BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #525377 przez mesy
Iwonta przepis na pierogi pierwsza klasa hehe :lol:
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #525381 przez anoda89
Iwonta dzwoń do gina, z takimi rzeczami nie ma żartów.

Mi gin powiedział że jak do pół roku nic nie wyjdzie to będziemy robić badania. Nie wiem co on z tym tak wyskoczył. Teraz nie miałam problemu z zajściem.
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525394 przez emka
Iwonta Nie denerwuj sie , moze nic poważnego, ale zawsze lepiej skonsultować. :kiss:

Anoda To troche dziwne, przeważnie mówią że rok. Ale na bank wczesniej ci sie uda :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 11 miesiąc temu #525401 przez anoda89
No ja mam taką cichą nadzieje :) Nie nastawiam się, wole mieć miłe zaskoczenie :)
11 lata 11 miesiąc temu #525415 przez iwonta_kg
Dzwonilam. Powiedział ze jeśli planienia ustały i nie ma bólu podbrzusza to nie należy sie tym martwić.
Ale jeśli planienia sie nasila i zacznie bolec podbrzusze to mam jechac do szpitala.
Mam takie bladoróżowe plamki ale to moze byc rodzaj uplawów. Mam nadzieję ze nic sie nie bedzie działo. To pewnie nerwy albo nie wiem co zmęczenie moze.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #525431 przez anoda89
Iwonta nie masz w domu luteiny albo duphastonu?? Jak masz to weź na wszelki wypadek i leż. Pewnie to nic groźnego może plamienie po badaniu.
11 lata 11 miesiąc temu #525434 przez emka
masz nadżerkę? czasem od nadżerki moze być...

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 11 miesiąc temu #525439 przez gosia28
Iwonta dobrze, że zadzwoniłaś. Będziesz spokojniejsza. :) Nie ma co lekceważyć nawet drobiazgów.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
11 lata 11 miesiąc temu #525440 przez Agusia83
Iwonta, ja ostatnio mialam plamienia wlasnie od badania....byc moze dr naruszyla mi nadzerke...
pojawily mi sie czerwone nitki krwi...
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525441 przez gosiak
Iwonta, kupowane pierogi ble trudno trafic na dobre, troszke sie narobilam ale pyszne wyszly, a mąż zadowolony :woohoo:

I dobrze ze zadzwonilas, obserwuj sie i w razie co migiem do szpitala :kiss:

Kwas foliowy nie jest po to zeby szybciej zajsc w ciaze a po to by dzidz był zdrowy :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525446 przez studentkaae
no, jestem...

Gosia28 - to fajnie, że macie w mieście takiego specjalistę dobrego od niepłodności. wiesz, ja tak jak pisałam daję sobie czas do wakacji. jak nic nie zaskoczy to idę do gina i tak będę łazić aż się dowiem co jest nie tak.

Anoda - fakt, lepiej się nie nastawiać, najfajniej jest mieć niespodziankę :)

Iwonta - odpoczywaj i nie denerwuj się, może to faktycznie przez to badanie i niepotrzebnie się wystraszysz, ale dobrze,ze zadzwoniłaś.

a ja biorę folik od dwóch lat. zastanawiałam się nad np. femibionem, bo on ma w składzie jeszcze inne witaminy, ale z drugiej strony jak morfologię mam ok, to może nie ma co przesadzać, bo nadmiar witamin też nie jest wskazany, zwłaszcza te witaminy podawane w wersji farmakologicznej, a nie w żywności.

mmmm... pierogi... ruskie..... mmmm..... a ja dziś pierwszy raz w życiu robiłam na obiad tartę z warzywami. pycha.
11 lata 11 miesiąc temu #525455 przez iwonta_kg
Nie mam nadzerki. Takich leków tez nie mam w domu.
Możliwe ze to bylo przez badanie bo jak mialam dopochwowe usg to najechał mi na jajnik az jękłam z bólu.
Ale sie wystraszyłam jak zobaczyłam krew.
Ja bym pewnie siedziała spanikowana i nie wpadłabym na to żeby zadzwonic do gina. Dzieki dziewczyny :-*

Gosiak cieszę sie ze miałaś dobry obiadek dzisiaj:)
Wracajac do folika jak ja zaczęłam go brać to szybciej zaszłam w ciążę. I wtedy i teraz. Za pierwszym razem staraliśmy sie pol roku. Miesiac przed testem zaczęłam brać folik. Od tak bo mowili ze trzeba. I eureka! Teraz staraliśmy sie trzy miesiące. Zaczęłam brać dwa tygodnie przed testem. I znowu! Moze to zbieg okoliczności a moze nie;)

11 lata 11 miesiąc temu #525527 przez iwonta_kg
Co tu tak pusto? Gdzie was wywiało wszystkie?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525543 przez gosiak
Ja jestem :lol: nudy jak cholera, mąż wrócił dziś z pracy w miare szybciej bo juz o 16 byl w domie, najadł sie pierogów i mi tu chrapie nad uchem :lol:

Jutro mnie czeka ciężki dzień, jade do nietoperzycy czyt. Teściowej :angry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Załączniki:
11 lata 11 miesiąc temu #525553 przez MoNiaaa
jeszcze raz chcialam zaznaczyc ze do nikogo nie mam pretensji ani zalu ani nie adze ze ktos na mnie krzyczal :)

dzieki dziewczyny za pomoc przy tych badaniach w piatem mam wizyte i napewno poprosze o skierowanie jak nie da zrobie prywatnie napewno progesteron i tarczyce pozniej pomyslke o reszcie
te podstawowe badania mialam 2 miesiace temu robione lacznie z glukoza

a to ze bylam w ciazy nie znaczy wcale ze bardziej wiem o tych badaniach...chodzilam juz do kilku gonow rowniez prywatnie(zastepca ordynatora w szpitalu) i nigdy nie uslyszalam na co sa jakies badania moja ciaza przebiegala prawidlowo wiec tez nie dopytywalam o niektore rzeczy wiekszosc dowiedzialam sie od was albo gdzies z neta
nigdy nie zaglebialam sie w takie tematy i wydaje mi sie ze wiekszosc kobiet tak ma dopoki nie maja problemu z zajsciem w ciaze

ciesze sie ze teraz wiem czego mam sie domagac i jakie badania mopga mi pomoc!!!
a splawic mnie bylo latwo bo nie wiedzialam o co zachaczyc
teraz mam wieksza nadzieje ze jak posprawdzam to bedzie lepiej :)

dzieki dziewczyny nawet jak za mna nie przepadacie to cos juz przynajmniej wiem :)

iwonka moze rzeczywiscie przez badanie te plamkiodpocznij i obserwuj

ja pierogi lubie lepic moge sie zalapac jesli zrobisz dobre ciasto :)

http

]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży