BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 5 miesiąc temu #401825 przez Asik
gabi28 napisał:

Asik... dzieki... jakbym czytala siebie... to siostra uwaza ze powinnam jeszcze dac mu szanse.. a ja dawałam.. moja mama mnie zaskoczyla.. powiedziała,że to moje zycie,tylko,że szkoda tych moich pieniedzy włozonych w dom..a ja mam gdzies kase... poradze sobie.. zawsze sobie radzilam..
Wiem,że nikt za mnie nie zdecyduję,że musze sama...ale np to co napisałaś utwierdza mnie tylko w tym,że robię dobrze odchodząc.. dziękuję :*

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401828 przez JustynaZuzanna
Justynko mam chyba zajebiście silną psychikę... nie powiem są dni kiedy psychicznie się wyładowywuje.
ale od kiedy przestałam się leczyć, jezdzić do kliniki, po 2 in vitro miałam naprawdę mega załamkę psychiczną, chyba usłyszeć od lekarza "nie ma pani szans na dziecko z własnej komórki" było dla mnie gorsze niż jak na samym początku usłyszałam "to nie jest walka o dziecko, to jest walka o panią"
Po in vitro po załamce, podniosłam głowę do góry i odstawiłam wszystkie leki. Lekarza oświadczyłam że to koniec mojego leczenia (za co dostałam od nich nie złą burę). Od tamtej pory mój umysł nastawia się tylko i wyłącznie na to że będzie dobrze, że już za dużo tego wszystkiego, za długo było pod górkę, jeśli mam nie przeżyć to przynajmniej szczęśliwie dotrwać a nie w szpitalach. I nie wiem czy to jest cały klcz do sukcesu, czy co, ale w 2011 wyniki były już w prawie w miarę, na wiosne 2012 prawie że książkowe....
Może faktycznie nasze umysły potrafią cos więcej, wkońcu wykorzystujemy go tylko w około 20%...

A i wiecie co?
Myśle że za rok napisze książkę, o tej chorobie (w końcu lic już z niej broniłam :D ) która będzie się kończyć: "nie dali szansy, mylili się, teraz trzymam moje dwa skarby na rękach będąc zdrową i najszczęśliwszą matką pod słońcem"

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401850 przez Mirella
Justyna to ja sobie już rezerwuję pierwszy autorski egzemplarz z autografem, i nie ma to tamto, za rok sie upomnę :lol:

Gabi zdjęcie z avatka to efekt zabawy ze starszymi koleżankami, jakiś pokaz mody to byl czy coś takiego, a tu dla Ciebie na dobrą wróżbę w powiększeniu przebrana Duśka:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 5 miesiąc temu #401853 przez MoNiaaa
ja wierze ze cuda sie zdarzaja Justyna jak potrafil ci odrosnac jajnik ktorego ci usuneli to widocznie jest ci potrzebny i juz :)ktos tam na gorze czuwa nad toba i napewno kiedys zesle ci malego aniolka na ziemie :))) mega w to wierze i trzymam za ciebie mocno kciuki!!!!!!

gabi a wydaje mis ie ze nie powinnas sie ogladac na innych tylko robic to co dla ciebie jest najlepsze.nikt za ciebie zycia nie przezyje.a twoi bliscy jak zobacza ze jestes szczesliwa i ze wyszlo ci to na dobre to w koncu pogodza sie z twoja decyzja.podejrzewam ze to musi byc ciezka decyzja i najgorszy bedzie ten ostateczny krok ale pozniej bedzie juz tylko lepiej:)

http

]
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401988 przez iwonta_kg
Dorciaition napisał:

iwonta_kg napisał:

oficjalnie oświadczam: 1 września wychodzę za mąż
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No piękna data. My z mężem 1 września będziemy obchodzili 5 rocznicę ślubu :)

Za 5 lat wy będziecie mieli okrągłą dziesiątą rocznicę ślubu a my pierwsze 5 lat za sobą hehe :)

Już nie mogę się doczekać tego dnia :side: :blink: :blink: :blink: :side: :side:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401990 przez iwonta_kg

12 lata 5 miesiąc temu #401992 przez iwonta_kg
JustynaZuzanna faktycznie niezwykła ta Twoja historia... Ale piątka za wytrwałość. I książkę z autografem też zamawiam :)

Mirelka śliczna ta Twoja Klaudusia :) :) :)

Gabi dziewczyny mają rację! Nikt nie ma prawa decydować za Ciebie! Kieruj się serduchem.

12 lata 5 miesiąc temu #402004 przez Marta M
Justyna coś magicznego masz dziewczyno :) Jesteś niepowtarzalna i niesamowita, a Twoje życie otoczone aurą tajemniczości..:) Też jak Mirella rezerwuję taki egzemplarz :)

Gabi powodzenia w podejmowaniu decyzji :kiss:

Duśka kochana :kiss: :kiss:
12 lata 5 miesiąc temu #402093 przez patka1603
dziewczyny musicie wierzyć w siebie a na pewno wszystko się uda! trzymam kciuki za was!
12 lata 5 miesiąc temu #402407 przez Mirella
Matko ale cisza tutaj, rozumiem że lada moment dwie krechy będą jak nic, albo i cały wysyp nowych fasolek.

Lacra masz gdzieś jakieś foty z remontu chaty jeszcze? Fajny konkurs jest coś dla Ciebie, fotę z przewrotu domowego trza dać :lol: A jak wygrasz tę książkę to pamiętaj że to ja Cię namówiłam :blink:
Tylko uważaj coby Cię inne staraczki nie ubiegły, ale spoko, konkurs nie oblegany to masz szansę :lol:

Patka, a kiedy oficjalnie do nas dołączysz?
12 lata 5 miesiąc temu #402745 przez agnesssa
Hej dziewczyny :) Dawno do Was nie zaglądałam :dry:
Ktoś zafasolkał :unsure:

Mirella Duśka jaka modeleczka, super zdjęcie :woohoo:

Trzymam za wszystkie kciuki i buziakuje mocno :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
12 lata 5 miesiąc temu #402764 przez MoNiaaa
kurcze dziewczyny u mnie chyba narazie nici z nowego czlonka rodziny..:( maz nie chce sie dac namowic.mowi ze nie mamy warunkow i z kasa krucho...moze i fakt ale Julka juz 2 latka prawie ma i pozniej taka roznica bedzie??albo co gorsza nie bedzie drugiej dzidzi:( jakos mi smutno ale chyba oswajam sie z ta mysla.gdybysmy chociaz mieszkanie zmienili na wieksze moze by cos ruszylo :blink:

http

]
12 lata 5 miesiąc temu #402847 przez Mirella
MoNiaaa mieszkanie możecie zmienić później, nie wiem jakie warunki macie czy dacie radę dwoje maluchow tam wcisnąć. Ja też powoli oswajam się z myślą że mogę nie zdążyć, ale na myśl że Duśka będzie jedynaczką baaardzo mi ciężko na duszy, nie tak to miało być. Zresztą kiedyś na blogu o tym pisałam, może widziałaś.
Moim zdaniem jedynactwo to kalectwo, bez obrazy dla nikogo, sama jestem jedynaczką i wiem jak to jest.
12 lata 5 miesiąc temu #402910 przez patka1603
to że jedynactwo to kalectwo to wiadomo nie od dziś! ale z drugiej strony trzeba sie cieszyć że się ma chociaz jednego tak wspaniałego skarba,(wcześniej byłam zdania ze minimum 2-jeczka musi być ale teraz będę się cieszyć ja będzie chociaż jeden bobas) ja wiele bym za to oddała... Zresztą nie od dziś wiadomo że punkt widzenia zmienia się w zalezności od pkt siedzenia
a tak w ogóle to wydaje mi się dziewczyny że troszkę przesadzacie z tym pesymizmem, czterdziestki chyba nie macie?! a skoro czterdziestoparolatki zachodzą w ciąże i rodzą zdrowe dzieci to wy z pewnością jeszcze się załapiecie, gdyż nie wydaje mi żebyście były w tym wieku, a poza tym nie wiecie jak to z mężczyznami na pewno z czasem zmieni zdanie, musisz tylko użyć stosownych argumentów
12 lata 5 miesiąc temu #402965 przez Mirella
Patka, no mi już do czterdziestki niedaleko, a teraz te kamienie i te nerki co nie bardzo chcą pracować, także ja mogę sobie nie zdążyć :(
Wiesz, ja sie baaaardzo cieszę że mam Duśkę, ale chialabym żeby miała rodzeństwo, co w tym zlego? Póżno zaczęłam rodzić fakt, no tak sie poukładało akurat, nie był to mój wybór, ale nie ma co rozpamiętywać.

wrolimamy.pl/2012/01/31/2/

a tutaj napisałam dlaczego bardzo chcę mieć drugie dziecko. Pewnie masz rację że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ja siedzę własnie w takim.

Tak swoją drogą to kiedy dostaniesz zielone światło od lekarza?
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia