- Otrzymane podziękowania: 95
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
Mniej Więcej
12 lata 4 tygodni temu #478510 przez studentkaae
Monia, a ja chodzę do faceta gina od jakichś 3 lat i bym go nie zamieniła na nikogo innego. super facet i o dziwo w ogóle się nie czuje przy nim skrępowania, a ile ma pacjentek... godzinami się siedzi w poczekalni. także spokojnie - w końcu to lekarz przede wszystkim i niejedną już widział
Temat został zablokowany.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
12 lata 4 tygodni temu #478513 przez MoNiaaa
mi zawsze gluopio ze taka mloda jestem a moj brzuch wyglada jakby na jego powierzchni toczyla sie II wojna swiatowa...
no nic pojdziemy i zobaczymy mam stresa choc najac zycie uslysze tylko ze jest wporzadku i tyle..czemu ci lekarze nie moga sie zdobyc na wiecej informacji?a ja nawet nie wiem o co pytac..chyba tylkoo czy w niczym nie bedzie przeszkadzac jak szybko w ciaze zajde i czy nie bedzie problemow z zajsciem...
a jak rano dostane @ to nie wyobrazam sobie badania
no nic pojdziemy i zobaczymy mam stresa choc najac zycie uslysze tylko ze jest wporzadku i tyle..czemu ci lekarze nie moga sie zdobyc na wiecej informacji?a ja nawet nie wiem o co pytac..chyba tylkoo czy w niczym nie bedzie przeszkadzac jak szybko w ciaze zajde i czy nie bedzie problemow z zajsciem...
a jak rano dostane @ to nie wyobrazam sobie badania
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 4 tygodni temu #478530 przez studentkaae
Monia, kurcze Kochana przecież jesteś już po jednej ciąży, więc to musi zostawać jakiś ślad, ale przecież masz wspaniałą córeczkę i to jest najważniejsze także nie dołuj się, żadna z nas nie ma brzucha jak modelki z wybiegów;)
a co do pytań jutro to myślę, że pytaj tak jak napisałaś - czy wszystko jest ok, czy możesz się już ponownie starać najprostsze pytania są najlepsze
hmm, Anoda - to może @ nadejdzie, taka prawdziwa niedługo.
a ja podjęłam decyzję - w przyszłym tygopdniu, po @ idę też do gina, nie zobaczy czy wszystko ok, bo już się martwię, 5 cykl i się nie udało...
a co do pytań jutro to myślę, że pytaj tak jak napisałaś - czy wszystko jest ok, czy możesz się już ponownie starać najprostsze pytania są najlepsze
hmm, Anoda - to może @ nadejdzie, taka prawdziwa niedługo.
a ja podjęłam decyzję - w przyszłym tygopdniu, po @ idę też do gina, nie zobaczy czy wszystko ok, bo już się martwię, 5 cykl i się nie udało...
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 4 tygodni temu #478535 przez studentkaae
aha - ale pomyślałam, że przed wizytą zrobie jeszcze badania, żeby mógł na to toż rzucić okiem i mieć komplet, bo pewnie i tak by mi je zlecił.
planuję zrobić takie badania:
morfologia,
mocz ogólne,
cholesterol,
TSH wraz z ft3 i ft4
prolaktyna
myślicie, że coś jeszcze warto by było zrobić?
aha- czy ważne jest, w którym dniu cyklu się to robi czy to będzie bez znaczenia - np. jeśli chodzi o prolaktynę?
planuję zrobić takie badania:
morfologia,
mocz ogólne,
cholesterol,
TSH wraz z ft3 i ft4
prolaktyna
myślicie, że coś jeszcze warto by było zrobić?
aha- czy ważne jest, w którym dniu cyklu się to robi czy to będzie bez znaczenia - np. jeśli chodzi o prolaktynę?
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #478564 przez anoda89
Monia mi gin mówił że po 3 miesiącach można się starać ale myślę że w tak wczesnej ciąży jakiej Ty byłaś to pozwoli już działać. Wiem że dziewczyną pozwalał po jednym cyklu.
Studentka ja to się nie znam na badaniach ale chyba nie ma znaczenia.
Studentka ja to się nie znam na badaniach ale chyba nie ma znaczenia.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 4 tygodni temu przez anoda89.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 4 tygodni temu #478612 przez studentkaae
hmm, no właśnie miałam plan, że badania zrobię w sobotę rano, ale pewnie jutro @ na dobre się pojawi, więc nic z tego...
ale tu dziś cisza? gdzie reszta?? tylko my z Monią (która już pewnie do domu dotarła po pracy) i Anodą?
ale tu dziś cisza? gdzie reszta?? tylko my z Monią (która już pewnie do domu dotarła po pracy) i Anodą?
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 4 tygodni temu #478615 przez studentkaae
Anoda- po Twoim opisie widzę, że Ty też jesteś po przejściach... ech, czemu tak się ostatnio dzieje... to niesprawiedliwe
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
12 lata 4 tygodni temu #478711 przez Marta M
Czytam i oglądam wszystkie nasze cuda ale czasu mało na pisanie...
Proszę pamiętajcie tylko o codziennym klikaniu, walczymy już o 2 miejsce:
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A tu jest ranking:
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
Proszę pamiętajcie tylko o codziennym klikaniu, walczymy już o 2 miejsce:
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A tu jest ranking:
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #478718 przez sylka
Studentka jak chcesz zrobić te badania na NFZ a nie prywatnie z własnej kieszeni to lekarz rodzinny nie da ci skierowania na tf3 i ft4 oraz prolaktyne. Na nie skierowanie moze dac tylko specjalista endokrynolog lub ginekolog. Rodzinny jedynie na posdtawowe tarczycowe TSH.
Może LH, FSH testosteron, estadiol, progesteron - skierowanie też od ginekologa.
Koszt samych hormonów to ok 250 zł Ja oststnio robiłam cześć z nich na NFZ, by nie wydawac kasy skoro mi sie należą jak płace składki .
Może LH, FSH testosteron, estadiol, progesteron - skierowanie też od ginekologa.
Koszt samych hormonów to ok 250 zł Ja oststnio robiłam cześć z nich na NFZ, by nie wydawac kasy skoro mi sie należą jak płace składki .
Ostatnio zmieniany: 12 lata 4 tygodni temu przez sylka.
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
- każdego dnia walcze bym jutro mogła znowu walczyć
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 4 tygodni temu #478768 przez JustynaZuzanna
Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu
Dzień dobry
Studentka Sylka dobrze gada, niech Ci ginekolog da na to wszystko skierowania (+ hormony jak w/w zostały wymienione) Szkoda kasy wydawać z własnej kieszeni, w końcu za coś płacimy te składki.
Sylka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A u mnie nadal @ brak... i nie wiem czy się martwić i powoli cieszyć... aleee nieee cud taki u mnie się nie zdarzy.. Chociaż mój eMek wczoraj się zaśmiał że teraz to możliwe bo w końcu za miesiąc koniec świata jest :D
Studentka Sylka dobrze gada, niech Ci ginekolog da na to wszystko skierowania (+ hormony jak w/w zostały wymienione) Szkoda kasy wydawać z własnej kieszeni, w końcu za coś płacimy te składki.
Sylka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A u mnie nadal @ brak... i nie wiem czy się martwić i powoli cieszyć... aleee nieee cud taki u mnie się nie zdarzy.. Chociaż mój eMek wczoraj się zaśmiał że teraz to możliwe bo w końcu za miesiąc koniec świata jest :D
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
- każdego dnia walcze bym jutro mogła znowu walczyć
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #478792 przez JustynaZuzanna
Czesc Chłopek, no nie ma nie ma, i wczoraj i przed wczoraj i przed przedwczoraj byłam przekonana że w nocy dostane bo mnie brzuch bolał. Dzisiaj rano nieciewo nie ma i nawet już mnie brzuch nie boli tylko lekko lędźwiówka pobolewa. Ja bym się wcale nie obraziła jakby wogóle nie przyszła, ale w takie cuda że ja w ciąży to nie wierze...
Chociaż w tym miesiącu przytulaliśmy się przed owulką w trakcie owulki (pomimo że bolała) i po niej... Gdybym należała do zdrowych szczęśliwych kobiet to już bym biegła po teściora a tak to szkoda mi kasy bo czuje że nic z tego
Chociaż w tym miesiącu przytulaliśmy się przed owulką w trakcie owulki (pomimo że bolała) i po niej... Gdybym należała do zdrowych szczęśliwych kobiet to już bym biegła po teściora a tak to szkoda mi kasy bo czuje że nic z tego
Ostatnio zmieniany: 12 lata 4 tygodni temu przez JustynaZuzanna.
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej