- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
No tak, Vifi się zna na wszystkim
Wifi, a jakby tak jeszcze słówko co u Ciebie? To Ty się czaisz tutaj jako gość żebyśmy nie widziały że czytasz?
===mam dół dół dół....
podczytuje Was... zazdroszczę jak się uda ....a ja już nie mam siły....
zastanawiam się nad psychologiem....
Jestem poprostu kosmitka.... w czwartek ide do lekarza poprosze go o skierowanie na hiseroskopie-diagnostyczną....
byłam u II lekarza sporo pogadałam....
dowiedziałam sie o sobie:
- moja macica ma 11cm a normalnie powinna mieć 3,5cm (główka dziecka przy porodzie ma 10cm)
- podejrzewa endometrioze która odkłada sie do wewmatrz macicy... i mieśniaki, nie obkurcza sie prawidłowo,
- podejrzewa ze ta ciąza co obumarła mogła byc ciaza pozamaciczną....
-moge miec za waski jajowod i zaplodnione jajo nie moze sie przedostac do macicy do zagniezdrzenia.....
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Wifi Dziwne że dopiero teraz Ci takie rzeczy mówią, ciąża pozamaciczna przecież byłaby widoczna na usg jeszcze przed zabiegiem. NIe trać wiary!!!
Aguśka Trzymam kciuki zeby wszystko było ok
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- Aguska23
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nie rezygnuj z marzeń!
- Otrzymane podziękowania: 0
Aguska też lecze się na tarczycę, powiedz mi czy skierowanie na hormony to brałaś od endokrynologa czy gina? Bo chcę sobie zrobić wszystkie nie tylko tarczycę i zastanawiam się czy endo mi da Wizytę mam w piątek.
Inso 3mam kciuki
Ja robiłam prywatnie na swój koszt. Bo o skierowanie u mnie ciężko. Tym bardziej że do gina prywatnie chodzę a do endokrynologa u mnie kilka miesięcy się czeka.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Aguska23
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nie rezygnuj z marzeń!
-morfologia
-żelazo
-Mg
-OB
-glukoza
-mocz
-sód
-potas
-cholesterol całkowity
- Cholesterol HDL, LDL
-Trójglicerydy
-TSH
-ft3
-ft4
-testosteron
-progesteron
-prolaktyna
-FSH
zapłaciłam 277 zł. Wiadomo najdroższe hormony od 26 do 30 zł.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Vifi, zgadzam się z Emką, kurcze teraz takie rzeczy mówią? Ciąży pozamacicznej by nie rozpoznali? I tyle badań miałas i żadnych mięśniaków nigdy nie znaleźli? Mnie się to dziwne wydaje, kurcze, przydałaby się Justyna, Justyna nie ukrywaj się, mów co myślisz ino szybko!
Vifi, ja nigdy nie przestałam i nie przestanę w Ciebie wierzyć
Aguśka, przykro mi, przytulam mocno
Dave, się tak nie ukrywaj, to fasolkom nie sprzyja, gadaj co u Ciebie
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam kompa i wpadlam Was odwiedzic Wiesci od Mirelli mam i chcialam Wam rowniez osobiscie podziekowac za glosy Lacrijka dzieki za przekazanie linku dalej w swiat
Inso trzymaj sie!!
ViFi pozamaciczna by powiedzieli chyba od razu... A tego z 10 cm glowka dziecka przy porodzie to nie bardzo rozumiem
Agusia trzymam kciuki za wyniki itp
Ja co prawda sie nie staram, ale moje cyklowe problemy z ktorymi tu do Was trafilam jakis czas temu wrocily. Jest gorzej niz bylo Podejrzewaja menopauze lub hiperprolaktynemie czy jakos tak
Pozdrawiam!!
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 198
Ale czuje się dobrze mówiła że pewnie z 3 dni ją tam zostawią .. robią jej ogólne badania krew mocz itp ... i dowiedziała się dziś płci mówiła że najprawdopodobniej będzie dziewczynka cieszy się jak szalona jak będę coś więcej wiedziała to wam napiszę
No i marudziła na śniadanie jak na taki oddział to dostała tyle co wróbelek je 2 kromki chleba kosteczkę masła i .... łyżkę dżemu
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Tak w ogóle to zajrzyjcie na wróżby z obrączki i zobaczcie co Inso tam pisała, bo wygląda na to że się jej sprawdzi
Mesy przekaż buziale ode mnie i Duśki
Lacra, nie widać
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
- każdego dnia walcze bym jutro mogła znowu walczyć
Vifi, zgadzam się z Emką, kurcze teraz takie rzeczy mówią? Ciąży pozamacicznej by nie rozpoznali? I tyle badań miałas i żadnych mięśniaków nigdy nie znaleźli? Mnie się to dziwne wydaje, kurcze, przydałaby się Justyna, Justyna nie ukrywaj się, mów co myślisz ino szybko!
Vifi, ja nigdy nie przestałam i nie przestanę w Ciebie wierzyć
Hej, nie ukrywam się, czytam Was kochane codziennie (na widoku) i twardo kibicuje tutaj Wam wszystkim. Z tym że ja już odpóściłam totalnie starania i już mi wogóle nie zależy czy zajdę w ciąże czy nie, mam to gdzieś, pewnie za jakiś rok znowu wróce myślami - jak zawsze.
Vifi napisała:
Jestem poprostu kosmitka.... w czwartek ide do lekarza poprosze go o skierowanie na hiseroskopie-diagnostyczną....
byłam u II lekarza sporo pogadałam....
dowiedziałam sie o sobie:
- moja macica ma 11cm a normalnie powinna mieć 3,5cm (główka dziecka przy porodzie ma 10cm)
- podejrzewa endometrioze która odkłada sie do wewmatrz macicy... i mieśniaki, nie obkurcza sie prawidłowo,
- podejrzewa ze ta ciąza co obumarła mogła byc ciaza pozamaciczną....
-moge miec za waski jajowod i zaplodnione jajo nie moze sie przedostac do macicy do zagniezdrzenia.....
nie sugeruj się wielkością macicy według zdjęcia z USG.. tak jak nasze mamusie tutaj piszą nie raz według USG pokazane że maleństwo będzie 2,5kg a rodzi się 3,5kg albo na odwrót.
Jeśli się mięśniaki, torbiele, guze wewnątrz macicy to to widać na USG, oraz występuje "echo endometrium"
Jeśli podejżewają ENDO to niech Ci dadzą najpierw skierowanie na badanie z krwi CA-125 lub zrób je na własny koszt ok 30zł.
Tak jak dziewczyny mówią jeśli byłaby ciąża pozamaciczna to by to widzieli wcześniej a nie dopiero teraz jakieś dziwne wnioski robili.
Co do Histeroskopii pomysł całkiem dobry, ale ja osobiście bym się wybrała najpierw na krwe (hormony + CA i OB) a dopiero później na zabieg, noi o czywiście jeśli cós tam uwidzą to pobiorą wycinki do badania histopatologicznego.
Nie mam siły myśleć dzisiaj nad tym co by Ci tu dokładnie napisać bo się źle czuje... Ale jedno jest pewne od 2009 roku lekarze w polsce co 3 kobiete zdrową straszą różnymi dziwnymi torbielami mięsniakami, endo czy polistycznymi. Stawiają mylne diagnozy i dają chusteczka wie jakie ziółka twierdząc że ten LEK pomoże...
Słowami mojego obecnego (w sumie wcześniejszych lekarzy) powiem tak: "Straszą endo bo nieznają choroby, bo na studiach o tej chorobie przeprowadzane są jedne zajęcia 3godzinne i to tyle wiedzy z tego, a później chwalą się wynikami swojego leczenia, a te naprawdę chorę cierpią bo NFZ nie chce finansować prawidłowego leczenia"
Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu