BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1025850 przez Sevilla
Ja miło wspominam szpital. Od razu jak wyciągnęli młodego panie na sali operacyjnej mi go pokazały i położyły na ramieniu. Mąż był obecny przy ważeniu i mierzeniu, szczepieniu. Młodego jak mnie przewieźli na salę przynieśli na godzinkę, potem go zabrali bym się wyspała, niestety nie dałam rady, bo dziecko Pani obok z łóżka tak płakało, że rano miałam oczy na zapałki. Właśnie zdałam sobie sprawę, że z tych emocji nawet nie pamiętam kiedy miałam zmienioną swoja koszulę na tą szpitalna do operacji.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1025895 przez Sevilla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1025897 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 10 miesiąc temu #1025908 przez Sevilla
Cornick tym nie ma się co przejmować. Najważniejsze, że jest. U mnie w prenatalnej poradni genetycznej nie mierzą długości kości nosowej, tylko sprawdzają czy jest widoczna. U mnie NT wyszło w górnej granicy, kość nosowa jest, przepływy przez zastawkę trójdzielna też ok, a i tak czekam jak na szpilkach na wyniki testu pappa. Dziś są już do odebrania, ale odbiór wyłącznie osobisty. Ja w Elblągu do końca tygodnia, więc w środę następna będę mogła odebrać. Jak dzwoniłam to nie chcieli podać.

8 lata 10 miesiąc temu #1025954 przez madzialenka
Ale mam dola... Moj P nie przyjedzie na usg..:((( a tak sie cieszylam na wspolna wizyte..teraz to nie wiem czy sama mam jechac..az sie odechcialo mi..

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026012 przez Anna1991
.

8 lata 10 miesiąc temu #1026020 przez madzialenka
No i jestem..bylam na badaniu,malo tego P jednak przyjechal,wytlumaczyl na kontroli ze musi jechac...;))
Bedzie corcia na 98% :) niestety do badania jak doszlismy kosci nosowej i podniebienia,obrocila sie babolina plecami,siedzenie,chodzenie nie pomoglo ani przesuwanie jej glowica nic nie pomoglo wiec tego nie sprawdzil,ale jak dla niego wszystko jeat w porzadku,serduszko bije jak dzwon,mozgu mamy tylko focie i wszystkich pomiarow;)) ale milo bylo ja podgladac przez 40 minut:)) nozki raczki,kosci zmierzone,wszystko w normie.malo tego biorac pod uwage pozna owulacje i roznice tygodnia na normalnym usg ,teraz wyszlo ze jest 16w6d czyli jeden dzien roznicy;)) mala ma 175 gram.. Kolejna wizyta u tego Pana na 28 tydz ciazy .ehh a sie ciesze

8 lata 10 miesiąc temu #1026029 przez kasia2015
Ja też już po badaniu. Niby wszystko w porządku z Bejbikiem (dalej nie wiadomo czy to Ona czy On), a moja Pani Doktor jakoś bardzo namawiala mnie zebym sobie juz na zwolnienie poszla. Szczerze mowiąc miałam zamiar do konca pracować...Sama nie wiem co o tym myśleć.
A z Wami Dziewczyny jak jest, pracujecie czy jesteście w domu?

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026036 przez magmus88
Kurcze dziewczyny!!!

Jakie przepiękne zgrabniutkie brzuszki :) Tygodnie niby bardzo podobne a każdy brzuchol inny.

Co do porodów... nie przechodziłam więc się nie wypowiadam... jednak jezeli chodzi o spzitale - mam za sobą 3 operacje, każda w innym szpitalu i każda wspominam bardzo dobrze :) samą operację, traktowanie i opiekę :)

Kasia ja póki co pracuję. MIałam taki plan, ze tak do końća marca będę.

Cornick - ja mam zawsze dystans do tych ich pomiarów. Przecież to jest tak maleńkie.... a 1 mm w tą czy w drugą ma bardzo wielkie znaczenie.... Będzie wszystko dobrze :)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026040 przez Anna1991
.

8 lata 10 miesiąc temu #1026042 przez kameame
Madzia super, ze udało sie Wam razem być na usg :) to takie fajne chwile :) no i kolejna dziewuszka :))

Kasia moj lekarz od pierwszej wizyty chciał mi wystawić zwolnienie, ale ja nie chciałam. Niestety, ale przez małe problemy w końcu od kilku dni jestem na zwolnieniu, ale przynajmniej sie wysypiam i nie martwię, ze zaraz znowu cos będzie nie tak. Chociaz cieżko mi było oswoić sie z tym, ze mam siedzieć w domu. Myśle, ze jeśli lekarz nie podał powodów a Ty chcesz pracować to pracuj :)

Ja dzisiaj tez miałam wizytę, jest ok :) lekarz zaskoczył mnie dzisiaj obrazem 4d, nawet nie wiedziałam, ze takie ma :) super sprawa

Miłej nocy :)

8 lata 10 miesiąc temu #1026046 przez Lazysundayldz
Kasia ja od połowy 2 miesiąca jestem na zwolnieniu ale głównie dlatego że sytuacja w pracy tego wymagała (zwolnili cały nasz zespół i nie było dla mnie miejsca) a finansowo też wychodze lepiej niż gdybym pracowala(premię mi usrednili i wyszło więcej niż na chwilę obecna moglabym zarobić)
Kurde ją coś nie umiem zdjęcia brzuszna wrzucić...
My na USG połówkowe lecimy w piątek :D mój P. też się wybiera-pierwszy raz będzie podglądal naszego chlopaczka :D

8 lata 10 miesiąc temu #1026048 przez Sevilla
Madzia super, że USG z mężem się udało.

Hehe dobre, w moim przypadku wieczorem to każdy kolor mnie pogrubia i poszerza :)

8 lata 10 miesiąc temu #1026051 przez madzialenka
Sevilla zaraz tam poszerza:)) jak dla mnie super wygladasz a brzusio w czarnym ladnie wydajny;)) gratuluje pozostalym dziewczyna i udanych dzisiejszych wizyt;))

8 lata 10 miesiąc temu #1026067 przez Lustigpaula
Madzia,gratuluje dziewczynki :)
Do wyboru mam właściwie dwa szpitale w tej samej odległości,ale przemawia za mna możliwość wynajęcia osobnego pokoju w szpitalu,gdzie jest osobna lazienka,dziecko ze mna i moze zostac ktoś spokojnie na noc, kwestia taka czy beda akurat w tym czasie pokoje wolne.

Co do zwolnienia to chce poprosić lekarza jak pojde w lutym na wizyte.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka