BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 4 miesiąc temu #996913 przez Gosia 2712
U nas tez dzisiaj fajnie jest :) troche wieje i nie jest tak goraco... hehe juz teraz to zleci :P do poniedzialku coraz blizej :P i tez sie juz nie moge doczekac :P

Natalia to dobrze ze wesele sie udalo :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #996928 przez Pazia
Ja juz po wizycie, jest serduszko, książeczka ciazy założona i termin na 29 marca.
Leżałam cały tydzień w łożku i krwiaka nie ma:)))) tzn widac jeszcze w jednym miejscu zmianę w śluzówce ale mam sie tym nie przejmować bo to juz nie krwiak. Mam jeszcze sie oszczędzać ale juz lezec nie musze:) kamień z serca!!!!
Monia głowa do góry dobrze bedzie:) leż, odpoczywaj, poczytaj książki - pełen relaks:)

9 lata 4 miesiąc temu #996935 przez Gosia 2712
Pazia swietne wiesci :) gratuluje serduszka :) a masz foteczke malenstwa? pochwal sie :P

Kobitki co tu tak cicho ? czemu nic nie piszecie :P ??

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 4 miesiąc temu #996942 przez Gabiś
Cześć,

ja zdycham....dziś jeszcze goręcej niż wczoraj :( :( :( nie ma czym oddychać.

Ja mam dziwne myśli, bo jak pisałam wcześniej zbytnio w tej ciąży ciąży nie czuję :unsure: Nie wymiotuję, czasem mnie zemdli i tyle. Coś tam mnie kilka razy więzadła ciągnęły, troszkę brzuch pobolewał jak się napracowałam. I tyle. Sadła mam dużo, więc nawet na brzuszku nie widzę czy małe rośnie :-( Ja się chyba nie doczekam do wizyty 25 sierpnia... :( :( :( Wiem, ze pozytywe myślenie to podstawa, ale głupia jestem i sie martwie czy z dzidzią wszystko ok,.

9 lata 4 miesiąc temu #996946 przez moniab26
Dzięki dziewczyny za wsparcie, odpoczywam tyle ile się da przy trzylatku i nie czytam już nic w necie, w końcu byłam u lekarza, widział, zbadał i dał zalecenia, ufam mu bo dzięki niemu mogę cieszyć się z bycia mamą, będzie OK. Powiedział, że to z szyjki, nie jest dużo tej krwi bo nawet na bieliźnie nie zostają ślady, jedynie na chusteczce i jest taka brązowa jak przy braku progesteronu więc duphaston biorę wg zaleceń trzy razy dziennie i czekamy.
U nas też dzisiaj nie ma czym oddychać, siedzieliśmy z młodym w domku cały dzień dopiero teraz wyszliśmy na dworek, młody moczy kuperek w basenie a ja na huśtawce się byczę.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 4 miesiąc temu #997013 przez natkka
Gabiś to naturalne, że się martwisz. Ja też się martwię chociaż mdłości mam straszne i często wymiotuje. Taka już nasza natura, ale spróbuj wyluzować bo to na pewno maleństwu nie pomaga. Do 25 czas zleci tak szybko, że zanim się obejrzysz już będzie dzień wizyty :)
monia - odpoczywaj i będzie dobrze, ja na początku też lekko plamiłam, ale brałam duphaston i cyklo2forte i cały czas leżałam i jest ok :)
Dziewczyny kolejny dzień upałów, chciałabym żeby już trochę odpuściło :]

9 lata 4 miesiąc temu #997105 przez PaulinaJ
Cześć wam ;-)

I u nas dziś upał nie do wytrzymania... Duchota straszna B-) Dobrze ze juz czwartek... Tak mi się chce do domku :-P

9 lata 4 miesiąc temu #997164 przez Gabiś
Cześć Mamuśki :cheer:

Ja to miałam wczoraj dzień :ohmy: :ohmy: :ohmy: zdążyłam Wam tu napisać, że się martwię i wyszłam na dwór do męża, bo też na urlopie, i zakłada trawnik u nas. Chciałam mu troszkę pomóc, zbierałam z córką kamyczki i jak się wyprostowałam to tak mnie zaczął boleć brzuch,że zgięta stałam i ryczałam tak ciągnęło. Ale po chwili puściło, wystraszyłam się i poszłam poleżeć. Wieczorem myłam Młodej głowę i poślizgnęłam się na płytkach, zatrzymałam się na brzegu wanny, ale brzuchem nie uderzyłam, znów strach, łzy i leżenie. Nie krwawię, brzuch mnie nie bolał, ale wykrakałam. Dziś troszkę mnie ciągnęło jak wstawałam z łóżka, ale tak to jest ok. Ech, ja to zawsze coś wykombinuję :-(

U nas grzeje niesamowicie. A ma być jeszcze cieplej. Jak tu wytrzymać? :blink: :blush:

9 lata 4 miesiąc temu #997237 przez Aruneczka
Doberek;)
Od slonca mi niedobrze.... mdli mnie okropnie, na dwor nie moge wyjsc bo zaraz mnie sciska...
Gabis uwazaj na siebie! Zwolnij troche;)

9 lata 4 miesiąc temu #997267 przez moniab26
U nas też grzeje, że żyć się nie da, siedzimy z Oskarkiem w domku i słuchamy disco polo bo przy tym mały najlepiej się bawi hehe
Póki co dziś nie plamię więc mam nadzieję, że skończy się jedynie na strachu.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 4 miesiąc temu #997270 przez Gosia 2712
Hejka :)
Heh normalnie nie mam sily do zycia :unsure: te upaly mnie wykoncza, nic mi sie przez nie nie chce :whistle: Wczoraj musialam jechac pare rzeczy zalatwic jak wrocilam to bylam padnieta i do wieczora z lozka nie wychodzilam... :S

Monia tobrze ze plamienie ustalo :) bedzie dobrze :)

Gabis uwazaj na siebie :)
a co do tych boli to ja mam takie czasami jak np w lozku sie przekrece na bok i zle uloze, wczoraj w nocy tak mialam tlukłam sie do 2 w nocy i pare razy jak sie przewrocilam z boku na bok to mnie bardzo zaczelo bolec... Wy tez tak macie?

Dziewczyny ktore biora Clexan wy tez macie taki problem z kupieniem go? U nas zamawiaja po jednym opakowaniu co 48h :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 4 miesiąc temu #997297 przez Aruneczka
Moniu wszystko bedzie ok, musisz duzo odpoczywac, ta pogoda jest okropna. Mnie tez wykancza....
Gosiu ja mam takie bole jak za szybko probuje sie przekrecic albo wstac, z tego co pamietam w poprzednich ciazach tez tak mnialam.

9 lata 4 miesiąc temu #997325 przez PaulinaJ
Dzień doberek :P

Dziś mam dobry humor bo w końcu już piątek. Jutro do domu...juhuuu. Upały nadal nie do zniesienia :huh:

9 lata 4 miesiąc temu #997338 przez natB
I ja się skromnie Witam :) jestem mamą prawie dwuletniego Władka.. przed wczoraj robiłam test i zaskoczenie ogromne, bo pozytywny :) o drugiego malucha staraliśmy się od stycznia, ale od ubiegłego roku niestety miałam nawracające torbiele.. Po zmianie gin i odstawieniu leków udało się o dziwo! Jestem przeszczesliwa :).. Wg kalkulatora data porodu to sam początek kwietnia, ale pewnie zalapie się na marzEC :)

Wczoraj miałam.wizytę, ale bez usg.. Kolejna 24 sierpnia.. Mam nadzieje, ze z fasolka wszystko ok, dla swojego spokoju w poniedziałek pojadę na drugą betę :)

9 lata 4 miesiąc temu #997340 przez Gosia 2712
NatB witaj i rozgosc sie u nas :) fajnie ze dolaczylas :) podczytuje czasami testy owu i widzialam ze bylas przekonana ze to nie ciaza hehe a jednak fajna mieliscie niespodzianke :)

Aruneczka ja wlasnie tez tak mialam w tamtych ciazach i teraz od jakiegos czasu tez mi sie zdarza...

Paulina hehe no i poniedzialek nie dlugo :D :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka