BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 4 miesiąc temu #996581 przez Gosia 2712
Paulina a z jakiej firmy mialas?

Pazia witaj i rozgosc sie u nas :) gratuluje fasolki i trzymam kciuki za wizyte :) na pewno bedzie dobrze :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #996587 przez LeNa 2405
Witam Nowa Marcowke :-) Będzie Dobrze... Ja z jednej strony chciałabym żeby już dziś był czwartek a z drugiej strony odpycham myślenie o wizycie...
Dziś w nocy znowu wstawałam jeść niby z jadłam kolacje... A jednak o 3rano obudziłam się s burczeniem...

[*] 9 TYDZ
[*] 20TYDZ
[*] 26TYDZ ...Hana;(

9 lata 4 miesiąc temu #996602 przez Aruneczka
Witam nowa Mamusie;) trzymam kciuki - bedzie dobrze
Matkooooo.... wymiotuje od rana. Meczy mnie okrotnie dzisiaj.
Zastanawialam sie w pierwszej ciazy nad detektorem, znajac mnie siedzialabym z nim ciagle bez kontaktu ze swiatem, zachwycona i calkowicie pochlonieta. Odpuscilam z zalem:)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #996614 przez natkka
Pazia witaj :) Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)
Gosia ja się zastanawiam, ale skonsultuje to z moją gin :) czy to aby na pewno nie szkodzi dziecku :]
Aruneczka przykro mi, że męczą cię wymioty, przejdą w końcu :)
Ja też się kiepsko czuje. wymiotów nie mam, ale mam okropne mdłości :(

9 lata 4 miesiąc temu #996677 przez Gosia 2712
Hejka :)
Oj wspolczuje wam tych wymiotow, mdlosci i zlego samopoczucie :( heh mi nic nie jest i powiem wam ze bardzo dobrze sie czuje... Ostatnio bylo mi kilka dni nie dobrze ale zauwazylam ze to od picia ice tea :whistle: wczesniej wody nie moglam pic bo mi sie dzwigalo po niej wiec pilam ta herbate ice tea ale teraz mi sie odmienilo i po niej jest mi wlasnie nie dobrze i przerzucilam sie na wode (chociaz jej nie lubie) :P

Natkka jak w szpitalu lezalam rok temu na patologii to co 3godziny mierzyli tetna dzieci wlasnie detektorem tetna, wiec chyba nie jest to szkodliwe... ale ciekawe co ci lekarz doradzi :) bo wiadomo ze co lekarz to inna opinia :P

Aruneczka hehe ja tez sie nad nim zastanawiam ale boje sie tego ze jak nie znajde tetna to bardziej bede panikowac :P :whistle:

Lena nie martw sie na pewno jest wszystko ok i w czwartek tylko to potwierdzi :) hehe ja w nocy to tylko budze sie na siku :P jeszcze nie zdarzylo mi sie jesc :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 4 miesiąc temu #996687 przez natkka
O widzisz to nie wiedziałam. Przeduskutuje to z J. Dzisiaj bo w sumie do gin idę dopiero pod koniec sierpnia, wcześniej jeszcze prenatalne mam do zrobienia. Ja w sumie byłabym spokojniejsza gdybym mogła co jakiś czas sprawdzić czy z małym wszystko dobrze :) Gosia a wy się już zastanawialiście nad jakimś konkretnym egzemplarze?
Dzisiaj mam ten gorszy dzień i najchętniej bym go przespać, ale wiedziałam że tak będzie juz o 4 jak obudził mnie potworne mdłości :(

9 lata 4 miesiąc temu #996688 przez PaulinaJ
Cześć wam w ten bardzoo upalny dzień ;-)

Na dworze nie idzie wysiedzieć taka gorączka. Wylegujemy się z Mary właśnie na łóżku i oglądamy Smerfy ;-) Dobrze, że już wtorek . . .coraz bliżej do domu hahaha. Nie ma to jak u siebie a wracamy dopiero w sobotę :blink: :blink:

Pazia witamy u nas :)

Gosia ja już nie pamiętam co to był za detektor ;-) Ale sprzedałam od razu bo u mnie to się nie sprawdziło ;-) Poza tym może to i lepiej. Nie ma co się niepotrzebnie nakręcać bo np. nie będzie słychać itd itp :P

Co do nudności to mi też powoli mijają. Nie są już tak intensywne ;-) I najczęściej są przy śniadaniu. Zależy też po czym...np. mięsa coś nie mogę.

9 lata 4 miesiąc temu #996720 przez LeNa 2405
Paulina tio ja też mam problemy z mięsem...

[*] 9 TYDZ
[*] 20TYDZ
[*] 26TYDZ ...Hana;(

9 lata 4 miesiąc temu #996725 przez Gosia 2712
Natkka heh no co 3 godziny czy dzien czy noc to lataly i mierzyly tetna :blink: najgorsze bylo w nocy o 24 i o 3 hehe czasami czlowiek w szoku sie budzil -co one chca :P Jak narazie to tylko ogladalam na allegro i upatrzalam ten
allegro.pl/hit-detektor-tetna-plodu-sono...24m-i5558961370.html
Nie znam sie za bardzo na nich ale stwierdzilam ze jest nie najdrozszy i nie najtanszy hehe wiec moze bedzie ok... :whistle:

Paulina heh ja to wole wlasnie miec i chyba bylabym spokojniejsza jakbym slyszala bicie serduszka :)

Piszecie ze miesa nie mozecie jesc :P a ja wlasnie na obiad musze miec miesko hehe cos konkretnego :whistle: ostatnio zjadlam rosol i za pol godziny bylam glodna :whistle: :whistle: :lol: :lol:

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 4 miesiąc temu #996791 przez moniab26
Witam kolejną marcową mamusię,
ja byłam dzisiaj na wizycie wreszcie u swojego gina i podczas badania szyjki okazało się, że z niej krwawię , nie jest tego dużo ale jednak więc i stres od razu, dostałam duphaston ( w sumie spodziewałam sie tego bo w każdej ciąży brałam ), lekarz kazał tylko odpoczywać więcej i brać leki i tyle, od razu po powrocie dopadłam do neta i naczytałam się o tych krwawieniach i wcale nie jest mi lepiej, bo piszą bardzo różne rzeczy, ale... tak jak powiedziałam lekarzowi : już tyle przeżyłam w życiu, że nic gorszego nie może mnie spotkać, co by los nie przyniósł przeżyję. Taka twarda jestem ;) , a tak na poważnie to boję się bardzo o fasolkę ale staram się myśleć pozytywnie.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 4 miesiąc temu #996800 przez Gosia 2712
Monia a lekarz mowil ze to jest krew z szyjki czy z macicy? bo jak ze szyjki to nawet lepiej bo ma jeszcze daleko do dzidziusia... nie czytaj w necie i nie stresuj sie wiele kobiet krwawi w ciazy bo maja krwiaki, ktore same sie wchlaniaja i zadnych szkod nie robia, tylko musisz lezec i brac grzecznie leki a na pewno nic malenstwu nie bedzie :) A masz foteczke dzidzi? pochwal sie?

Dzien dobry tak w ogole :P
Hehe jak nigdy dzisiaj pierwsza :P Ale to tylko dla tego ze mnie obudzila ekipa ktora przyjechala nam plot stawiac :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 4 miesiąc temu #996808 przez natkka
monia gosia dobrze prawi, nie czytaj tylko odpoczywaj i stosuj się do zaleceń lekarza :)
ja nie mogę w ogóle spać :( dzisiaj o 4 miałam poranne wymioty :/ wczoraj też cały dzień nic się nie przyjęło :( zmęczona jestem niestety bardzo.

9 lata 4 miesiąc temu #996809 przez Gosia 2712
Natkka wspolczuje Ci kochana :( moze Cie to pocieszy ale juz do 13tyg duzo nie zostalo wiec moze jakos dasz rade wytrzymac... I mam nadzieje ze 2trymestr cie oszczedzi...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 4 miesiąc temu #996851 przez Natalia1991
hej:) Witam nowa mamuske :P troche mnie nie bylo, ale bylam w sobote na weselu i tak dochodzilam do siebie :lol: :lol: pierwsza czesc wesela bylam sama z malym bo M byl w pracy takze zamiast sie bawic biegalam za mlodym :laugh: :laugh: :laugh: Potem sie niby troche bawialam jak M dojechal i malego zawiozlam do domu ale w niedziele lezalam cale do poludnia :P :P :P

9 lata 4 miesiąc temu #996873 przez PaulinaJ
Cześć wam :P

No dziewczyny juz środa haha odliczam jak nienormalna. Tak się nie mogę doczekać męża, wizyty i domu...

Monia będzie ok. Polezysz, odpoczniesz i będzie dobrze.

U nas dziś trochę chłodniej ;-) całe szczęście bo wczoraj to się wysiedziec nie dało.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka