BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu #140173 przez Lacrijka
na 16:30 dopiero jade..Teraz siedze i robie kartke co mu tam nagadac..Bo czesto jest tak, ze wychodze z gabinetu i nagle 100 pytań... A tak to sie przygotuje...

Jak u nas zaraz lunie to ino roz ! :ohmy: A mi jedna wycieraczka słabo działa :dry: :dry: :dry: M autka nie pod ten no teges bo od rana jeździ...zawsze cos, no zawsze cos !
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #140182 przez @nulka
Mirella dzięki, ale on z tym całowaniem.... to tak, że go muszę czasami po domu ganiać :lol: żeby se porwać całusa. A jak już nawet dogonię to byle gdzie celuję bo podskoczyć muszę :lol: :lol:

Lacrijka tylko daj Gienkowi dojść do głosu!!! :P

u mnie słońce jak 150!!
a ja muszę na zakupy :( a nie lubię jakz a ciepło...
w nocy trochę pokropiło i od rana znowu jazda z celsjuszami że aż razi B)

acha a ja dalej w trakcie przygotowań do imprezy ogrodowej i mam prośbę :kiss: :kiss:
o jakieś pomysły na sałatki do mięsa grilowanego bo chcę żeby było ze 4-5 rodzajów
bardzo proszę :)
zrobię grecką i niemiecką ale dajcie jeszcze jakiegoś innego pomysła :)
13 lata 6 miesiąc temu #140209 przez ViFi
Krwawienie z nosa kalam popoludniu przedwczoraj i wczoraj az sie maz wystraszyl a wysmarkalam tylko nos a kataru nie mam... okres mam miec w przyszlym tygodniu tempie dzisiaj rano 37.13 wczoraj 37 czyli wysoko. Wyczytalam ze jak jest wysoki progesteron to moze pojawic sie krwawienie z nosa moze tez zwiastowac ciaze. ..?czy robil ktos moze test owulacyjny w czasy na poczatku?

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140217 przez Suari
ViFi - ja na początku tak miałam, nie były to krwawienia, ale zawsze przy smarkaniu była krew i czasami w sporej ilości, a co do temp to też taką miałam :)
Trzymam kciuki :)
13 lata 6 miesiąc temu #140248 przez madziaska
Vifi ja nie mialam krwawienia z nosa na poczatku ciazy...
@nulka ja mam przepis na bardzo szybka salatke, to tak :
ogorek korniszony pokroic w kostke, pomidor w kostke, ogorek zielony w kostke, do tego makaron z zupki chinskiej najlepiej z rosolu wraz z tymi przyprawami i majonez...
Lacrijka trzymam kciuki :)
13 lata 6 miesiąc temu #140260 przez Lacrijka
Ja juz po grzebalcu..
Lewe jajo uja jest. W prawym jaju 12mm moze przez ten tydzień do domniemanej owu jeszcze urosnie. W poniedziałek ide znów zobaczyc czy cos drgneło..Jak nie to sie pochlastam norymalnie !!!!!
@nulka - ja tez mam fajny przepis na sałatke do grilla, jest lekka i fajnie "ożywia" smak w ustach.
W kosteczke drobna kroisz:
- pomidor
- ogórek zielony
- por
- papryke konserwowa
Dodajesz do tego kukurydze z puchy, sol i pieprz do smaku. A na koniec łyzke oliwy zeby witaminki z salatki ładnie sie przyjeły... Ja ja czesto robie bo jest dietetyczna. Pyszka :) :) :) :) :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140280 przez @nulka
Lacrijka madzisaka dzięki, zrobię te wasze to już razem będzie 4 :)

No a poza tym Lycra? wszystko ok???
Coś jeszcze gadał? a jak endo?
czyli owulacja jeszcze, jeszcze?

Ciężaróweczki!!!!
a powiedzcie mi jak to było u was, bo ja w tym cyklu bardzo suchowato miałam za to dzisiaj (przedostatni dzień cyklu) masakra jakaś!!! Śluzu bardzo dużo ale przeźroczystego i takiego jakby śliskiego no gdyby to nie był 27dc to pomyślałabym ze owulacja :ohmy:
13 lata 6 miesiąc temu #140283 przez madziaska
@nulka ja przed sama spodziewana miesiaczka ktora nie przyszla nie mialam sluzu, pozniej pojawil sie, a raczej taka biala woda. czasami do tej pory poleci ;)
13 lata 6 miesiąc temu #140291 przez Lacrijka
No chyba wszystko ok. Pytałam go o ta @ dwudniowa to powiedział ze to moze byc przez nadzerke, wiec w lipcowym cyklu ide na wymrazanie. Teraz nie chciałam, bo jest mala szansa ze ten pęchol urosnie i peknie, a jak nie to zajme sie nadzerka. No i w sumie nie pogadałaz z nim wiecej bo było tak duszno w gabinecie ze chcialam szybko wyjsc. W poniedziałek moze bedzie lepiej..A i endo nie jest złe ale szału tez nie ma, wiec od dzis zaczynam mamroty łykac hehehe.. Sie bedzie działo, łoho ho ho.. Mój mąz juz sie doczekac nie moze hahaha

A i jeszcze jedna fajna sałatke mam.
Kroisz w kostkę szynke (polędwica sopocka sie nadaje), pomidory w połksiezyce.. Gotujesz Ravioli z serem(ja daje kupne) i wrzucasz do tego..Wszystko razem mieszasz. do tego dodajesz koperek (moze byc sporo) Mieszasz. A na koniec łyzka czy dwie (zalezy od ilosci salatki) majonezu.. Tez jest pyszna !!!!
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140361 przez Dorciaition
gosiak napisał:

Dorciaition napisał:

gosiak napisał:

Dorcia muszę Cię zmartwić będzie tam przez jakieś 4 miesiące

O MATKO! :ohmy: A ja jeszcze prawie 2 tyg. Cholerka, chce moje letnie kiecki w końcu wykorzystać! Niech wraca :silly: :P

Gabi wszystkiego najcudowniejszego :kiss:

Dorcia a do Londynu jedziesz czy Ty może jesteś w samym Londynie :unsure: planowaliśmy z mężem wyskoczyć na jakiś weekend do Anglii i zrobić sobie wycieczkę po Londynie(oboje uwielbiamy) ale po wczorajszym odechciewa mi się :(

Gosiak jestem 60 km od Londynu. Na razie nie polecam, bo pogoda jest faktycznie do du... Zabrałam same letnie sukienki i nie mam w czym chodzić. Jest strasznie zimno :/

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #140364 przez Lacrijka
Dorcia !!!! Nie zapomnij u suwenirze dla Lacrijki :laugh: :laugh: :laugh:

Chyba rosnie tem pęcholek na prawym jajcu bo mnie tam cos pika. Mozliwe ze tak to czuje ???
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140366 przez @nulka
madziaska dzięki... :(

eeee to w ciąży nie jestem, pojutrze przyjdzie @ :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

lacrijka na bank to rośnięcie jest B)
13 lata 6 miesiąc temu #140372 przez Lacrijka
A gdzie sie podział Gosiak ????? niech juz wstawia te skaczące gosiakowe kulki ale niech wraca !!

@nulka - zadna @ nie przylezie..Przecie wężyca ja wdupiła.. ;) ;) ;)
A co do tej mojej wizyty, to wlasnie maz mnie uswiadomił ze jak byłam kiedys w tym samym dniu cyklu u gina, to mowił ze w ogole nic nie ma ciekawego jak na tamten dzien..Wiec te dzisiejsze 12mm to i tak juz chyba sukces...
13 lata 6 miesiąc temu #140381 przez MagdaM
Hej
Chcialam tylko powiedziec, ze trzymam bardzo mocno kciuki za pozytywne testy :)

ViFi mnie tylko przy czyszczeniu nosa, czasem polecialo na chusteczke ale malutko.
@nulka ja nie mialam wogole sluzu przed @
Lacrijka na owulke moze pikac, zaciskam bardzo mocno :)

Pozdrawiam dziewczyny :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140382 przez Dorciaition
Lacrijka dałas mi do myślenia z tym prezentem. Teraz codziennie wieczorem przed snem myślę co by tu zakupić :silly:

Anulka przed spodziewaną @ u mnie był śluz. Na pewno był, bo pamiętam. Wtedy majtki obserwowałam jak nigdy dotąd ;) Tylko nie pamiętam dokładnie jaki, ale dużo i chyba gęsty. Teraz też jest...

Vifi krew mi z nosa leciała w poprzedniej ciąży. Teraz nie, ale dziewczynom na listopadówkach się zdarzało, więc kto wie :) Trzymam, trzymam :)

Anulka pychotka sałatka gyros (zawsze się sprawdza)albo:
makaron, ser feta, papryka, ogórek i szyneczka, no i do tego sos czosnkowy.
Lubimy też, ale nie wiem czy na grilla się nadaje: brokuła ugotowana, jajka, szyneczka, kukurydza, por. Wszędzie oczywiście sól i pieprz ;)

Zuzia jaka cudna!! :lol:

Wow Magda to już 6 miesiąc, a Angelika i Asik 8 :ohmy: Ale ten czas zapintala.

Alanek[*] :(
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka