BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #525320 przez gosia28
folik obowiązkowo trzeba brać przed zajściem w ciążę- niestety mi dopiero po 2,5 roku pomógł zaskoczyć :unsure:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #525331 przez Mała
Mnie się wydaje, że kwas foliowy to nie pomaga zajść w ciążę, tylko potrzebne jest fasolce do prawidłowego rozwoju i uniknięcia/zmniejszenia ryzyka wady centralnego układu nerwowego np. rozszczepu kręgosłupa.

A jak się dziecko urodzi to choćby w kasie było pusto to na dziecko się znajdzie,takie jest moje zdanie
11 lata 11 miesiąc temu #525335 przez GwenB
Mirella ale to niekoniecznie na problemy z tarczycą musi od razu być :)

U mnie zawsze mąż się śmieje, bo czasem jak juz śpi, a ja idę późnej to aż podskoczy jak wchodzę pod kołdrę :P mówi, że mam go nie straszyć, bo jakby mu trup do łóżka wchodził takie mam lodowate ręce i nogi :side:
11 lata 11 miesiąc temu #525336 przez gosia28
Mała no ja też uważam, że kwas to dobro dla dzidziusia, a raczej kiepska pomoc w zajściu.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
11 lata 11 miesiąc temu #525341 przez Mirella
Iwonka leć do Ferritki z tacą latać, bardzo daleko w sumie nie masz, pomieszkasz u niej a jakby co to i urodzisz tam, Ferritka o syropek zadba i nas wszystkie zwoła jakby się coś działo :lol:

Emka, no muszę i te pieprzyki ;) kurcze, jak już człowiek zacznie się swoim zdrowiem interesować to zawsze się coś wynajdzie, wrrrr

Mała, co racja to racja, na dziecko się zawsze znajduje, nie wiem jak ale tak jest, Bóg o to dba, i możecie sobie mówić co chcecie, mieliśmy niesamowity kryzys dwa lata temu, naprawdę było ciężko ale dziecko tego nie odczuło wcale, my bardzo.

Mnie tez się wydaje że kwas foliowy z zafasolkowaniem nie ma nic wspólnego, za to dziecku jest baaaardzo potrzebny.
Tak w ogóle u nas też były kiedyś takie plany żeby mąkę wzbogacać kwasem foliowym tak jak sól jodem, ale jakoś z tego zrezygnowano, nie wiem czemu :(
11 lata 11 miesiąc temu #525350 przez madziaska
Folik juz nie jest polecany. Podobno kiepsko sie wchlania. Ja bralam Femibion. Przez cala ciaze rowniez femibion DHA i do konca wyniki mialam super.
11 lata 11 miesiąc temu #525354 przez iwonta_kg
Ferritka a gdzie ty mieszkasz?

Jakiegos planienia dostałam:(:(:( niby pare plamek ale sie boję:( brzuch mnie zaczął bolec ale to chyba z nerwow:( teraz juz nic nie leci. Tak jednorazowo. Tylko na papierze mialam po siusiu. Co mam robic??

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #525357 przez ferritka
Iwonka, no na slsku, a potrzebujemy osób nad morze :) :)

może zadzwoń do swojego gina??

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #525360 przez madziaska
Iwonka, zadzwon do gina.
11 lata 11 miesiąc temu #525366 przez Agusia83
Iwonta,a badał Cię ginekologicznie? Moze od tego? Jakiego koloru byly to plamienia? Zadzwoń do gina,moze przepisze luteine lub duphaston.
11 lata 11 miesiąc temu #525367 przez iwonta_kg
Nawet jak pare plamek mialam? Juz nic nie leci.

11 lata 11 miesiąc temu #525368 przez Agusia83
A chcesz sie zamartwiac? Zadzwoń.
11 lata 11 miesiąc temu #525369 przez madziaska
Ja zadzwonilabym mimo wszystko.
11 lata 11 miesiąc temu #525370 przez iwonta_kg
Agusia83 napisał:

Iwonta,a badał Cię ginekologicznie? Moze od tego? Jakiego koloru byly to plamienia? Zadzwoń do gina,moze przepisze luteine lub duphaston.

Najpierw czerwone a kazdy następny kawałek papieru byl coraz jaśniejszy. Znaczy nie cały papier tylko te plamki.
Badał ginekologicznie. On jest z koszalina to recepty mi nie wypisze. Wczoraj mialam taki nerwowy dzien. Słuchajcie a moze to byc od tego ze szwy mi sie rozpuszczają i od tego tak krew?

11 lata 11 miesiąc temu #525375 przez Agusia83
Myślę,ze nie. Alego Ci szkodzi zadzwonic?
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia