- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpnióweczki 2016
Sierpnióweczki 2016
- ona19
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madeline
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- madziutek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Chciałam zapytać czy któraś z Was ma problemy z tarczycą?Ja mam stwierdzoną chorobę Hashimoto. Po poronieniu postawiona taka diagnozę. W poprzedniej ciązy brałam leki , natomiast od 2 lat nic nie biorę, czuje sie dobrze wyniki są super. Obecnie endokrynolog zlecił mi dodatkowe badania bo TSH i FT4 są w normie i jesli wyjda zle to włączy mi znowu leczenie. Zastanawiam się czy któraś z Was mo podobne problemy i jak u Was przebiega leczenie:) JUtro mam wizyte i bede odbierac wyniki to sie wszystko okaze. Zmykam do swoich obowiązków i życzę Wam miłego dnia
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
witam nowa sierpnioweczke , ja nigdy nie mialam prroblemu z tarczyca take nie pomoge.
W czwartek bylam na usg genetycznym - z maluszkiem wszystko ok. Tydzien ciazy tez zgodny. Ma 6,2 cm - niestety nozki skrzyzowane cale czas byly i nie chcialo pokazac co tam ma Jedyne co to tez mam nisko umiejscowione lozysko. Lekarz mi powiedzial ze gdybym zaczela plamic jasnoczerwona krwia to od razu na sor a jakbardziej taka brazowa to spokojnie np. nastepnego dnia moge isc do kontroli. Powiedzial ze moze nic mnie nie bolec ani nic sie nie dziac a krwawienie moze sie pojawic. Liczy ze w czasie ciazy jak macica bedzie rosla to sie podniesie i bedzie ok. Nie mowil nic o uwazaniu, oszczedzaniu lub braku seksu. ja tez czesto zostaje sama a Helena jeszcze sporo chce byc na raczkach albo sie przytulac i nie unikne tego. Dobrze ze chociaz jestem juz na zwolnieniu. Podziwiam madeline ze tak dlugo masz pracowac - jednak co jak co ale na opieke i prawa kobiet w ciazy w Polsce nie mozemy narzekac. Kurcze to jednak jest spore obiazenie dla kobiety.
- ona19
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama Tygrysa
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziewczyny ja się też nakręcam, żeby tylko się to łożysko przesuneło Mąż się puka po czole, że niepotrzebnie panikuję, bo nawet mi lekarka nic nie mówiła o oszczędzaniu się. Na dodatek wczoraj jak byłam sama z Tygrysem w domu to mi pralka wysiadla i wodę wylewała. Sąsiad przybiegł wkurzony, że mu z sufitu leci... Eh, nie umiałam sama opanować tego potopu. Zakrecilam zawór ale i tak dalej wylewała to co miala w środku. Mąż przyjechał w trybie przyspieszonym z egzaminu, wolę nie wiedzieć ile miał na liczniku jak wracał. Dziękuję Bogu, że właściciel naszego mieszkania ma ubezpieczenie od zalania.
- madziutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Meniado Ona19 w poprzedniej ciązy miałam ten sam problem z lożyskiem a potem wszystko się unormowało jak ciąża rosła. Myślę, żę bedzie dobrze i lepiej sie nie zamartwiać tylko troszkę zwolnić tempa. Chociaz sama wiem jak to jest z dzieckiem w domu i domem na głowie:)
- ona19
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Meniado Ja sama sobie nie wyobrażam jak dam radę Mały teraz był chory i byłam 5 dni w domu, to tak mi dobrze było A dzisiaj tak cholernie ciężko było mi wstać do pracy Ehh... Nie wiem co to będzie.
A jak tam Wasze brzuszki? Widać coś?
- Mama Tygrysa
- Wylogowany
- gaworzenie
Madeline właśnie dziś rano zauważyłam, że nareszcie mi się brzuszek pokazał
A męczą Was jeszcze mdłości? Mi jeszcze nie odpuściły.
- Madeline
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byłam dziś u położnej. Ale miałam przeprowadzony tylko wywiad. Nie badała mnie. Zbada następnym razem. No i okazało się ze tamta babka mi źle podała i termin porodu mam przeniesiony z 11 sierpnia na 4 nie 8. I pytałam się jak ja mam liczyć czy według usg czy om. To mówiła ze oni liczą z usg i rzadko kiedy się mylą.
- ona19
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MNie dziś w pracy bolał brzuch starsznie, jakby takie skurcze, kłócie nie cąły czas, ale tak co kilka minut. Wystraszyłam sie. Lekarz dopiero za tydzień. W domu wzięłam nospe i przeszło, ale ciagle sie dziwnie czuje. Miała któraś z Was tak?
- Madeline
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
madeline a jak tam Twój brzuszek? Mi ostatnio trochę się pokazał ale ja to miałam jeszcze po poprzedniej ciąży taki obwisły i trochę wystający. Wagowo póki co chyba 0,5kg ale to bardziej takie chwilowe.
Co gorsza jak do tej pory mnie odrzucało od słodyczy to od kilku dni mam takie ciągoty do cukru że nie wiem.
- ona19
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
meniado dziekuje za pamięć, dziś na szczescie juz ok, wieczorem jeszcze mnie troche bolał brzuch, ale to chyba ze stresu, bo dopołudnia w pracy miałam straszny nawał zadań i stresowałam sie czy sie wyrobie.
Zła ejstem, bo miałam isc na zwolnienie od rpzyszłego tyg, a dzis mi rpacodawca, że musze jeszcze dokonczyć dwa dokementy....nosz kurde... miałam isc juz od 13 stycznia, potem 3 lutego, ale nie poszłam zostałam zeby skonczyć dokuemnty, tylko zeby je skonczyc musze konsultowac je z dyrektorem,a on nie miał ciagle czasu.... i co mam ciagle odkłądac to L4 dopóki sie cos nie stanie.... jutro pójde powiem, że mam to łozysko nisko i to L4 to nie moje wymysły tylko polecenie lekrza. moge pokazac wyciag z badań genetycznych. Normalnie taka zła ejstem.
U mnie brzuszek juz tez widać miałam troche brzucha po pierwszej ciaży, ale juz teraz widac