- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Meridka – mam nadzieję, że jednak żadna z Nas nie będzie miała depresji poporodowej a porody będą szybkie, bez komplikacji i znośne ;p co do kierunku miałam iść jeszcze na mate, albo chemie od października, ale w tym roku odpuszczę, będę miała nadmiar zajęć i rozrywki ;p a drugi kierunek nie ucieknie ;p
.
Tysiak – postanowiłam kupić kilka sztuk 56cm kilka 58cm a resztę na 62cm. Ja byłam liliputkiem 52cm i 2.2kg mój brat 54cm 3.5kg zaś mój S. 54cm i coś koło 4kg. Ale moja dziewczynka może urodzić się długa i dylemat za dylematem ;p
Magiczna- fajnie, że wypad się udał!
Czajusiątko –
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A powiedź mi te prenatalne usg to chodzi o to usg, które np. robiło się pod koniec 1wszego trymestru (przezierność karku, obwód główki etc.?)
kasiorek -
Ja mam od dwóch dni dziwne bóle w dolnym odcinku kręgosłupa i w podbrzuszu jak na miesiączkę. Np. dziś w nocy obudziłam się było ok., za 3h znowu się obudziłam i myślałam, że nie wytrzymam, aż poleciałam do toalety sprawdzić czy czasem nie plamię bo byłam święcie przekonana. Potem przeszło i wróciło po godzinnym spacerze i jak odpoczęłam to ustało. Za półtora tyg mam wizytę, chyba, że nadal coś takiego będę miała to pojadę do szpitala, albo zadzwonię do lekarza. Do tego mam bóle w prawym boku, ale podobno to normalne bo się rozciąga macica ciągną wiązadła itp. I na samym początku też takie coś czułam i w 5 tyg lekarz mi powiedział, że mogę czuć pewien „dyskomfort”. Co do egzaminu niestety nie poszło mi za dobrze, ale facet się zlitował i dał deskę ratunku i aż prawie miesiąc! Więc przemielę ten materiał jeszcze raz, a na pocieszenie zamówiłam sobie z AVONU perfumy, szminkę, żel pod prysznic i jakiś tam ujędrniający do ciała, a że wszystko poprzeceniane do -60% nawet to zapłacę 80 zł za 4 rzeczy ;p. Jeszcze jakieś uczulenie, albo trądzik mi wyskoczył na brodzie, albo to od zarostu mojego S. sama nie wiem, nigdy nie miałam problemu z cerą, a teraz taka delikatna skóra na twarzy mi się zrobiła, że dbać muszę o nią dwa razy częściej niż do tej pory. A jak coś mi „wyskoczy” i już to zaleczę to zostaje mi plamka, po „niespodziance” … ale podobno w ciąży tak już jest i hormony szaleją i różne dziwy się dzieją z Nami. Dzisiaj byłam na spacerze po Starym Mieście, i tak się zmęczyłam jakbym 10km przebiegła, nie mówiąc o wejściu na 4piętro ;o i ciężko mi się oddycha od 2 dni. Jakbym miejsca nie miała na płuca. Ale mam też dobrą nowinę ! Mała mi się tak kręci (mimo, że przywala mi non stop w pęcherz i latam ciągle do toalety ;;p ) to taka silna jest już, że mój S. poczuł jak mi tam szaleje w brzuszku okrutnica mała ;p i jego reakcja „jaka ona silna jest!”.
A teraz lecę spać ;p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
meridka genialne te sukienki znalazłaś!
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
meridka niestety tego nie uniknę dlatego wole sukienkę mi wygodniej a oni nie będą się mieli do czego przyczepić z ubiorem sukienki sliczne ale niestety nie wszstkie w moim guście wole cos co moge potem tez założyć bez okazji
nat19 dzięki za info co do komunii ale chyba pozostaniemy przy kopercie bo z nim nic nie wiadomo a co by sie nie kupiło to i tak nie jest zadowolony ja na szczescie chrzestna nie jestem chrześniak dopiero za 5 lat bedzie mial komunie wiec spokojnie ale szalec nie bede w koncu to ma byc duchowe przeżycie a nie kasa i prezenty i szpan z reszta moja bratowa jest bardzo religijna wiec bedzie ok wiesz wole sie ubrac cieniej i cos narzucic tym bardziej ze przyjecie bedzie w domu robione na 20 osób w ścisku wiec wole coś cienkiego przewiewnego bo i tak będzie tam duchota. Fajnie jak zakupy udane i jeszcze taka okazja ci sie trafila ja lube tez kosmetyki z avonu ale teraz po wszystkim mnie swędzi wiec wole nie ryzykować fajnie jak twój poczuł ruchy maluszka frajda niesamowita
Magiczna Wiem wiem ale mam taka a nie inna rodzinę ze jakbym poszła w spodniach i bluzce by mnie zlinczowali wiec wole sukienkę potem latem moge ja dalej wykorzystać
u nas dzien jak codzien synek ma nakaz siedzenia w domu a taka pogoda cudna ale nic siedzimy byli u lekarza osłuchany wsio ok ale siedziec w domu ma poza tym jakieś uczulenie mu wyszło niewiadomo skąd wiec i wapno można w ruch ruszyć oby pomogło miłego dnia potem wpadne
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/rzucila-m...-z-pasja,148110.html
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/tylko-u-n...a-swiecie,62247.html
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
KASIOREK - w czym nie wyjdziesz będzie dobrze! Na bazarkach jakieś kiecki ciążowe możesz znaleźć
agnieszka - zapisałam sobie te Twoje wywiady i wezmę je odpalę wieczorkiem to skomentuje!
Pogoda dzisiaj piękna, a mnie jakiś mały czarny humorek złapał i wiecie co zrobiłam?! Wzięłam banana, trzy truskawki, blender i do kieliszka od wina a potem do brzuszka! Potem chciało mi się coś słodkiego ... więc podjadałam sobie żurawinkę. A potem wyjęłam matę do ćwiczeń, założyłam sportowe buty i włączyłam youtube: . Nie zalałam się potem etc ale ręce dostały kopa troszkę ;p 18minut a od razu moc endorfin poczułam .! Zamierzam tak szaleć 4razy tyg ! A Wy poza spacerkami jakoś się ruszacie? Ja marzę o rolkach, ale za duże ryzyko upadku i wolę nie ryzykować. A ze mną jest tak, że jak ja bardzo bym nie chciała się przewrócić to wywinę orła hihihi .
Lecę jakiś obiad skręcić dla siebie i małej! Buziaki !
- roxi1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie prawie Wszystko ok, weekend jak zwykle dość intensywnie spędzony wczorajszy dzionek już mniej a dziś mam w planach lenistwo od 14 bo tak jak nat19 dopadły mnie bóle w prawym podbrzuszu, niestety są one tak intensywne że budzą mnie w nocy, niestety są dość niepokojące nigdy nie bolało aż tak… z pozytywnych rzeczy to mogę już się przyznać do ruchu maluszków nie wiem które tak zaczepie mnie ale dość często to się zdarza W piątek po wizycie wszystko ok… na szczęście mojemu mężowi udało się dotrzeć, zdążył i przy badaniu USG był ze mną, jest zachwycony tą wizytą tym bardziej że maluszki były bardzo ruchliwe, więc tym bardziej nie rozumiem tych bóli skoro w piątek było wszystko ok, ale tak zawsze jest przed wizytą mnie nic nie boli a po wizycie mnóstwo pytań i objawów. Pani doktor zerknęła w moje wyniki i niestety hemoglobina mi spadła, ale nie tak że jest poniżej normy Mieszczę się jeszcze No i ogólnie powiedziała, że poród odbędzie się poprzez cesarskie cięcie, że z racji tego że jestem pierworódką to nie będziemy ryzykować więc teraz muszę się tak starać żeby jak najdłużej wytrzymać i oby dobrnąć chociaż do 38 tygodnia
agnieszkazst bardzo dziękuję za linki, na pewno obejrzę, już dodałam do zakładek żeby nie szukać potem na forum
kasiorek0310 ja też mam w tym roku komunie siostrzeńca w ostatnią niedziele maja, jeszcze nie rozglądałam się za sukienkami ale natchnęłaś mnie więc jak coś znajdę to się podzielę, i oczywiście jak ty coś fajnego wychwycisz też daj znać mi się z bon prixu bardzo dużo tam sukienek podoba, czasem są wyprzedaże i można coś dużo taniej kupić. Ja np. ostatnio na allegro kupiłam bluzę : allegro.pl/1nd635-b-p-c-swietna-damska-b...-42-i5143417279.html a w bon prixie 42 zł. Jutro tez jest jakiś dzień wyprzedazowy na ich stronie może warto tam będzie zajrzeć
nat19 no niestety bardzo współczuje tych bóli, mnie też dopadły i miałam tak wczoraj i dziś, liczę na to że jutro już będzie ok tez postanowiłam sobie dziś dużo odpoczywać, niestety ten ból dość mnie niepokoi ale może niepotrzebnie w końcu mnie raczej w pachwinie boli jakby się tam coś rozciągało. Ale masz silną córcie w brzuszku że aż czuć ją przez skórę, a jak tam musi szaleć Mam nadzieję, ze bóle ustaną szybko. Ale widzę ze energia rozpiera:)
czajusiątko nie martw się kochana, na pewno bobas ułożył się inaczej i ma jeszcze sporo miejsca na zabawę w twoim brzuszku
tysiiiak widzę że weeknedy spędzasz bardzo intensywnie ale to bardzo dobrze trzeba się wyrwać z domku
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja też będę musiała pomyśleć o jakieś sukience na przyjęcie chrzcielno-weselne w sierpniu ale to bardziej takiej maskującej brzuszek bo w miesiąc napewno nie wróce do swojej figury chyba namiot na siebie założe
Puki co zakupiłam płaszczyk ciązowy: allegro.pl/kurtka-wiosenna-parka-ciazowa...-40-i5183409556.html to jest ten sam co podawała czajusiątko z hm tylko kremowy ten granatowy byłam, mierzyłam jest boski ale troszke szkoda mi było kasy bo niewiadomo czy po ciąży ją jeszcze kiedys założe
Jutro idę do labolatorium a taaaaak mi się chce wcześniej wstawać że szok
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Roxi Ty uważaj na siebie, bo u Ciebie podwójne obciążenie. W razie czego dzwoń na kom do swojej gin. Ja kiedyś do niej dzwoniłam jak coś mnie niepokoiło, co prawda już nie w ciąży tylko ja brałam tabletki anty, ale zawsze odpowiedziała na pytanie. Luknij sobie na to www.zycieczestochowy.pl/article/9477/wyk...iezarnych-i-rodzicow
Nat ja z aktywności to tylko bieganie za córcią
Wiewiórka oj to maleńki Twój synuś był, no ale nic dziwnego jak tak mu się pośpieszyło. Ciekawe czy drugie maleństwo też będzie takie niecierpliwe
Kasiorek kurcze, często ostatnio twój synek choruje. U nas w koło też jakieś wirusy panują, wszędzie słyszę, że dzieci chore. Moja Oliwia odpukać tfu tfu jeszcze jakoś się trzyma. A ludźmi to nawet nie myśl się przejmować, co niby mają mówić, przecież jestęś w pięknym stanie ciąży, a nie zarażona jakimś trądem
Znów mnie dziś żołądek boli
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ok 4 rano udało mi się zdrzemnąć to Kubula postanowił do nas przydreptać i po 6 pobudka bo do labo dziś szłam .. Zombieeeeee
Czajusiątko może dziś uda mi się jakies zdjęcie normalne zrobić bo ostatnio kilka zrobiłam ale jakoś nie jestem w stanie ich zaakceptować
- roxi1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tysiak super wyglądasz ;D Śliczną masz piłeczkę
Ach mąż obiecał mi kolczyki na urodziny. Dwa lata temu jak byliśmy w Londynie to zgubiłam prawdopodobnie w przymierzalni w Primarku jeden kolczyk (jeszcze ze ślubu). Obleciałam wszystkich jubilerów w Mikołowie, ale nigdzie już mi nie dorobią drugiego, bo to jakoś maszynowo było robione... A wczoraj znalazłam te kolczyki na internecie! No i zamówiliśmy W sumie mam trochę wyrzuty sumienia, ale mąż mówi, że mam korzystać póki mogę, bo jak mnie zna to pewnie później wszystko będę kupować tylko dla dziecka.... No i mnie przekonał Także będę wyczekiwać na kuriera teraz - pewnie jutro albo w piątek przyjadą .
Poza tym męczę się z prezentem dla mojego 5-letniego chrześniaka - maniaka angry birds... Zażyczył sobie coś ze star wars Drogie te zabawki, a nic mnie jakoś szczególnie nie przekonuje... dwie firgurki, trzy klocki do tego i świnia - 90 zł. eh. Kiedy ja w końcu będę mogła komuś lalki barbi kupować? albo babyborn ? !? albo kucyki pony? sami chłopcy wszędzie.