BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #454736 przez emka
Mirella Z Wiki to jest tak, ona nie chodzi w ogóle na świetlice, ze szkoły ma rzut beretem do babci. Ale ona jak tylko są jakieś dodatkowe zajęcia , to jest na wszystko chętna. Chodzi na jakieś plastyczne, taneczne i teatralne, należy do chórku , do zuchów. Nie jest to tak że ja ją do czegoś przymuszam, wszystko wychodzi od niej( czasem nawet hamuję że to juz za dużo). Taki typ, wszędzie jej pełno, dziś ma ten koncert w kościele, z ta piosenką co ci wysłąłam linka. NO i jak w końcu wróci do domu to odrabia lekcje u babci. Czasem jeszcez leci do kościoła, np na różaniec, przez cały październik, 3 razy w tygodniu chodziła. NIkt jej nie wysyła, sama chodzi bo blisko no i ksiadz jakieś naklejki rozdaje i wiesz trzeba mieć wszystkie :) Dwa razy w tygodniu przyjeżdża po lekcjach do mnie do pracy autobusem i stąd idzie na angielski. Jesteśmy w domu koło 19 i w sumie nie ma wiele czasu, ale staram się całe wieczory i weekendy jej poświęcać. Zawsze kombinujemy zeby robić coś razem, to rowery, to kino, pieczenie ciasteczek itp. Ale właśnie chciałaby zwierzątko i pewnie jak pójdzie do gimnazjum i bedzie wracać do domu po szkole to dostanie pieska lub kotka.Chyba ze wczesniej uda mi sie z ciążą i będę w domku tak jak planowałam. Narazie uważam, że nie ma sensu zwierzaka samego w domu trzymać. :blink:

Julka O to naprawde mini zoo :) Wiki by piszczała z zachwytu, moja mama sobie wymyślkiła w tym roku że chce mieć swojskie jaka i założyła kurnik, ma kilka kurek. Dopiero zaczynają sie nieść, bo kupiła młode, a jajeczka takie śmieszne malutkie. :) Dzieci się super wychowują wśród zwierząt. :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Temat został zablokowany.
12 lata 5 miesiąc temu #454760 przez julka2404
Mirella właśnie widzę ze dyskusja gorąca :-) Ile Klaudia ma lat?

Emka mój Miłosz też wszedzie chce być- na hip hopie, kibordzie, dodatkowym angielski, matmie...ale najważniejsze że sam chce.Fajnie że masz mamę co wam pomoże bo my tutaj nie mamy nikogo, dlatego ja pracuję na pół etatu (w zakładzie karnym). Dodatkowo pisze ludziom prace.
W przyszłym roku wyprowadzamy się bliżej teściów więc będę mogła iść na pełen etat do pracy :-)

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 5 miesiąc temu #454838 przez Mirella
Julka, fotę Miłosza jako wkupne ino migiem dawaj, nie ma to tamto. Klaudia ma dokładnie tyle ile suwaczek pokazuje :)

Emka, to Wiki ambitna :lol:
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #454907 przez julka2404
Nie widziałam suwaczka :blush:
Zaraz spróbuję wkleić fotkę młodego z komunii.

Jak ustawić sobie zdjęcie w profilu?

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
Załączniki:
12 lata 5 miesiąc temu #454947 przez Ingrid29
julka jakiego dużego masz mężczyznę - przystojniak :)
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #454993 przez julka2404
Ingrid dziękuję :) wysoki po tacie, bo mama z metra cięta ;)

12 lata 5 miesiąc temu #455197 przez studentkaae
:( :( :( wiecie co - piszę, bo ja już naprawdę nie mam siły. kolejny cykl i kolejny nieudany. @ przyszła, a już naprawdę wszystko zrobiliśmy, żeby się powiodło i koniec złudzeń z pierwszymi oznakami @. testy owulacyjne, mierzenie tempki, przytulanki wtedy kiedy na 100% płodne i co... kolejne moje łzy...
załamałam się - co jest nie tak?

najgorsze, że teraz jakoś boję się, że to kolejne niepowodzenie nas oddali z mężem od siebie zamiast zbliżać :(

w ogóle ten cykl jest jakiś inny niż zwykle, bo najczęściej jak @ przychodziła to musiałam brać szybko Aulin, bo bez niego nie dawałam rady, taki ból, prawie do omdleń dochodziło z bólu, drgawki itp. szkoda gadać, a teraz jakiś delikatny ból brzucha i narazie ciemnobrązowe plamienie, ale zaraz pewnie przerodzi się w normalną @. pewnie już w nocy a jak nie to jutro :(

aaaaaaaaaaaaaaaa, krzyczeć mi się chce, jestem wściekła, chce mi się płakać i mam wrażenie, że tylko jeszcze ja nie jestem w ciąży, bo co chwilę słyszę, że jakiejś mojej kumpeli się udało... a mi :( no czemu tak, jest, czemu...

:( :( :(
12 lata 5 miesiąc temu #455208 przez Mirella
Nic nie jest nie tak, wszystko w normie :) Nie zawsze się udaje, a zazwyczaj udaje się wtedy kiedy się nie spodziewamy :) Te wszystkie testy tempki owulki nie mają tak dużo do powiedzenia jak nasza psychika, niestety parcie na dziecko nie przyspiesza pojawienia się dziecka.

Nosek do góry, kiedyś się uda, a jak chcesz to trochę pokrzycz, a potem przytul się do męża, to pomaga.
12 lata 5 miesiąc temu #455488 przez julka2404
Studentka ja też mam bardzo bolące miesiączki i mi pomagają czopki Diclac 100 (tylko na receptę)nie podrażniają żołądka i są super. Po 15 minutach nie wiem co to ból. Więc jeśli masz możliwość załatwić sobie bez recepty to polecam. :)

A co do dzidzi, przeważnie jest tak że jak się bardzo chce to psychika nas blokuje. Wiem, że łatwo się mówi ale zajmij się czymś,żeby chociaż na chwilke przestać o tym myśleć a dzidziuś na pewno się pojawi.

12 lata 5 miesiąc temu #455511 przez emka
MIrella No czasami aż za bardzo :) Wczoraj zajęły 3 miejsce z ta piosenką, bardzo fajnie im wyszło :) Nawet się nie spodziewałam :blink:

Studentkae Pamietam jak każda @ roczarowuje... Ja czekałam tylko 4 cykle a już mnie to wkurzało... Moze spróbuj odpuścić, ja zaszłam w tym 4 zupełnie odpuszconym cyklu, borzekomo w dni płodne nie było mnie w domu. Ale chyba te dni płodne nie zawsze wypadają wtedy kiedy nam się wydaje :silly: sama nie wiem...
W każdym razie Utulam :kiss: :kiss: :kiss:

Julka Co za przystojniak :)Zaczynam sie rozglądać za hematologiem, ale chyba pójdę prywatnie, zeby nie czekać.

12 lata 5 miesiąc temu #455515 przez julka2404
Emka ja nie mogłam iść na fundusz do hematologa bo nie było już miejsc na ten rok a na drugi jeszcze nie rejestrują. Zresztą mi zależało na czasie.:-)
Gratulacje dla Wiki, zdolna dziewczynka :-)

12 lata 5 miesiąc temu #455573 przez emka
Julka Chore to jest! Ale dzieki temu prywatne gabinety zarabiają... Chciałabym trafić do kogoś dobrego, czytam sobie opinie, a wybiorę się w listopadzie.
Dzieki w imieniu Wiki :) :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #455592 przez julka2404
Emka skąd jesteś? ja mogę ci polecić tylko Wrocław

12 lata 5 miesiąc temu #455644 przez Asik
Hejka :)
Julka przystoojniaczek z synia :)

A ja zaszłam w 8 cyklu... tym straconym bo M nie było w trakcie owulki w domu, gdzie wsie objawy miałam ze skokiem , sluzem itp... heheheh. kiedy wrócił miałam jeszcze niby te dwa dni niby płodne, ale one minęły na przygotowaniach do wyjazdu więc zabrałam sie z nim w trasę coby się pocieszyć po tym straconym cyklu i Szymka zrobiliśmy w trasie Francja Hiszpania Włochy tak na loosie totalnym :D dokłądnie to w Hiszpanii ... a tydzień pózniej odrzuciło mnie od wszzystkiego... no ale przecież to było niemożliwe... za wczesnie i bez sensu.. tydzień przed @'''' a tu zonk :D owulka sie przesunęła :D
17 listopada przytulanko było a termin @ miałam na 25... test 28 iii bladzioch ale był drugi kresek :D uhhh

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 5 miesiąc temu #455658 przez emka
Asik No i wszystkie teorie szlag trafia :) śluzy , tempki itp

Julka ja z pod Gdańska, więc odpada :blink:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama