BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 4 miesiąc temu #412226 przez Mirella
Bo Ty grzeczna dziewczynka jesteś Lacra, nie to co ja.
Temat został zablokowany.
12 lata 4 miesiąc temu #412234 przez Lacrijka
Dziewczynki, a tak z innej beczki..Która mi powie, czym wytępic chwasty pod ładną trawke ?? Ale tez bez przesadnej chemii bo juz mam żywopłot i nie chce zeby sie zjarał :) :) :)
12 lata 4 miesiąc temu #412244 przez Mirella
poddaję się, na tym się kompletnie nie znam, u mnie chwasty sobie rosną, co większe wyrywam ;) ale u mnie na podwórku to dzicz szaleje
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412271 przez emka
Lakrijka Ja znam tylko randap i chaczkę :silly:

Gabi Powodzenia :) :kiss:

Aguśka Czekam na wieści od Ciebie :kiss: :kiss: :kiss:

Gorla Nad morzem mega tłok, samochody lawetami wywozili, bo ludzie parkowali gdzie popadnie, a mój brachol dostał taką naklejke na szybe
śmiechu było co nie miara :)
A za zniwa trzymam kciuki. Pamiętam jak moój tata miał pole, ta nerwówka co roku, albo pogoda nie taka, albo kombajn nawalił... Pogłaskaj brzucholka od cioci :) :kiss:

Agneska Superaśny brzuś, a zawartosć jeszcze piękniejsza :) A wagą sie nie przejmuj, rzadko im się zdarza trafić,. Ja rodziłam 3 tygodnie przed termine, wiki była malutka 2650 ważyła, wtedy dużobym dała zeby byłą choć ciut większa.

Monia Dobra decyzja, nie ma co tego odkładać, nigdy nie ma odpowiedniej chwili, zawsze znajdzie sie jakiś powód by zaczekać, a czas ucieka... :blink:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 4 miesiąc temu #412363 przez ViFi
Lacrijka napisał:

Nieee, poprostu w naszym durnym kraju, jezeli chcesz sobie postawic garaz wiekszy niz 25m2 to cza zdobyc pozwolenie i uiscic oplaty jak za pałac.. A ze nasz projekt opiewa na 50m2 to musze sie nadymac zeby cokolwiek załatwic.. Coraz bardziej mnie to wszystko irytuje... I jescze sie wkurzyłam bo cały czas sobie planowalismy 1,5m od płota postawic, sasiadka sie zgodziła a urzad Gminy nie bo mamy za duza działke zeby móc tak budowac i uj, musimy 3m od płota :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: idź Pan w pyry na bober z tą polityką :ohmy: :angry:

====tak podczytuje....
nie stawiaj garażu tylko domek gospodarczy razem z garażem...wtedy dopuszczalny jest inny metraż. Sprawdź dlaczego 3m .... poproś o podstawę prawną

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U. 2002 r., Nr 75, poz. 690)

§ 12.

1. Jeżeli z przepisów § 13, 60, 271 i 273 lub przepisów odrębnych nie wynikają inne wymagania, budynki na działce budowlanej sytuuje się od granicy z sąsiednią działką budowlaną w odległości nie mniejszej niż:
1) 4 m - w przypadku budynku zwróconego ścianą z otworami okiennymi lub drzwiowymi w stronę tej granicy,
2) 3 m - w przypadku budynku zwróconego ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych w stronę tej granicy.
2. Odległość od granicy, o której mowa w ust. 1 pkt 1, mierzy się w poziomie od najbliższej krawędzi zewnętrznej otworu drzwiowego lub okiennego ściany lub w połaci dachowej budynku zwróconej w stronę tej granicy lub od najbliższej krawędzi otworu okiennego umieszczonego w dachu.
3. Sytuowanie ściany budynku w przypadku, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, dopuszcza się w odległości 1,5 m od granicy z sąsiednią działką budowlaną lub bezpośrednio przy granicy, jeżeli:
1) wynika to z ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego albo
2) nie jest możliwe zachowanie odległości, o której mowa w ust. 1 pkt 2, ze względu na rozmiary działki.
4. Jeżeli na sąsiedniej działce:
1) w odległości od 1,5 m do 3 m od granicy istnieje budynek ze ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych albo wydano decyzję o pozwoleniu na budowę tak usytuowanego budynku, dopuszcza się sytuowanie ściany budynku bez otworów okiennych lub drzwiowych w takiej samej odległości od tej granicy, chyba że przepisy odrębne stanowią inaczej,
2) bezpośrednio przy granicy istnieje budynek ze ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych albo wydano decyzję o pozwoleniu na budowę tak usytuowanego budynku, dopuszcza się sytuowanie ściany budynku bez otworów okiennych lub drzwiowych bezpośrednio przy tej granicy, przylegającej do istniejącej ściany, chyba że przepisy odrębne stanowią inaczej.
5. Okapy i gzymsy nie mogą pomniejszać odległości od granicy działki budowlanej, o których mowa w ust. 1, o więcej niż 0,8 m, natomiast części budynku, takie jak balkony, galerie, tarasy, schody zewnętrzne, pochylnie i rampy - o więcej niż 1,3 m.

=====http://www.wiadomoscisasiedzkie.pl/news/111/n/1788

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 4 miesiąc temu #412373 przez Mirella
No tak, Vifi się zna na wszystkim :lol:

Wifi, a jakby tak jeszcze słówko co u Ciebie? To Ty się czaisz tutaj jako gość żebyśmy nie widziały że czytasz?
12 lata 4 miesiąc temu #412503 przez Mirella
Gosiak, nie ukrywaj się, ja Cię widzę :lol: Gadaj co słychać, ino roz!
12 lata 4 miesiąc temu #412565 przez MoNiaaa
gabi super ze wpadasz czasem ale oczywiscie czesciej piusz co tam slychac u ciebie :)

emka slyszalam juz o takiej naklejce moj kumpel tez cos takiego dostal..tylko parkujac na chodniku :side: podobno ciezko schodzi a on ma fiola na punkcie auta wiec my mielismy z niego polew :lol:

a my wczoraj poszlismy za ciosem :woohoo: zobaczymy co z tego wyjdzie:)
moja mama byla ostatnio na imieninach i oczywiscie zdazyla cala moja rodzinke poinformowac ze staramy sie o bobaska...a wolalam zeby nikt nie wiedzial esh te plotkary :blink:

http

]
12 lata 4 miesiąc temu #412566 przez gorla
bidolku no coś rzadko zaglądam, niby wakacje i w domu ale ciagle coś grzebie

Lacra współczuje z tą budową :angry: mnie szlak trafia przy remoncie pokoju a co dopiero użerać sie z budową chałupki czy urzędasami przy garażu!!!!!

Mirelcia pogoda faktycznie na Pomorzu do bani raz upalnie na drugi dzień 15 st. masakra jakaś, do doopy z takim latem, a tak już ma być co roku z pogodą

Emcia naklejeczka zajebiaszcza hehe no jest zapindol w żniwa, Markiego widzę rano w łóżku i jak mu obiad zawiozę i wieczorem w łózku :blink: ale już biedak nie ma siły gadać

monia ja z samopoczuciem nie najgorzej , poprawiło sie :blink: a córcia spokojnie sie nauczy, nie ma co popędząc przyjdzie co ma być w odpowiednim czasie :kiss: :kiss:
12 lata 4 miesiąc temu #412574 przez ilona
Cześć :(

Dziewczynki Inso w szpitalu. Wczoraj późnym wieczorem pojechała na IP z krwawieniem.
Jak będę coś wiedzieć więcej dam znak. Trzymajcie kciuki. :dry:
12 lata 4 miesiąc temu #412575 przez MoNiaaa
INSO trzymaj sie kochana!!!!!zaciskam kciuki zeby wszystko bylo OK!!! buziaki dla WAS :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

http

]
12 lata 4 miesiąc temu #412586 przez Dave
Inso - Kochana trzymaj się !!!

Ja tez się czaję za rogiem, ale mało piszę. U nas ogólne zawirowania. Wiele zmian i w ogóle niekończąca się gonitwa.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
12 lata 4 miesiąc temu #412623 przez sylwka727
Jejku Inso kochana trzymaj się będzie dobrze, musi być dobrze! :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
12 lata 4 miesiąc temu #412652 przez Aguska23
Cześć

Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale miałam urwanie głowy.
Co do testów to wychodziły już negatywne. Dziś poszłam na badania: morfologia, hormony itd. Bo coś może znowu tarczyca świruje. Ostatnio włosy mi znowu bardzo wypadają, skóra sucha eh. Jak będę mieć wyniki to w poniedziałek do gina pójdę. Bo coś się kurcze znowu poprzestawiało a wolę pójść z wynikami to będzie wiadomo czy w porządku z tym jest czy nie.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412660 przez sylka
Aguska też lecze się na tarczycę, powiedz mi czy skierowanie na hormony to brałaś od endokrynologa czy gina? Bo chcę sobie zrobić wszystkie nie tylko tarczycę i zastanawiam się czy endo mi da :) Wizytę mam w piątek.

Inso 3mam kciuki :kiss:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka