BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #525556 przez studentkaae
uuuuu, faktycznie tu dzisiaj wyjątkowo spokojnie. ale nic się nie bójcie - jutro sobota, więc pewnie będzie gwarniej.

a ja siedzę z kubkiem gorącej herbatki z cytryną i miodem, bo nadal walczę z choróbką - coś mnie nie chce opuścić, jest mi wierna cholera jedna :woohoo:

Gosiak - hmm wizyta u Teściowej mówisz - to powodzenia, może lekko pójdzie akurat.

Ferritka - a Ty co? niech zgadnę - pewnie zaczytana w Greyu??? a ja nadal 2 części nie dostałam, a tu już 3 w księgarni czeka.
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525557 przez gosiak
Monia właśnie na ciasto dziś się wkurzyłam bo wyszło jakieś twarde, myślałam ze do kosza poleci ale jakoś dały się ulepić i najważniejsze nie rozkleiły sie w wodzie :) no i pyszne były :lol:

Studentka mam nadzieje ze gladko pójdzie, a jak chcesz to weznę choróbsko od Ciebie choć na weekend, zawsze jakaś wymówka zeby nie jechać :silly:

@nulaczku :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525558 przez @nulka
Mirella napisał:

Tak Was czytam i sie zastanawiam czy tarczycy nie machnąć, po czym poznać że tarczyca świruje? Ja tak się teraz leczę na wszystko, ale potem jak przestanę to mnie wołami nie zaciągniecie nigdzie, no chyba, że bocian przyleci :lol:

ja Cię nie poznaję!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :laugh: :laugh:
Tobie się jakiś REFLEKTOR zapalił!!!

gosiaczku!!!! :laugh: :laugh:

Monia ja przepadam ;) i nie wyobrażam już sobie tego forum bez Twojego biadolenia :blink: ale badanka zrób grzecznie tak jak Ci dziwczynki radzą.
co do badań tych szczegółowych to jest tak że lekarz ogólny musi mieć podstawę żeby je zlecić czyli np "ślad" w kartotece pacjenta ze jest pod stałą opieką specjalisty. Nie wiem które z nich są bardziej szczegółowe a które bardziej ogólne ale oni teraz mają tam coraz większe zaostrzenia ze względu na oszczędności. To samo się tyczy wypisywania niektórych leków na receptę. To wiem od swojego lekarzra któy jest moim kulegom i też mam od niego co chccę ale wiem kiedy legalnie a kiedy on ryzykuje własną dupą.
11 lata 11 miesiąc temu #525570 przez Mała
Odnośnie kwsu foliowego, ja pamiętam, że mój gin wspominał mi o preparacie z metafoliną. Tu o metafolinie www.nazdrowie.pl/artykul/metafolina

Gosiak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Iwonka poleż, na pewno po badaniu
11 lata 11 miesiąc temu #525585 przez gosia28
Monia- przepadają przepadają ;) :kiss:
też bym zaczęła od tych badań, ale pisałaś, że masz wizytę niedługo to może spróbuj poprosić gina, jeżeli da to pewnie już zestawik z ft3, E2 i Lh. :)

te pierożki... oj zjadłabym zjadła :side:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
11 lata 11 miesiąc temu #525588 przez MoNiaaa
@nulka dzieki :) a badania z cala pewnoscia zrobie w koncu mam jakis punkt zaczepienia i wiem ze cos moge zrobic:) ale musze i tak czekac do nasteonego cyklu

ja wlasnie ciasta za chiny nie umiem zrobic bo zawsze za twarde i juz nie raz w koszu ladowalo za to lepic pierogi bardzoi lubie :))) moge nawet i 100 ulepic zaden probem

ja juz drineczka obalilam i troche poszedl mi w glowe :side:

jutro jeszcze do pracy i w koncu torche odespie bo padam na twarz...
w tym tygodniu nie bylo dnia zebym po pracy nie spala po prostu tak mnie zwala z nog ze nie jestem w stanie wysiedziec

http

]
11 lata 11 miesiąc temu #525591 przez Mirella
@nulka spokojnie, to długo nie potrwa, ja nie taka wyrywna żeby całe życie po lekarzach latać :P Zresztą po tym jak dziś musiałam podstępów używać żeby się na czwartek zapisać do lekarza to mi sie powoli odechciewa ;) zawsze zapisywali z wyprzedzeniem, a teraz nie bo dużo ludzi choruje, a co to ma do rzeczy? Mam czekać do wiosny bo grypowcy mają pierwszeństwo?

Monia, Ty to jakieś głupoty gadasz, ale jeszcze możesz mieć lekką depresję to Cię palać nie będę, chwilowo jesteś pod ochroną, ale się nie przyzwyczajaj za bardzo :blink:

Gosiak, idź do tej mojej przychodni to zaraz z jakimś badziewiem wyjdziesz :lol:
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525597 przez Lacrijka
Gosiak -
Załączniki:
11 lata 11 miesiąc temu #525598 przez gosia28
ciasto, żeby było miękkie to jak dajesz jajko to bez białka. No i ciepłej wody dodaję sporo.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 11 miesiąc temu #525600 przez @nulka
Mirella napisał:

@nulka spokojnie, to długo nie potrwa, ja nie taka wyrywna żeby całe życie po lekarzach latać :P Zresztą po tym jak dziś musiałam podstępów używać żeby się na czwartek zapisać do lekarza to mi sie powoli odechciewa ;) zawsze zapisywali z wyprzedzeniem, a teraz nie bo dużo ludzi choruje, a co to ma do rzeczy? Mam czekać do wiosny bo grypowcy mają pierwszeństwo?

Monia, Ty to jakieś głupoty gadasz, ale jeszcze możesz mieć lekką depresję to Cię palać nie będę, chwilowo jesteś pod ochroną, ale się nie przyzwyczajaj za bardzo :blink:

Gosiak, idź do tej mojej przychodni to zaraz z jakimś badziewiem wyjdziesz :lol:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ja i tak koleżanki nie poznaję :laugh: :laugh:
a mi eMulek też polał drinusia i zaraz się leciuchno upodlę B) leciuchno :side:
11 lata 11 miesiąc temu #525607 przez gosiak
MałaNo takie małe gilki bym wzięła na siebie zeby tylko nie jechac :silly:
Powiem tak teściowa wydaje sie byc czasem az za bardzo miła niby jest ok, ale to chyba tylko gra przed moim T. Jest fałszywa i tyle mąż oczywiście tego nie widzi no bo jak jego mamusia tak mnie przeciez lubi...wkurza mnie jak sie do nas odnosi w zasadzie do mojego męża, jakbym ja nieistniała i tu właśnie widać jaka jest,wszystko na co razem z mężem zapracowaliśmy Ona tylko widzi w tym udzial mojego meza, albo jak jedziemy juz dod domu to np mowi do mojego m chcesz bigosiku odgrzejesz sobie w domku, albo jaka lodówke kupiłeś, i setki podobnych sytuacji. Mąż sam to kiedyś zauważył i zwrocil jej uwage "My" kupilismy my zrobiliśmy itp. To bylo po slubie jak jej uwage zwrócił to sie tłumaczyla ze dopiero po slubie jestesmy i trudno jej sie przyzwyczaic :angry: choc przed slubem dwa lata razem mieszkalismy...i tak do dzis nie moze sie przyzwyczaic :angry: stara prukfa :blush:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 11 miesiąc temu #525612 przez studentkaae
Gosiak - to bierz, oddam Ci ją, pewnie, że tak, Tylko wiesz co - ja jej nie chcę z powrotem po weekendzie :silly:
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525613 przez @nulka
gosia28 napisał:

ciasto, żeby było miękkie to jak dajesz jajko to bez białka. No i ciepłej wody dodaję sporo.

ja nie daję jaja,
ciepła woda, olej (i gniecione ziemniaczki, jeśli mam akurat "z wczoraj") i ciasto rozpływa się w ustach :)

gosiak ja se teściową wychowałam, ale to laaaaaata świetlne trwa :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
11 lata 11 miesiąc temu #525616 przez gosiak
@nulka napisał:

gosia28 napisał:

ja nie daję jaja,
ciepła woda, olej (i gniecione ziemniaczki, jeśli mam akurat "z wczoraj") i ciasto rozpływa się w ustach :)

O kurde o ziemniorach nie słyszałam sprobuje nastepnym razem, bo ja daje jedno zoltko, 1/3 masla roztopionego , ciepla woda tez fajne wychodzi a dzis koszmar :angry:

Ja sie chyba jutro z rańca upodlę tak na odwage hehe :silly:

Lacra :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 11 miesiąc temu #525618 przez gosia28
uuuu gosiak, nie zazdroszczę, chyba też bym chciała parę gilów :) na szczęście nie mieszkasz z nią. :)
ja tam teściową mam ok. ale znam różne typki. np. mojej szwagierki T to dom urządzała, co powinni kupić i gdzie powinno stać... :S idzie dostać nerwa...

Mama Aniołka 25.02.2010

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia