- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #49380 przez Mała
Ja też jestem 1983r. 14-17 stycznia przewiduję @, ale jak zwykle mam nadzieję, że nie przyjdzie. Ja z moim synkiem byłam u ginekologa 4 tygodnie po spóźniającej się @ i wtedy już wszystko widział i założył mi kartę ciąży.
Jako, że mam dzieciątko niepełnosprawne robiliśmy badania genetyczne i pani genetyk powiedziała, że w ciąży a nawet jeśli podejrzewam ciążę mam wystrzegać się: witaminy A, sprzątania wszystkimi chemikaliami typu Tytan czy Domestos. Także uważajcie dziewczyny.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki.
Jako, że mam dzieciątko niepełnosprawne robiliśmy badania genetyczne i pani genetyk powiedziała, że w ciąży a nawet jeśli podejrzewam ciążę mam wystrzegać się: witaminy A, sprzątania wszystkimi chemikaliami typu Tytan czy Domestos. Także uważajcie dziewczyny.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki.
Temat został zablokowany.
- Iwonka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wiara jest moją siłą......
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 17
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #49383 przez sylka
Marta M napisał:
Ja do 12 tyg. przyjmowałam wyłącznie kawas foliowy (Chyba Folic czy Folik z dawką 0,8)oczywiście i wcześniej przed zajściem w ciąże też ze 3 mies. Po 12 tyg. zaczęłam przyjmować FEMINATAL N a teraz nazywa się FEMIBION NATAL Clasic (żólty pasek opakowania na dole) i przyjmuję go po diś dzień raz "zjadłam" paczkę FEMINATAL 400 + DHAgosiak idz zrobic juz ten test...nie wytrzymam tego napiecia
Jeszcze jedno...pani dr przepisala mi witaminy dla kobiet w ciazy: FEMIBION NATAL 1, znane wczesniej pod nazwa FEMINATAL...
od poltora miesiaca przyjmuje kwas foliowy folik...powiedzcie czy mam rzucic folik na poczet tego femibionu?? Czy ktoras zna te tabletki i poleca??
Staraczki mam nadzieje ze pamietacie o kwasie foliowym?? Najlepiej go zazywac trzy miesiace przed zaplodnieniem...ale miesiac tez bedzie bardzo dobrze dla dzidziusia
Ostatnio zmieniany: 13 lata 11 miesiąc temu przez sylka.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
13 lata 11 miesiąc temu #49384 przez Mirella
Marta ja uważam że bliźniaki to super sprawa, bardzo chciałam mieć dwójkę od razu no ale nie wyszło. No na początku musi byc ciężko, ale to w sumie raz poświęcony czas, jedna ciąza, jedne pieluchy, no i szkraby od początku mają siebie, także trzymam kciuki i za drugi pęcherzyk
wydaje mi się że jak bierzesz ten drugi lek to kwasu nie powinnaś, ja chyba nie brałam jednocześnie kwasu i prenatalu. W ogole jeśli chodzi o witaminy to moja gin powiedziała żebym sobie poszła do apteki i kupiła co mi tam w oko wpadnie, bo tak naprawdę to te witaminy tylko ceną się róznią.
wydaje mi się że jak bierzesz ten drugi lek to kwasu nie powinnaś, ja chyba nie brałam jednocześnie kwasu i prenatalu. W ogole jeśli chodzi o witaminy to moja gin powiedziała żebym sobie poszła do apteki i kupiła co mi tam w oko wpadnie, bo tak naprawdę to te witaminy tylko ceną się róznią.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #49385 przez sylka
Mirella różnią się i składem bo sama porównywałam zanim wybrałam bo gin również powiedział żebym sama sobie wybrała. A na kolejnej wizycie spytał co przyjmuję i stwierdził że to dobry wybór bo duzo witamin w odpowiedniej dawce tam jest i oczywiście żelazo.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #49386 przez Agusia83
czesc dziewczyny,
wrocilam z pracy i od razu komputer, forum i nasze posciki....
jak tylko weszlam do domu to od razu skierowalam sie do pokoju by zobaczyc swoj test czy sie nie pomylil:P ..ja wiem, ze latwo tak pisac, ze (co sie martwisz, sa 2 krechy to na pewno dzidzius) bo sama tak pisalam, bo wierzylam w to..natomiast jesli dotyczy to mojej, prywatnej osoby juz nie jest takie logiczne...
oboje z mezem, stwierdzilismy, ze poczekamy ze 2 dni i zrobie testy innych producentow...kupilam bobo test jak mi polecalyscie:) oby 2 kreseczka tez sie pojawila...
odnosnie feminatalu, to Marta M, ja tez go zazywam od 2 miesiecy. Jest bardzo dobry, ma wszystkie niezbedne witaminy i bardzo duzo kwasu foliowego, nie tylko pod taka postacia...
daltego tez wydaje mi sie, ze nie powinnas juz foliku zazywac...po prostu bedzie tego za duzo,...a jak wiemy co za duzo to niezdrowo...
mam nadzieje, czy wytrzymam 2 dni...moze jutro strzelel jeden a we czwartek drugi:P
Odnosnie plamien...to ja bym zrobila na wszelki wypadek test....
wrocilam z pracy i od razu komputer, forum i nasze posciki....
jak tylko weszlam do domu to od razu skierowalam sie do pokoju by zobaczyc swoj test czy sie nie pomylil:P ..ja wiem, ze latwo tak pisac, ze (co sie martwisz, sa 2 krechy to na pewno dzidzius) bo sama tak pisalam, bo wierzylam w to..natomiast jesli dotyczy to mojej, prywatnej osoby juz nie jest takie logiczne...
oboje z mezem, stwierdzilismy, ze poczekamy ze 2 dni i zrobie testy innych producentow...kupilam bobo test jak mi polecalyscie:) oby 2 kreseczka tez sie pojawila...
odnosnie feminatalu, to Marta M, ja tez go zazywam od 2 miesiecy. Jest bardzo dobry, ma wszystkie niezbedne witaminy i bardzo duzo kwasu foliowego, nie tylko pod taka postacia...
daltego tez wydaje mi sie, ze nie powinnas juz foliku zazywac...po prostu bedzie tego za duzo,...a jak wiemy co za duzo to niezdrowo...
mam nadzieje, czy wytrzymam 2 dni...moze jutro strzelel jeden a we czwartek drugi:P
Odnosnie plamien...to ja bym zrobila na wszelki wypadek test....
- Iwonka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 11 miesiąc temu #49393 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Bry po pracy
Praca off course z problemami
Mirellka no nie wierze!! Ty nie chcialas?? A patrz jaka Duśka piekna teraz
Co do FOLIKu to jest tani ale ma niewystarczajaca ilosc kwasu foliowego.
Boshhh 100 wiadomosci z tej strony - nie macie co robic??
Praca off course z problemami
Mirellka no nie wierze!! Ty nie chcialas?? A patrz jaka Duśka piekna teraz
Co do FOLIKu to jest tani ale ma niewystarczajaca ilosc kwasu foliowego.
Boshhh 100 wiadomosci z tej strony - nie macie co robic??
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #49395 przez Agusia83
Kurcze, nie moglam wytrzymac....
wzielam bobo test i go zrobilam.....i sa 2 kreseczki:) ta druga jest blada, ale nie tak jak na tamtych testach:) a do tego pojawila sie wczesniej...
jeju...ja naprawde jestem w ciazy:))))))))))))
dziewczyny JESTEM W CIAZY! Chce mi sie krzyczec i skakac, ale nie bede bo ziaziu zrobie malenstwu...
ten test jest piekny...krecha nie dosc, ze bardziej czerwona, to jeszcze grubsza ...
co prawda, nadal bledziusia...ale bez problemu mozna ja ujrzec
woooooooooooooooow
wzielam bobo test i go zrobilam.....i sa 2 kreseczki:) ta druga jest blada, ale nie tak jak na tamtych testach:) a do tego pojawila sie wczesniej...
jeju...ja naprawde jestem w ciazy:))))))))))))
dziewczyny JESTEM W CIAZY! Chce mi sie krzyczec i skakac, ale nie bede bo ziaziu zrobie malenstwu...
ten test jest piekny...krecha nie dosc, ze bardziej czerwona, to jeszcze grubsza ...
co prawda, nadal bledziusia...ale bez problemu mozna ja ujrzec
woooooooooooooooow
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Iwonka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #49399 przez Iwonka
Agusia no widzisz widzisz mówiłyśmy ci przecież że jesteś w ciąży:) wcale Ci się nie dziwie że nie wytrzymałaś i zrobiłaś teścik:) ooo joo joooj ale tu fasolkowo się robi:) teraz Gosia nam dobrą nowinę ogłosi:) Agusia dawaj testa pochwal się
Gosia a na kiedy ty masz termin @ na 6??? czy szybciej???
Gosia a na kiedy ty masz termin @ na 6??? czy szybciej???
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- PM
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej