BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972349 przez nat19
Agnieszka – mi też się suwaczek zawiesza i czasem go odświeżę a czasem mi się nie chce poo prostu w to bawić ;p
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Meridka – mam nadzieję, że jednak żadna z Nas nie będzie miała depresji poporodowej a porody będą szybkie, bez komplikacji i znośne ;p co do kierunku miałam iść jeszcze na mate, albo chemie od października, ale w tym roku odpuszczę, będę miała nadmiar zajęć i rozrywki ;p a drugi kierunek nie ucieknie ;p
.

Tysiak – postanowiłam kupić kilka sztuk 56cm kilka 58cm a resztę na 62cm. Ja byłam liliputkiem 52cm i 2.2kg mój brat 54cm 3.5kg zaś mój S. 54cm i coś koło 4kg. Ale moja dziewczynka może urodzić się długa i dylemat za dylematem ;p

Magiczna- fajnie, że wypad się udał!

Czajusiątko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A powiedź mi te prenatalne usg to chodzi o to usg, które np. robiło się pod koniec 1wszego trymestru (przezierność karku, obwód główki etc.?)

kasiorek -

Ja mam od dwóch dni dziwne bóle w dolnym odcinku kręgosłupa i w podbrzuszu jak na miesiączkę. Np. dziś w nocy obudziłam się było ok., za 3h znowu się obudziłam i myślałam, że nie wytrzymam, aż poleciałam do toalety sprawdzić czy czasem nie plamię bo byłam święcie przekonana. Potem przeszło i wróciło po godzinnym spacerze i jak odpoczęłam to ustało. Za półtora tyg mam wizytę, chyba, że nadal coś takiego będę miała to pojadę do szpitala, albo zadzwonię do lekarza. Do tego mam bóle w prawym boku, ale podobno to normalne bo się rozciąga macica ciągną wiązadła itp. I na samym początku też takie coś czułam i w 5 tyg lekarz mi powiedział, że mogę czuć pewien „dyskomfort”. Co do egzaminu niestety nie poszło mi za dobrze, ale facet się zlitował i dał deskę ratunku i aż prawie miesiąc! Więc przemielę ten materiał jeszcze raz, a na pocieszenie zamówiłam sobie z AVONU perfumy, szminkę, żel pod prysznic i jakiś tam ujędrniający do ciała, a że wszystko poprzeceniane do -60% nawet to zapłacę 80 zł za 4 rzeczy ;p. Jeszcze jakieś uczulenie, albo trądzik mi wyskoczył na brodzie, albo to od zarostu mojego S. sama nie wiem, nigdy nie miałam problemu z cerą, a teraz taka delikatna skóra na twarzy mi się zrobiła, że dbać muszę o nią dwa razy częściej niż do tej pory. A jak coś mi „wyskoczy” i już to zaleczę to zostaje mi plamka, po „niespodziance” … ale podobno w ciąży tak już jest i hormony szaleją i różne dziwy się dzieją z Nami. Dzisiaj byłam na spacerze po Starym Mieście, i tak się zmęczyłam jakbym 10km przebiegła, nie mówiąc o wejściu na 4piętro ;o i ciężko mi się oddycha od 2 dni. Jakbym miejsca nie miała na płuca. Ale mam też dobrą nowinę ! Mała mi się tak kręci (mimo, że przywala mi non stop w pęcherz i latam ciągle do toalety ;;p ) to taka silna jest już, że mój S. poczuł jak mi tam szaleje w brzuszku okrutnica mała ;p i jego reakcja „jaka ona silna jest!”.
A teraz lecę spać ;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972373 przez Magiczna
kasiorek Ani mi się waż myśleć teraz o tym co sobie inni o Tobie pomyślą. Ty jesteś teraz w ciąży,a inni jak chcą to niech sobie myślą co im tylko do głowy przyjdzie. Ty masz się dobrze czuć sama ze sobą. Teraz włąsnie rozkwitasz, więc zakładaj to na co tylko masz ochote i w czym dobrze się czujesz.
meridka genialne te sukienki znalazłaś! :)

9 lata 9 miesiąc temu #972394 przez kasiorek0310
Witam sie i jak a co do sukienki to ta w groszki niebieska tez fajna nic będziemy powoli szukać co i jak ale wiecej niz z 60 70 bym nie chciala dac tym bardziej ze to tylko na jakieś okazje bedzie ale cos w tym stylu bece chyba szukać www.bonprix.pl/style/sukienka-ciazowa-w-...egory=779&return=ref

meridka niestety tego nie uniknę dlatego wole sukienkę mi wygodniej a oni nie będą się mieli do czego przyczepić z ubiorem sukienki sliczne ale niestety nie wszstkie w moim guście wole cos co moge potem tez założyć bez okazji

nat19 dzięki za info co do komunii ale chyba pozostaniemy przy kopercie bo z nim nic nie wiadomo a co by sie nie kupiło to i tak nie jest zadowolony ja na szczescie chrzestna nie jestem chrześniak dopiero za 5 lat bedzie mial komunie wiec spokojnie ale szalec nie bede w koncu to ma byc duchowe przeżycie a nie kasa i prezenty i szpan z reszta moja bratowa jest bardzo religijna wiec bedzie ok wiesz wole sie ubrac cieniej i cos narzucic tym bardziej ze przyjecie bedzie w domu robione na 20 osób w ścisku wiec wole coś cienkiego przewiewnego bo i tak będzie tam duchota. Fajnie jak zakupy udane i jeszcze taka okazja ci sie trafila ja lube tez kosmetyki z avonu ale teraz po wszystkim mnie swędzi wiec wole nie ryzykować fajnie jak twój poczuł ruchy maluszka frajda niesamowita

Magiczna Wiem wiem ale mam taka a nie inna rodzinę ze jakbym poszła w spodniach i bluzce by mnie zlinczowali wiec wole sukienkę potem latem moge ja dalej wykorzystać

u nas dzien jak codzien synek ma nakaz siedzenia w domu a taka pogoda cudna ale nic siedzimy byli u lekarza osłuchany wsio ok ale siedziec w domu ma poza tym jakieś uczulenie mu wyszło niewiadomo skąd wiec i wapno można w ruch ruszyć oby pomogło miłego dnia potem wpadne

9 lata 9 miesiąc temu #972400 przez wiewiorka
agnieszkazst 2500 kg ważył jak się urodził

9 lata 9 miesiąc temu #972407 przez agnieszkazst
Kochane, polecam obejrzeć dwa wywiady z położną Celiną :) super dziewczyna, studiowała tam gdzie ja :)

dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/rzucila-m...-z-pasja,148110.html

9 lata 9 miesiąc temu #972409 przez agnieszkazst
A tu wywiad z drugą położną, już dużo starszą, z przeogromnym doświadczeniem...

dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/tylko-u-n...a-swiecie,62247.html

9 lata 9 miesiąc temu #972455 przez nat19
Hej Wam! ;p
KASIOREK - w czym nie wyjdziesz będzie dobrze! Na bazarkach jakieś kiecki ciążowe możesz znaleźć

agnieszka - zapisałam sobie te Twoje wywiady i wezmę je odpalę wieczorkiem to skomentuje!

Pogoda dzisiaj piękna, a mnie jakiś mały czarny humorek złapał i wiecie co zrobiłam?! Wzięłam banana, trzy truskawki, blender i do kieliszka od wina a potem do brzuszka! Potem chciało mi się coś słodkiego ... więc podjadałam sobie żurawinkę. A potem wyjęłam matę do ćwiczeń, założyłam sportowe buty i włączyłam youtube:
. Nie zalałam się potem etc ale ręce dostały kopa troszkę ;p 18minut a od razu moc endorfin poczułam :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: .! Zamierzam tak szaleć 4razy tyg ! A Wy poza spacerkami jakoś się ruszacie? Ja marzę o rolkach, ale za duże ryzyko upadku i wolę nie ryzykować. A ze mną jest tak, że jak ja bardzo bym nie chciała się przewrócić to wywinę orła hihihi :silly: :silly: :silly: .

Lecę jakiś obiad skręcić dla siebie i małej! Buziaki !

9 lata 9 miesiąc temu #972473 przez roxi1987
Witam Was moje kochane, mam chwile to się postaram odezwać. Obiad się ugotował, pranie pierze, a mój mąż korzysta z pogody i grzebie przy motorze więc ja korzystam z tej chwili otwieram notatnik i postaram się wszystko napisać :)
U mnie prawie Wszystko ok, weekend jak zwykle dość intensywnie spędzony wczorajszy dzionek już mniej a dziś mam w planach lenistwo od 14 bo tak jak nat19 dopadły mnie bóle w prawym podbrzuszu, niestety są one tak intensywne że budzą mnie w nocy, niestety są dość niepokojące nigdy nie bolało aż tak… z pozytywnych rzeczy to mogę już się przyznać do ruchu maluszków nie wiem które tak zaczepie mnie ale dość często to się zdarza :) W piątek po wizycie wszystko ok… na szczęście mojemu mężowi udało się dotrzeć, zdążył i przy badaniu USG był ze mną, jest zachwycony tą wizytą tym bardziej że maluszki były bardzo ruchliwe, więc tym bardziej nie rozumiem tych bóli skoro w piątek było wszystko ok, ale tak zawsze jest przed wizytą mnie nic nie boli a po wizycie mnóstwo pytań i objawów. Pani doktor zerknęła w moje wyniki i niestety hemoglobina mi spadła, ale nie tak że jest poniżej normy :) Mieszczę się jeszcze :) No i ogólnie powiedziała, że poród odbędzie się poprzez cesarskie cięcie, że z racji tego że jestem pierworódką to nie będziemy ryzykować więc teraz muszę się tak starać żeby jak najdłużej wytrzymać i oby dobrnąć chociaż do 38 tygodnia :)
agnieszkazst bardzo dziękuję za linki, na pewno obejrzę, już dodałam do zakładek żeby nie szukać potem na forum :)
kasiorek0310 ja też mam w tym roku komunie siostrzeńca w ostatnią niedziele maja, jeszcze nie rozglądałam się za sukienkami ale natchnęłaś mnie więc jak coś znajdę to się podzielę, i oczywiście jak ty coś fajnego wychwycisz też daj znać :) mi się z bon prixu bardzo dużo tam sukienek podoba, czasem są wyprzedaże i można coś dużo taniej kupić. Ja np. ostatnio na allegro kupiłam bluzę : allegro.pl/1nd635-b-p-c-swietna-damska-b...-42-i5143417279.html a w bon prixie 42 zł. Jutro tez jest jakiś dzień wyprzedazowy na ich stronie może warto tam będzie zajrzeć :)
nat19 no niestety bardzo współczuje tych bóli, mnie też dopadły i miałam tak wczoraj i dziś, liczę na to że jutro już będzie ok tez postanowiłam sobie dziś dużo odpoczywać, niestety ten ból dość mnie niepokoi ale może niepotrzebnie w końcu mnie raczej w pachwinie boli jakby się tam coś rozciągało. Ale masz silną córcie w brzuszku że aż czuć ją przez skórę, a jak tam musi szaleć :) Mam nadzieję, ze bóle ustaną szybko. Ale widzę ze energia rozpiera:)
czajusiątko nie martw się kochana, na pewno bobas ułożył się inaczej i ma jeszcze sporo miejsca na zabawę w twoim brzuszku :)
tysiiiak widzę że weeknedy spędzasz bardzo intensywnie ale to bardzo dobrze trzeba się wyrwać z domku :)

9 lata 9 miesiąc temu #972493 przez tysiiiak
hejka ;) Wam też wróciła senność ?? ja o tej godzinie czyli tak 19-20 mogłabym zabić za drzemkę ale nie da rady :P trzeba brzdąca ogarnąć do spania ;)
Ja też będę musiała pomyśleć o jakieś sukience na przyjęcie chrzcielno-weselne w sierpniu ale to bardziej takiej maskującej brzuszek bo w miesiąc napewno nie wróce do swojej figury :( chyba namiot na siebie założe :(
Puki co zakupiłam płaszczyk ciązowy: allegro.pl/kurtka-wiosenna-parka-ciazowa...-40-i5183409556.html to jest ten sam co podawała czajusiątko z hm tylko kremowy :) ten granatowy byłam, mierzyłam jest boski ale troszke szkoda mi było kasy bo niewiadomo czy po ciąży ją jeszcze kiedys założe :P
Jutro idę do labolatorium a taaaaak mi się chce wcześniej wstawać że szok :P

9 lata 9 miesiąc temu #972510 przez czajusiątko
Tysiak super, że udało ci się taniej tę kurteczkę wyhaczyć :) ja mam ostatnio kryzys senności koło 18, a moja Oliwka dopiero koło 20-21 chodzi spać ;) a pokaż swojego brzucha, bo dawno nie pokazywałaś B) :P

Roxi Ty uważaj na siebie, bo u Ciebie podwójne obciążenie. W razie czego dzwoń na kom do swojej gin. Ja kiedyś do niej dzwoniłam jak coś mnie niepokoiło, co prawda już nie w ciąży tylko ja brałam tabletki anty, ale zawsze odpowiedziała na pytanie. Luknij sobie na to www.zycieczestochowy.pl/article/9477/wyk...iezarnych-i-rodzicow

Nat ja z aktywności to tylko bieganie za córcią :evil:

Wiewiórka oj to maleńki Twój synuś był, no ale nic dziwnego jak tak mu się pośpieszyło. Ciekawe czy drugie maleństwo też będzie takie niecierpliwe

Kasiorek kurcze, często ostatnio twój synek choruje. U nas w koło też jakieś wirusy panują, wszędzie słyszę, że dzieci chore. Moja Oliwia odpukać tfu tfu jeszcze jakoś się trzyma. A ludźmi to nawet nie myśl się przejmować, co niby mają mówić, przecież jestęś w pięknym stanie ciąży, a nie zarażona jakimś trądem

Znów mnie dziś żołądek boli :dry:

9 lata 9 miesiąc temu #972529 przez czajusiątko
Dzień dobry dziewczyny B) proszę wstawać i się tu meldować, każda po kolei :) przecież już chyba nie śpicie :evil:

9 lata 9 miesiąc temu #972533 przez tysiiiak
Ja w nocy prawie nie spałam :( przed snem ukruszyła mi się ósemka i bolała jak cholera do tego promieniowała na ucho i skroń :S ratowałam się amolem ale i tak g... mi to dało tylko mnie mdliło od tego zapachu :sick: teraz jest ciut lepiej...
Ok 4 rano udało mi się zdrzemnąć to Kubula postanowił do nas przydreptać i po 6 pobudka bo do labo dziś szłam .. Zombieeeeee :S :pinch: :blink:

Czajusiątko może dziś uda mi się jakies zdjęcie normalne zrobić bo ostatnio kilka zrobiłam ale jakoś nie jestem w stanie ich zaakceptować :P

9 lata 9 miesiąc temu #972546 przez roxi1987
Hej kobietki melduje sie w srode ale jeszcze z lozka, czjusiatko bardzo dziekuje za link napewno z niego skorzystam milego slonecznego dnia dla wszystkich

9 lata 9 miesiąc temu #972550 przez tysiiiak
gigantus brzuchus

Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972555 przez meridka
Melduję się i ja ;) W sumie powoli budzę się do życia. Jajecznica zjedzona, dopijam herbatkę ;)
Tysiak super wyglądasz ;D Śliczną masz piłeczkę :)

Ach mąż obiecał mi kolczyki na urodziny. Dwa lata temu jak byliśmy w Londynie to zgubiłam prawdopodobnie w przymierzalni w Primarku jeden kolczyk (jeszcze ze ślubu). Obleciałam wszystkich jubilerów w Mikołowie, ale nigdzie już mi nie dorobią drugiego, bo to jakoś maszynowo było robione... A wczoraj znalazłam te kolczyki na internecie! No i zamówiliśmy :) W sumie mam trochę wyrzuty sumienia, ale mąż mówi, że mam korzystać póki mogę, bo jak mnie zna to pewnie później wszystko będę kupować tylko dla dziecka.... No i mnie przekonał ;) Także będę wyczekiwać na kuriera teraz - pewnie jutro albo w piątek przyjadą :).

Poza tym męczę się z prezentem dla mojego 5-letniego chrześniaka - maniaka angry birds... Zażyczył sobie coś ze star wars :P Drogie te zabawki, a nic mnie jakoś szczególnie nie przekonuje... dwie firgurki, trzy klocki do tego i świnia - 90 zł. eh. Kiedy ja w końcu będę mogła komuś lalki barbi kupować? albo babyborn ? !? albo kucyki pony? :P sami chłopcy wszędzie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka