BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 1 tydzień temu #495513 przez JustynaZuzanna
Trzy bobry :)
Ależeście się rozpisały przez te 4 dni kiedy tu nie zaglądałam... normalnie masakra aż nie jestem w stanie zapamiętać i somentować tego co czytałam przez ostatnie 30 minut :D
A ja znowu mam chyba zapalenie pęchcerza wrrrr wczoraj wieczorem się wnerwiłam i 30 minut robiłam nasiadówkę z nagietka (bo tylko to w apteczce było) bogu dzieki że chociaż to było i nawet podziałało....

Sylwia już Ci pisze sprawzdzanie na priva odnośnie dzisiejszego wydarzenia w którym mi pomogłaś :)

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
Temat został zablokowany.
12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #495519 przez Mirella
Lacra nie wliziesz w dżiny bo Ci się biodra rozeszły, to ma z wagą niewiele wspólnego, także luuuzik. A co do jedzenia.... Jak ja byłam w ciąży to forum jeszcze nie było, na żadnym innym nigdy nie siedziałam i nie miał kto mnie uświadamiać, jadłam co chciałam, nawet sery pleśniowe ;) I niby dlaczego herbaty z cytryną nie można? Jedyne co naprawdę odstawiłam w ciąży to alkohol, kawę od połowy już piłam delikatnie, a pod koniec mniej delikatnie. Tak w ogóle bezkofeinówka dobrze robi, można się oszukać :blink:
I dlaczego córeńki? Mnie na parkę pasujesz :lol:

Majówka, coś bredzisz, jak to się fotka nie podobała? Niewyspana jesteś chyba czy co? I dlaczego wędliny z opakowań? W moim pojęciu to najgorszy syf, malują paczkują i smrodu zepsutego mięsa nie czuć ;)

Magduska Lacrę to my tu maltretowałyśmy o zdjęcia z budowy i dawała, to Ty też dawaj niewykończoną chatę. I tak przy okazji, Lacrusia zobaczysz jak sie pięknie łapie sklerozę jak się z dzieckiem siedzi, a Ty będziesz miała dwa dzieci to dwa razy szybciej. Powiem Wam że ja się odmóżdżona czasami czuję. I aby nie pytajcie mnie jaki jest dzień tygodnia, nigdy nie wiem ;)

edit: Justyna wypraszam sobie, ja też chcę kopię sprawozdania, to ja Cię do Sylwii wysłałam :P
12 lata 1 tydzień temu #495595 przez Marta M
magduśka jesteś a myślałam że już się nigdy nie dowiem co tam u Ciebie :) Też o Tobie myślałam :)

Lacrusia to ja Wam powiem że Iwonka żyje i ma się dobrze, ona zafasolkowała ze mną, bewipo i Mała, napisała kilka postów na wrześniówkach i zniknęła...

po roku przyszła i oto ją mamy u nas, zaraz ją do Was przyśle żeby sama zdała sprawozdanie :)
12 lata 1 tydzień temu #495625 przez sylka
JustynaCiesze sie z obrotu sprawy :D Super wiesci. Jak chcesz to podesle Mrelli info- daj znac jak moge :)
12 lata 1 tydzień temu #495627 przez Lacrijka
Ja rownież sie ciesze z obrotu sprawy.. jaki by nie byl :laugh: :laugh: :laugh:

Mirell - oszustu jeden !!! zważyłam sie !!! :( :angry: :ohmy:
12 lata 1 tydzień temu #495640 przez JustynaZuzanna
Sylwia już z Mirella na gg rozmawiałam :)
uchachana jestem że mam spokój..

12 lata 1 tydzień temu #495641 przez bidol
Mirella napisał:

hmmm, mszydłowska, to ja nie wiedziałam, że Ty taka bojowa :lol: acha, mówił Ci już ktoś, że u nas aniołkowe mamusie bez kolejki fasolkują? Przytulaj się mocno, może to Twoja godzina bije :kiss:

Bidolku jaką masz lustrzankę że takie fajne fotki wychodzą? Mojemu męzowi sie marzy lustrzanka... Chociaż to i tak nie zasługa lustrzanki, nie ma to tamto, ładne fotki bo na staraczkach najpiękniejsze dzieci, wszystkie bez wyjątku :kiss:

Mirellcia- lustrzanka Nikon D90 - lustrzanki fajne zdjęcia robią - ale są duże :( do torebki takiej nie zmieszczę ;)

studentkaae- no lubię zdjęcia robić - ale do profesjonalistki mi daleko ;)
12 lata 1 tydzień temu #495658 przez Mirella
Bidolku, duże jak duże, cena mnie bardziej przeraża ;) Ja mam jakiegoś zwykłego kodaka, bardziej mnie fascynuje co można z tymi zdjęciami potem w kompie zrobić, nawet sobie wygrzebałam dystrybucję linuxa specjalnie dla fotografików zrobioną, gorzej że się posłużyć tymi programami najczęściej nie umiem ;)

Lacra, no kilogram to nie jest nie wiadomo jaka różnica, nie panikuj :lol:
12 lata 1 tydzień temu #495666 przez anoda89
Justyna ja często łapie zapalenie pęcherza i pomaga woda z cytryną tylko taka kwaśna musi być żeby Cię wykręciło a później wystarczy plasterek cytryny, kefir wskazany, suszona żurawina. Co do leków to najlepszy furaginum, tylko on na receptę. Nasiadówki też pomagają.
12 lata 1 tydzień temu #495676 przez JustynaZuzanna
Anoda ja jak byłam mała to czesto miałam problem z nerami i pęcherzem, pamiętam że jadłam tkie papki nie dobre specjalnie, później gdzieś to ustało i nie miałam żadnych problemów. Aż do choroby, ale podczas leczenia i operacji to mnie nic nie chytało chyba z powodu ilości leków :D Az z pół roku temy noi od soboty mnie moja lewa nereczka zaczeła podbolewać już się wystraszyłam że historia się powtórzy z przed 3 lat z prawej nerki.. ale póki co wygląda na to przeziębienie.
Po wczorajszej nasiadówce było w miarę luzik nie piecze, ale po kropelce. Byłam dzisiaj w zielarskim i uroseptu nie miała ani innych głupot na bazie żurawin oprócz soku, więc dała mi Nefro Protect powiedziała że jest to silne ale nie myślałam że aż tak!! łykłam póki co 2 tabletki jedną koło 10tej drugą przed chwilą i już byłam z 3 razy w ubikacji opróżniając cały pęchcerz, tylko przy tym trzea dużo pić żeby się nie odwodnić

12 lata 1 tydzień temu #495682 przez bidol
Mirella - no do torebki choćby nie wiem jak dużej - nie zmieścisz :laugh: do tego jest pokrowiec i lepiej w nim nosić - bo tak jak mówiłaś tani nie jest więc szkoda było by go zniszczyć- my kupiliśmy jakieś 2 lata temu - 3500 kosztował- ale teraz na bank cena spadła - wiem też że na tym raczej się nie przyoszczędzi. Szwagier kupił za 2000 zł ale taki jakiś mniejszy żeby można było i do torebki włożyć i jest do bani :( tu liczy się obiektyw- a on jest spory ;) a program polecam Photo Impact- jest prosty i super efekty wychodzą :laugh:
12 lata 1 tydzień temu #495709 przez Mirella
Bidolku, ale nie ma Photo Impact na linuxa :( znaczy pewnie by się przez emulator dało zainstalować ale tak to nie lubię ;) ja używam gimpa, darktable, urbanlightscape, czasem inkscape i sama nie wiem co jeszcze mam, bo poinstalowanych to mam sporo ;) aaa, smart deblur czasem mi ratuje nieostre fotki, ale do tego to trzeba miec anielską cierpliwość
12 lata 1 tydzień temu #495798 przez sylka
Justyna mi pomaga urosept a i jest jeszcze w aptece bez recapty urofuralginum czy jakoś tak to to samo co furagin na recceptę.

Dziewczyny zagłosujcie apps.facebook.com/testplaymobil/?id=718 i może dzięki Wam mój Kuba będzie miał okazję pobawić się klockami Playmobil :) Z góry dziękujemy :D :kiss:
12 lata 1 tydzień temu #495809 przez Lacrijka
A kto Ty jestes ?? :laugh:
12 lata 1 tydzień temu #495813 przez julka2404
Ale jestem wściekła :angry: :angry: :angry:
Babka nawet miła w poradni genetycznej, zrobiła wywiad o całej rodzinie.Pobrali nam krew na kardiotyp bo tam tylko to robią i nie ma wyboru Za 10 tygodni mamy zadzwonić czy krew nadaje się do zbadania. :ohmy: :cheer: :angry: Przez ten czas cos tam sie będzie z nią działo. I jeśli się nadaje to potem znowu 2 miesiące się czeka na wyniki. :cheer: :angry:
Pokazałam kobiecie jakie mam badania do zrobienia (takie za tysiąc zł.)i nawet nie wiedziała do jakiego lekarza mam iść żeby dostać skierowania na nie o ile dostanę. Zła jestem. Nie tak wyobrażałam sobie tą wizytę. :(

Chyba się dzisiaj napiję :lol:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia