BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #49777 przez angellika1
nie wiedziałam że w ciąży nie można jeść serów pleśniowych :( a ja je tak uwielbiam.
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #49778 przez angellika1
bewipo super że masz taki wysoki wynik bety mój pierwszy to był 72.... to juz możesz głośno mówić że jesteś w ciąży :D
13 lata 11 miesiąc temu #49780 przez magduska
asia sliczna kruszyneczka,pewnie chlopczyk bedzie,cos mi sie tak wydaje hehe :-))))))))))
13 lata 11 miesiąc temu #49781 przez Asik
angellika1 napisał:

nie wiedziałam że w ciąży nie można jeść serów pleśniowych :( a ja je tak uwielbiam.

ja nie mogę ze wzgledu na brak przeciwcał toxo ,a jak masz wsio okk to mozesz jeść ;D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 11 miesiąc temu #49782 przez Asik
magduska napisał:

asia sliczna kruszyneczka,pewnie chlopczyk bedzie,cos mi sie tak wydaje hehe :-))))))))))

dziekuję :D no ja tez cos czuję że to chłopczyk będzie :D mały Szymus :D

13 lata 11 miesiąc temu #49791 przez sylka
Co do serów pleśniowych, tatarów i innych surowych rzeczy to w ciąży jest bezwzględny zakaz ich spożywania bez wzgl. czy ktoś chrował lub ma czy nie ma przeciwciał na toxo.
13 lata 11 miesiąc temu #49792 przez Iwonka
Asiu cuuuuuudowny szkrab:) A brzusio już się zaokrąglił????
13 lata 11 miesiąc temu #49795 przez gosiak
Witam dziewczyny:)
Asik no nareszcie jesteś z nami:) kruszynka śliczna też mi na chłopca wygląda:)
No dziewczynki jak dziś rano się obudziłam to temp.zmierzyłam i miałam 36.7 a najniższą mam 36.4 także nie wiem co myśleć, chyba te plamienia od wczoraj nie zwiastują okresu bo inaczej temp. by chyba spadła do tej najniższej,a co do plamień to dziś jak wstałam to raz tylko wypłynęło że śluzem blada różowa krew ale pyciu pyciu i na tym jak na razie koniec brzuch mnie w ogóle nie boli jak zawsze przed @ także modlę się żeby to było to:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #49796 przez Iwonka
Jejku jak mi się ciągle spać chce ziewam i ziewam końca nie ma
13 lata 11 miesiąc temu #49801 przez Iwonka
No no no Gosia trzymam kciuki i wydaje mi się że coś się kluje :):):) a ja dzisiaj temp miałam 36.3 tylko że mierzyłam szybciej o 1.5h jak zawsze bo musiałam siusiu lecieć hihihihih
13 lata 11 miesiąc temu #49832 przez Asik
:) brzusio normalny :) może troszkę większy ale pewnie przez wzdęcia,heh od ostatniego razu przytyłam 300g to nie dużo biorąc pod uwagę święta :D bo jadłam jak szalona :D

13 lata 11 miesiąc temu #49856 przez Agusia83
Czesc dziewczynki....
Asik, super, ze jestes...piekny bobas:)..moze faktycznie bedzie chlopak...skradlas mi imie, bo u mnie jak bedzie chlopak to tez chce dac Szymek..co prawda, jeszcze maz o tym nie wie, ale moze da sie przekonac:P :silly:
Dziewczyny zdenerwowalam sie, moze nie powinnam ale zaraz wyjde z siebie...
poszlam do przychodni a tam tlum ludzi...wchodze do lekarki czy moze mnie przyjac..mowie, ze chyba jestem w ciazy itd..a ona kiedy okres?..duma duma i mowi, ze to bedzie ponad 4 tygodnie i za wczesnie, ze nic nie zobaczy, ble ble, ble...no to ja " a nie ma pani usg??..
a tu sie okazuje, ze totalna lipa w przychodni..nic nie ma a nawet jakby obejrzala to tylko pecherzyk widac.....hmm.....no to ja jej, ze mam specyficzna prace i naprawde potrzebuje zaswiadczenie ze jestem w ciazy...
ona, ze nie wykluczy ani nie potwierdzi...no chyba, ze bede miec beta hcg..no to ja pytam sie czy moge w przychodni zrobic a tu sie okazuje ze wala...tylko prywatnie..no niech ges kaczke kopnie...
teraz sie zastanawiam czy isc na ta bede czy po prostu o 18 jest prywatny lekarz niedaleko i do nieog pojsc...bo tam to raczej usg jest...
co mi doradzicie?
moja kolezanka byla w tamtym tyg w przychodni u lekarza i stwierdzil jej 4 tygodniowa ciaze....a ta baba mi nie moze? nie rozumiem....
13 lata 11 miesiąc temu #49866 przez Marta M
Asik piekne dzieciatko..:) Kiedy ja takie zobacze :)

I powiem Ci ze my tez mamy imoina juz od dwana wybrane: Maja Izabela, Szymon Piotr :)
13 lata 11 miesiąc temu #49871 przez MagdaM
Jezdeeeem :) Same pozytywne wiesci poki co :) Musze tylko trzymac jeszcze kciuki za kolezanke. Mam nadzieje, ze rezonans wyjdzie dobrze i bedzie mogla byc operacja na plodzie... Jejus :(

U mnie cycki mnie bola niemilosiernie, mam niemilosiernie hmm mokro i pomimo postanowienia diety znowu wpierdzielam czekolade kokosowa... Juz by przyszla i poszla bo mam dosc :/

bewipo, angelika dziekuje kochane!! :*

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 11 miesiąc temu #49886 przez Asik
Magda M :) jak miło Cię widzieć :) poczytałam sobie wcześniejsze posty i widzę że dołączyłaś do staraczek :D :D :D :*

Agusia heh polskie realia ogólnodostępnej służby zdrowia .masakra.betę sobie zrób bo jak lekarz ma wątpliwości to beta je rozwieje :D

Marta M :) juz niedługo kochana zobaczysz :D czas tak szybko mija że ani się nie obejżysz i juz w 10 tyg będziesz :D

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka