- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
Emcio zasnął na chwilkę, więc siadam co by ciut ciut napisać
Kasia na pewno sobie ze wszystkim poradzicie, trzymam kciuki za ten szczęśliwy dzień gdy już dostaniesz klucze
Natinka ja też uwielbiam piec murzynki to ciasto zawsze mi wychodzi
Wiewiórka, to mamy w podobnym czasie połówkowe
Czajusiątko jakie CUDNE WIEŚCI!!!!! Druga córeńka, super!!!!
Tysiiiiak u nas synkowi też się trudno przestawić po tej zmianie czasu
Kasiorek trzymamy mocno kciuki za córeczkę Twej znajomej!!!
Meridka rewelacja że kuchnia już prawie wykończona!!! My planowaliśmy remont kuchni na lipiec ale jednak przekładamy na przyszły rok, jak już Dzidzia podrośnie
A u mnie? Biodra mnie ostatnio zaczynają pobolewać - zaczynają się pomału rozszerzać. Dobrze znam ten ból i od razu mi się przypomniała końcówka ciąży z Emusiem jak to w nocy już miejsca znaleźć sobie nie mogłam.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
meridka ale fajnie ,że kuchnie już masz i możesz się nią cieszyć No te ubranka są takie malutkie i cudne ,że od razu się wzruszam.. ahh te hormony!
agnieszkazst u nas też dzisiaj śnieg ostro sypał a teraz deszcz z gradem aż jakieś takie moje samopoczucie dzisiaj nienajlepsze...
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Kasiorek – no to fakt, że na allegro jest duża przebitka cenowa a wybór taki jak w sklepach ach lekarke z nfz-u poniosło z tą glukozą… no ale cóż, lepiej zrobić jeszcze raz badanie i być pewnym, że wszystko ok., niż nie robić i pluć w twarz ;p a, że nieprzyjemne no to trudno… „przyjemność” picia 75g glukozy czeka mnie ponownie … też słyszałam, że po jednej CC ma się z marszu drugą bo podobno większe powikłania mogą wynikną z SN po CC niż normalnie, ale różne są szkoły i różne opinie. Tyle ile lekarzy tyle opini;p a jakich tabletek z witaminami ? i od takich witamin tak dużo urósł dzidziol? Od tych zwykłych ciążowych ?
Co to wassermana?
O jejku mam nadzieję, że z koleżanką wszystko będzie dobrze i że rzeczywiście przesadzali z tymi diagnozami.
Śliczny brzusio.
8kasia8 – dokładnie, trzeba być dobrej myśli! Będzie dobrze, i super, że się Wam udało chyba te rajstopki sobie sama kupię jak mówisz, że są takie wygodne
Natinka – jak murzynek wyszedł ?)
Czajusiątko – śliczna malutka! ;o ))\
Magiczna – na miniaturce myślałam, że to cztery rozłożone ciuszki a jak otworzyłam to widzę górę ubranek )) super !!! magiczna zmieniłaś suwaczek ? czy mi się wydaje ?
Meridka – no ja też miałam i wykresy jakieś drukowane etc, ale teraz miałam, to rzeczywiście tylko narządy mierzył sprawdzał itp… ;p
Zegar fajny )) oby ciśnienie było w porządku..
U nas pogoda do kitu, deszcz ze śniegiem wiatr i w ogóle tragedia. Ja złapałam jakiś 1-2dniowe wymioty. Mojej koleżanki synek był chory, na drugi dzień ona i jej mąż i ja chyba załapałam na uczelni… wczoraj czułam się osłabiona rozstrój żołądka miałam a dzisiaj od rana wymioty. I tak samo jej synek, ona i mąż przechodzili, więc jutro chyba będzie dobrze, bo u nich to 1-2dni trwało jakiś wirus musi panować. Jak nie to zadzwonię do swojego ginekologa ... Teraz się uspokoiło wyszłam do sklepu. Zrobiłam zakupy i obiad sobie, i na razie jest ok. powiem Wam, że od kilku dni męczą mnie zaparcia ;( kwiatuszki nadal stoją i się ładnie mają na święta jedziemy do rodziców mojego S. potem w drugi dzień świąt do mnie, więc zapowiadają się długie podróże
Ochota na pomidorówkę mi już przeszła. Dzisiaj zrobiłam sobie ogórkową i strasznie mam ochotę jeszcze na biały barszczyk – ale idą święta więc i barszczyk będzie, a babcia specjalnie dla mnie robi mojego ulubionego czekoladowca!
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Magiczna piątek już zaraz, masz rację, tym bardziej, że będzie 3D
ohoho pokaźna kupka ciuszków!
ja też się dziś słabo czuję, rano byliśmy tylko w tym banku i potem wyskoczyłam po tusz do drukarki na dół w bloku do sklepu, nigdzie więcej nie mam ochoty się ruszać w taką pogodę
kasiorek0310
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
o tak rajstopki trafiony zakup i spódniczka zresztą też, w załączniku zdjęcie
mój brzuszek już się w żadne moje stare spodnie nie mieści
u mnie też dziś deszcz ze śniegiem cały dzień pada albo sam deszcz, masakra i pizga jak na Uralu
super, że po wizycie wszystko ok, oby upławy Ci ustąpiły, a kość pewnie jeszcze się ukształtuje i będzie w porządku!
ja na te badania i glukozę wybieram się jutro, już się stresuję
brzuszek ładnie Ci widać
mi właśnie przekwitł hiacynt, miałam trzy, fioletowo kwitły i muszę na święta nowego kupić
super wieści! trzymam kciuki za koleżankę i jej córcię! oby wszystko było nadal w porządku!
meridka jasne, że każdy dodatkowy kawałek blatu w kuchni cieszy
ja na poprzednim wynajmie miałam dosłownie jedną szafkę z blatem, to jak się tu przeprowadziliśmy to cieszyłam się, że mam dodatkową niedużą wyspę oddzielającą kuchnię od pokoju, od razu lepiej się pracuje
zegar mi się podoba, 43cm - spory będzie
fajnie, że po wizycie wszystko w porządku, maluszek wstydzioszek słodka fotka! oby to podwyższone ciśnienie było tylko jednorazowe
agnieszkazst niedługo i mi przyjdzie opłacać podatek współczuje widoku śniegu, u mnie na szczęście padał z deszczem i się rozpuszczał
Ciebie biodra a mnie w krzyżu i kość ogonowa dziś pobolewa
nat19 rajstopy szczerze polecam
eh oby ta wirusówka Ci przeszła, mnie od paru dni gardło pobolewało z rana, to piłam herbatę z miodem ale dziś już nie wytrzymałam i kupiłam w aptece Prenalen gardło, oby przeszło, tak więc zdrówka Ci życzę
ale słodki masz malutki brzuszek! zdecydowanie zmienił się od poprzednio pokazanego
w załączniku zdjęcie spódniczki i przy okazji mojego pokaźnego brzuszka! jestem ciekawa jak duże jest dzieciątko! brzuszek wydaje mi się spory a dzieciątko i tak wyraźnie daje o sobie znać, czyżby jeszcze miało za mało miejsca?
miłego wieczorku!
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Kasia jej jaki masz już duży brzuszek cudny,
Agnieszka uhh współczuję bólu bioder, ja w pierwszej ciąży takowego nie odczuwałam, ciekawe jak będzie tym razem. Chociaż w pierwszej ciąży nie odczuwałam też bólu w spojeniu łonowym, a teraz czasem to tak jakby mi ktoś tam z piąchy przywalił
Kasiorek oby z małą było wszystko ok, informuj nas. Brzuszek piękny Oliwię wysłaliśmy z dziadkiem do McDonalda, bo stwierdziliśmy, że tak przynajmniej na spokojnie sobie pooglądamy młodszą Myślimy, że mała będzie Zosia, chociaż nie wiadomo, czy do sierpnia czegoś jeszcze nie wymyślimy.
No właśnie jak wyszliśmy z badań to od razu sobie pomyślałam, że wszystkie nasze sierpniowe dziciaczki, które mają starsze rodzeństwo wkomponowują się w płeć rodzeństwa- przynajmniej jak na razie
Meridka a to Ci wstydzioch się trafił a to jak wysokie miałaś to ciśnienie?? może to tylko taki jednorazowy skok
Magiczna dobrze, że dostałaś trochę ciuchów, z pewnością się przydadzą ja w sumie będę musiała chyba pokupować trochę tych najmniejszych bo wydałam i nie wiem czy do mnie wrócą, a resztę mam na strychu no właśnie też myślałam wczoraj o Zorya, dawno się nie odzywała
Tysiak mi zmiana czasu nawet na rękę, bo z Oliwii ostatnio zrobił się ranny ptaszek, więc chociaż zamiast do 6 to pośpię do 7
Natinka heh a no nie powiedziane, że maleństwa nie zrobią jeszcze psikusa przy porodzie
Dziewczyny narazie z potwierdzonych mamy 4 chłopców na 5 dziewcząt. Ciekawe jak będzie stan ostateczny
A i nie chce mi się już wertować, ale któraś chyba pisała, że dzieciątko ma mniejszy wymiar nóżki niż wg wymiarów. Moja mała kość udową ma właśnie długą, ale obwód główki o tydz mniejszy niż Wg OM. Co prawda pani dr mówiła, że wszystko ok, ale ja rozmyślam... dopytam jeszcze mojego gina na wizycie.
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
meridka Fajnie jak kuchnia gotowa prawie tylko małe drobiazgi a ten zegar fajny tylko czy nie za duży będzie
agnieszkazst Niestety taka pogoda cudna jest ale może wreszcie i słońce do nas zawita w końcu kwiecień jest mnie nigdy biodra nie bolały nawet 1 ciazy jak juz to tylko kości na dole i teraz tez mam to samo
nat19 Dlatego sporo rzeczy kupuje na allegro bo mimo ze jest przesyłka wychodzi mniej przy większych zakupach, mama nadziej ze mi jednak nie zrobia cc tylko pozwolą normalnie tak w 1 ciazy jadłam tabletki a ze zle sie po nich czułam miałam zmieniane przytyc tez nie przytyłam nie wiadomo ile cukrzycy tez nie mialam wiec niby skad byla ta waga małego dlatego teraz jak biore to jak mi sie przypomni dlatego tez jest sporo mniejsze wagowo niz pozostałych dziewczyn tak od tych ciążowych a ten odczyn Wassermana to chodzi o kile to tez sprawdzają bo potem mogą byc przeciwwskazania do sn wiec sie go powinno wykonać.
I jak dzisiaj juz lepiej sie czujesz mam nadzieje ze wymioty sobie poszły jakis dziwny wirus panuje chyba wiesz a co do zaparć mi pomogło zmiana pieczywa na z ziarnem ze słonecznikiem, dynia wiadomo cenowo droższe ale kłopot z tym poszedł w niepamięć a po białym mnie zatykało i to strasznie mimo dużej ilosci wody ale zachcianki masz a pomidorówka sama bym wszamała ale dzis pierogi ruskie a jutro zupka z fasolki żółtej bo jeszcze mam zamrożona, O kurcze ale wystrzelił teraz juz sie nie da ukryć ze tam ktoś mieszka
8kasia8 To fajnie trzymam kciuki żeby sie udało wszystko pamiętam jak ja sie cieszyłam na własne m w przeciwieństwie do mojego małza co nie bardzo mu bylo w smak pomimo ze sie gnietliśmy w małym pokoiku 10m2 we 3 to fajnie to biorę sie za zamawianie rajstop jak nic a koscią sie nie przejmuje najwyzej bedzie chore i kochane przeze mnie bez względu na wszystko daj znać jak po badaniu a cytrynkę sobie wzięłaś ja nigdy nie przepadalam za hiacyntami a w tym roku tak mnie cos natchnęło i super bo pięknie sie zapach unosi Fajny brzusio i spódniczka super
czajusiątko U nas tez nie wszysycy zadowoleni ze bedzie Tymek ale tak maly wybrał i tak zostanie z reszta teraz tylko chodzi ze Tymek to Tymek tamto wiec ma radoche i zmieniać nic mu nie będę a skoro komuś sie nie podoba trudno a zdanie teściowej nigdy nie biore pod uwage bo to dla mnie zaden autorytet z reszta dla synka tez zero więzi bo nawet jak ostatnio moja mama sie pytała Nikosia kiedy pojedzie do tej drugiej babci na noc to powiedzial jej ze nigdy bo tam nie lubi jeździć tam maja podejście ze kasa wszystko sie załatwi nawet miłość wnuka a on kase daje na bok bo to nie ten wiek co by kasa dalo sie przekupić. A imię Zosia fajne w końcu to wasze dziecko a nie teściowej co by wam imię wybierała a ja Oliwia zareagowała ze bedzie miala siostrę ? Ja pisąlam o tej kosci bo ma poniżej normy ale tym sie nie mątwie jakie by nie bylo i tak bede je kochać.Fajniusi domek a to na ścianie to co miarka Oliwi czy rośnie ?
a ja sie zakochałam w tej piosence i ciągle jej słucham i po glowie mi chodzi
a nawet Tymkowi sie podoba bo figluje w brzuchu poza tym kłopotów ciag dalszy i dochodzę do wniosku ze małż sie nigdy nie zmieni nawet po 2 dziecku tylko coraz bardziej upodabnia sie do ojca swojego a nie chce zeby dzieci na to patrzyły potem a zmienić sie nie chce a mi sie ratować tego po raz kolejny tez nie chce czas otworzyć nowy rozdzial w życiu i go powoli zapisywać łatwo nie będzie ale sie nie poddam koniec nie bede was juz zanudzać i sie rozpisywać
Miłego dnia w takim razie u nas paskudnie leje wieje okropności
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Makabra! W nocy myślałam ,że okna nam wypadną taka wichura:O U Was też??
kasiorek Kurcze co się dzieje? Wyżalaj nam się ile chcesz , przecież po to tu jesteśmy, a może coś Ci poradzimy??
czajusiatko jaki brzusiu śliczny ) No właśnie, z aktywnych dziewczyn to chyba tylko ja nie mam potwierdzonej płci? Muszę spojrzeć w tabelkę
kasia Ale świetna ta spódniczka! A jaki masz brzuniu duzy! O mamuniu! Śliczny! Mój to chyba będzie taki jak Twój ale pod koniec ciąży. Ostatnio pytałam gina czy nie za wolno rośnie mi brzuch ale on powiedział,że jestem wysoka i dzidzius ma więcej miejsca wzdłuż dlatego brzuch tak bardzo się nie wypycha
Dzisiaj wiatru ciąg dalszy... O 15 lecimy na zakupy, a mamy taką listę,że aż mi się normalnie słabo robi... Dzidziuś od wczoraj szaleje w brzuszku i coraz częściej go czuję także chodzę cała uchachana A macie może tak,że coraz ciężej Wam jest długo siedzieć? Mnie zaraz jest niewygodnie, duszno, muszę wstać albo się położyć. Albo jak za długo stoje to też mi źle. Niby nie robi mi się słabo ale jakoś tak nie najlepiej... sama nie wiem. Jak to jest u Was?
EDIT: A nie! Kasia i agnieszkazst też nie mają nO to nie zostałam sama w niewiedzy
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Tak po za tym to raz albo dwa razy brzuch mi twardnieje:( Za wcześnie stanowczo na takie skurcze. W pierwszej ciazy tez tak miałam. Dzis ide do gin to mu powiem
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiorek &czajusiątko – rodzicom S. też się nie spodobała Amelia. „Amelia? Co to za imię!” hahaha, ale Nam się podoba i tyle.
Czajusiątko – u mnie, też obwód główki mniejszy o 6dni niż wg OM, ale doktor też nic nie mówił, że to źle. Tylko, że wszystko ok. jest. Na ścianie znaczysz wzrost Twojej Oliwki ? ;p śliczna mała Zosia będzie. Jaki super brzusio
Kasiorek – no to rzeczywiście od tych witamin taki gigantus był ;p aaaa, ciekawe czy mi da za miesiąc takie coś. Dzisiaj kupiłam już z ziarnami, bo mnie męczą te zaparcia :/ ale do 4msc, te pieczywo ciemne było za ciężkie dla mnie, jak wszystko w sumie ;p ruskie bym zjadła ;o Ed Sheeran – mój klimat <3 Ba kocham gościa i jego piosenki ;p tylko większość ma takich smutnych tekstów i powiem Ci, że jak leżę już w łóżku, mój S. chrapie hahah to zakładam słuchawki odpalam music ze smartfona i potrafię się popłakać przy jego piosenkach hahaha ;p Małża weź w obroty, ma się ogarnąć, zwłaszcza, że spodziewacie się dzieciątka… widać potrzebuje porządnego kopa w dupe.
Magiczna – my związaliśmy klamki okien sznurowadłami hahaha bo byłam przekonana, że jak szyby nie pójdą to się będą otwierać … i spać do 1wszej nie mogłam, mimo, że o 22 się położyłam do łózka wrrrr, jeszcze mała mi się przekręcała na wszystkie strony… 26stego była w położeniu jak do porodu już hahaha a dzisiaj rano wydaje mi się, że jest totalnie na odwrót bo takie figle odstawiała, to na pewno nie były jej mini rączki i nóżki a główka i pupa hahaha.
Ja dzisiaj zaszalałam zrobiłam sobie 3 naleśniki z serkiem wiejskim miodem, suszoną morelą, rodzynkami i bitą śmietaną. Trzeciego jadłam na siłe już i i tak wyrzuciłam, bo nie mogłam dojeść ;p
Tak jak myślałam, to jakiś wirus był … bo dzisiaj jak ręką odjął …. P;
A tutaj wrzucam Wam śmieszny filmik jak dzdziol klaszcze w ręce w brzuszku mamy !
www.popularnie.pl/klaskanie-w-brzuchu/
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Fajnie, że tak długo jasno na dworze:) Lubię ten letni czas... Szkoda tylko, że ta pogoda taka kapryśna. Kwiecień plecień poprzeplata trochę zimy trochę lata - faktycznie. Śnieg, deszcz a za chwilę mega słońce Dzisiaj u nas był przekrój wszystkiego. Mam nadzieję, że nie będziemy lepić królików ze śniegu w tym roku w Niedzielę Wielkanocną
U nas ciąg dalszy zakupów do domu Byłam ostatnio w Home&You i kupiłam sobie lampkę nocną i obrusik. Przyda się jak będę w nocy wstawać do naszego Synusia. U mnie już panuje wielkanocny nastrój. Dostałam taki fajny stroik w tym roku z królikiem ogrodnikiem Bryluje na komodzie w salonie
Mam plan, żeby się zaraz zabrać za pieczenie ciasteczek - króliczków
Z tym ciśnieniem to myślę, że to było takie jednorazowe, związane z emocjami towarzyszącymi mi przy każdej wizycie u Gina. Mierzę już drugi dzień ciśnienie i jest w normie. Wtedy wyszło mi 150 - a to raczej dużo... W ogóle zauważyłam, że za każdym razem jak mierzę sobie ciśnienie to wychodzi inne... Więc nie wiem czy te urządzenia takie mało wiarygodne... czytałam na necie, że powinno się poprostu z tego średnią wyciągać...
Jak spędzacie święta ? Ja się zastanawiam czy by teściów na śniadanie wielkanocne nie zaprosić, bo w sumie mieszkamy razem, a na obiad oni nas zapraszają, bo też szwagierka przyjeżdża. Tylko nie wiem czy się męczyć z przygotowywaniem żurku, skoro pewnie będzie na obiad... I w ogóle jakie menu przygotować... Niektórzy potem niestety lubią wybrzydzać - a ja zafunduję sobie niepotrzebny stres... Muszę jeszcze przemyśleć temat ;P
W ogóle pobolewają mnie plecy pod prawą łopatką, dokładnie od piątku zeszłego tygodnia.. Szczególnie jak się schylam... Niestety dodatkowe kilogramy z przodu zaczynają doskwierać.
Nat19- świetna stylówa Hehe ja też jak chodzę po domu i nie spodziewam się nikogo to stawiam przede wszystkim na wygodę (tym bardziej teraz w ciąży ).Ach mam takie obciachowe spodnie w kratę z piżamy jak mam chandrę to czasem chodzę w nich cały dzień.
Niesamowite co te dzieciaki wyrabiają w brzuchu Eh szkoda że nie możemy mieć tam podglądu 24h na dobę Może oprócz klaskania okazałoby się, że używają pępowiny jako skakanki, albo bawią się w indian
8kasia8- ehh fajna spódnica.. i super masz figurę.. Zazdroszczę szczupłych rąk ! to moja obsesja, bo mam kompleks krótkich grubych rąk Muszę kiedyś się za nie zabrać - może jak będę nosić Synka to się pozbędę tych skrzydełek
Czajusiątko - imię Zosia jest moim zdaniem prześliczne Jakby u nas była córeczka to pewnie też Zosia albo Emilka. Ostatnio też mi się bardzo podoba imię Marlenka. U nas jest tak, że ja bym chciała Oskara a mąż upiera się przy Kornelku (jest na K jak my wszyscy). Czas pokaże kto ustąpi, a może wymyślimy jeszcze coś innego
kasiorek0310- właśnie mi się podobają takie duże zegary! Eh nie mogę się już doczekać aż go zawiesimy na ścianie. W małżeństwie niestety tak to jest, raz lepiej raz gorzej, a jak są dzieci to jest jeszcze trudniej podjąć jakąś decyzję, zawsze ktoś będzie poszkodowany... 3mam kciuki, żeby to było tylko chwilowe i żebyście wyszli na prostą spowrotem...A jeśli chodzi o to upodabnianie się do ojca, to powiem Ci, że to jest mega częste.. Myślę, że jeśli mężczyzna sobie zdaje z tego sprawę i chce to zmienić to nie wszystko stracone..
Magiczna- ja z siedzeniem nie mam takich problemów, gorzej ze staniem... W ogóle jak chwilę coś porobię - chociażby ścieranie kurzów mnie męczy, muszę sobie wszystko na raty rozkładać... Strach się bać co będzie pod koniec ciąży. Mam nadzieję, że nie zalegnę całkiem
wiewiorka - jak tam po wizycie u Gina ? Co powiedział o tym twardnieniu brzucha?