BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 1 miesiąc temu #37329 przez Emme
to ja polecam "notatki przyszłej matki". Można się pośmiac :)
Temat został zablokowany.
14 lata 1 miesiąc temu #37331 przez MagdaM
czytalam :laugh: :laugh:
poluje na ciezarowke teraz i jeszcze jeden poradnik - W oczekiwaniu na dziecko - juz kiedys go czytalam jak prace pisalam i fajny :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37332 przez Emme
a ja jakoś nie mogę znalezc 2 części, opowiadania do kołyski czy jakoś tak :)
14 lata 1 miesiąc temu #37355 przez sunaja21
ja mam obie czesci i polecam fajna lekturka ktora wyjasnia a nie stresuje niepotrzebnie!
angelika witaj ponownie:)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]
14 lata 1 miesiąc temu #37357 przez Mirella
mój mąż czyta "udręki pewniej kasjerki" i cały czas chichocze :D
ja własnie skończylam "wszystko czego nie zdążyliśmy powiedzieć" autor Marc Levy, boska książka, wszystkie jego książki są boskie, lekkie dowcipne i romantyczne, cuuuudo. Wyjątkiem są dzieci wolności, to akurat jest na faktach i dzieje się w czasie wojny, mnie się pdobało, ale może to nie bardzo na początek ciąży się nadaje, zbyt realistyczne chwilami, ale reszta jego książek śmiało :D

Takie typowo ciążowe jak chcecie to "Polka" Gretkowskiej, jej pamiętnik ciążowy, albo Moniki Szwaji "zapiski stanu poważnego" no i w ogóle cała Szwaja, czytajcie teraz, potem nie będzie czasu :D przynajmniej nie tak dużo. marzy mi sie czasem godzina z książką, ale na razie to marzenie ściętej głowy :D
14 lata 1 miesiąc temu #37388 przez MagdaM
No i uwaga....
Piatkowy 878
Wtorkowy 1650
Dobrze to?? Chyba za malo :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37390 przez bewipo
Rośnie więc dobrze :) Madzia przyklejaj uśmiech i nie zamartwiamy się tyle!!

U mnie teoretycznie ostatni dzień cyklu, jutro testujemy...
Brzuch mnie troszkę boli od 3 dni jak bym już miała @, więc oczywiście wkręcam się że może to ciąża, a może nie i tak w kółko... Ehh...
14 lata 1 miesiąc temu #37391 przez MagdaM
Bewipo testowalas??

Po 2 dniach powinna urosnac 66% po trzech ok 114% a u mnie po okolo 5 nawet 2 razy nie urosla :dry:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37392 przez bewipo
Nie jutro rano będę.

Te wszystkie normy są przybliżone i nie u każdej dziewczyny musi być tak samo. Ważne że rośnie, to znaczy że fasolka się rozwija w swoim własnym tempie, nie każde bejbi rośnie tak samo szybko, ale w swoim czasie wszystko się wyrównuje.
14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #37396 przez Kasiekk
MagdaM nic sie nie przejmuj nie ma żadnych norm których Ty teraz nie spełniasz :D poziom wzrasta więc fasolka sie rozwija :). Gdyby stanęło mogłabyś sie przejmować a tak to po co daj jej sie rozwijać :D i nie zamartwiaj sie pamietaj że jak Ty sie zamartwiasz to fasolka tez będzie ... Przeczytałam kiedys że jak mama jest smutna albo sie zamartwia to wytwarza jakies hormony czy cos które dochodza do dzidziusia i negatywnie wpływają na jego rozwój. Więc raduj sie dziołcha tak jak my radujemy sie z Twojego szcześcia :D (ale kazanie pierdyknełam) :D

bewipo Trzymamy z Karolkiem kciuki za Ciebie (tzn Karol pewnie ssie ;) )
14 lata 1 miesiąc temu #37397 przez MagdaM
Kasiu ok sprobuje

Jestem po rozmowie z moim lekarzem. Powiedzial ze to jest tak wczesna ciaza ze taki przyrost niewielki moze byc normalny i mam spokojnie czekac do 12 na wizyte. Bo nawet gdyby sie cos dzialo to on nawet nie moglby pomoc ani uratowac bo jest za wczesnie. Jesli nie krwawie i nie plamie to mam czekac. Gdybym zaczela to mam do niego dzwonic

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37402 przez Mirella
MagdaM, mojej kolezance po in vitro beta nie rosła, lekarze ją szykowali na najgorsze, otwarcie mówili że nie chcą robić nadziei, a szkrab dwa lata skończył :) A Tobie rośnie, tylko wolniej, ale rośnie. Te normy co masz to tylko jakaś srednia, pamiętaj o tym, grunt że rośnie :D
14 lata 1 miesiąc temu #37404 przez MagdaM
Mirella dobrze pamietac bede dziekuje.
Mam cudownego lekarza i jakos te juz prawie 9 dni musze wytrzymac

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 1 miesiąc temu #37417 przez Kasiekk
Madzia tez byłam niecierpliwa. Tak wyglądała moja ciąża 4tyg 5 dniu :) widać tylko pęcherzyk ciążowy...
Załączniki:
14 lata 1 miesiąc temu #37419 przez bombel779
Heheh też mam taką foteczkę :D Z 5tygodnia :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby