BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 8 miesiąc temu #976461 przez Izek
Natinka, prześliczny brzusio i piękną masz sukienkę :)zdradzisz skąd masz taką ? (ale jestem ciekawska :P )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #976465 przez nat19
Tysiiak – bosz, ja mam tylko pare ciuszków a Ty prawie całość ;o no jak się mieściłaś i w ogóle to spoko, ja jednoczęściowego nie mam stroju i właśnie na kilka razy nie będę kupować, chociaż chciałabym polatać na basen a potem z maluszkiem na troszkę, ale kurcze nie mogę sobie dopasować stroju, nie mówiąc już o stanikach sportowych ;/
Ja tam zazdroszczę lumpko holizmu, bo ja nic nie umiem wyczaić w lumpkach ;o autentycznie nie nadaję się do tego. Raz jeden jedyny wyrwałam sweterek Mark&Spencer z metką! Mam go do dziś ;pale to tylee z moich udanych obczajkach w lumpkach xd
8kasia8 – niekiedy jak upośledzona się czuję, albo rzeczy przypominają mi się tydzień po czasie ;o ;p zjadłabym kiełbaske z grilla mmmmmmm …
Czajusiątko – i jak Oliwka w przedszkolu ?
Kasiorek – bardzo ładny ten zestaw, taki niby kwadrat, ale tak delikatnie pozaokrąglany i cena super ;o smaruje ten brzuchol, ale wieczorami tylko, bo rano nigdy mi się nie chce ;p ja obwód brzuszka w najszerszym miejscu mam dzisiaj 87 cm więc jestem ciekawa do ilu dobije ;o
Strój fajny będzie mu wygodnie, ja też zamierzam jesienią chrzcić w listopadzie jakoś może koniec października, chyba że coś nie wypali to w styczniu, bo nie chcę też nikogo obciążać finansowo tuż przed świętami, bo chociażby dojazd to też jakieś koszta są. Ja miałam propozycje odkupienia sukieneczki i płaszczyka od znajomej, ale stwierdziłam, że się wstrzymam, bo nie wiem czy kruszynka będzie duża, czy malutka.
Roxi – jaaaaaaaaaaaakie słodziaki! ;o super, że wszystko ok z dziewczynkami :)
Tamara87 – witamy ;)
Meridka- ja glukozę kupiłam w aptece, a ż ebadanie miałam na NFZ to free, ale drugi raz już robię w LUXMEDZIE i z tego co wyczytałam wczoraj na ich stronie to dodatkowo pobierają opłatę, ale musisz się dokładnie zapytać w laboratorium w którym będą Ci robili badanie. Lampa super! A co do proszków do prania ja wypytałam dziewczyn i używają Lovela, w czym niektóre z nich prały najpierw w zwykłym potem w dziecięcym a potem prasowały, a druga połowa prała w dziecięcym i prasowała. Koniec ; p jeszcze Dzidzius mi się obił o uszy, ale opinii nie znam … ok., czekam tylko na te lakiery, dzisiaj poskracałam sobie długaśne paznokcie, bo ostatnio dużo piszę na laptopie i mnie wkurzały już straszne, więc od dzisiaj znowu mam króciutkie ;p
Natinka – świetna sukienka! ;p
ja dzisiaj jakaś niedospana jestem, bo mój S. chrapał tak głośno i intensywnie, że szok.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976470 przez tysiiiak
Roxi no to gratuluję dziewuszek :D Ładnie to brzmi razem Hania i Zosia :) super! Cieszę się, że wszystko dobrze :)

Nat19 no ja chyba jednak będę musiała zakupić jakiś inny strój bo moja kuzynka chce Kubusiowi kupić na urodzinki karnet na naukę pływania dla maluchów :) super by było z nim pochodzić :)
Muszę policzyć ile czego mam z tych ciuszków bo kilku rzeczy napewno brakuje :P B)

Kasiorek super ten zestaw :) też będę czegoś takiego szukała :) :D ale to jeszcze czaaaaas bo nawet niewiem kiedy będziemy chrzcić :P

Tamara Witaj :) Kubusie fajne chłopaki :D :)

Meridka ja robiłam na nfz i musiałam kupić glukozę ale jak robiłam z Kubą w ciąży to w labo mieli :) najlepiej jakbyś zadzwoniła do labolatorium i zapytała bo wszedzie maja inaczej.Widziałam te przepiśniki i chciałam sobie kupić ale jakoś tak zapomniałam a potem już nie było :(

My wróciliśmy z dworku w sumie tylko zakupy i nie puszczalam KUBY z wózka bo wieje jak diabli. Trochę posiedzielismy na ławce i oglądaliśmy (Kuba to raczej podziwial) koparki i inne maszyny budowlane na budowie. Ten to cały dzień mógłby tam siedzieć :P Własnie śpi a ja się relaksuje :P Ogórkowa zrobiona trzeba jeszcze zrobić drugie danie ale jeszcze mam chwile czasu :D a zamarzyły mi się ziemniaczki z kefirem do tego kotlet z indyka i surówka więc standard :D

9 lata 8 miesiąc temu #976490 przez roxi1987
To znowu ja :) tylko tym razem otworzyłam notatnik bo zaraz mam jechać na zakupy z tatą więc żeby mi nic tutaj nie zniknęło :) Widzę kobietki, że półki co mój brzuszek jest największy ja daje 109 cm ktoś da więcej :)
natinka brzuszek piękniusi, wyglądasz super :) mnie tez bardzo często boli w pachwinie a to moja pierwsza ciąża ale dla odmiany ból z reguły mam z lewej strony, prawa się szybciej dostosowuje :)
8kasia8 super że miałaś tak udany weekend i tak miło spędzony :)
kasiorek0310 ja tez zakupie na komunie sukienkę, tez jestem zdania takiego jak ty ze jednak jak jest taka możliwość to lepiej isć w sukience. Ja się jeszcze wstrzymuje z sukienką, żeby ewentualnie dobrać ją do swoich rozmiarów późniejszych bo w lipcu mam wesele kuzynki i bardzo zależałoby mi żeby na nie iść, ale to wszystko zależy od dziewczynek w brzuszku to one zadecydują :) Bardzo ładny ten zestaw wybraliście, napisz jak dotrze i czy taki piękny jak na zdjęciach :) No ja będę mieć cesarskie cięcie, ale to dla dobra dzieciaków, mam nadzieję że w kolejnej ciąży blizna nie będzie mi doskwierać, chodź to zawsze blizna która nie będzie miała właściwości skóry normalnej.
czajusiątko pisz kochana jak tam twoje samopoczucie i czy byłaś dzielna odprowadzając Oliwcie do przedszkola? No i oczywiście pochwal się wrażeniami swojej królewny jak jej pierwszy dzień minął? A brzuszek dodam, ale jednak te od męża nie nadają się do publikacji bo już byłam w piżamie, zrobię dla was specjalne :) ale kochana swoim też się pochwal, jaki piękny domeczek ma Twoja druga córcia?
tysiiiak podoba mi się bardzo Twój lumpkoholizm, pomalutku trzeba wszystko zbierać żeby potem nie zbankrutować. Zazdroszczę Ci tego bo ja to jestem uzależniona od zakupów internetowych, w reali kupuje tylko to co muszę przymierzyć a to różnie bywa z takimi zakupami internetowymi. Śmiałam się do mojego męża, że on ma czas na swoje wydatki do połowy maja i ma w tym czasie wyszykować motor do sezonu i samochód tez a od połowy maja pieniądze wydajemy tylko na nasze księżniczki :) Ja wanienki mam z odzysku :) nawet dwie :) jedną po moich siostrzeńcach a drugą po mojego męża chrześniaku ta druga jest ze stelażem, ale trzymam obie bo jedna potem zostanie u moich rodziców a planuje to być przynajmniej do listopada a druga przyda nam się w naszym mieszkaniu :) Cudny ten Twój brzuszek :)
nat19 piękny brzusio :) jak się dziś czujesz? Gardło przeszło na dobre? My mamy w domu materac taki z gąbki wymiar wersalki więc dla dwóch osób super, śpi się na nim tez bardzo fajnie tylko jest problem z przechowywaniem u nas akurat stoi za szafą ale jak się nie ma takiego miejsca to zwinięty bardzo dużo miejsca zajmuje :(
Tamara87 witam na forum, zawsze to w grupie raźniej :) będziesz u nas miała i mamy z doświadczeniem i bez tak jak ty. Jak się czujesz? jak znosisz ciąże?
meridka Lampka śliczniusia, bardzo mi się podoba, bardzo w moim guście :) O tej glukozie nie pomoge bo jeszcze nie miałam, za tydzień w środe idę na badania ale takie ogólne mocz i krew niestety znowu kłócie :( Imię dla dzieciaczka bardzo ładne. Ja tez tak jak ty planuje z bobasami na basen chodzić tylko nie wiem jak to wyjdzie bo będę potrzebować jakiegoś towarzysza do opieki dla drugiego bobasa a męża pewnie nie będzie w tygodniu tak jak teraz, ale może będziemy chodzić w weekendy zobaczymy jak to będzie i czy uda się wszystkie plany zrealizować :)

9 lata 8 miesiąc temu #976492 przez roxi1987
W załacznikach pochwalę się naszymi pierwszymi ciuszkami dla naszych pociech:) te które dostałam od mojej kuzynki:)
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #976495 przez agnieszkazst
Czajusiątko połówkowe mam dziś późnym wieczorem :) :) :) nie mogę się doczekać....

Izek biustonosz bardzo fajny, firma się w tym temacie (karmienia) specjalizująca więc i pewnie bardzo dobry

Natinka mam mega podobną sukienkę, z Tchibo ;)

Roxi jakie cudne te Twe bliźniaczki i ciuszki extra!!!!!!

Tamara witaj :)

Meridka gratulacje Synusia!!!!!! :) :)

9 lata 8 miesiąc temu #976497 przez roxi1987
Kiedys poruszłyście temat koszul nocnych:) ja zakupiłam trzy nowe. Nigdy w koszulach nie chodziłam zawsze to były piżamy ale z racji takiej ze mój brzuszek jest dość nisko mama namówiła mnie zebym kupiła koszule nocne. I o dziwo jestem z nich bardzo zadowolona teraz bo brzuszek juz coraz większy o potem do karmienia mysle że tez beda idalne. Myślałam tez o takich na ramiączkach bo w koncu to beda wakacje ale tak przynajmniej juz teraz korzystam:) , Kupowałam oczywiscie przez Allegro ponizej linki:
www.google.com/imgres?imgurl=http://aba-...sch&ved=0CF8QMyg7MDs
www.google.com/imgres?imgurl=http://www....sch&ved=0CHIQMyhCMEI a takie mam dwie jedna taki bananowy kolor a druga malinowa.

9 lata 8 miesiąc temu #976501 przez czajusiątko
Kochane, ja tylko na szybciutko zamelduję. Oliwia w przedszkolu była bardzo dzielna, chętnie poszła i grzecznie została. Wróciłam po nią po 2 godzinach, to ładnie się bawiła, pani ją pochwaliła, że była bardzo dzielna, ładnie zjadła całą kanapkę. A jak jej powiedziałam, że idziemy już do domu, to mówiła, że nie, bo ona chce zostać. Na razie będę ją prowadzać tak po 2 godziny, żeby powoli się przyzwyczajała i żeby nie było to dla niej zbytnio męczące. Póki co jestem z niej dumna i nie spodziewałam się nawet, że tak fajnie jej to pójdzie. Zobaczymy jak będzie dalej, oby jej się szybko nie znudziło :)

9 lata 8 miesiąc temu #976502 przez roxi1987
A to mój brzuszek:-) myślę że nadrabiam juz wszystko, zasypalam was wpisami:-)
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #976505 przez tysiiiak
Roxi no no brzuszek w sam raz na dwie księżniczki: ) myślę że mój wielkościowo jest zbliżony ;) ciuszki cuuuuuudne <3 ty to same 2paki musisz kupować hehe ;)

Czajusiatko brawa dla Oliwki :) pamiętam jak Kubusia do żłobka prowadziłam tylko ze u nas to było ciężko na początku bo to synuś mamusi i ciężko mu było się rozstać. .. zresztą mi też :( ale po miesiącu już było super. Robił papa i szedł do zabawek :) i płacz przy odbieraniu :P A Ty byłaś dzielna? ;)

Agnieszka powodzenia na wizycie :) czekamy na relacje: )

9 lata 8 miesiąc temu #976514 przez Magiczna
Hej Mamunie !:)
kasiorek ale świetne te ciuszki :) i komplecik na chrzciny też genialny :) na pewno Twój synuś będzie prześlicznie w nim wyglądał :woohoo: Serwis jest świetny, w moim stylu także już zazdroszczę :silly:
natinka Jaki ładny brzuszek! I sukienka też świetna więc podlączam się do pytania izek skąd jest?:D
roxi Ale świetne te Twoje maluszki! Czyli dwie dziewuszki, super a imiona też cudowne :) Będą dwie sierpniowe Hanie -fajnie :D Brzuszek Twój jaki fajny, duży a rzeczywiście całkiem nisko jest, chyba ,że taka perspektywa zdjęcia. Ale słodkie te ciuszki! :woohoo:
tamara Witamy w naszym gronie i zachęcamy do pisania :D
meridka Bardzo ładna ta lampka. Ja też mam na swojej szafce i myśle że super nam się przydadzą do nocnego wstawania :) Imię bardzo ładne, i nie martw się-trzymam buzię na kłódkę:D Ja też na proszkach się nie znam ale wiem ,że moja przyjaciółka pierze rzeczy dla maluszka w płynie do prania i płukania Biały Jeleń. Ja u siebie glukozę muszę kupić w aptece
nat masz racje , zbyt radykalnie to mi ten brzusiu nie urósł :P A Twój jaki fajny zgrabniutki :D
agnieszkazstczekam na info po wizycie :D
czajusiatko Super ,że Oliwia taka odważna i nie było problemu :)) A Ty jak to zniosłaś?:D

Ja Wam się pochwale że przyszła mi paczka z Bebiklubu- pudelko na pamiątki i album na wspomnienia także się ucieszyłam bo ten album naprawde super:)
W weekend kupiliśmy działkę ogrodową i urządziliśmy już tam pierwszego grilla w sobotę :woohoo:
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #976524 przez tysiiiak
Z proszków to używałam Jelpa i Dzidziusia. Dzidziuś zdecydowanie wygrywa :) po Jelpie ubranka były mega sztywne :/ Prasowałam tylko raz ciuszki przy szykowaniu wyprawki i potem może jeszcze z raz mi się zdarzyło. Stwierdziłam, że w naszym wypadku prasowanie nie ma sensu bo zazwyczaj ubranko było na chwile bo Kubuś ulewał do 6 miesiąca więc im ładniejsze i bardziej wymuskane wdzianko tym szybciej było ulane :P :S

9 lata 8 miesiąc temu #976549 przez wiewiorka
nat19 ja też się lubuje w czarnych wózkach. Mam nawet jeden. Róż może być ale nie od góry do dołu
8kasia8 bez wkładek laktacyjnych ani rusz. Karmisz jednym cycem to leci z drugiego. Pomyslisz o karmieniu to tez leci. Nad imieniem mysle większość dnia i nie mam pojecia jakie wybrac! Zosia, Hania i Paulinka mi się podoba. Dwa pierwsze popularne bardzo
Izek fajny ten stanik co wstawiłaś. tylko jaki mam wziąć rozmiar jak teraz nosze S?
Tamara87 witam na naszym forum. Ja też jestem z Warszawy? Z jakiej jesteś dzielnicy i gdzie bedziesz rodzic?
meridka jak robiłam glukoze w pierwszej ciąży to mieli ja na miejscu . najlepiej zapytaj i zadzwoń. Ja prałam w lovela

Zmierzyłam się i ja i w brzuchu mam 89!

9 lata 8 miesiąc temu #976574 przez agnieszkazst
Ja tak na szybko, już po wizycie i..... na 100% córeczka!!!! :) :) :) Jeszcze nie ochłonęłam ;) ;) ale się z Mężem cieszymy........

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976575 przez Lusek
Hejko wszystkim przyszłym mamusią dołączę również do was bo jak mi fasola zaprotestuje i nie będzie chciała wyjść 25 lipca to załapiemy się na początek sierpnia. Boję się tego ale cóż. Jak coś to będzie sierpień. hehe :cheer: :P ;)

Poczytałam trochę was i widzę że szalejecie :) ;) :P

Pozdrawiam wszystkie sierpniowe ciężarówki :P :woohoo:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka