BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

10 lata 3 dni temu #976255 przez nat19

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 dni temu #976266 przez tysiiiak
Nat ale masz fajniutki malusi brzuszek :) strój miałam jakiś swój jednoczęściowy... co prawda musiałam się co chwile martwic czy mi cycki nie wypadną ale nie chcialo mi sie latac i kupować stroju na raz :P

Roxi trzymam kciuki za wizytę :) i czekamy na relacje :) ja mam wizytę w czwartek i już nie mogę się doczekać :)

Kasiorek fajnie leży ta sukienka :) biżututeria, włosy, makijaż , buty i będziesz błyszczeć na przyjęciu :kiss: Brzuszek już też niczego sobie :)

Z wyprawki musze podokupować kilka rzeczy typu wanienka, przewijak ... a tak to narazie szaleje na lumpkach :D chyba popadam w lumpkoholizm :D

10 lata 3 dni temu #976308 przez 8kasia8
heloł!!!!

kasiorek ekspres to ja nie jestem, po prostu wtedy w sobotę wstałam po 7 więc wszystko wcześniej ogarnęłam ;) w tym tygodniu zresztą też będę wstawać po 7 bo Tż wraca z nocki to jem z Nim śniadanie :)
narobiłaś mi smaku na te placki ziemniaczane, pewnie więc dziś na kolację zrobię :) a jak synek? dał się przekonać do zjedzenia?
znowu zakupy ciuchowe?
a masz jakiegoś linka do tego zestawu obiadowego? pochwalisz się?
ale brzuszek fajniutki!!
i sukienka fajna!

nat oj się masz z tym gardłem :kiss: dobrze, że już lepiej!
mnie mój pępek nie boli ale się, że tak powiem "wyrównał", bo przed ciążą miałam dziurkę, tylko kurcze nie chciałabym żeby mi wystawał ;)
przybijam piątkę w temacie koncentracji i innych czynności związanych z "głową" - też mnie to irytuje
ale Ci słodko brzuszek rośnie! widać, że maleńka się rozpycha :)

natinka i jak brzuch przestał bolec w sobotę? sama widzisz w czym tkwi problem - musisz się oszczędzać :)

Magiczna ale cudny, zgrabny brzuszek :)
jak sobie strzelę fotkę to zaraz wstawię :)

wiewiorka hmmm uświadomiłaś mnie, że po porodzie będę musiała ciągle nosić stanik, bo przecież mleko będzie leciało :( a ja tak lubię w nocy a czasem nawet w dzień bez ;) ale potem to się nie da, bo jeszcze te wkładki laktacyjne będzie trzeba nosić ehhh
na szczęście ja tylko i wyłącznie w koszulach śpię więc nie będzie problemu ale myślę, że lepsze będą dla mnie na ramiączkach, bo i chłodniej i wygodniej pierś wyciągnąć ;)
och to małe zaskoczenie jest! jakieś imię już wymyśliłaś? a co do różu to przecież nie musisz dziewczynki ubierać na różowo, są też inne kolory, które pasują dziewczynce, nawet i niebieskie ubranka może nosić :)

tysiiiak zazdroszczę relaksu w wodzie :)
też masz cudowny brzuszek!
każda z nas ma jakiś holizm :) nie przejmuj się swoim lumpkoholizmem :)

roxi no wreszcie wracaj do regularnego pisania :)
trzymam kciuki za badania i czekam na info po!

a my w sobotę pojechaliśmy do mamy na wieś, odkurzyłam nam wreszcie samochód po całej zimie, wyczyściłam, taka piękna pogoda była, nawet grilla chłopaki rozpalili i zjedliśmy kiełbaski a wczoraj popołudniu byłam z siostrą i dziewczynkami w wesołym miasteczku, bo przyjechało i będzie do następnej niedzieli ale pogoda jest tak strasznie wietrzna, że nie wiem czy jeszcze się wybierzemy, dziewczynki miały radochę z jeżdżenia na karuzelach :) wesoło było

a dziś trochę z rana mżyło ale popołudniu się przejaśniło i teraz cały czas świeci słonce, nawet zimno nie jest ale taki wiatr silny piździ, że iść nie można prosto, masakra!

miłego popołudnia!

10 lata 3 dni temu #976350 przez czajusiątko
Magiczna ja używałam tej gąbki do wanienki i dla mnie była bardzo przydatna, bo nie trzeba dziecka podtrzymywać, tylko można je sobie spokojnie położyć. Ja dla małej jeszcze nic nie kupiłam, ale przy drugim to większość i tak już mam. Brzuszek ładnie już się zaokrąglił :)

Kasiorek sukienka super się prezentuje. Brzuszek jak ładnie rośnie

Agnieszka kiedy u Ciebie to połówkowe?? melduj nam :)

Roxi masz jakieś foteczki?? pochwal nam się dziewczynkami :) no i brzuchem też koniecznie

Wiewiórka gratuluję córci :) a jakie pomysły na imię?? ubranka wcale nie muszą być różowe, ja osobiście lubię moją Oliwię w niebieskim, bo ona taka blondyneczka, więc jej super pasuje

Nat ale się Ciebie bidulo łapią te choróbska. Brzuszek Ci ładnie rośnie, już jesteś typowa ciężaróweczka, jak to mój luby mówi :)

Natinka no niestety musisz na siebie bardziej uważać. Chociaż sama też jestem taka narwana i łapię się za rzeczy, które nie powinnam, no ale jednak trochę musimy się bardziej oszczędzać, bo dobro dzieciątek jest najważniejsze.

Tysiak super taki wypad do aquaparku. Twój maluch to ma dopiero ładny domek, musi być mu tam wygodnie :)

Kasia to miałaś sobotę bardzo podobną do mojej- też sprzątałam w aucie, a wieczorem robiliśmy grilla :)

Dziś zapisaliśmy córcię do przedszkola i idzie już od jutra :woohoo: chyba dziś nie usnę z tych emocji :evil:

10 lata 2 dni temu #976415 przez natinka
Melduję się z rana
Mam jakiegoś lenia z rana, a zaplanowałam trochę porządków w mojej dokumentacji ze szkoły. Zobaczymy czy skończy się tylko na chęciach...
Kasiorek sukienka rewelacja, fajnie się prezentuje, na taką imprezę idealna
8kasia8 no właśnie z tym moim brzuchem to jest różnie, mam takie skurcze często, boli mnie w pachwinie (ale tylko prawej), zastanawiam się czy to nie po tej cesarce nieszczęsnej. Po sobocie przeszło ale w niedziele byłam w kościele i od nowa było to samo. Dziś w miarę ok.
Nat19 ale ty masz zgrabniutki brzusio ;)
tysiiak tak mi narobiłaś ochoty na basen, że wczoraj wieczorkiem wybraliśmy się całą rodzinką popływać. Ledwo co wcisnęłam się w swój strój, cyce chciały wylecieć bokiem :laugh: ale co tam liczył się relaks ;) Może też po pływaniu mi lepiej...
Roxi czekamy na twój brzuszek ;)
Czajusiątko Pamiętam dzień jak Fabcio jako 3 latek szedł pierwszy raz do przedszkola, strasznie to przeżywałam, więc domyślam się jakie emocje są w tobie teraz. Oliwcia to mądra i rezolutna dziewczynka, więc będzie zachwycona, zobaczysz ;) Przyjdzie czas że nie będzie chciała wychodzić z przedszkola, pierwsze przyjaźnie, nowe wierszyki, piosenki, tańce... Słodkie takie krasnalki są. Ja na pierwszych występach to się aż popłakałam :P

10 lata 2 dni temu - 10 lata 2 dni temu #976418 przez kasiorek0310
Witam poranne u nas zimno mimo ze słoneczko jest popołudnie sie udało zakupy również dostało sie i Tymkowi i Nikosiowi za to udalo nam sie wychaczyc spodnie takie bermudy w kratę i to sama bawełna wiec nosić sie będzie super letnie kolorki ale niestety byliśmy w c&a co maja fajne koszulki z krótki rękawem rozmiarówki brak wiec tylko sprawdziłam rozmiar żeby dobrać koszulki na internetowym ich sklepie a tam większy wybór to sobie synek powybiera koszulki jakie będzie chciał.

roxi1987 O to juz będziesz na bieżąco ważne ze odwiedziny sie udały i wsio ok dzięki jakoś nie lubię sukienek ale nie wypada isc na komunie w spodniach

nat19 Tak bo jak nie teraz go kupimy to potem będzie jeszcze ciężej a przy okazji moja mama tez chciała wiec braliśmy dwa za jednym zamachem tylko rózne wzory ciekawa jestem jaki będzie na żywo jak przyjdzie wybraliśmy taki allegro.pl/wstega-serwis-obiadowy-43-el-...sob-i5060328675.html i zobaczymy jaki przyjdzie czy tez taki ładny jak na foto nie taki zgrabniutki choć mniejszy jak w 1 ciąży a sukienka ok bo nic mnie nie uwiera ani nic wiec powinno byc ok. Dobrze jak gardło lepiej juz a co do tych dmuchanych materacy one sa fajne właśnie jak ktos przyjeżdża bo spuszcza powietrze i nie widac nic mysmy je nad woda tez używali tylko ten jednoosobowy a pepek boli czasem to fakt ale to skora sie rozciąga posmaruje go dosc gruba warstwa zeby sie nawilżył na pewno bedzie lepiej ty to masz boski brzuszek taki malutki zgrabniutki extra :)

tysiiiak za bardzo z biżuteria nie poszaleje bo nosząc okulary nie można zbytnio przesadzić w druga strone ze jak choinka bede wyglądać ale na pewno cos założę niestety nie da sie juz nie zauważyć go w przedszkolu jak synka odprowadzam tez sie przygadają ze cos urosło ale trudno :) synek sie cieszy a to najważniejsze taki holizm co masz to dobry holizm a na lupkach super rzeczy idzie wychaczyc i jakie markowe czasem

8kasia8 Wiesz aj tez wstaje o 7 z małym jak do przedszkola ale poranki mam spokojne i leniwe czasem nawet swój rytuał mam i koniec pierw śniadanko potem kawka forum zakupy i potem reszta ale lubię to bo na spokojnie moge wszystko zrobić synek nie dal sie przekonać do jedzenia miał wtedy apogeum swojego zachowania nie szło z nim dojść do ładu az do wieczora a na drugi dzień jakby go podmienili zupełnie inny pewno garderobę Nikosiowi zmieniam na letnia a i maluchowi w brzuchu tez sie coś kupiło i temu całkiem starszemu tez puki co tylko sobie nic nie kupuje bo nie ma sensu nie wiedząc jaki rozmiar bede mieć po ciąży a ten serwis to taki allegro.pl/wstega-serwis-obiadowy-43-el-...sob-i5060328675.html zobaczymy jak na żywo wygląda
O to miałaś zajętą sobotę i na koniec ten grill pychotka u nas nie ma gdzie niestety zrobić nie mamy żadnej działeczki ani nic :(

czajusiątko Dzięki a to szybko sie wam udało a to juz Oliwka sie zaadaptuje na nowe okoliczności super daj znac jak po 1 dniu u nas 1 tydzień bylo ok a potem kryzys przez 3 dni a potem juz poszło z górki

A ja wczoraj zmierzyłam sobie brzuch z ciekawości jaki juz duży i tylko 98cm wiec powolutku sobie rośnie ale to dobrze licze nadal ze maluch bedzie mniejszy nzi jego brat :) dzis planów zadnych chyba ze jakis spacer popołudniu o ile pogoda dopisze bo cos synek wspominał o pociągach i parku
a to wczorajsze zakupy i ostatnio lumpkowe co nie wrzuciłam jeszcze sie w tym tyg wybieram poszukać może jakiś spodnie dla siebie bo amma tylko jedne co sie mieszczę te brzuszkowe juz

Załącznik nie został znaleziony

taki niekonwencjonalny strój na chrzciny sobie wymyśliłam bo i tak będą jesienią gdzie zimno a nie będę go męczyć w garniturku jak Nikosia a wtedy sie mu przydał i na chrzciny i nasz ślub

Załącznik nie został znaleziony

natinka Moze mnie ta blizna po cesarce boli wiec sie tam wszystko rociaga a mówią ze cc takie cudowne aż sie dziwie ze niektóre laski na życzenie takie cos biora

Miłego dnia i czekam na reszte dziweczyn

10 lata 2 dni temu - 10 lata 2 dni temu #976420 przez Izek
Natinka dziękuję za odpowiedź w sprawie szlafroczka, ja chyba zamówię M ,najwyżej oddam ale zależy mi na cienkim ,co tam ze krótki ,koszulke i tak będę mieć pod spodem. Ostatnio gdy rodziłam w lipcu miałam gruby,długi z frotte i i tak go nie używałam bo najchętniej chodziłabym tylko w koszulce na ramiączkach. Podobne koszulki jak te z pierwszego linka miałam i fajnie się sprawdzały ( najlepiej brać jednak ciemne)
A ta bananowa koszulka też fajna tylko szkoda, że nie ma ciemnej wersji.
Ja mogę polecić sprawdzony stanik do karmienia ,miękki i ładnie podtrzymuje biust,fajnie też wygląda tak sportowo, a nie lubię tych z paskami idącymi nad biustem,wydają mi się takie antysexi:) :
allegro.pl/medela-biustonosz-bezszwowy-c...y-l-i5265386361.html

10 lata 2 dni temu #976422 przez 8kasia8
heloł!!!

u nas od rana piękne słońce ale nadal piździ!

czajusiątko jestem ciekawa jak mija pierwszy dzień w przedszkolu Twojej córci! ale zobaczysz na pewno da sobie radę i jej się spodoba!

natinka współczuje bólów brzuszka :kiss: mnie moje kopie nóżkami albo puka rączkami po pęcherzu od wczoraj i to tak konkretnie, śmieszne to uczucie ;)

kasiorek serwis bardzo w moim guście! świetny! oby na żywo tak samo ładnie się prezentował!
no wyobrażam sobie, że z dzieckiem inaczej wyglądają poranki ;) potem się przekonam na własnej skórze :)
no szkoda, że synek aż tak źle zareagował na jedzenie i przeciągnęło się to na resztę dnia, dobrze, że jednak wszystko wróciło do normy :)
fajnie, że zakupy udane, przynajmniej Twoi faceci zadowoleni skoro sobie nic nie kupiłaś :)
no na szczęście i moi i męża rodzice mieszkają na wsiach i u nich można zrobić grilla, posiedzieć nawet do rana (kiedyś tak się siedziało, fajnie było)
aż poszłam sobie zmierzyć swój - ja mam 104 :)

miłego dnia!

10 lata 2 dni temu - 10 lata 2 dni temu #976428 przez natinka
Izek fajnie, że wrzuciłaś link, bo na pewno skorzystam, faktycznie wygląda bardzo wygodnie, a jak jeszcze sprawdzony to ja się piszę (bo dla mnie zmorą to właśnie są staniki, teraz chodzę cały czas w sportowym, bo najwygodniej), zresztą często po domu gonię bez :laugh:
Kochane to może i ja się pochwalę swoim brzuszkiem, tylko przepraszam za scenerię, bo tylko w łazience mam duże lusterko ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 2 dni temu #976429 przez roxi1987
Witam się we wtorkowe południe moje kochane, pewnie jak skończę pisać to będzie już po 12:00 :) u mnie pogoda dziś średnia :( z domku przez okno wygląda spoko ale jak się wyjdzie to zimno bo wiatr chłodny wieje :( Po wczorajszej wizycie wszystko ok, potwierdziła się informacja z pierwszego badania że w brzuszku są dwie dziewczyneczki, więc dołączam do grona kobietek oczekujących córek, z tym że ja razy dwa- będą dwie dziewuszki. Cieszymy się ogromnie, mój mąż się śmieje że stracę na wartości bo tak byłam jedyną kobieta w jego sercu a teraz muszę zrobić miejsce dla naszych dwóch skarbów bo on serca nie jest w stanie powiększyć :) Oczywiście mieliśmy już wybrane imiona wiec tylko pozostaje przydzielenie, który bobas które imię. Półki co są wybrane imiona Hania i Zosia i mój mąż podzielił w ten sposób: mała Hania i duża Zosia. Żadna z nich nie jest ułożona idealnie do porodu naturalnego. Hania jet poprzecznie a Zosia pośladkowo, wiem że mogą się jeszcze przemieścić ale czytałam że u bliźniaków rzadko oba są ułożone idealnie. To dlatego czuję ruchy po lewej stronie brzuszka i nad spojeniem łonowym. Mój biedny pęcherz tam na pewno obrywa :) na szczęście to mi jeszcze nie doskwiera :) Z badań wynika że jest wszystko ok, przepływy są, serduszka pięknie biją, dziewczyny były bardzo ruchliwe i pani dr miała problem z pomiarami :) :) Pierwszy bliźniak ważył wczoraj 520 g ( ponoć spory jak na bliźniaka) a drugi ważył 430 g wiec różnica 90 g dość duża jak dla mnie, ale cały czas w normie i Pani powiedziała że nie ma się czym martwić. Zaproponowała zapisanie się na trzecie badanie i się zapisałam, powiedziała że z bliźniakami lepiej zrobić a z chęcią sobie je podejrzę tak dokładnie w tym 30 tygodniu( a to podglądanie ma trwać 2 h więc dość długie), ale ciekawość i siebie uspokoję i w razie czego gdyby było coś nie tak można będzie szybciutko reagować :) Więc III badanie mam 11-06-2015 na 8:50. Dołączam foteczki sztuk dwie: na pierwszej widać mniejszego bliźniaka jak się gimnastykuje i stopeczką do nosa sięga a na drugiej widać stopkę tego większego bliźniaka. To tyle na temat badań. Reszta tematów w następnym wpisie :) :)
Załączniki:

10 lata 2 dni temu #976441 przez Tamara87
Witam serdecznie! :-) jestem nowa przyszłą Mamuska na forum i jeszcze za bardzo nie wiem co i jak tutaj sie dzieje, ale myślę ze sie wdraze ;-) date porodu wg miesiaczki mam na15.08 a wg usg na 12.08, oczywiscie wedlug życzenia mojego partnera bedzie Synek, Kuba :-) mam naprawde szereg pytan, i jesli bede mogla to tez odpowiem z checia na pytania. Pozdrawiam i zycxe milego dnia ! :-)

10 lata 2 dni temu #976442 przez kasiorek0310
Witamy pewno jak będziesz mieć pytania pisz śmiało odpowiemy jak będziemy znały odpowiedz na 1stronie forum mamy tabelkę to się dopisz.do niej a skąd jesteś? To twoja 1 cciąża?

10 lata 2 dni temu #976443 przez meridka
Witam się i ja, po dość długiej nieobecności. Podczytywałam Was na bieżąco ale jakoś nie mogłam się ogarnąć żeby coś napisać.
U nas wszystko w porządku, co jakiś czas mierzę sobie ciśnienie i jest OKEY, wtedy na wizycie chyba było to spowodowane tym, że musiałam się kawałek przejść + emocje związane z wizytą.. Jutro wybieram się na badanie krwi. Powiedzcie mi czy glukozę kupowałyście w aptece ? Czy przy pobieraniu krwi to już jest w cenie? Trochę się obawiam jak zareaguję bo jadę sama, mąż w pracy, a nie chce żeby specjalnie brał wolne na tą okazję.

Sezon grillowy u nas już rozpoczęty, w sobotę była super pogoda, zrobiłam szaszłyki, kiełbaski i chlebek z masełkiem czosnkowym - pychotka! Zaliczyłam też pierwszą "opaleniznę" - w formie czerwonego nosa i czoła ;) ale na szczęście już przeszło. Nie posmarowałam się kremem z filtrem i mam za swoje :P Zapisałam się też do fryzjera na przyszły tydzień - zastanawiam się nad grzywką - ale zawsze jak się na nią decyduję to potem mnie wkurza, bo lubię mieć spięte do góry włosy jak coś robię. Ale potrzebuję jakiejś odmiany - pewnie podejmę decyzję ostateczną na spontanie u fryzjera ;P

Dostałam od mamy na zajączka taki prześliczny przepiśnik z biedronki ;) Wczoraj bawiłam się w porządkowanie moich przepisów kulinarnych - nareszcie wszystko będzie w jednym miejscu. - życie na L4 w ciąży jest cudowne :D W normalnych warunkach pewnie nie znalazłabym czasu na takie pierdoły :D a tu proszę ;) Może też zajmę się porządkowaniem zdjęć.... Trochę mi tego leży luzem... ale na to jeszcze mam parę miesięcy :D

Udało nam się dostać te uchwyty do kuchni! ach co za radość :P Niestety kolor fugi do kafelek, chociaż wydawał się identyczny jak poprzedni (poszłam do sklepu z próbką starej fugi, żeby mieć porównanie), okazał się po położeniu jaśniejszy :P Raczej już nic z tym nie zrobimy, no ale może z czasem się trochę przybrudzą i nie będzie widać aż takiej różnicy :P Zegar ma przyjśc dopiero w przyszłym tygodniu, bo się okazało że jednak nie mają go na magazynie... A lampka już funkcjonuje w naszej sypialni :) Myślę, że będzie idealna do nocnego wstawania (w załączniku fotka)

U mnie z wyprawką nadal bez zmian- czyli kończy się na oglądaniu na internecie. Myślę, że w maju zaczniemy coś kompletować... Póki co postanowiłam, że nie będę kupować za dużo rzeczy - tylko te niezbędne- a potem jak już się Dzidziuś urodzi to będziemy dokupować to co będzie nam jeszcze potrzebne. Obawiam się jednak, że jak mnie dopadnie szał zakupów to już nie będzie tak łatwo ;) Muszę podjechać do bratowej i obejrzeć w jakim stanie jest ich wózek, no i może wezmę już od nich te ciuszki - żeby się rozeznać co jest a co będę musiała jeszcze dokupić. Kiedy będziecie prać ciuszki które już macie dla noworodka? W ogóle macie jakiś sprawdzony proszek? Płyn do płukania? Wszędzie piszą o tym JELP, ale nie mam doświadczenia. Potem to chyba trzeba jeszcze wszystko prasować, żeby odkazić?

Zdecydowaliśmy już też o imieniu - będzie Korneliusz - Kornel - Kornelek - Corn flakes ;) Mąż postawił na swoim - imię następnego dziecka ja wybieram :D Na początku trochę sceptycznie podchodziłam do tego imienia - i upierałam się przy Oskarze - ale jak tak zaczęliśmy próbnie mówić do brzucha to się przyzwyczaiłam. Ostatnio nawet przy teściach zaczęłam coś gadać, że Kornel ... :P ale chyba nikt nie zwrócił uwagi. Narazie chcemy tą decyzję zachować dla siebie - stanowicie wyjątek ;) Także nie mówcie nikomu ;)
Załączniki:

10 lata 2 dni temu #976444 przez Tamara87
Jestem z Warszawy to moja pierwsza i niespodziewana ciaza ;-)

10 lata 2 dni temu - 10 lata 2 dni temu #976458 przez meridka
Tamara 87 - witamy Ciebie i kolejnego Kubusia w naszym zacnym, sierpniówkowym gronie :D
Czajusiątko - i jak tam pierwsze starcie z przedszkolem ? Oliwka poszła bez problemu ?
tysiak - ach też bym się wybrała na basen z chęcią... Boję się tylko że złapię jakąś bakterię... już kiedyś miałam zapalenia pęcherza - które wracało kilka razy - a w ciąży podobno ma się jeszcze większe tendencje.. Ja planuję zapisać się na basen jak już będzie mały na świecie :) Jest u nas taka fajna szkółka dla niemowlaków :) No ale zobaczymy jak to będzie.
Nat19 - jak będziesz miała te kolorowe pazury to wrzucaj :)

Więcej nie napiszę póki co - bo przez ten wiatr mi co chwile internet rozłącza - dobrze, że piszę w notatniku, bo by mnie chyba szlag trafił :P
Pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka