KFCa … ale S. mi nie pozwala i powiedział, że po jego trupie ;p Nawet miałam jechać na przerwie na uczelni, ale pomidorówka wygrała z Fast foodem ;p Może to od zgagi Ciebie tak boli ?

agnieszka- bardzo ciekawy jest dla mnie ten drugi wywiad, z tą starszą i doświadczoną położną. Ten pierwszy też, ale więcej rzeczy dowiedziałam się słuchając tamtego.

9 lata 9 miesiąc temu #972729 przez Magiczna
Wrzucam brzuchola:)

9 lata 9 miesiąc temu #972761 przez roxi1987
Witam Was moje kochane tym razem w czwarteczek, co tu taka cisza? Czyżby Wiosna już do Was zawitała i korzystacie ze słoneczka?
Magiczna brzuszek pięknusi :)
nat19 I co kochana czyżbyś teraz zwiedzała Wilanów że się nie odzywasz? Co do bluzy to 40 na Ciebie będzie za duża na mnie jest w sam raz ale ty jesteś z tego co kojarzę znacznie szczuplejsza i drobniejsza niż ja, więc 40 będzie na pewno za duża niby bluza powinna być luźna ale nie aż tyle :) A co do paznokci to ja zrobiłam sobie na ślub we wrześniu i tak w tym trwam co miesiąc uzupełniając, tyle że moje zawsze były słabe więc mi nie było szkoda, obiecałam sobie ze ostatnio raz sobie do Jasia na komunie uzupełnię a potem w czerwcu pójdę na ściągnięcie a wtedy dobra odżywka i ewentualnie jakiś fajny kolor letni :) Wiec ty też możesz poszaleć z jakimś fajowskim kolorkiem na paznokciach, bo szkoda jak są takie mocne :) co do bóli to właśnie mnie też tak bolało bardzo poniedziałek wtorek a teraz na szczęście nic nie boli i mam nadzieję że boleć nie będzie :) cieszę się że u Ciebie też tak to ustąpiło, ja myślę że te bóle są spowodowane rozciąganiem w końcu dzieciaki rosną :)
ZoryaX7 sukienki prześliczne, szkoda ze u nas takich ciekawych nie ma :( kochana nie jest wcale powiedziane, że nie zostaniesz jeszcze szefową swojego działu tylko może w troszkę innym czasie :) a teraz przyszedł czas na dzidziusia i to jest najważniejsze :) a potem bobas się urodzi podrośnie i może akurat po powrocie do pracy trafi się jakaś okazja awansu :)
meridka kolczyki śliczne, faktycznie jeśli masz ten jeden dodatkowy można byłoby go przerobić na wisiorek, super komplet będzie :) a szczególnie jeśli przypominają o tak fantastycznej uroczystości jaką był Wasz ślub :)
Czajusiątko jak tam wczorajsze zakupy się udały, znalazłaś coś godnego uwago?
Wczoraj zakupiłam tą kurteczkę z H&M na wiosnę, tylko że rozmiar raczej za duży postaram się podjechać tam w niedziele i wymienić jednak na mniejszą, mam do niej plany żeby wiosnę przechodzić pewnie i jesień i chciałabym w przyszłym roku też w niej troszkę pospacerować żeby chociaż na dwa sezony była. Dziś siedzę grzecznie w domku mam zamiar zagonić męża do mycia szkła za szybką a ja będę nadzorować :)

9 lata 9 miesiąc temu #972765 przez kasiorek0310
WItam u nas pogoda się jeszcze trzyma :)

agnieszkazst Akurat widziałam ten program wtedy co były te położne ale to sa jednostki bardzo nieliczne co sie takie trafiają z sercem

nat19 No bede szukać jeszcze mam sporo czasu ale zalezy mi an naturalnym przewiewnym materiale tym bardziej ze juz mi jest gorąco niekiedy a nie chcialabym wyglądać jak mokra kura w niej a to ten od brata nawet jak sie zapytasz to nie powie bo nie wie i taka jest z nim rozmowa ja pamiętam jak składaka dostałam to było coś taki rower o zegarku nie wspomnę to było cos a nie teraz laptopy tablety teraz dostać rower to obciach przeraża mnie ta cala machina tego wszystkiego a niby tak wszyscy twierdza ze to nie chodzi o prezenty a o czas i przeżycia duchowe maskara ja dla naszego bym chciała takie proste prezenty bez szalu ale na to nigdy nie mamy wpływu. Tez sie natknęłam na te ćwiczenia tej kobietki i od 3 dni je robimy razem z synkiem tez sie przyłącza fajne bo od razu kości rozruszać można tym bardziej ze w domu siedzę a dupka rośnie no właśnie nie bo zawsze to ryzyko ale korci mnie rowerem jezdzic musze sie mojej doktorki zapytac co ona na to w zeszłym roku robiliśmy po 20 30 km dziennie wycieczki z małym w foteliku a teraz mi bedzie tego brakować

roxi1987 Ja zas mam 10 maja wiec zaraz na początku komunie ale dobrze bo jeszcze bede sie dobrze czuc i wyglądać jako tako na allegro jest ta granatowa z tymi prześwitującymi rękawami i paskiem nad brzuszek wiec zobaczymy moze ja mi sie uda trafić zobaczymy za ile beda licytować na razie synkowi zmieniam garderobę na wiosenna kurtki koszulki wiec czekamy na paczkę ma do nas jutro dotrzeć, Piekne pazurki ale ja juz nie robie kiedys robiłam i mi tak plytke zniszczyły ze postanowiłam jzu wiecej nie robic

tysiiiak Nie u mnei jest na odwrót bo spie po 8h zasypiam po 12 w nocy a wstajemy o 8 wiec jest duzo na plus senność pewno pod koniec wroci jak i te upały beda wcale nie brzuch gigant tylko bardzo fajna piłka z przodu a ty wyglądasz kwitnąco

czajusiątko wiesz karatki ma co chwile ale nie gorączki na szczęście już jest ok tym bardziej ze małz tez 2 tyg i dopiero zatoki mu puszczają a jak mowie zeby sie trzyma z daleka to on jeszcze bardziej się klei do synka i efekt jest ale na szczęście tylko na czymś takim sie kończy antybiotyku nie pamiętam kiedy by miał ostatnio oj uwierz mi ze tymi akurat nie ma wyjscia nawet jak sie jest sie w ciazy to cie skrytykują dla nich to bez znaczenia a cóz tak żołądek cie boli

meridka Niestety tak jest ze jak sa dzieci to bardziej woli sie dzieciom kupic nzi sobie wiem cos o tym ja bardziej wole synkowi kupować niz sobie, kolczyki piękne ja tez lubie wkrętki nawet małż mi ostatnio chcial na urodziny kupić ale ja jakos nie umiem zmienić na inne co mam

ZoryaX7 Piękne te sukienki co wrzuciłaś takie inne ale ja na innym niz allegro nie kupuje niestety mam tak ci powiem ze dla mnie maluch najważniejszy niz awans na to jeszcze przyjdzie pora nie ucieknie

Magiczna Brzusio sliczny i bluzeczka tez fajna bo to chyba dla ciażowcyh

A u nas pogoda nas rozpieszcza ale podobno jeszcze tylko jutro i kicha synek juz prawie ok ale jeszcze go katar meczy u mnie tez ok maluch ma juz swoje pory dnia kiedy daje znac o sobie zawsze o tych samych noce na szczęście spokojne i bez wstawania wiec pewno spi razem ze mna a juz fajnie mocno sie wierci ze przez brzuchu widać jak sie fałdy robią nawet synek dziś poczuł ostre kopniaki od rodzeństwa wiec powoli zaczyna być świadomy tego wszystkiego małż ma 2 zmiany wiec popołudnia mamy razem z synkiem a tak planów na weekend żadnych chłopaki chyba będę mieli męskie wyjście do kina na Fruu bo cos o kinie mówią a ja powoli zaczynam porządki bo trzeba będzie u nas małe przemeblowanie zrobić bo na początku na ok 3-4 miesiące będzie łóżeczko w naszym pokoju i trzeba zrobić miejsce a u was jak będzie maluchy z wami czy od razu w osobnym pokoju. Poza tym zakupów ciag dalszy a synek caly happy bo moze sobie powybierać co sie mu podoba

Miłego dnia korzystajcie z pogody

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972816 przez nat19
Magiczna – super brzuchol ! <3

Roxi1987 – dokładnie, spacerowaliśmy po Wilanowie. Pogoda super, tylko dużo taśm było zakazujących wejście na dane tereny, ale i tak się nałaziłam ;o
No właśnie też mi się tak wydaje, bo na stronie są 36/38, ale na allegro nie ;(
To długo już pazurki nosisz! No, mi zostaje lakier ;p jakoś nie mogę się przekonać, tak samo do farby na włosy nie mogę się przekonać ;p natural w modzie, ale pazury pomaluje sobie na jakiś szalony kolor ;p
Możliwe, że spowodowane rozciąganiem dzidzia szaleje jak widać ;p

Kasiorek0310 – zgadzam się, niestety to co teraz się dzieje to jakaś abstrakcja. Zakładając mam chrześniaka albo chrześniaczkę, kupię im laptopa na komunię a potem na 18stke to co wymyślę? Nie mówiąc o ślubie … No jak się dostało rower to szaleństwo na podwórku było ;p No z ja jestem „dzieckiem szczęścia” i znając te moje „szczęście” to na prostej bym się wywróciła na tym rowerze, więc nawet nie ryzykuje, zresztą gin tak samo mówi, że na stacjonarnym rowerku – pewnie, ale jak mam wyjść na powietrze to odradza. Nigdy to nie wiadomo co może się stać, dlatego zostają spacerki i ćwiczenia z tą babeczką ;p To ogrom km robiliście podziwiam!

Ja dzisiaj zrobiłam sobie ciasteczka owsiane na samych płatkach owsianych, bananie, rodzynkach, morelach i żurawinie. Wyszły spoko, a bez mąki i cukru więc zdrowo ;p (moje ciacha, i dwie foty z Wilanowa na szybko z telefonu ;p)

Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972851 przez roxi1987
Kobietki co tak tutaj dzis pusto?

9 lata 9 miesiąc temu #972852 przez agnieszkazst
Roxi jakie cudowne paznokcie!!!!!! A co do kurteczki, jaki kolor tej kurteczki?? :)

Meridka kolczyki piękne, i tak jak piszesz - sentymentalne :) fantastycznie że przywołują Ci wspomnienia ze ślubu!

Zorya niech cudowny nastrój dopisuje cały czas!!!!! Tak trzymać!!!! Co do pracy - zdecydowanie MASZ RACJĘ.

Nat19 cieszę się że drugi wywiad Ci się szczególnie podobał, we wtorek miałam o tej pani na Szkole Rodzenia mówione, niesamowita kobieta

Magiczna ależ Dziecinka rośnie!!!!! :)

U mnie Niunia też już kopie ;)

Dobrej nocy Kochane!! :)

9 lata 9 miesiąc temu #972893 przez Magiczna
Dziękuję za komplementy na temat brzuszka !:)

kasiorek Tak, bluzeczka jest ciążowa, odziedziczyłam ją po przyjaciółce , która w grudniu urodziła :)
agnieszkazst No,rośnie, rośnie . W końcu, bo przez długi czas nie było nic u mnie widać a w ciągu dosłownie tygodnia wyskoczył :) Aż mój J mówi do mnie " Ale Ci brzuch urósł:O Nawet nie wiem kiedy :P"
Zorya Cudne te sukienki, aż mi się zachciało w kiecke wskoczyc:)
nat Zazdroszczę takiego spacerku:) Piękne zdjęcia, a i jedzonko wygląda całkiem apetycznie :D

Już piątek! Zawsze czekam na weekend bo wtedy w końcu mogę spędzić czas z J :) Tym razem żadnych konkretnych planów na weekend, szczególnie ,że zapowiadają deszcz :S A u Was jak?
Co tu taka cisza zapadła?? Korzystacie z pogody pewnie ! :)
Wczoraj byłam z moją przyjaciółką na spacerze z wozeczkiem i aż się rozmarzyłam jak w sierpniu ona już ze spacerówką ja z gondolką będziemy sobie razem dreptać :woohoo: :woohoo:

Miłego!

9 lata 9 miesiąc temu #972918 przez nat19
Hej dziewczyny: )
Ja dzisiaj w planach jedynie mam wizyte w przychodni po.skskierowanie na krew i mocz bo w czwartek mam wizyte u swojego ginekologa, wiec w poniedziałek będę musiała zzrobić badania, zeby wyniki zdążyć odebrac. Tak to moze S. Bedzie bardziej kreatywny i jak wroci z pracy to.gdzies skoczymy, bo.pogoda ładna. Lecę zrobić owsianke z jabłkiem, bo.z łóżka do Was pisze. :p
Milego piatunia ! :* :cheer: :cheer: :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka