BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #495817 przez sylka
Lacrijka napisał:

A kto Ty jestes ?? :laugh:

A widzisz myslałam że mi wysyła mój link a to ogół os.
Temat został zablokowany.
12 lata 1 tydzień temu #495884 przez ferritka
hej hej witam się ciepło ;] ale się rozpisałyście że ho ho ;D
bliźniaki - kurcze blaszka bardzo marzę o takim dwupaku, zawsze też chciałam synów ( Adaś i Kubuś, ostatnio Antoś ) ....ale tak jak napisałyście, byle było zdrowe!!!

Gosiu, bardzo mi przykro z powodu Twoich bliźniaków ( tule Cię mocno do serca)
..................................................................................

remonty remonty- kurcze myśmy z A odziedziczyli stary dom po babci.. mieszkamy tu już troche ale w "wiecznym remoncie" ....
ostatnio skończyliśmy salon, wyburzaliśmy sciany żeby postawić gdzie indziej, niedawno przywieźli mi moją wymarzoną rogówkę. Najgorszy jest jednak gres, który mamy w przedpokoju, na klatce schodowej i troszkę w pokoju. Pięknie wygladają kafle 60/60 jasne ale cholery tak się brudzą że mam dość. Ciągle śmigam na szmacie bo mój A i kot namietnie rozstawiają mi slady. tragedia. widziałam tu zdjęcia jednego nowego salonu w pięknych beżowych odcieniach. My mamy w domu fiolet i malinę a kuchnie czerwono-szarą- mocne kolory ale dobrze się w nich czujemy. zostaje nam klatka którą chcemy połączyć parter z piętrem i zabieramy się za góre - póki co zbieramy żeby nie robić prowizorek.

....................................................................................

wiecie mam problem z włosami... całe życie byłam czarna jak smoła. Zachciał mi się blondu który miałam na glowie 6 tyg - całe lato rozjaśniałam i przeszłam z zielono -różowego pomarańczu do jako takiego blondu, który tydzień temu pokryłam sama w domu jasnym blondem z którego wyszedł mi dość ciemny karmel:( ja się chyba zastrzelę i wrócę do ciemnego brązu ;/

.......................................................................................

MoNiaaa... ;/ kurka blaszka złap męża przed wyjściem do pracy. tylko facet mógł wymyśleć nocną zmianę!!!

u nas jak u Ciebie czas owulki więc ughhh wióry latają :blush: oby był z tego "dobry mebelek".

........................................................................................

Badania na toksoplazmozę - Studentkaaa to Ty ( przepraszam, nie wiem czy dobrze zapamietałam, która z Was poczyniła te badania ) mam pytanie. Czy w związku z tym że mam w domu niewychodzacego kota również powinnam zrobić badania, biorąc pod uwagę fakt iż staramy się o Fasolkę? czy badanie na toxo zleca się w ciązy rutynowo?

mam nadzieje że Was nie zanudziłam :> ciepłe śle Wam uściski postaram się tu jednak zaglądać co wieczór żeby być z Wami na bieżąco ;**

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #495915 przez emka
Julka No to faktycznie niefajnie... Najgorsze jest czekanie... ale ja wiem ze u Was wszystko OKi :kiss: Badanka to tylko formalność.

Feritka Badania na tokso chyba teraz w pakiecie ciążowym są. Ja robiłam po poronieniu.

Lacruniu Rośnij zdrowo za dwóch!!! :kiss: Ja nie miałam zadnych mdłosci w ciąży, nic a nic, ale słyszałm ze jak jest dużo dobrych hormonków to są mdłości i ciąża MOCNA :) Więc ciesz sie tym, albo tak se tłumacz :silly:

A wiecie ze ja juz dzis choinkę stroiłam :) W pracy... ładna wyszła, zamiast bombek ma kupony rabatowe :)

Mirella Wiesz ze marzenia sie czasem spełniają... Mam cos dla Ciebie...

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Załączniki:
12 lata 1 tydzień temu #495970 przez studentkaae
ferritka - tak to ja robiłam badania na toxo.
wiesz co z tego co wiem to w ciąży i tak Ci je zleci lekarz obowiązkowo. ja zrobiłam teraz, bo mój gin powiedział, że warto, bo i tak to będę musiała zrobić i tak w końcu. więc nie czekałam na fasolkę tylko już je zrobiłam, żeby się upewnić czy na 100% wszystko ok i czy, aby nie choruję, bo to akurat mogłoby być tragiczne w skutkach. a wiesz, po moim poronieniu to już chcę dmuchać na zimne.
tyle, że za badania na toxo i cytomegalię zapłaciłam 100 zł - to jedyny minus :(
12 lata 1 tydzień temu #495983 przez ferritka
drogie to badanie jest;/

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 1 tydzień temu #496055 przez gosiak
Ciepło sie robi jak sie czyta post od "starej znajomej" magduskamilo Cie "widzieć" :kiss:
lacrus ja pamietam Iwonke kosmetyczke :) jeszcze pamietam Nati...ciekawe co u nich B)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 1 tydzień temu #496079 przez Lacrijka
gosiak napisał:

Ciepło sie robi jak sie czyta post od "starej znajomej" magduskamilo Cie "widzieć" :kiss:
lacrus ja pamietam Iwonke kosmetyczke :) jeszcze pamietam Nati...ciekawe co u nich B)

To dobrze, bo myślałam ze sobie uroiłam to.. Mirella nie pamieta wiec byłam pewna ze ze mna cos nie teges :laugh: :laugh: :laugh:
Ja za to Nati nie pamietam :dry:
12 lata 1 tydzień temu #496099 przez studentkaae
ferritka napisał:

drogie to badanie jest;/

no niestety tanio nie jest i oczywiście nfz nie refunduje :(
12 lata 1 tydzień temu #496110 przez sylka
Lacrijka napisał:

gosiak napisał:

To dobrze, bo myślałam ze sobie uroiłam to.. Mirella nie pamieta wiec byłam pewna ze ze mna cos nie teges :laugh: :laugh: :laugh:
Ja za to Nati nie pamietam :dry:

czyli dobrze kojarzyłam że to wrześniówka :blink:
12 lata 1 tydzień temu #496124 przez Mirella
Ja pamiętam Nati i Natu :)

Cały dzień czekałam na kuriera, w końcu się dodzwoniłam na infolinię, zrobiłam z siebie jędzę, doprowadziłam do tego że kurier zadzwonił do mnie, i się dowiedziałam, że dziś nie przyjedzie bo nie da rady, dostał 160 przesyłek do rozwiezienia, połowa mu została, być może jutro będzie miał pomocnika na moje miasto to paczka dotrze, a jak nie to nie, bo jutro oczywiście oprócz tego czego nie rozwiózł dostanie nowe, dzis w ogóle do mojego miasta nie dotrał i marne szanse żeby dotarł jutro. Zastanawiam się kogo najpierw utłuc, macie pomysł?
12 lata 1 tydzień temu #496162 przez ferritka
Mirella, mnie też krew zalewała z kurierem. Na szczęście do bazy gdzie rozdzielają paczki mam niecałe 50 km i sama sobie je odbieram. Wkurzało mnie, że kurier tłumaczył się często tym, że nikogo nie zastał- co było śmieszne bo mam biuro w domu i jestem zawsze.

nie wiem po cholere płace składki, które nie są niskie, skoro i tak za wszystko trzeba dodatkowo płacić. Nie pamiętam kiedy byłam w normalnej przychodni "na kasę chorych". Pamiętam jak miałam napad kolki nerkowej i potem po wizycie na pogotowiu miałam zgłosić się do urologa. Nie dość że przedstawili mi termin odległy o 6 miesięcy to jeszcze doktor stwierdził że nie wie czy mnie wtedy przyjmie bo wyczerpał już limit na ten rok!! paranoja!! jak kogoś nie stać żeby płacić za wizyte u prywatnego lekarza to najlepiej od razu strzelić sobie w kolano :(

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 1 tydzień temu #496182 przez Mirella
ferritka aż zapytam z ciekawości, jaką firma kurierska Cię tak wkurza? Jestem ciekawa czy ta sama co mnie ;)
12 lata 1 tydzień temu #496213 przez ferritka
siódemka ;/ jest póki co jedną z najtańszych a że my dużo wysyłamy- odbieramy to nam zależy żeby było najtaniej. i mozna u nich odebrać nawet w weekend.

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 1 tydzień temu #496228 przez gosiak
Hahah pewnie dhl hahah ale tam jest na prawdę tak ze kurierów traktują jak robili narzucają paczek jak na trzech a jeszcze przy wypłacie upier...lą kilkanaście stopów, więc mnie nie dziwi ze kurierzy często olewaja sobie klientów...jestem żona kuriera więc troszkę może bronię ale w okresie przed świątecznym troszkę wyrozumiałości dla nich mój dzis o 21 dotarł do domu i tak bedzie do świat...niestety ludzie wszystkie prezenty teraz zamawiają przez Neta i ktoś to musi rozwiezc :) :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #496236 przez ferritka
Gosiak, kurier też człowiek ja to rozumiem i dlatego sama sobie po paczki jeżdżę a co ;) no a teraz to szał ciał mają zawaleni po paszki kartonami ...

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka