- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Kasiorek śliczny ten komplecik
Tamara witaj

Meridka Korneliusz ładne imię, ja mam chrześnicę Kornelkę

Nat no właśnie do zakupów w lumpkach to trzeba mieć to "coś". ja nie raz jak chodziłam to udało mi się coś tam wyłowić, ale mam koleżanki które kiedy by nie poszły to zawsze znajdowały same perełki. A teraz to już rzadko tam chodzę, bo Oliwia na takim etapie, że wszystkie ciuchy z wieszaka chce zdejmować i przymierzać

Tysiak u mnie też dziś była ogórkowa

Roxi aaale masz rewelacyjny już brzuszek

Agnieszka jak po badaniach?? o już widzę, że córcia

Magiczna zapytam tak z ciekawości, jaki koszt takiej działki?? fajny taki album, maluch będzie miał piękną pamiątkę
Lusek no witaj, im nas więcej tym weselej

- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

tysiiak - smaka mi zrobiłaś na te ziemniaki z kefirem

roxi - boskie te ciuszki

Magiczna - fajny album. Muszę pooglądać na necie i kupić jakiś dla Małego. Takie wywołane zdjęcia w prawdziwym albumie zawsze są dla mnie bardziej wartościowe niż te wirtualne.
Agnieszka - gratuluję Córeczki!

Lusek - Witaj!

Czajusiątko - to teraz już pewnie pójdzie z górki. Byle by tylko Mała nie przynosiła do domu chorób, bo zwykle to jeden ze skutków ubocznych przedszkoli. Fajnie bo zawsze to te 2h tylko dla Ciebie

My z mężem dzisiaj wieczorowo zakupy zrobiliśmy, zaliczyliśmy auchan i leroy merlin.Kupiłam dwa krzaczki borówki amerykańskiej - jutro czeka mnie sadzenie

www.orsay.com/pl-pl/moda/koszulki/koszul...melanz-13801964.html
- 8kasia8
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

śliczny brzuszek! podoba mi się sukienka/tunika

roxi super, że masz pewność, że będą dwie księżniczki

rzeczywiście Zosia duża - moje jest jedno i na wizycie w 22w3d ważyło 512g

słodkie zdjęcia!
no skąd to 109cm? przecież Twoje dziewczynki muszą się gdzieś zmieścić

ale śliczne ubranka!!

fajne te koszulki z linków ale ja mam tylko na ramiączkach, bo bym chyba się ugotowała

jaki duży, zgrabny brzuszek!
Tamara witaj! fajnie, że znasz już płeć! opowiadaj jak się czujesz? jak dzieciątko?
meridka no witaj! super, że ciśnienie się unormowało!
dokładnie, tak jak piszą dziewczyny, najlepiej zapytaj wprost tam gdzie będziesz robić badania, ja prywatnie w laboratorium nie musiałam sobie kupować glukozy
dasz radę, będzie dobrze!
fajnie, że też otworzyłaś sezon grillowy, szkoda tylko, że będziemy musiały go na razie przerwać z powodu pogody, oby szybko wróciła

mojej siostry najmniejsza też opaliła już sobie buźkę

ja też się zastanawiam nad grzywką odkąd ją zapuściłam ale chyba w końcu się nie zdecyduję zrobić jej z powrotem

u nas w biedrze jeszcze są te przepiśniki, też się nad nim zastanawiałam, bo też się nie mogę wziąć za uporządkowanie moich przepisów a tak byłby powód

fajnie, że kuchnię "zrobiliście" , ładna lampka
to się widzę trzymasz, że na razie na samym oglądaniu poprzestajesz

też właśnie dziś trafiłam na artykuł o przepraniu i przeprasowaniu ubranek, też chętnie podsłucham co polecają doświadczone mamy

dobrze, ze doszliście do porozumienia co do imienia, u nas nadal trwa debata

oj z tym wiatrem to u nas też nie fajnie, bo nam tv rozłącza, co jakiś czas brak sygnału

uwielbiam zjadać borówki! oby Ci się przyjęły

koszulka fajna, tez lubię takie luźne bluzki

nat ja w dodatku jeszcze często coś upuszczam, na przykład ostatnio potłukłam siostrze szklany pojemnik z kawą, bo mi z ręki wyleciał jak sięgałam z półki, ehhh ale już jej odkupiłam

ja też jestem teraz już jakaś śpiąca, maleństwo mi nie daje w nocy spać, około godziny 3-4 w nocy się budzę a ono szaleje w brzuszku

tysiiiak oj tak, tak wieje, że dorosłemu ciężko iść a co dopiero dziecku
Twojemu synkowi się nie dziwię, bo i mojej siostry dziewczyny też lubią przyglądać się maszynom budowlanym

moja siostra prasuje do tej pory wszystkie rzeczy dziewczynek! podziwiam ją, bo ma nie raz takie sterty, że spędza nad tym sporo czasu ale mówi, że z przyzwyczajenia i że ubranka dłużej utrzymują jakość

agnieszkazst gratulacje! kolejna księżniczka w naszym gronie!!!
czajusiątko fantastycznie, że Oliwce się tak fajnie udał pierwszy dzień w przedszkolu

o kolejna, masz większy brzuszek ode mnie

Magiczna a jak Ci się udało dostać tę paczkę? wystarczy się zarejestrować? czy to była jakaś akcja jednorazowa?
o jak fajnie, własna działeczka i grillowanie! super!
wiewiorka rozmawiałam dziś o tym przeciekaniu z siostrą to mi powiedziała, że przez pierwsze kilka dni jej mleko mocno nie leciało i ona nie nosiła stanika, bo tak jak mi się wydawało, wygodniej, później to wiadomo, że jak już dzieciątko rozciągnie to będzie leciało, ale może też to zależy u jakiej mamy

na szczęście jest jeszcze czas żeby zdecydować się na imię dla dzidziusia

Lusek witamy! to ja się martwię żeby moje w druga stronę nie "poszło", czyli żebym w lipcu, przed terminem, nie urodziła

ehh zrobiłam sobie dziś zdjęcie i wstawiam ale brzuszek wyszedł wielgachny więc się nie przeraźcie

- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Meridka oby borówka się przyjęła bo jest przepyszna, moja Oliwia całe lato się nimi zjadała

- Tamara87
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Faktycznie nasze forum kwitnie obficie, to dobrze, że wszystkie mamusie takie aktywne

Roxi Hania i Zosia to jedne z najpopularniejszych imion w tym roku, będą dziewczyny na topie

Jak miło powitać nowe mamusie Tamara87 i Lusek u nas zawsze się miło spędza czas

meridka ale narobiłaś mi smaka na te kiełbaski mmmm, teraz suszę głowę mężowi cały czas

Izek, 8kasia8, magiczna, agnieszkazst Widzę, że moja sukienka wzbudziła zainteresowanie, kupiłam ją w Cropie z przeceny chyba za 39zł, mam bardzo dużo sukienek, bo nie lubię chodzć w spodniach (mimo, że mam kompleks na punkcie swojej niskiej wagi 50kg przed c., ale cóż jak mi tak trudno przytyć

Izek A dziś będę zamawiać biustniki, wezmę chyba biały i czarny, tylko muszę poczytać o rozmiarówce, chyba, że od ciebie się dowiem

Apropos spodni, znalazłam wczoraj spodnie ciążowe po Fabianie, praktycznie nowe, bo nawet nie pamiętam czy je nosiłam, może kilka razy założone, chyba to S, więc jeśli której z was by się przydały, to ja chętnie wyślę w prezencie

tysiiak robisz smaczki na ziemniaczki z kefirkiem, więc dziś u mnie będzie ot takie właśnie danie na obiadek
8kasia8 brzuszek prezentuje się na szóstkę

Agnieszkazst no gratuluję córeczki, udziela mi się ta twoja radość

- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zimno i brzydko... do tego już niedługo u mnie deszcz będzie padał..... kicha ogólnie

Ale siedzę w ciepłym domku

Meridika tak dołączam do was bo różnie to była hehe

8kasia8 no piękny brzusio

Agnieszka Gratulacje dziewczynki- jak wy to mówicie księżniczki

Tamara 87 to super że w porządku z twoją dzidzią moja też jakoś ważyła może trochę więcej. Ale tak też miałam obawy np przed badaniem przezierności karkowej czy będzie zdrowe itp (bo to te choroby Downa itp) i zaraz do neta zobaczyć jak ma być w normie i już na wizycie wiedziałam co mówi doktor,że jest oki

Czajusiątko to Twoja córcia bardzo odważna laska jest mi jak mama kiedyś opowiadała to że ja chodziłam tylko parę dni a ryk był niesamowity, żeby kiedyś moja Fasola nie była taka jak ja... Dzielna Laska

- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8

Zakupy udane synek zakupoholik sie zrobił bo by wszystko chciał wiec masakra ale coz wybrał jakie chciał teraz tylko czekać na kuriera same paczki maja przyjść

8kasia8 Taki inny nie chcialam całkiem kwadratowy bo je bardzo szybko można ubić przez nieuwagę tym bardziej ze małe dzieci sa u nas właśnie tak wyglądają a weekendy to juz całkiem lenistwo przy bajkach wiec życzę zeby i u ciebie tak slodko one wyglądały wiesz ja koszulki i spodnie mam a sensu kupowac nie ma bo zas mi sie figura zmieni i rozmiar wiec nie ma sensu kupować garderobę co bede nosic na pół roku albo rok to zazdraszczam rodzinki na wsi i blisko a nie widać po zdjęciach żeby był taki duży
natinka Fajny brzusio i sceneria tez ok
roxi1987 Gratki beda dwie córeczki tatusia super i ze wszystko ok i wagowo tez fajnie a imiona ładne ciekawa jestem czy beda do siebie bardzo podobne czy wręcz odwrotnie o kurcze 2h badanie to bardzo szczegółowe ale i dobrze bo po w końcu 2 maluchów do obejrzenia a nie jedno . Wiesz ta sukienka jest bardzo rozciągliwa w brzuchu ja mam jeszcze sporo w niej miejsca a wolałam miec juz zeby w razie "W" oddać i kupić inna. Wiesz co innego jak jest wskazanie zdrowotne ale jakos nie potrafię zrozumieć tych co na życzenie chcą przecież to operacja ingerencja w ciało. Cudne ciuszki szkoda ze u mnie nie bedzie dziewczynki

meridka No widzisz na zwolnieniu wcale nie jest tak zle jest czas na wszystko i na te ważne i na te pierdoły zeby zrobić wiec same plusy

nat19 Nie chcialam całkiem kwadrat bo latwo o uszczerbienia przy użytkowaniu tym bardziej małych dzieci wiec odpadały wiesz ja kupiłam bo sie trafiło akurat a nie sadze by byl wiekszy synek nzi te ciuszki tym bardziej ze teraz jest sporo mniejszy niz brat w tym samym tyg
tysiiiak Wiesz ja chce jak najszybciej ochrzcić by miec to z głowy bo potem święta i wszystko ale tez zabzyczymy jak sie bede czulą po porodzie to nei fajnie jak taka pogode mieliście ze Kuba nawet z wózka nie wyszedł oby dzis było lepiej
czajusiątko To super jak po 1 dniu tak dobrze a fakt rodzice bardziej to przeżywają niz dzieci wiem po sobie jak sie denerwowałam a malz zaprowadzał pierwszy raz a ja w pracy i nie szlo sie nic skupić wszystko z rak leciało a teraz czasem sie zdarzają kryzysy ze mówi ze nie chce isc
Magiczna Dzieki, to teraz będziesz miała co uwieczniać i prowadzić o kurcze pozazdrościć działeczki a ile daliście za nia ja jak sie rozglądałam to niektórzy ceny z kosmosu mieli
Tamara87 Moze trochę stresuje ale nie az tak fajnie ze mimo zaskoczenia sie cieszycie z maluszka a bierzesz cos na zgage jakies rennie albo cos w tym stylu ja biore manti jak w 1 ciazy i mi pomaga a może jedz wcześniej kolacje i nie kładź sie od razu po niej moze to pomoże ja takich obaw nie miałam choć na fora i tak zerkałam bo kazda ciąża inna niestety taka ciaza juz jes ze troche nasza aktywność ogranicza ale musimy to zaakceptować
U nas dziś mały kryzys przed przedszkolem wiec mama musiała sie szybko zmyć bez płaczu się nie obyło az mi źle z tym ale wiem ze jakby ustąpiła by ciągle tak było na szczęście jak wychodziłam juz było ok pewno na górze coś jeszcze płakał i będzie mi o tym mówił dobrze ze to tylko raz na jakiś czas sie tak zdarza dzis miała byc pogoda miało byc pranie i dupa słońca zero tylko tyle ze ciepło ale co chwile sie chmurzy paskudne przewalają wiec nie ryzykowałam
słyszałyście ta piosenke normalnie cudna chco nigdy Steczkowskiej nie lubiłam sluchac
Milego dnia

- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kasiorek0310 synek zakupoholik hehe fajnie

- Izek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Tak niedawno pisałyśmy o karmieniu i wracam do tematu, bo znalazłam coś takiego jak muszle laktacyjne. Ja zawsze używałam jednorazowych wkładek laktacyjnych, teraz widzę, że też są wielorazowe. A wiem, że to duży problem jak mleko hula na prawo i lewo (te co karmiły to wiedzą o czym mówię

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Gardło mnie już nie boli, mam je jeszcze zaczerwienione ale jest ok. Katar za to troszkę mnie męczy, ale liczę, że „leczony czy nie leczony” trwać będzie 7dni ; )
Pogoda kijowa, szaro buro nawet nie ruszam się z domu dzisiaj w tak beznadziejną pogodę ;/
Roxi – gdyby był mniejszy to mogłabyś się martwić!;p w końcu dwie bliźniaczki mają tam domek! ; ) materac też mieliśmy taki z gąbki gruby fajny, ale problem właśnie z przechowywaniem był ;/ dlatego sprzedaliśmy i teraz stwierdziliśmy, że dmuchaniec nie jest głupim pomysłem, zwłaszcza, że takie dość wysokie były. Jak zobaczyłam te sweterki to pierwsza myśl „ a po co jej dwa takie same” a po chwili „kurcze, przecież bliźniaczki będą!” ;p ciuszki przecudowne kuzynka Ci sprawiła. Też muszę jakieś koszule kupić, ja zawsze jakieś spodenki i koszulka i najwygodniej, bo koszule mi się zawsze podwijały i jakoś nie mam ani jednej ;p ale do karmienia wiadomo wygodniej będzie. Ta pierwsza co wstawiłaś super jest ;p śliczny brzusio! Imiona super, Hania i Zosia ; )
Czajusiątko – super, że tak Twoja Oliwcia dobrze zniosła przedszkole! Aż sobie wyobraziłam tą Twoją córeczkę blondyneczkę mówiącą jakiś wierszyk – super! A opowiadała Ci jak w przedszkolu, co robiła i w ogóle? Opowiedz coś więcej ;p
Magiczna – fajnie, że dostałaś paczkę z bebiklubu ;p zapisywałaś się gdzieś? Super, że działeczkę kupiliście
Agnieszkazst – super, że dziewczynka! Wybraliście już imię?
Lusek – witamy!

Meridka – super, uwielbiam borówki ! Zazdro ; ) bluzeczka bardzo ładna, spodnie tej modelki też mi się podobają ! ;p
8kasia8 – no z tymi hormonami nie ma żartów jak widzę, rano wstaję i nie pamiętam co gadałam do swojego S. a ten tylko się potem nabija bo mu głupoty jakieś gadam ;p też taka ospała chodzę a mała tańczy w nocy ;o ale nie denerwuje się, tylko kładę wtedy rączkę na brzuszek i wsłuchuję się w jej kopniaki aż usnę drugi raz ;p brzuszek super i w ogóle w tych spodniach bajecznie wyglądasz !
Tamara – jak mi coś nie gra to łapię za telefon i dzwonię do ginekologa swojego. Parę dni temu dzwoniłam czy mogę tantum verde – mimo, że na necie było, że mogę, a ja dzwonię, sobota rano a co ;p na zgage płatki migdałowe spróbuj.

Natinka – ja mam stracha przed zamawianiem biustonosza przez neta bo totalnie nie wiem jaki mam rozmiar wybrać. A ten co Izek wstawiła czarny bardzo mi się spodobał, jeszcze któraś z H&M mama wstawiła, albo gdzieś indziej podpatrzyłam, ale przez neta cykam się, bo jak w sportowym chciałam dobrać zwykły stanik w ciąży to jak miseczka już dobra, to pod biustem dwie mnie by weszły. Czy tylko ja przez ciążę stałam się jakaś niewymiarowa! Dziewczyny z uczelni się śmieją że mam większe piersi niż brzuch, albo „piersi dwa razy takie co brzucha masz” ;p a przy mojej figurze i wzroście zabawnie wyglądam w D80 ;p a to tylko ledwo dwa rozmiary więcej, a jak mleko się jeszcze pojawi to chyba H będę miała ;o
Lusek&Kasiorek – macie te same awatary i z przyzwyczajenia myślę, że kasiorek coś napisała hahah ;p
Kasiorek – masz rację, że przy małych dzieciach to może pęknąć, zaraz pokażę S. ten zestaw po akurat wstał i mi pitoli nad uchem coś ;p
Lusek – dzięki za info! Muszę się przejść ! ; )
Do spisania !

- 8kasia8
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
czajusiątko czekam na fotkę brzusia to sobie porównamy

Tamara super, że z dzidziusiem wszystko ok!
też tak na początku miałam, ze przeszukiwałam internet ale odkąd trafiłam na to forum i zobaczyłam, że nie tylko ja mam takie dolegliwości, bądź nie mam, lub obawiam się tego czy tamtego tak samo jak inne ciężarne to zaczęłam podchodzić do wszystkiego spokojniej

oj mnie też nie raz męczy zgaga, czasami nie mam tydzień a jak mnie złapie to trzyma od rana do wieczora a czasem i dwa dni, też nie stosuję żadnych środków na nią, tylko czekam aż ustąpi
też mnie drażni moje zachowanie, spowolnienie, rozdrażnienie, rozkojarzenie ale cóż, takie uroki ciąży, trzeba się przyzwyczaić

natinka nic dziwnego, ze kiecka wzbudziła zainteresowanie, jest po prostu śliczna!
o to ważysz tyle co moja siostra przed trzecią jej ciążą i po ale na szczęście udało jej się nabrać trochę ciałka teraz bo waży 60kg z haczykiem, tylko, że ona mierzy 1,77m więc strasznie szczupło wyglądała a teraz już jest ok, a Ty ile masz wzrostu?
spodni nie przygarnę, bo ja w s to nawet przed ciążą bym nie weszła

no też myślę, że spory ale przecież ten mój ponad pół kilogramowy dzidziuś musi gdzieś się mieścić nie?

czajusiątko wspaniale, że Oliwce spodobało się chodzenie do przedszkola! teraz już pewnie wróciłaś z nią do domku, nie chciała zostać dłużej?
Lusek piąteczka - ja też płci nie znam, wstydzioszki nam się trafiły

dokładnie - niech rośnie i robi odpowiednio dużo miejsca dzidziusiowi

a może dasz się namówić i również pochwalisz się swoim brzusiem?
kasiorek powtarzam serwis bardzo w moim guście i rzeczywiście praktyczny, bo mniej podatny na utłuczenia!
oj oby i moje dzieciątko było grzeczne i spokojne ale też nie za bardzo, żebym się nie nudziła albo nie bała, że coś z Nim nie tak

ja wczoraj od siostry przyniosłam sobie cztery takie bardzo luźne tuniki z krótkim rękawkiem, rozszerzane na brzuszku, w których siostra chodziła do końca ciąży i są świetne, bo jeszcze sporo miejsca na brzuszek w nich jest więc na razie też mam w czym chodzić, masz absolutną rację - nie ma sensu nic nowego kupować
być może ja sama sobie wmawiam, że jest za duży, przecież to już szósty miesiąc więc malutki też nie może być ten mój brzuchol

o ja też chcę szybko ochrzcić i myślę nawet nad początkiem października, ale zobaczymy jak to będzie

oj wyobrażam sobie co czułaś

piosenki wcześniej nie słyszałam ale naprawdę poruszająca
idę szykować obiad a potem z siostrą do dentysty żeby przypilnować jej najmłodszej jak sama wejdzie do gabinetu

u nas rano mżyło, potem wyszło słońce a teraz znowu się schowało, na termometrze 15 stopni i wiatr ustał wiać więc dość przyjemnie
miłego dnia!