BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 7 miesiąc temu #997885 przez moniab26
Fajne maluszki, ja swojego zobaczę dopiero za trzy tygodnie bo mój gin nie robi sam tylko daje skierowanie do szpitala na usg no a tam trzeba się zapisać i czekać w kolejce.
Ja dzisiaj od rana mam istny mexyk nerwowy, poszłam do ubikacji na siusiu i widzę sporo krwi na chusteczce, już nie takiej brązowej jak dotąd tylko żywo czerwonej i taki spory skrzep wypadł, żadnych bóli ani nic innego, już się wystraszyłam i miałam jechać na izbę, zaczęłam się szykować, kąpać, pakować itd. ale po tym skrzepie wszystko się uspokoiło i już nie ma nawet śladu krwawienia więc postanowiłam zaczekać z tym szpitalem ale cały czas jestem w gotowości, leżę teraz i czekam...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #997888 przez Gosia 2712
Hejka :)

Paulina fajnie masz ze za darmo zrobisz prenatalne :) fajnie Ci sie trafilo :) az grzech nie skorzystac :) ja nastepna wizyte mam 2wrzesnia bo moj gin ma urlop i na zastepstwie bedzie jakas inna doktor...

Monia a nie lepiej jechac od razu na izbe? ja bym nie zwlekala...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997923 przez PaulinaJ
A to ja idę 31 :)

Ok zapisana jestem na 27 sierpnia :) A tak z ciekawości ile kosztują te badania normalnie?? :)

9 lata 7 miesiąc temu #997931 przez Aruneczka
Moniab moze lepiej jedz i sprawdz co sie dzieje?
Dziewczynki gratulacje maluchow;) ja dopiero 28 zobacze swojego dzidziusia, odliczam.

Ja rozstepow nie mam po ciazach zadnych, ale i smaruje sie codziennie. Mam tylko rozstepy z okresu dojrzewania.

Kurcze, musze sobie stanik kupic bo moje C zmienilo sie w olbrzymie E albo i F.... echhhh a to nie koniec;)

9 lata 7 miesiąc temu #997971 przez Gosia 2712
Paulina w tamtych ciazach robilam w Katowicach i tam kosztowalo usg 200zl a test pappa z krwi ok 100zl wiec 300zl masz w kieszeni :)

Aruneczka heh zazdroszcze bo moje dalej takie jakie byly :S troche tylko pelniejsze...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #998070 przez PaulinaJ
Hej ;-)

Gosia no to faktycznie fajnie mi się trafiło ;-) 300 zł to sporo w kieszeni :P

Dziewczyny wam też brak tchu? męczę się nawet wchodząc po schodach...

9 lata 7 miesiąc temu #998072 przez natkka
Dziewczyny mam załamkę. Poszłam na usg z NFZ, maleństwo ma 4,67 cm i jestem w 11t3d ale... najpierw powiedzieli mi ze mam bliźniaki, a potem się z tego wycofali i powiedzieli ze mam torbiel kosmici wym. 2,14 x 1,7 cm dlatego pomylili to z dzieckiem. Oczywiście powiedzieli ze mam się nie martwić ale się zwstresowalam i w dodatku nic w necie na ten temat nie znalazłam i się bardzo boje :( czy któraś coś o tym słyszała?

9 lata 7 miesiąc temu #998159 przez Gosia 2712
Paulina czasami podczytuje inne forum i tam dziewczyny pisaly ze w Warszawie te badania razem z krwia wychodza 500zl heh to to juz jest dla mnie przesada :S tyle bym chyba nie dala :whistle:

Natkka moze poprostu maja zly sprzet i dla tego tak wydziwiaja bo na nim nic nie widac... a masz jakies zdjecie? moze jakis torbiel sie zrobil lub krwiak... a moze idz do jakiegos innego lekarza na wizyte niech on na porzadnym sprzecie zobaczy co sie tam dzieje... Nie stresuj sie nie potrzebnie bo na pewno jest wszystko ok :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #998196 przez Gosia 2712
Halooo marcowki?? Co tu taka cisza? jak sie czujecie?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #998203 przez natkka
Gosia ja mam dzisiaj dupiaty dzień :( nie dość, że się tą torbielą zestresowałam to jeszcze wczoraj okazało się, że mój ukochany wujek ma raka ;( no i boli mnie głowa, jest mi niedobrze i mam najnormalniej dość :/ a Ty jak się czujesz?

9 lata 7 miesiąc temu #998207 przez Gosia 2712
Natkka wspolczuje ci kochana :( powiem ci szczerze ze tym torbielem to sie tak nie przejmuj bo zobacz, jak lekarz moze pomylic drugie dziecko z torbielem? albo lekarz jakis konowal albo sprzet hujowy i nic nie widac... :S kiedy masz jakas wizyte jeszcze? A ja tez mam dosyc juz tych upalow i chcialabym zeby jutro spadl snieg :P :whistle: Pojechalam dzisiaj do
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #998225 przez clue
cześć Piękne :)

i witajcie nowe Mamuśki :)

kurde czytam Was regularnie, ale zdycham co wieczór i ani nie mam siły, żeby do Was naskrobać...

przede wszystkim aż się wzruszyłam jak zobaczyłam te Wasze maleństwa - już taki duże z rączkami i nóżkami... ech :) moja wizyta dopiero 21 sierpnia.
muszę poprosić gina, żeby zapisywał mnie na wizyty co 3 a nie co 4 tyg, bo mi się strasznie dłuuuuży :P

Gosiu a gdzie w Kato robisz prenatalne? ja w poprzedniej ciąży robiłam w klinice Sodowski i byłam bardzo zadowolona.

u mnie różnie, najważniejsze - plamień brak, no i zdycham jak każda przez te upały... mam mdłości przed jedzeniem, po jedzeniu też - dziennie wybór tragiczny - jeść albo nie :) toleruje bułkę, szynkę z Lidla i pomidory :P
w pierwszej ciąży nie miałam prawie wcale mdłości, byłam wiecznie głodna i jak sprawdziłam sobie na poprzedniej karcie ciąży, to o tym czasie miałam już 4kg na plusie (wiem wiem dużo, ogólnie przytyłam prawie 30kg) a teraz 1 kg na minusie, więc w sumie jestem zadowolona :P

poza tym łączę się w bólu natkka - mnie też boli głowa, ale jakoś nie mam serca, żeby brać paracetamol i się męczę...
macie też podwyższone ciśnienie w te upały? mierzycie w ogóle ciśnienie regularnie?
tydzień temu się wystraszyłam, bo w jakiś tam dzień strasznie kręciło mi się w głowie, bolały mnie oczy, więc postanowiłam zmierzyć ciśnienie, a tam prawie 150/90... ale to tylko ten jeden dzień, teraz mierze codziennie i mam tak około 100/80.

9 lata 7 miesiąc temu #998226 przez Gosia 2712
Clue fajnie ze sie odezwalas :) moglabys czesciej pisac :P Teraz prenatalne bede robic w Bytomiu bo tam mnie lekarz skierowal, a we wczesniejszych ciazach robilam wlasnie w
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wspolczuje mdlosci :( oby szybko przeszly i Tobie i innym dziewczyna ... Ej Ty mnie nie strasz bo ja juz mam 3kg na plusie :whistle: nie chce przytyc 30kg :blink: :dry: :P Ale w sumie 3miesiac, 3kg hehe tak do konca by moglo zostac :P 1kg na miesiac :P Co do cisnienia to ja zawsze mam 90/60 i teraz tez takie mam... ale skoro Ci tak skoczylo to moze mierz sobie je codziennie bo takie wysokie cisnienie nie jest dobre w ciazy...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #998245 przez malutkamilka
Natkka masz mały torbiel, ja w pierwszej ciąży miałam 3cm x coś ponad i się samo wchłonelo. Ale lekarz był dupny bo nie wiedział czy to torbiel czy ciąża pozamaciczna plus normalna jeszcze w macicy i wysłał mnie do szpitala na obserwacje i lerzalam od srody wieczora do poniedziałku bo w weekendy nie mialam robionych badan bo weekend a w pon powiedzieli ze jest wszystko dobrze, ciaza prawidlowa a torbiel sama sie wchlonie i sie tym nie przejmowali.

Clue ja w pierwszej ciązy mialam ciśnienie wachające sie miedzy 120/ 80 - 128/ 90 maksymalnie i super sie czulam. teraz mam 110/65 nawet i lekarka mowi ze w ciazy to dobre bo zdarzaja sie nawet nizsze.

Mi waga na razie stoi na 63 kg. Nie chce duzo przyty bo w pierwszej mialam 15kg na plusie a to przez to ze ostatnie 3 tygodnei byl taki skwar ze masakra w dzien sie nie chcialo jesc puchlo sie od nadmiaru wody a na wieczor jak bylo chlodniej nadrabialo sie posilki i tak na ostatku wskoczylo 4 kg!!!!
W pierwszej ciazy do 15 tygodnia mialam -1kg a juz w 21 tygodniu 3kg na plusie i tak do konca ciazy po 2-3 kg

9 lata 7 miesiąc temu #998248 przez Aruneczka
Natkka ja mam 4cm torbiel, jest pod obserwacja i pewnie sie sam wchlonie. Nie martw sie, bedzie dobrze, torbiele sie czesto zdarzaja w ciazy.

Ja mam 2kg na plusie, czyli wyszlam z niedowagi na norme. W pierwszej ciazy przytylam 18 kilo, szybko wrocilam do normy, potem druga ciaza i plus 6 - ale wymiotowalam cala ciaze, masakra. Ciekawe jak bedzie teraz.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka