BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 1 miesiąc temu #36967 przez MagdaM
Jakies rady?? Tez sie stresowalyscie??
Usypiam....

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
Temat został zablokowany.
14 lata 1 miesiąc temu #36972 przez sylka
MagdaM napisał:

Usypiam....

Skąd ja to znam :) Każdy się stresuje nie ważne czy to początek czy koniec ciąży. Każda z nas martwi się czy z dzieciaczkiem wszystko dobrze. Najważniejsze nie wpadać w opsesję, ja staram sie nie myślec o chorobach itp. Odpoczywaj :) łykaj kwas foliowy. Ja brałam folik przed zajściem, gdy sie straliśmi i do 12 tyg.
14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #36973 przez monami
Najważniejsze Magduś to się nie stresować. Teraz potrzebujesz dużo spokoju i relaksu..zero nerwów i wysiłku. Dzidziuś potrzebuje doskonałych warunków do rozwoju :)Dużo odpoczywaj, odpuść sobie stresujące sytuacje i wszystko, co prowadzi do przemęczenia. generalnie : musisz o WAS teraz dbać :) Tatuś niech teraz się wykaże opiekuńczością. Pierwsze 3 miesiące są bardzo ważne. Wszystko będzie super :) dzidzia urodzi się prawdopodobnie w sierpniu, prawda? Tak jak Zuzia :) albo w lipcu :)

Ściskamy mocno :***
14 lata 1 miesiąc temu #36977 przez MagdaM
Ja biore Falvit z kwasem foliowym i narazie mam nadzieje ze bedzie ok :)
I nie moge sie doczekac wizyty moze sie uspokoje bo o brak stresu to ciezko bedzie...
Monami z wyliczen ok 30 czerwca

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37021 przez Madzia89862
Madzia stres na bok!!!:)bedzie dobrze-i zobaczysz ze bedzie.ten anioleczek w srodku bedzie rosl jak na drozdzach:)
14 lata 1 miesiąc temu #37059 przez MagdaM
Madziu nawet nie wiesz jak bym chciala...

Czesc :)
Ja na szybko mam 2 pytania. 1 - syfy w ciazy?? Mnie przez noc zasypalo :/
2 - od rana kluje mnie a w zsadzie boli w lewym dole brzucha prawie jak pachwina, mam nadzieje, ze to tez normalne??
Buziaki

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37060 przez Madzia89862
tradzik i wypryski skorne spowodowane sa burza hormonow ktora zachodzi teraz w organizmie i wydaje mi sie ze to normalne a co do bolu ja w ciazy mialam bole w okresie kiedy miala wystapic miesiaczka
14 lata 1 miesiąc temu #37079 przez Kasiekk
Zgadzam się z Madzia89862. Może to będzie dziewczynka :D
14 lata 1 miesiąc temu #37081 przez Mirella
No juz powiedziałam że będzie dziewczynka :) postanowione, Magda wybieraj imię :D
Mnie wysypywać nie wysypywało, za to przez pierwszą połowę miałam włosy w strasznym stanie i praktycznie codziennie do mycia. A ból miesiączkowy pojawiał się przy minimalnym wysiłku, wystarczyło troszkę szybiej iść, no w życiu nie chodziłam tak wolno jak na początku ciąży, no może jeszcze pod koniec :P
14 lata 1 miesiąc temu #37083 przez Emme
Mnie na samym początku ciąży bolało właśnie z lewej strony, blisko pachwiny. Czasem nie mogłam stanąć na lewej nodze. Z tym, że ja jeszcze wtedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży i myślałam, że to może od jajnika, przed okresem. A dowiedziałam się w 6 lub 7 tygodniu i to można by powiedzieć, że przypadkiem :)
Co do syfów :) to miałam inwazję na plecach i masę zaskórników na twarzy, ale już wszystko wróciło do normy.
14 lata 1 miesiąc temu #37085 przez nikusia1988
MagdaM Jescze ode mnie przyjmij gratulacje bo dawno mnie tu nie było i troszeczkę opóźniona jestem :) Mi też łezka popłynęła jak zobaczyłam twoje kreseczki :) Tak się cieszę twoim szczęściem!!! A ja dalej czekam i próbuję... :( Dzidzie śnią mi się już po nocach i jest mi bardzo smutno jak rano wstaję i nie mam kogo przytulić... A tak się dzidzia do mnie słodko uśmiechała w śnie :) I to był chłopak :) Wiem że każdy każdemu radzi żeby o tym nie myśleć i nie napalać się bo wtedy się nie uda... Ale ja już bym tak chciała... :(
14 lata 1 miesiąc temu #37086 przez MagdaM
Nikusia dziekuje :) A teraz posluchaj co ja Ci powiem... Od slubu cykl w cykl mialam parcie na dzidziola. Potem masa testow i nic. Zawsze rozczarowanie. Az nadszedl pazdziernik. Zaczelam studia praca trwala i nie mialam glowy na nic innego. Z mezem tylko na poczatku bylo ok potem wogole, wiec nie myslalam i ten cykl od razu skreslilam - no i patrz :) Pierwszy raz pozytywny tescior :) Warto odpuscic :)

Dobrze wiedziec :) Lepiej juz nie bede pisac jaka mnie czarna mysl nachodzi bo dostane po glowie :( Powiem tylko ze narazie jest ok, choc w sklepie przy serach ledwo wystalam :laugh:

Co do plci ja swoje imiona mam maz swoje wiec wybrac bedzie ciezko ;) Ale jak dziewczynka bede obstawac przy 3 - Antosia, Gabrysia i Emilka :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37088 przez wiola
Witaj Madziu,bardzo cieszymy sie razem z tobą że w koncu wam się udało,śledzilismy bacznie wasze zmagania ,zawsze bylismy z tobą,a w koncu super,wreszcze,gratulujemy,i dbajcie o siebie ,buziaczki od nas.
14 lata 1 miesiąc temu #37092 przez Mirella
Wiecie co? jak kiedyś bede miała wolny czas, czyli za jakies sto lat, to przejrzę ten wątek od początku i pozbieram wszystkie przykłady na to ze udaje się jak się odpuszcza :) No sztampa taka że aż wstyd, a na początku żadna staraczka wierzyć nie chce :P

Mnie też się kiedyś śniło moje dziecko, daaaawno temu, to był chłopiec w seledynowych śpiochach, fajny taki czarny, kudłaty, przytulalam go i mówiłam niedługo Cię urodzę.... Ale jeszcze duuuużo wody w Wiśle uypłynęło zanim urodziłam i to wcale nie Rafalka tylko Klaudusię :)

Nikusia, czekaj grzecznie na swoją kolej, Ty krótko z nami jesteś :P
14 lata 1 miesiąc temu #37100 przez sunaja21
madzia - ja tez mialam wysyp syfow na plecach to byla masakra wielkie jak nie wiem co - ale znikaja :P co do bolu brzucha to tez mialam taki jak na @ i w pachwinach taki kłujacy ale jak juz pisalam to bylo norma wkoncu fasolka musi sie porzadnie zagniezdzic zeby wszystko bylo ok!
sciskam i trzymam kciuki za cala reszte!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia