- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Pokaż staniczek

Jeny to płaci się aż tyle za położną

Właśnie nat jak tak się boisz to zobacz gdzie u was jest zzo , poproś o zzo tzn wcześniej się przygotuj do tego. Bo z tego co wiem to jest spotkanie z anestyzjologiem jakiś czas przed porodem.
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Chciałam zapytać o ten stanik z esotiq mierzyłam go przed świętami... jest super ale nie kupiłam bo był za duży w obwodzie mierzyłam 75C ale nie mieli 60C chciałam Ciebie podpytać na jaką haftkę zapięłaś biustonosz bo jeśli zapnę na którą haftkę od przodu czyli licząc od ramiączek to będzie dobry ale jak potem się rozciągnie to albo mi się skończą haftki albo spadnie. Bo ten biustonosz naprawdę jest super jeszcze chyba różowy laski jest

- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Magiczna super Wam się udało z tą działeczką. Na pewno przyda Wam się taki kawałeczek ogrodu, zwłaszcza przy dzieciątku, będzie gdzie piaskownicę postawić

Zorya no właśnie, Magiczna ma rację. Lecisz sobie w kulki

Kasiorek i jak wyniki męża?? wiesz z tym czasem dla siebie to na razie jest tak, że za ten czas co jej nie ma to szybko ogarniam obiad i foliówkę i nawet juz nie zdążę nic posprzątać i już po nią lecę. Choć dziś siedliśmy sobie z mężusiem 15 min na kawie, a i tak cały ten czas rozmawialiśmy o przedszkolu

Wiewiórka to ładnie podziałałaś na tą dziewczynę, lepiej niż oxy

Tysiak cudne to zdjątko. Jak dla mnie to zdecydowanie główka od góry bo nawet nosek widać

Meridka gratulacje, dzielnie zniosłaś badanie

Lusek cudne te ciuszki

U nas po dwóch dniach w przedszkolu pojawił się katar

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Świetne są te ciuszki! I fajna ta bluzeczka kąpielowa. Z F&F są śliczne rzeczy dla dzieci ;p
Co do piżamy to ja wezmę krótkie spodenki i po prostu pod koszulą na noc wezmę założę, bo tak to zbyt nago będę się czuła ;p a spodenki na gumkę ściągnąć raz dwa co za problem ? żaden ;p a mi to samo koszule się podwijają i w ogóle niekomfortowo się czuję ;p
Tysiiiak- liczę, że nie będę miała jakiegoś kilkunastogodzinnego porodu tylko, że jakoś to pójdzie, w końcu w biodrach jak szafa jestem ;p tysiak super jaki duży Twój dzidziuś już! Waga godna uwagi ;p a co do 10kg nie przejmuj się po ciąży zrzucisz ;p
Natinka – no właśnie mi się bardzo podoba ten czarny właśnie co Izek wstawiła ;p daj znać jak już wypróbujesz i jak rozmiarówka ;p bosz, natinka to Ty drobniutka jesteś!
Magiczna – właśnie ;p jakoś hahaha ;p o to rzeczywiście bardzo tanio Wam się działka trafiła! ;p
Kasiorek – no ja kocham dzieci, ale strach strachem ;p moja koleżanka nie zdążyła z nacięciem, miała za słabe i krótkie skurcze i jej nie nacięli za to miała pęknięcie 2giego stopnia ;/ niby, położona obca, ale sama jak bym była to jeszcze gorzej mi się wydaje ;/a tu jednak doświadczona osoba jest przy mnie. Ja chciałam przez szpital położną załatwiać, czyli od nich wykupić
Wiewiórka – opowiesz mi przed 6sierpnia! ;p jak taka mrożąca historia krew w żyłach to jak opowiesz to pójdzie szybko ;p a chodzisz prywatnie na wizyty? Czy po prostu jednorazowo chcesz opłacić gościa? Bo mój pracuje tam gdzie chce rodzić, a chodzę do niego prywatnie, ale jeszze nie rozmawiałam z nim na temat porodu bo mówi że jest na to czas.
Meridka – super, że masz te glukozę za sobą, ja za 2 tyg gdzieś będę powtarzać pewno ;/ u mnie koszt jak patrzyłam to 800 zł doba ;p no u mnie ciotka jak rodziła ponad 20 lat temu to powiedziała nigdy więcej, kolejny poród 10lat temu opłaciła cesarkę na życzenie, bo powiedziała, że nie da rady ni cholera ;p i jak z nią w święta rozmawiałam to mówiła, dwa miesiące dochodziła do siebie po CC, ale miała tak ciężki poród pierwszy że niewyobrażana sobie przechodzić przez to drugi raz ;p ale to też było 20 lat temu, teraz jest cały szum „Rodzić po ludzku” i wszystko jest nagłaśniane w mediach i bardziej przykładają wagę do opieki podczas porodu i po. Więc liczę że jakoś to przeżyję ;p no co Ty! Nad rzeką! ;p do mnie te same argumenty przemawiają i jakoś pocieszają ;p o super ten stanik!
Ja dziś byłam w labo, tak mi się wstawać nie chciało, no ale mus to mus ;p katar mnie jeszcze troszku męczy ale pogoda fantastyczna. Nawadniam się wodą z cytryną ;p zaraz chyba na obiad gdzieś pojadę, bo mi się zwyczajnie nic nie chce robić ;p dokończyłam listę ubranek czego potrzebuję na pierwszy rzut i tyle, szaleć nie będę z tymi pierwszymi ubrankami bo cholibka wie, jakie to duże się urodzi a może założy tylko raz i koniec ;p więc tylko kilka sztuk na 56, i koniec ;p
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

NO i dobrze niech Oliwka walczy o swoje

- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Lenia mam takiego, że szok. Ale pierdziele, do jutra jakoś przeżyję w bałaganie

- ZoryaX7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
8kasia8 ja już po weselu. Jednak trochę czułam się duża, ale jakoś tym się nie przejmowałam. Dużo u Was dziewczynek. Ze strony mojego męża jest 4 wnuczki i 3 wnuków ( ale żaden nie przedłuża nazwiska, bo brat mojego męża ma 2 córki), z mojej strony jest jeden chłopak, więc jak pisałam moja mama będzie babcią. Cieszę się ,że z dzieciątkiem wszystko dobrze. Ładnie waży. Moja mała wazy podobnie 516g. Widzę, że wzięłaś się za kompletowanie wyprawki. Bardzo zgrabniutki masz brzuszek

Wiewiorka ja nie wiem ile przytyłam po świętach, ale już od początku ciąży 7,5 kg. Gratuluję córci, to będziesz mieć parkę.
Czajusiatko super waga. Najważniejsze, ze praktycznie wszystkie wyniki są super.! Na pewno z dzieciątkiem wszystko OK.! Ja nie robiłam prenatalnych. Super dzielna ta Twoja Oliwka

Super wyglądasz i Twój brzuszek boski!
Magiczna ja kupiłam jeden normalny , a dwa już do karmienia. Super ,ze po wizycie wszystko dobrze. Śliczny biustonosz. To mnóstwo rzeczy już masz już dla małej. Ja jeszcze nie kupuję akcesoriów, ale za to mam troszkę ubranek. Ładny brzusio i jak urósł. Mój też wreszcie się większy zrobił. Gratuluję działki

Tysiiiak oj to się nadźwigałaś. Ja czasem się stresuję, czy nie mama za ciężkich zakupów. Super brzusio! Oj zazdroszczę Ci tych łupów

Kasiorek nie mam linku do tej sukienki, bo kupiłam ją w miejscowym butiku. Twoja bardzo ładna sukienka i zastanawiam się czy takiej nie kupić na lato. Trzymam kciuki za poprawienie relacji.
Nat19 szczuplutka jesteś bardzo. Brzusio słodki, zgrabniusi. Rozumiem Cię doskonale. Ja tez mam ogromny lęk przed porodem i zanim zaszłam w ciążę to tylko w grę wchodziła cesarka. Teraz myślę o porodzie naturalnym, ale tylko ze swoja położną. W przyszłym tygodniu będę do niej dzwonić i zobaczę ,czy będzie miała czas. Moja trzy koleżanki z nia rodziły i jedna , której poród trwał ponad 19 godzin, uważa, ze bardzo duzo jej pomogła.
Natinka przepiękny , zgrabniutki brzuszek.
Roxi cieszę się,że z dziewczynkami wszystko dobrze i jak na bliźniaczki to jedna i druga spora Śliczne te Twoje dzieciątka, jak zgrabniutka główeczka nosek Twoje ciuszki bliźniacze słodkie. Śliczny brzusio i jesteś szczuplutka. Ja daję drugie imię. U nas będzie Anna Józefina.
Tamara witam!
Meridka super, że urządzanie mieszkania idzie tak dobrze. Widzę, że jednak tradycja rodzinna będzie podtrzymana i imię jest na K. Lampka nocna śliczna.
Agnieszka gratuluję córci !
Lusek witam serdecznie! Ładny brzuszek. Super ubranka

- ZoryaX7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Kochane przepraszam,ze się nie odzywałam, ale wróciłam o 23 we wtorek i po 1,5 tygodnia nieobecności w domu musiałam kila rzeczy załatwić. U teściów tez jakoś nie miałam okazji się odezwać, bo tam jest troche rodziny mojego męża i trzeba było poodwiedzac. Wróciłam

- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

czajusiątko- tak jak tysiiiak pisała ze jest za darmo ale musi być anestezjolog wolny ale ja zamierzam szybciej się umówić na spotkanie z nim i wszystko omówić

Ta Twoja Oliwka to waleczna i dobrze a co

ZoryjaX7 witam

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tysiiiak zzo chyba w ogole wprowadzono teraz za free. Bo co patrz4 po szpitalach to poszs ze nir pobieraja opłat za zzo. :o
Czajusiatko ja to jak bylam mala to grabkami bilam dzieci jak mi zabawki podbieraly :pdzielna ta Oliwcia

Zoryax a jak tam te sukienki z asos ? Pasowaly ? Bez przesady z.moja szczyploscia hahaha ale dziękuję: ) no polopolozna to dobry pomysl

- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Zegar mi dzisiaj przyjechał w końcu

Poza tym dzisiaj przespałam jakieś 3 h w ciągu dnia - po tym badaniu mnie ścięło..
Lusek - no to będę się musiała wybrać do TESCO na łowy

Z tym porodem to ja w ogóle liczyłam na to, że będę miała gaz rozweselający - tak jak w tym programie PORODY

wiewiorka - widzę, że żarciki ze zszywaniem to standard

nat- słyszałam, że kleszczami już nie można wyciągać dzieci.. A z tą położną to najgorzej jak sie trafi, że np kilka kobiet rodzi na raz, a tylko jedna położna ma dyżur - wtedy ta która głośniej krzyczy ma przewagę nad resztą ;P (mając prywatną położną ma się pewność, że przynajmniej przy nas będzie non stop) Szwagierka mi opowiadała, że ona rodziła w tym samym czasie co taka babka, która zamiast krzyczeć ...ŚPIEWAŁA... że niby lepiej znosiła przez to bóle. Dla otoczenia jednak było to mega irytujące.
Zorya- nareszcie jesteś

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Meridka - kopsnij fote zegara w realu. Po glukozie tez tylko do lozka sie nadawalam teraz bedzie to samo pewno

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Nat kurczę pewnie dostaniesz jakiś antybiotyk. Dobrze, ze Cię nic nie boli, nie piecze ani swedzi.