BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 1 miesiąc temu #40964 przez angellika1
A my działamy, działamy ;) wczoraj, dzisiaj.... na początku grudnia mam zaplanowany teścik :)
Temat został zablokowany.
14 lata 1 miesiąc temu #40975 przez bewipo
Witam nowe koleżanki :)
A mi się już namieszało w tym cyklu i się z lekka pogubiłam z DP i już nic nie wiem.
Poza tym mam stresa bo do końca grudnia muszę oddać pracę mgr, dodatkowo w pracy zaczął mi się trudny projekt, a myślałam, że mnie ominie jakimś cudem typu ciąża ;) Spać nie mogę po nocach, bo mi się głupoty śnią ze stresu :(
14 lata 1 miesiąc temu #40980 przez angellika1
bewipo z DP to już niejedna sie pogubiła a wynikiem teko były 2 kreseczki także nosek do góry :)
ja też mam w pracy ciężki okres koniec roku to jakiś wyścig :(
A Ty sie kochana nie stresuj bo to źle wpływa na starania podejdz to tego na luzie a przynajmniej postaraj sie , trzymam kciuki ze =by Ci poszło po Twojej myśli
14 lata 1 miesiąc temu #40984 przez Mirella
No proszę jaki ruch od rana :D

Przede wszystkim serdecznie witam Vifi i Asię, rozgośćcie się i bawcie się dobrze z nami a dwie kreski przyjda nie wiadomo kiedy :)

bewipo, no nie dalej jak dwie strony temu Magda napisała że szkoda że nas wcześniej nie słuchala a Ty nadal pilnujesz DP? Oj!!! Bierz przykład z młodej ciężarówki, na żywioł!!!

Angellika jak tam gimnastyka męża? Dał się namówić?

Ja czekam na @, zimno mi jak piorun więc chyba się zbliża.... I za chiny nie mogę się zdecydować czy to dobrze czy źle ;)
14 lata 1 miesiąc temu #40985 przez Asik
Asia27 witam :) testy niekiedy potrzebują 10 dni od dnia zatrzymania @ żeby dwie krechy się pokazały :) w pierwszej ciąży pokazało mi po 20 dniach dopiero,wszystko zależy od poziomu stężenia hormonu ,ja miałam na początku bardzo niski.
Angellika no ja też mam taką nadzieję że się udało :) jak nie to pewnie jeszcze w tym roku pojedziemy :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 1 miesiąc temu #40987 przez angellika1
Właśnie sie dowiedziałam że moja koleżanka jest w CIĄŻY :) starali sie kilka miesięcy ona miała bardzo nieregularne cykle i prosze zafasolkowała :D :D :D Bardzo pozytywnie mnie to nastawiło !!!!!!!!!
14 lata 1 miesiąc temu #40991 przez Asia27
Dziekuje za mile przyjecie mnie :woohoo:
Mi raz zimno raz goraco a na dodatek teraz mi sie zasnęło normalnie odplynęłam.
JEżeli trzeba poczekac 10 dni to w srode mogłabym już sobie zrobić? :lol:
Pamietam jak z moją Natalka bylam w ciązy zaszłam 26 maja a test pokazal dwie kreski 21 czerwca. test robiłam równiez po terminie okresu bo go nie było i była jedna kreska. Dałam wedy sobie na luz byłam pewna ze nei jestem . bylam senna , zdychałam czulam jakbym miała grype masakra. az w końcu moja mam mnie namóiwła na test wlasnie 21 czerwca. Wiec może i w tym przypadku tak jest. OBY!
14 lata 1 miesiąc temu #40992 przez Asik
Asia to nie tak że trzeba poczekać 10 dni ;)ja bym już jutro na Twoim miejscu zrobiła,może akurat masz wysokie stężenie hormonów ,a w sumie to beta by była bardziej wiarygodna bo już na 100 % Ci powie czy jesteś :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 1 miesiąc temu #40993 przez angellika1
Dokładnie zrób jutro test i od razu daj nam znać :) rano odpalam kompa i czekam na Twój wynik :0
14 lata 1 miesiąc temu #40998 przez Mirella
Asia przyszłaś na forum gdzie wariowanie z testami jest normą, jest oczekiwane, wręcz poźądane :P Także nie zastanawiaj się tylko łap za teścik, my wszystkie trzymamy kciuki :D

Nikusia????????????? Nieładnie milczeć, co się dzieje albo nie dzieje?????????????
14 lata 1 miesiąc temu #41001 przez Agusia83
Hej, witam nowe dziwczyny na forum, bardzo sie ciesze, ze do nas dolaczylyscie..im nas wiecej tym lepiej:)
Mam pytanie do dziewczyn, ktore zawszly juz w upragniona ciaze. Czy oprocz braku okresu mialyscie jakies szczegolne objawy/? Tzn chcialam sie skupic na pobolewajacych piersiach.
Od dobrych kilku dni strasznie bola mnie piersi, chociaz do okresu zostalo mi jeszcze 12 dni...zawsze mam bole piersi przed @, ale nigdy tak wczesnie...do tego z jakis tydzien temu zaczelo mnie kluc w piersi...wiem, ze to zjawisko wystepuje gdy buzuja hormony...ale zeby az tak wczesnie?
Nie wiem czemu ale mam przeczucie, ze moze w tym miesiacu sie udalo, moze to jakis znak...bola tak niemilosiernie, ze nie moge spac na brzuchu, nie mowiac juz o jakis pieszczotach meza...
Oczywiscie znajaz zycie okaze sie, ze cos mi sie popitolilo i @przyjdzie wczesniej niz zwykle...ale, kto wie?.....
14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #41002 przez PM
Cześć Asiu :)
Cześć ViFi :)
Bardzo serdecznie witam i bardzo mocno trzymam kciuki.

A z tym stresowanie i snami to macie absolutną rację. To chyba faktycznie nas czeka całą ciążę i pewnie do 18 lat po ciąży.
Ja już jestem w 17 tygodniu ciąży (leci ten czas strasznie ) i co jakiś czas mam jakieś głupie sny. Ostatnio śniło mi się że urodziłam w domu w 20 tygodniu ciąży 3 kg zdrowe dziecko. To jest dopiero czad.
A jak czytam inne fora gdzie dziewczyny są na tym samym etapie co ja to stwierdzam że stanowczo zostaje z wami. Bo można tam naprawdę nabawić się niezłego stracha.
Żeby się nie wyłamywać mogę nawet co dwa miesiące testować :)

Agusia 83 ciężko mi napisać jak długo wcześniej bolały mnie piersi. Bolały na pewno wcześniej i bolą do dnia dzisiejszego. Tylko wtedy bardziej całe piersi a teraz sutki. Dodam tylko, że ja nigdy nie miałam problemu z piersiami przed okresem.
14 lata 1 miesiąc temu #41005 przez Mirella
Agusia kurcze jak to się szybko zapomina, no bolały, ale od kiedy? nie wiem, nie pamiętam, kciuki trzymam :D

PM ja niedawno wlazłam na parę innych for dla staraczek, tak z ciekawości jak to wygląda, i stanowczo tu zostanę :) i tak bym została, praktycznie od początku forum jestem. Ale wiecie co? Normalnie załamka jakie tam głupoty wypisują i jak serio do tego podchodzą. A już post typu: mam stuprocentową metodę, poznałam świetnego specjalistę och i ach, ale jak coś chcecie wiedzieć to tylko na priv rozłożył mnie na lopatki. No nie wiadomo śmiać się płakac czy za głowe łapać ;)

PM lepiej już nie testuj, bo teraz to by Ci wyszło że nie jestes w ciąży, testy nie działają przez całą ciążę tylko chyba do trzeciego miesiąca. Także co Ty pomyślisz jak zobaczysz jedną kreskę? :P
14 lata 1 miesiąc temu #41006 przez bewipo
Mirella w tym mies to właśnie jakoś tak nie przypilnowałam :)
Angellika takie pozytywne informacje poprawiają człowiekowi nastrój i dodają chęci do działania ;)
Dziewczyny jak macie jakieś ciążowe podejrzenia to testować, swoją drogą chyba dawno nie było żadnych testów więc czas najwyższy :) Czekamy na dwie kreseczki.
PM pewnie, że z nami zostań, u nas tylko pozytywy i zero straszenia, a to testowanie to ewentualnie odpuścimy ci ;)
14 lata 1 miesiąc temu #41008 przez Asia27
:) poczekam jednak kilka dni z tym testem do srody jak nie dostane to na 100 % testuje.
A z tym straszeniem to jest paranoja bo jedna druga nakręca a wiadomo kobieta cięzarna jest bardzo wrazliwa.
kurcze jak mnie krzyże łupią chyba jednak okresik.
Wiecie co ostatnio się coś źle czuje i zaczynam myslec czy ja co s nie mam posranego z hormonami, bo ostatnio w nocy np obudził mnie dziwny gorąc a zaraz słabo mi sie zrobilo i taki bezwład poszłam do łazienki oblewałam sie zimna wodą potem poszłam do kuchni zjadłam coś słodkiego, potem wypilam wode i nagle zaczeło mi być strasznie zimno. Boje sie bo jestem sama z dzieckiem , mój mąż jeździ w trasy tirem i boje sie bo jak zemdleje. W dzień też czuje sie taka ospała i brak sił . Wiec moze i okres sie spoźnia z tego wlasnie powodu.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia