BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 4 miesiąc temu #171503 przez gosiak
Bewipo piękny brzuszek pogłaskaj od cioci gosi no i fryzurka tez bardzo ładna :woohoo:

Ja dziewczynki muszę zawiesić moje staranka, choć i tak pewnie by nie wyszło :dry: a robię przerwę bo troszkę mnie moja gin wykiwała, która idzie od pn.do końca sierpnia na urlop i niestety nie ma jak mnie wcisnąć na pt. na usg. żeby zobaczyć tego polipa i dalej pokierować na zabieg...przepraszała mnie bardzo, i zaprasza na wrzesień...wkurzyłam się bo zleciła mi badania na które ponad stówkę wydałam, a i tak będę musiał powtórzyć ehh... no i już tak się cieszyłam że może po tym zabiegu w końcu coś się ruszy, a tak cykl stracony a może nawet więcej, bo za nim usg potem zanim skieruje na ten zabieg a wszystko się robi w określonym etapie cyklu, więc na pewno się wszystko przeciągnie...mogła bym w sumie poszukać jakiegoś gina ale usg muszę już natychmiast zrobić a z prywatnymi też czasem trzeba poczekać a teraz jeszcze ten sezon urlopowy :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #171514 przez madziaska
Gosia nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, tam u gory wiedza co robia ;) Bedzie dobrze :)
Bewipo fajowe zdjecie, brzunio juz duzy, pamietam jak taki malutki wklejalas...
Trzymam nadal za wszystkie kciuki :)
13 lata 4 miesiąc temu #171611 przez bewipo
gosiak szkoda, że tak wyszło z tą ginką. Ale tak jak madziaska pisze, nie ma tego złego... na pewno wszystko się pozytywnie ułoży. Trzymam kciuki i przesyłam kopniaczki od małej na szczęście ;)
13 lata 4 miesiąc temu #171652 przez eash
czesc dziewuszki :)

dzieki za komplementy pod adresem mojej córci - każda mama uwielbia słuchać takich pochwał, hehe :lol: Mirella, masz rację, duża jest, ale wyobraź sobie, że wcale nie jakiś grubasek - po prostu szybko rośnie. powiem ci, że dzieci tak różnie sie rozwijaja, że czasem aż trudno w to uwierzyć. corka mojej siostry (dwa tyg. starsza od mojej) jest chyba o dwa kilo lżejsza od Hanki, ale za to dłuższa - zawsze wyprzedza Hanie z ubraniami o jeden rozmiar. a np. córeczka siostrzeńca mojego męża, starsza od Hani o ok. 2 miesiące, jest od Hani lżejsza o ponad kilogram i taka drobniutka - chociaż je normalnie :unsure: śmieszne to troche, prawda? Hania po urodzeniu mierzyła 51 cm i ciuszki w rozm. 62 zakładałam jej przez ponad dwa pierwsze miesiące. tymczasem dzieci mojej siostry z 62 wyrastały już po 3-4tyg.! no i tak to właśnie wygląda. a powiem wam, że mojej córy raczej nie przekarmiam, podaję jej 5 posiłków na dobę w ilościach "przepisowych", których czasem zdarza się jej nie dojeść, a pomiędzy posiłkami - tylko herbatkę lub sok, ale niedużo, ok. 50-100ml na dobę. nie podaję jej w ogóle cukru i unikam cukru w potrawach, nie pojada pomiędzy posiłkami (sporadycznie jeden biszkopt na dobę, ale połowę wypluje, wiadomo...) po prostu - szybko rośnie :)

dziewczyny, rozmawiałam z moją bratówką (12 tydz. ciąży), starali się jakieś 7 miesięcy o baby, zaszli w pierwszym miesiącu, w którym zamiast polować na owulację, zaczęli figlować regularnie co drugi dzień. dlatego trzymam się mojego planu i też próbuję z mężusiem co drugi dzień - chyba powodem kłopotów z zajściem w ciąże może być owulacja przesunięta na początek lub koniec cyklu, a nie na jego środek, jak to podają w podręcznikach... co wy na to?
13 lata 4 miesiąc temu #171886 przez ajłona
zawsze mozna strzelic test owu ale jestem za regularnym baraszkowaniem;)pozdrawiam eash i resztę bandy. czytam Was cały czas i kciukory trzymam. u mnie staranka się zaczeły w tym miechu pełną gębą!a i urlop jest więc na wyluzowaniu...
13 lata 4 miesiąc temu #171896 przez @nulka
ajłoncia baraszkuj, baraszkuj :) :) i wybaraszkuj fasolkę.

A ja se wczoraj poszalałam nocą na plaży a dzisiaj patrzę a to był 17 dc!!! Jakby ten numer przeszedł to uwierzę we wszystko i w nic :silly:

Gosiaczku podkurujesz się i bedzie. Patrz Ajłonka dopiero się leczyła a już wraca do "gry" :)
a może bedzie dzidzioł zanim sie za siebie weźmiesz? Przecież nic do końca nie jest przesądzone. :kiss:
Sie trzymaj kochaniuchna.
13 lata 4 miesiąc temu #171967 przez chłopek
my w tym miesiacu zaczliśmy staranka, zobaczymy czy cos wyjdzie, @ ma dostać 8 sierpnia, moze jednak sie nie pokaże.
13 lata 4 miesiąc temu #172010 przez iwcia
Witam :)
W tym miesiącu się wystaraliśmy :) dwa testy pozytywne. Dziś potwierdzenie u ginekologa :D jest mały pęcherzyk 9mm :P

Jeszcze nie dociera do mnie ten fakt ;)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25
13 lata 4 miesiąc temu #172042 przez Dave
Iwcia - WIELKIE GRATULACJE!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
13 lata 4 miesiąc temu #172070 przez Mirella
Eeejj,no Iwcia, fotę testu biegusiem, no co jest?????????
A co będzie? Obstawiam dziewczynkę :lol:
I łapaj buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

@nulka, zabiję Cię za to "nocą na plaży"!!!!!!!!!!!!!!!

Gosiaku, a co tam, na przekór, nosek do góry, będzie dobrze :lol:

Eash, nie wiem czy pamiętasz, ja od samego początku mówię: nie liczyć....
13 lata 4 miesiąc temu #172079 przez Dorciaition
Eash śliczna księżniczka :)

Gosiak główka do góry :kiss:

Wow, Anulka, na plaży- super :lol:

Iwcia gratuluję. Nie długo jak brzuszek zacznie rosnąć to dotrze :)

buziaki

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #172087 przez gosiak
dziewczyny dzięki :kiss:
Ja zaczynam się cieszyć mam nadzieję że nie za szybko, ale miałam okres 3 dni i dziś 8dc i plamień nie było i nie ma :lol: jak jutro nie będzie (bo zawsze ostatnie plamienia miałam 9dc) to chyba polip poszedł sobie wraz ze skrzepami jakie miałam dosyć duże podczas tej miesiączki, wyczytałam że mogą one się złuszczyć podczas miesiączki, odkąd prowadzę wykresy mam ich chyba z 7 żaden okres jeszcze tak nie wyglądał że 3 dni@ i spokój, trzymajcie kciuki żeby jutro nie poleciało nic :silly:

iwcia Gratulki :woohoo: :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 4 miesiąc temu #172089 przez iwcia
Dzięki dziewczyny :D
Też obstawiam dziewczynkę aczkolwiek :P co będzie to będzie i tak będę się cieszyć :)

U nas poskutkowało totalne wyluzowanie. W ogóle się w tym miesiącu tego nie spodziewałam bo po paru nieudanych cyklach postanowiliśmy odpuścić, tzn nie liczyć kurczowo dni płodnych, nie sprawdzać śluzu itp, lato, wakacje, wyjazd na Węgry pełny luz zero stresu i myślenia o ciąży :) Uwierzcie mi jak wielkim zaskoczeniem był dla mnie pozytywny test, własnym oczom nie wierzyłam :P tymabrdziej, że zrobiłam go profilaktycznie w naszą 1 rocznicę ślubu, bo okres spóźniał mi się z 4 dni :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia innym staraczkom a sobie aby wszystko przebiegało pomyślnie.
Jutro wybieram się na podstawowe badania :)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25
13 lata 4 miesiąc temu #172193 przez Wiki81
To ja śpieszę z informacją, że nam też się udało w tym cylku. Co prawda nie jest to jeszcze potwierdzone przez lekarza, bo mój gin właśnie się urlopuje, ale 2 testy wyszły pozytywnie, okresu brak i temka utrzymuje się na wysokim poziomie więc fasolinka musi być!!! :)

Trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczi i przesyłam fasolkowe fluidy!!! :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #172196 przez Wiki81
Właśnie zauważyłam,że z wrażenia pozjadałam literki w poprzednim wpisie :lol:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży