BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #49605 przez Mirella
Agusia piękne dwie krechy, żadnych wątpliwości, fasolka jak malowana, obstawiam chłopaka :)
dziewczynki zróbcie mi uprzejmość i pamiętajcie co której obstawiłam, bo już się pogubiłam całkowicie. W ogóle za szybko to idzie, jak obstawiałam pierwsze staraczki to praktycznie na pewniaka, a teraz to już nie bardzo... coś czuję ze moja moc słabnie

gosiak, zrobiłam w swoim życiu testów od groma i trochę i jeszcze trochę, i jakoś nigdy żadnego wyżłobienia na żadnym nie widziałam.... no ale może czasy się zmieniły, jak mówiłam, mi do głowy nie przyszło iść na betę :) ale biała to nie różowa, nie będę Ci głupot gadać, poczekam mało cierpliwie na kolejny test :)
zresztą powiększyłam to Twoje zdjecie maksymalnie i ani białej ani różowej nie widzę :(
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #49606 przez Agusia83
Dziewczyny dziekuje wam w pomocy ze zdjeciem i dziekuje za komenatrze, ze widzidzie razem ze mna 2 kreseczki:)..kurcze, jesli bede starala sie o kolejna ciaze (oczywiscie najpierw ta musi sie pomyslnie zakonczyc) to bede kupowac tylko bobo testy:) :laugh:
mam nadzieje, ze uda mi sie jutro umowic do lekarza..
13 lata 11 miesiąc temu #49607 przez Mirella
a no pewnie że bobo testy są najlepsze, jeden do dziś zalega u mnie w szufladzie :lol:
13 lata 11 miesiąc temu #49611 przez Agusia83
Mirellka jestes niesamowita, ale ja tez obstawiam chlopaka:)..
czytalam cosik kiedy sa najwieksze szanse na chlopaka a kiedy na dziewczynke....oby sie sprawidzlo:)
13 lata 11 miesiąc temu #49613 przez Cattivella
Witam witam dziewuszki. Widze ze to forum rozkrecone jest na maxa:D
Jesli chodzi o temat brania witaminek. To ja osobiscie kwas foliowy zaczelam brac 2 miesiace przed staraniem sie o fasolke potem kontynuowalam az zafasolkowalam potem dolaczylam witaminy i sole mineralne. Dzieki temu cala ciaze przeszlam dobrze bez wiekszych problemow ( czyli typowych i nieprzyjemnych objawow jakie towarzysza podczas ciazy) Oczywiscie sprostuje od razu ze nie wiem dzieki czemu tak bylo - czy to dzieki tego wspomagania witamionowego czy to raczej taki moj prywatny przypadek.
A co do testow ciazowych tez ich wykonalam mase zanim zafasolkowoalam i z autopji wiem ze lepiej robic je , kiedy okres sie nie pojawia 3-4 dni. W ten sposob jest bardziej wiarygodny ze tak powiem.
No i Gratulacjie dla nowo zafasolkowanych :D Zycze wam wspanialej ciazy i pieknych momentow podczas USG. Naprawde sa to niezapomniane chwile.

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17521 [/image] [/link]
13 lata 11 miesiąc temu #49618 przez Agusia83
czekajac na wynik testu balam sie czy pojawia sie 2 kreski...a teraz boje sie wizyty u lekarza...czy wszytsko w porzadku...
z moich obliczen wynika, ze:
jestem w 5 tygodniu liczac od dnia ostatniej @..
a gdzies w 3 tygodniu od zaplodnienia...tzn....tak mi sie wydaje, ze to moze byc ten magiczny dzien:) :) ..
jak myslicie czy na usg bedzie juz cos widac? pecherzyk ciazowy raczje tak, nie/.?
13 lata 11 miesiąc temu #49627 przez Iwonka
Gosiu ja też biała kreskę widzę i mam nadzieję że zmieni się ona na różowa już 6 stycznia:)Trzymam kciuki:*
Agusia a ty się o nic nie martw bo będzie dobrze:) i GRATULUJĘ piękne kreseczki
13 lata 11 miesiąc temu #49628 przez magduska
agusia tylko bobo testy,ja tak uwarzam

gosiak zobaczysz ten cylk bedzie nalezal do naasss,obie musimy sie postarac,zeby styczen byl owocny w fasolki,bo przeciez coraz mniej nas zostaje hehe :-)))))))))
czrujcie dziewczyny i zarazajcie tym wspanialym wiruskiem-fasolek hihiii
13 lata 11 miesiąc temu #49632 przez Monix
Agusia ja swoją pierwszą wizytę u gina miałam właśnie w 5 tyg. Było widać wyraźny pęcherzyk :)
13 lata 11 miesiąc temu #49633 przez angellika1
Agusia Gratulatki :) ;) kreseczki "jak malowane" teraz dbaj o siebie i zakładjcie wątek wrzesniówek :)
Gosia ja nie widze niestety nic na tym teście :( a takie białe kreski miałam na poprzednich testach które po godzinie nabrały własnie takich odcieni kreseczek....
13 lata 11 miesiąc temu #49637 przez Agusia83
Dziekuje wszystkim za gratulacje...jak tylko bede miec pierwsza fotke dzidziola to od razu wam pokaze...oczywiscie teraz najwazniejsze by bylo wsio bylo dobrze :laugh: ..
jak wroce od lekarza to mysle, ze dopisze sie do wrzesniowek 2011:)..ale wlasnie, dziewczynki....bewipo i marta m nie widze byscie takowe zalozyly...jak to???
chcialabym sie was jeszcze zapytac o konflikt serologiczny...miala ktoras z was? to sie zazywa jedynie jakies leki? boje sie tego bo chyba u nas wystapi....
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #49640 przez Diana
A co Agisia masz Rh- bo ja też?!! :ohmy:
A mój ma Rh+ więc też bedzie konflikt.
Ale to po prostu będzie trzeba przypilnować żeby w odpowiednim czasie podali nam ten lek co uniemożliwia tworzenie się przeciwciał!!
13 lata 11 miesiąc temu #49644 przez Iwonka
Dziewczyny pomyliłam się w liczeniu i teraz patrze że @ przypada na 14 stycznia czyli testowanie szybciej jupi :) i to jest moja szczęsliwa liczba:)
13 lata 11 miesiąc temu #49645 przez Agusia83
Dianka wlasnie tak jest...ja mam minus a on plus...jak to sie mowi przeciwienstwa sie przyciagaja...haha :laugh: ...zartuje...
zaraz przy pierwszej wizycie porusze ten temat a wowczas lekarka, mam nadzieje, ze udzieli wyczerpujacych informacji....
a czytalam teraz cosik, ze piewsza ciaza jest bezpieczna, natomiast po porodzie podaje sie kobietom jakas immunoglobuline, ktora neutralizuje przeciwciala u matki i kolejne ciaze nie sa zagrozone....
13 lata 11 miesiąc temu #49646 przez Agusia83
Iwonka, to super...mniej san bedziesz trzymac w niepewnosci...
zaciskam piastki :laugh: :laugh: :laugh: na 2 kreseczki
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka