BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 8 miesiąc temu #976050 przez kasiorek0310
To ty laska express.jesteś ja dopiero przy kawie i ciachu siedzę ale pranie juz się suszy wiec tyle.dobrze potem jeszcze.jedno i koniec z praniem za to sterta prasowania mnie czeka :-( a ochoty na to brak niestety ale jak mus to mus planów na popołudnie brak pewno znowu plac zabaw i dzień zleci za chwile biorę się za obiad a dziś serwujemy placki ziemniaczane z sosem grzybowym pychotka aż mi ślinka cieknie zobaczymy jak synek.bo.jest anty na placki z takimi sosami a my lubimy wiec powoli uczymy govjesc różnych rzeczy czasem lepiej czasem gorzej to.wychodzi ale trudno od pieczarek jeszcze nikt nie umarł.jak zjadł.ale ciężko mu to wytłumaczyć

Korzystacie z pogody u nas tez cieplutko na krótkim rękawku i gorąco a co dopiero będzie latem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #976070 przez nat19
Wiewiorka – to teraz szoping na sukieneczki ;p
8kasia8 – ja mam tylko trochę ciuszków – tak to nic ;p
Kasiorek – mniam, ja dziś spaghetti robiłam ;p
Poszłam z tym gardłem do lekarza, dostałam psikadło i mam zobaczyć. Boże, pogoda niesamowita dzisiaj ;) Miłego popołudnia ;)

9 lata 8 miesiąc temu #976083 przez agnieszkazst
8kasia8 to super że masz tak dobrego gina że pokieruje gdzie trzeba!!! :)

Natinka ta pierwsza koszula co podałaś link to wg mnie rewelacja, bardzo mi się podoba, na pewno jedną zamówię, bo z zeszłego porodu mam dwie, ale trzecia mi się przyda też na bank

Kasiorek u nas Synek też szaleje na placu zabaw ;) podsunęłaś mi pycha pomysł na poniedziałkowy obiad ;) ;) dzięki!! :) :)

Wiewiórka GRATULACJE!!!!!!!! Macie już imię?? :)

Nat19 oby gardełko raz dwa wróciło do zdrówka : *

ja dziś wyjątkowo padnięta jestem, jak się położę to odpłynę raz dwa ;) buziaki Kochane!!

9 lata 8 miesiąc temu #976101 przez natinka
ja wieczorkowo się witam, bo nie mogę zasnąć
Mój J wybył na maraton 640km, jakoś nie moge sobie miejsca znaleźć, bo przyzwyczajona jestem ze zawsze go mam na nockę. Do tego mnie bardzo boli brzuch, wziełam nospe, trochę przechodzi. Za chwilkę się położę i może zasnę jakoś...
A dziś był kolejny piękny wiosenny dzień. Pojechaliśmy z Fabiem do rodziców, jak zawsze nie mogłyśmy się nagadać z mamą i siostrą. Uwielbiam do nich przyjeżdżać! Po drodze zrobiłam zakupy i tutaj doszukuję się przyczyny bólu brzucha, bo oczywiście wszystko na raz musiałam przytargać na górę i teraz mam nauczkę żeby juz tak nie robić. Jestem sama zła na siebie.
wiewiorka gratuluję księżniczki, teraz to przynajmniej będziesz wiedzieć kto puka ci w brzuszku ;)
nat19 też cie musiało dopasc jak tu taka pogoda

9 lata 8 miesiąc temu #976113 przez Magiczna
wiewiorkatak, zbieram powoli już rzeczy, bo nie wyobrażam sobie wszystkiego kupować na ostatnią chwilę i gryźć beton z braku pieniędzy :P Gratuluję dziewuszki :))
kasia
nom, każdego miesiąca staramy się coś kupic z w/w powodów :)

Wrzucam brzucha i czekam na Wasze! bużka :)
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #976117 przez wiewiorka
natinka ja chyba do szpitala wole z krótkim rękawem bo pod koszulą jeszcze stanik do karmienia i mam wrażenie że wszystko będzie wystawać widać. A po porodzie tez w koszuli spałam i pierwszy tydzien to ciagle w niej chodziłam bo wygodniej mi bylo. raz z karmieniem a dwa to ciagle musiałam zmieniać te podklady poporodowe. a i lepsza wentylacja w koszuli bo przewiew był, lepiej się krocze goi

Cały czas nie wierze ze dziewczynka będzie. Nastawiłam się ze chłopiec bo wcześniej na usg inny lekarz podejrzewał. Już imię Kubuś wybrałam, teraz nad imieniem dla dziewczynki mysle. NIe jest łatwo.
Ubranek dla chłopców mam pełno. Dużo mam unisex. Najgorzej z tym różem. Nie przekonam sie chyba do niego

9 lata 8 miesiąc temu #976131 przez wiewiorka
gdzie jest ta lista, zebym mogła się dopisac?

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976133 przez tysiiiak
My byliśmy wczoraj w Aquaparku :) Kubuś się wyszalal w wodzie tak że potem zaliczył 4 godzinną drzemkę :) ja też się trochę odprezylam :) fajna ulga dla kręgosłupa tak popływać.

Wiewiórka gratuluję dziewczynki ;) nie podam ci teraz linku do tabelki bo na tel siedzę :( może któraś z dziewczyn ;)

Nat19 zdrówka ;*

Magiczna super brzuszek ;)

Tu mój

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #976134 przez Magiczna
tysiakale fajny duzy brzusio :) A Ty wyglądasz kwitnąco :)
wiewiorka Link jest na pierwszej stronie, wrzucam Ci go :
docs.google.com/spreadsheets/d/1XH4Cxs_p...u6U/edit?pli=1#gid=0

9 lata 8 miesiąc temu #976164 przez natinka
magiczna ale fajny brzucholek :)
tysiiak twój też już pokaźny ;) i zazdroszczę tych kąpieli, ja tak ostatnio przestałam chodzić na basen ale muszę kupić większy strój i będę dalej chodzić regularnie (zwłaszcza że ostatnio wyczytałam że basen pomaga dzieciątku się odwrócić, a ja już przewrażliwiona i szukam info na ten temat)

U nas praktycznie cała wyprawka jest tylko muszę odświeżyć, jak Fabi się urodził to miałam hopla na kupowanie ubranek,teraz ma moja siostra dla swojego Michasia to będzie łatwiej. A i coś dokupię znając życie, ale na razie się wstrzymuję, bo wiem że mam tego sporo popakowane.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976212 przez kasiorek0310
Witam poniedzialkowo ale tu cisza

U nas po weekendzie nawet ok sobota zleciała a niedziela minęła tez szybko odwiedziła nas moja mama zleciało dziś miało byc już brzydko ale pogoda sie jeszcze trzyma wiec sie pościel wietrzy przy okazji sobie aj przebiorę na bardziej letnia poza tym synek zadowolony bo poszedł do przedszkola ale mówił ze dzis będą nudy zobaczymy poza tym wzięło mnie na pomidorówkę jakos na mięsko patrzeć nie mogę ciagle bym jadła tylko ser żółty, biały i pomidory z ogórkami. Małz ma 1 zmiany wiec mam ranki spokojne za to popołudnia już nie ale dziś jedziemy an ciuchowe zakupy wiec popołudnie zleci. i znaleźliśmy wreszcie serwis ten obiadowy wiec będziemy zamawiać zobaczymy jak przyjdzie i zaczełam sie rozglądać za chusta do chustowania tego mniejszego co bym mogla spokojnie starszego do przedszkola odprowadzać w każdej pogodzie i będzie mi wygodniej niz z wózkiem i potem go targać po schodach na gore

nat19 I jak tam gardło pomogło te psikadlo a co do spaghetti jakos za mną chodziło i przeszło za to synek marudzi bo by chciał wiec pewno na sobotę zaplanuje zeby i on zjadł

agnieszkazst I jak obiad na dziś plany sie ziściły ja za ta kapustkę bym sie dała pokroić ale dodaje do niej kminku to lepiej żołądkowi wtedy

natinka Fajnie jak dzień miło spędzony u rodziców a jak brzuszek przestał bolec po nospie to chyba z tych nerwów ze małz tak daleko jechał cie rozbolał plus tez zakupy nie ładnie

Magiczna Brzusio cudo a co do zakupow ciuszkowych to ja w 1 ciazy jakos w 5 miesiacu zaczęłam kompletować wyprawkę i wspominam dobrze jakos nie odczuwałam tego na kasie a kupowałam wtedy wszystko nowe właśnie z mysla ze kolejnemu posłuzy nie mogłam sie przemóc na rzeczy z ciucholandu dla takiego malucha czego nie potępiam bo czasem trafiają sie perełki ale jakoś tak wtedy miałam teraz mimo ze wszystko mam i tak nie potrafie sie powstrzymać przed kupnem czegos jeszcze

tysiiiak Ale fajnie do aquaparku to musiał miec Kubus super zabawę ze potem taka drzemkę zaliczył długa i ty sie odprężyłaś wiadomo woda działa cuda i nie swędziała cie skora po tej chlorowanej wodzie ani nic nie wyszło ci na niej a brzuszek superowy i jaki duzy juz a myślałam ze tylko mój takie wielki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

MIŁEGO DNIA :D

9 lata 8 miesiąc temu #976215 przez wiewiorka
Magiczna nie otwiera mi się link

9 lata 8 miesiąc temu #976217 przez kasiorek0310
wejdz na 1 stronę naszego forum i tam zaraz na 1 poście jest linka w ramce co go czajusiatko dodawało

9 lata 8 miesiąc temu #976231 przez roxi1987
Hej moje kochane kobietki,
znowu sporo mnie nie było ale wszystko juz nadrobiłam, myślę ze teraz będzie już lepiej bo tydzień zapowiada sie noramalnie, mój mąż pojechał do pracy (wraca w piąteczek), moja kuzynka też już pojechała a przyjedzie hm... moze czerwiec. Dzis idę na badania to dtugie prenetalne, tzrymajcie za nas kciuki żeby wszystko wyszło ok:) z tego co pamietam któraś jeszcze miała dziś badania:)
Dziewczynki brzuszki śliczne, wstawie mój tylko mąż musi mi przesłać bo wczoraj robił i ma na laptopie a jak nie to zrobie dla was jutro rano i wstawie:)
kasiorek0310 sukienka śliczna bardzo ładnie w niej wyglądasz.

9 lata 8 miesiąc temu #976252 przez nat19
Natinka- może na tle nerwowym brzuszek Ciebie bolal, ja tak mam czasami jak się zdenerwuje to jak mnie podbrzusze zakłuje to nie wiem za co się złapać; p ach widzisz nie wolno dźwigać !
Magiczna- dużo Ci się brzuszek nie powiększył od ostatniego razu moim zdaniem 
Wiewiórka – ja mam dziewczynkę a kołderki czy dodatki patrzę w chłopięcych kolorach, a wózek wybrałam – czarny : p z innej firmy jak patrzyłam to – granatowy ;p (różowe, oczywiście są ;p) jak moja babcia dowiedziała się że czarny albo granatowy to tylko – a różowy czemu nie? ;p Kubuś super imię- mój brat jest dumnym właścicielem tego imienia ;p
Tysiiiak – a strój kupowałaś w jakimś specjalnym sklepie? Ja byłam w sportowym i jak brzuszek etc jest ok. to piersi mi się nie mieszką po prostu, a jak mi się piersi mieszczą to reszta wisi ;/ a też chciałam sobie karnet kupić na basen i polatać z moim S. ;/ a w bikini nie wystrzelę ;p Tobie dzidzia rośnie jak na drożdżach !
Kasiorek – super, że udało Wam się kupić ten serwis, daj foto jak Ci przyjdzie. Ale masz zgrabniutki brzuszek i ładnie wyglądasz w tej sukieneczce
Roxi – trzymam kciuki daj znać jak po wizycie ;)
Psikadło na gardło pomogło na tyle, że mnie nie boli, czasem pokaszle, ale to rzadko, więc na szczęście jest lepiej … Ja poprałam w weekend pościele etc., ale nie chcialo mi się szarpać ze składaniem tego – poza prześcieradłami z gumką, bo mojemu S. jeszcze nie wychodzi ich składanie, więc czekam aż wróci i złoży ;p stwierdziłam, że muszę kupić ze dwie poszewki, ale na razie nie wyczaiłam nic fajnego, ale będę musiała się przyłożyć do poszukiwań i materac dmuchany kupić, bo jednej kanapy się pozbywamy na rzecz pokoiku dla dzidziusia, a jak ktoś będzie chciał przenocować, to nie będzie miał już gdzie, a fajne w Tesco widziałam dmuchańce zawsze się może przydać. Dzisiaj ogórkową mam zamiar ze swoim S. zrobić, czekam tylko jak wróci …. Pępek zaczął mnie pobolewać jakbym miała w nim co najmniej kolczyk tylko na dole, chociaż nie mam pojęcia jak to jest mieć kolczyk w pępku, ale tak się czuje. Podobno to normalne i się tym w ogóle nie przejmuje, ale mam taki dyskomfort … zamówiłam sobie kilka lakierów do paznokci z AVONu, a w sumie mój S. stwierdził, że wiosna idzie i mogłabym sobie pomalować na kolorowo, więc czekam z utęsknieniem na te lakiery i odżywkę do włosów, bo jakieś suche mi się zaczęły robić, a nie używam suszarek ani prostownicy bo głównie wiążę swoje kudłaczki ;p i mam jakiegoś Alzhaimera ciążowego, zero koncentracji, skupienia, nie mówiąc już o zapamiętywaniu ;o Pogoda kijowa dzisiaj, rano pięknie słoneczko, potem deszcz i wiatr niesamowity a teraz słoneczko wyszło znów ale wiatr … tragedia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka