BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 4 miesiąc temu #412668 przez MoNiaaa
Aguska oby badania wyszly dobrze 3maj sie buziaki :kiss:

http

]
Temat został zablokowany.
12 lata 4 miesiąc temu #412669 przez ViFi
Mirella napisał:

No tak, Vifi się zna na wszystkim :lol:

Wifi, a jakby tak jeszcze słówko co u Ciebie? To Ty się czaisz tutaj jako gość żebyśmy nie widziały że czytasz?

===mam dół dół dół....
podczytuje Was... zazdroszczę jak się uda ....a ja już nie mam siły....
zastanawiam się nad psychologiem....

Jestem poprostu kosmitka.... w czwartek ide do lekarza poprosze go o skierowanie na hiseroskopie-diagnostyczną....

byłam u II lekarza sporo pogadałam....
dowiedziałam sie o sobie:
- moja macica ma 11cm a normalnie powinna mieć 3,5cm (główka dziecka przy porodzie ma 10cm)
- podejrzewa endometrioze która odkłada sie do wewmatrz macicy... i mieśniaki, nie obkurcza sie prawidłowo,
- podejrzewa ze ta ciąza co obumarła mogła byc ciaza pozamaciczną....
-moge miec za waski jajowod i zaplodnione jajo nie moze sie przedostac do macicy do zagniezdrzenia.....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 4 miesiąc temu #412673 przez emka
Kurcze Inso Zaciskam z całych sił!!! Musi być dobrze, jak ja leżałam to dziewczyny krwią tryskały a potem wszystko OKI :) Buziaki , trzymaj się kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Wifi Dziwne że dopiero teraz Ci takie rzeczy mówią, ciąża pozamaciczna przecież byłaby widoczna na usg jeszcze przed zabiegiem. NIe trać wiary!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Aguśka Trzymam kciuki zeby wszystko było ok :kiss:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 4 miesiąc temu #412681 przez Aguska23
sylka napisał:

Aguska też lecze się na tarczycę, powiedz mi czy skierowanie na hormony to brałaś od endokrynologa czy gina? Bo chcę sobie zrobić wszystkie nie tylko tarczycę i zastanawiam się czy endo mi da :) Wizytę mam w piątek.

Inso 3mam kciuki :kiss:

Ja robiłam prywatnie na swój koszt. Bo o skierowanie u mnie ciężko. Tym bardziej że do gina prywatnie chodzę a do endokrynologa u mnie kilka miesięcy się czeka.
12 lata 4 miesiąc temu #412691 przez sylka
U mnie szybko to idzie do endokrynologa chodzę na NFZ i czekałam teraz 7 dni na wizytę a do gina prywatnie. Wole aby endo mi dała skierowanie bo wiadomo że kasa w kieszeni zostanie.
Dużo płaciłaś za badania?
12 lata 4 miesiąc temu #412698 przez Aguska23
Za te wszystkie:
-morfologia
-żelazo
-Mg
-OB
-glukoza
-mocz
-sód
-potas
-cholesterol całkowity
- Cholesterol HDL, LDL
-Trójglicerydy
-TSH
-ft3
-ft4
-testosteron
-progesteron
-prolaktyna
-FSH

zapłaciłam 277 zł. Wiadomo najdroższe hormony od 26 do 30 zł.
12 lata 4 miesiąc temu #412703 przez sylka
dzięki za info :)
12 lata 4 miesiąc temu #412707 przez gorla
sylka ja brałam ostatnio skierowanie na hormony od gina

Inso trzymaj sie kochana, musi byc dobrze!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 4 miesiąc temu #412710 przez Mirella
Ilonka, no ale tak wpaść z taką wieścią, i potem parę godzin milczeć to nie teges, bardziej na bieżąco melduj kochana, a Inso powiedz że czarownica powiedziała że musi być dobrze, myślę o niej cały czas :kiss:

Vifi, zgadzam się z Emką, kurcze teraz takie rzeczy mówią? Ciąży pozamacicznej by nie rozpoznali? I tyle badań miałas i żadnych mięśniaków nigdy nie znaleźli? Mnie się to dziwne wydaje, kurcze, przydałaby się Justyna, Justyna nie ukrywaj się, mów co myślisz ino szybko!
Vifi, ja nigdy nie przestałam i nie przestanę w Ciebie wierzyć :kiss:

Aguśka, przykro mi, przytulam mocno :kiss:

Dave, się tak nie ukrywaj, to fasolkom nie sprzyja, gadaj co u Ciebie :kiss:
12 lata 4 miesiąc temu #412734 przez Dave
Mirella - ja się wolę jeszcze poukrywać. Choć jęzora za zębami nie utrzymam za długo :P

Ogólnych zawirowań ciąg dalszy. Przydało by mi się jakiś esej usprawiedliwiający walnąć.

Tyle się dzieje......

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
12 lata 4 miesiąc temu #412786 przez MagdaM
Hej :)
Mam kompa i wpadlam Was odwiedzic :) Wiesci od Mirelli mam i chcialam Wam rowniez osobiscie podziekowac za glosy :) Lacrijka dzieki za przekazanie linku dalej w swiat :)
Inso trzymaj sie!!
ViFi pozamaciczna by powiedzieli chyba od razu... A tego z 10 cm glowka dziecka przy porodzie to nie bardzo rozumiem :laugh: :blush:
Agusia trzymam kciuki za wyniki itp :)

Ja co prawda sie nie staram, ale moje cyklowe problemy z ktorymi tu do Was trafilam jakis czas temu wrocily. Jest gorzej niz bylo :( Podejrzewaja menopauze lub hiperprolaktynemie czy jakos tak :(

Pozdrawiam!!

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412911 przez mesy
Z inso dobrze przestała już plamić ale na USG okazało że jej się czop zaczął odklejać ... :dry:
Ale czuje się dobrze mówiła że pewnie z 3 dni ją tam zostawią .. robią jej ogólne badania krew mocz itp ... i dowiedziała się dziś płci :lol: :lol: :lol: mówiła że najprawdopodobniej będzie dziewczynka :lol: :lol: :lol: cieszy się jak szalona :lol: :lol: jak będę coś więcej wiedziała to wam napiszę :)

No i marudziła na śniadanie jak na taki oddział to dostała tyle co wróbelek je 2 kromki chleba kosteczkę masła i .... łyżkę dżemu :dry: :P
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412913 przez Lacrijka
Paczta jaki mam armagedon w ogrodzie... Tego sie nie spodziewalam, chcialam tylko troche bruku miec hahahah
Załączniki:
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412914 przez Mirella
Kurcze a ja chyba chłopaka przepowiadalam ;) no nic, oby zdrowe :kiss:

Tak w ogóle to zajrzyjcie na wróżby z obrączki i zobaczcie co Inso tam pisała, bo wygląda na to że się jej sprawdzi :lol:

Mesy przekaż buziale ode mnie i Duśki :kiss: :kiss: :kiss:

Lacra, nie widać :(
12 lata 4 miesiąc temu #412920 przez JustynaZuzanna
Mirella napisał:

Vifi, zgadzam się z Emką, kurcze teraz takie rzeczy mówią? Ciąży pozamacicznej by nie rozpoznali? I tyle badań miałas i żadnych mięśniaków nigdy nie znaleźli? Mnie się to dziwne wydaje, kurcze, przydałaby się Justyna, Justyna nie ukrywaj się, mów co myślisz ino szybko!
Vifi, ja nigdy nie przestałam i nie przestanę w Ciebie wierzyć :kiss:

Hej, nie ukrywam się, czytam Was kochane codziennie (na widoku) i twardo kibicuje tutaj Wam wszystkim. Z tym że ja już odpóściłam totalnie starania i już mi wogóle nie zależy czy zajdę w ciąże czy nie, mam to gdzieś, pewnie za jakiś rok znowu wróce myślami - jak zawsze.

Vifi napisała:

Jestem poprostu kosmitka.... w czwartek ide do lekarza poprosze go o skierowanie na hiseroskopie-diagnostyczną....

byłam u II lekarza sporo pogadałam....
dowiedziałam sie o sobie:
- moja macica ma 11cm a normalnie powinna mieć 3,5cm (główka dziecka przy porodzie ma 10cm)
- podejrzewa endometrioze która odkłada sie do wewmatrz macicy... i mieśniaki, nie obkurcza sie prawidłowo,
- podejrzewa ze ta ciąza co obumarła mogła byc ciaza pozamaciczną....
-moge miec za waski jajowod i zaplodnione jajo nie moze sie przedostac do macicy do zagniezdrzenia.....

nie sugeruj się wielkością macicy według zdjęcia z USG.. tak jak nasze mamusie tutaj piszą nie raz według USG pokazane że maleństwo będzie 2,5kg a rodzi się 3,5kg albo na odwrót.
Jeśli się mięśniaki, torbiele, guze wewnątrz macicy to to widać na USG, oraz występuje "echo endometrium"
Jeśli podejżewają ENDO to niech Ci dadzą najpierw skierowanie na badanie z krwi CA-125 lub zrób je na własny koszt ok 30zł.
Tak jak dziewczyny mówią jeśli byłaby ciąża pozamaciczna to by to widzieli wcześniej a nie dopiero teraz jakieś dziwne wnioski robili.
Co do Histeroskopii pomysł całkiem dobry, ale ja osobiście bym się wybrała najpierw na krwe (hormony + CA i OB) a dopiero później na zabieg, noi o czywiście jeśli cós tam uwidzą to pobiorą wycinki do badania histopatologicznego.

Nie mam siły myśleć dzisiaj nad tym co by Ci tu dokładnie napisać bo się źle czuje... Ale jedno jest pewne od 2009 roku lekarze w polsce co 3 kobiete zdrową straszą różnymi dziwnymi torbielami mięsniakami, endo czy polistycznymi. Stawiają mylne diagnozy i dają chusteczka wie jakie ziółka twierdząc że ten LEK pomoże...
Słowami mojego obecnego (w sumie wcześniejszych lekarzy) powiem tak: "Straszą endo bo nieznają choroby, bo na studiach o tej chorobie przeprowadzane są jedne zajęcia 3godzinne i to tyle wiedzy z tego, a później chwalą się wynikami swojego leczenia, a te naprawdę chorę cierpią bo NFZ nie chce finansować prawidłowego leczenia"

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia