BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #49334 przez Iwonka
17 stycznia dopierooo
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #49335 przez magduska
marta m gdyby byly blizniaki to za jednym zamachem masz dwojke hehe :-))) i tylko sie cieszyc z tego,ja tam bardzo bym chciala,ale niestety u nas w rodzinie z rzadnej ze stron nie bylo blizniakow
gosiak trzymam kciuka za to by twoja najniekochansza kolezanka @ nie przylazla ;-)))
a u mnie tak jakos spokoj narazie,moze akurat w tym cylku bede miala dluzsza @ bo zazwyczaj mam 3 dni i jeden dzien przeryw i na piaty juz resztka,a tu dzis drugiego tyle,ze kot naplakal
mirelllo czaruj dalej z fasolkami hiihhhih :-))))) ;-))))
13 lata 11 miesiąc temu #49339 przez Marta M
Iwonka pytalam dwa tygodnie temu o to samo ale chyba nikt mi nie odpowiedzial..jesli chodzi o mnie to robilam test w 25dc (przy 28 dnowych) i pokazal tylko jedna..calkowicie zwatpilam...a cztery dni po spodziewanej @ juz wyrazna druga kreche...zreszta na 47 chyba stronie jest zdj moich testow..:)
13 lata 11 miesiąc temu #49340 przez gosiak
oj magduś oby nie przylazła ta wredna @ a ja zamiast bólu brzucha który zawsze towarzyszy przy okresie to mam jakby kolkę jak chodzę dziwne;/ no i do toalety latam co chwile na wkładkę patrzeć ale nic nie ma:)

No to Iwonka 17 stycznia zaciskamy za Ciebie kciuki:) a dopisałaś już się do listy staraczek? jak coś to zapiszę?

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #49345 przez Marta M
gosiak idz zrobic juz ten test...nie wytrzymam tego napiecia :):)

Jeszcze jedno...pani dr przepisala mi witaminy dla kobiet w ciazy: FEMIBION NATAL 1, znane wczesniej pod nazwa FEMINATAL...
od poltora miesiaca przyjmuje kwas foliowy folik...powiedzcie czy mam rzucic folik na poczet tego femibionu?? Czy ktoras zna te tabletki i poleca??

Staraczki mam nadzieje ze pamietacie o kwasie foliowym?? Najlepiej go zazywac trzy miesiace przed zaplodnieniem...ale miesiac tez bedzie bardzo dobrze dla dzidziusia :)
13 lata 11 miesiąc temu #49349 przez gosiak
Matruś nie mam testu w domu :) mąż mi wieczorkiem przywiezie a ja nie mam jak wyjść bo jeszcze chora jestem:) z chęcią bym już strzeliła

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #49351 przez PM
Martuś M sprawdź w tych witaminach zawartość kwasu foliowego. Ja przyjmuje Prenatal Classic (tylko że dopiero od 4 miesiąca ) i kazali mi odstawić czysty kwas foliowy. Chyba nie powinno się łykać dwa razy wymaganej dawki.

Buziaki dla wszystkich dziewczyn.
13 lata 11 miesiąc temu #49354 przez magduska
ja gosiak w drugi dzien okresu chodze sobie we wkladce i teraz nic tam nie ma ,a do toalety tez latam co chwila siusiu,gosia strzel test wieczorkiem i odrazu pisz co tam i nawet wklejaj test:-))) ;-))))
ja wczesniej dziewczyny lykalam kwas foliowy moze przez 2 miesiace i potem dalam sobie spokoj,raczej zapomnialam o nich i juz nie kupowalam
Marta M moze wpisz sobie cos w necie i ci wyjdzie czy mozna brac te leki,a twojej pani doktor sie nie pytalas???lub zadzwon do niej jak nie jestes pewna a ona rozwieje wszystkie twoje waatpliwosci ;-)))
13 lata 11 miesiąc temu #49355 przez Marta M
folik ma 0,4mg i femibion tez ma 0,4 mg...

z tym ze femibion zawiera jeszcze: L-metylofolian wapnia, biotyna, jod, kwas pantotenowy, niacyna, witamina B1, witamina B12, witamina B2, witamina B6, witamina C, witamina E...

dawke 0,4mg przyjmuje sie tylko w pierwszym trymestrze, potem przyjmuje sie dawke 0,2mg
13 lata 11 miesiąc temu #49357 przez Iwonka
Ja kwas przyjmuje już od lipca:) Gosia dopisałam się jestem 14:) 14.07 się urodziłam i zawsze to była moja szczęśliwa liczba :) bo i 14 lipca się zaręczyliśmy no i w lipcu też ślub był tylko już nie 14 a 24:)
Ja mojemu mężowi przetłumaczyć nie mogę że test dopiero 17 on już chce teraz bo przecież dużo mamy a może pokaże dwie heheheh bo się na ulotkach naczytał że już po 7 dniach wykrywa
13 lata 11 miesiąc temu #49359 przez Iwonka
No Marta najlepiej będzie jak zadzwonisz do swojej p doktor i się zapytasz:) będziesz spać wtedy spokojnie
13 lata 11 miesiąc temu #49361 przez Marta M
Nie no..ona mi je polecila...wczoraj w necie nie znalazlam za duzo opini..ale dopiero teraz wpadlam na to zeby szukac opini o produkcie pod jego stara nazwa...i jest mase pozytywnych opini...:):)

Tylko strasznie drogi..folik kosztuje 7zl a ten femibion 50zl za tyle samo tabletek...heh...
13 lata 11 miesiąc temu #49364 przez magduska
powiem ci Marta,ze zadzwon do niej,wiesz za duzo kwasu foliowego tez nie jest wskazana,albo moze zrezygnuj narazie z kwasu foliowego na rzecz tego drugiego leku,
byc moze pani doktor nie wziela pod uwage,ze mozesz bras kwas
13 lata 11 miesiąc temu #49368 przez gosiak
no i Iwonka masz dużo testów to będzie kusiło na pewno:) falstart w tym przypadku będzie Ci wybaczony-za duża pokusa:) no ja w lipcu też wyszłam za mąż dokładnie 10:) ale był upał niesamowity:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #49379 przez Iwonka
a 24 było zimno deszczowo i straaaasznie wiatr wiał masakra byłam załamana, ale jak już rodzice dali błogosławieństwo przestało padać i się wypogodziło więc na nasze wyjście z domu było ładnie:)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia