BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #49887 przez _aga86_
Magda M tak sie zastanawiam, bo na blogu pisalas, ze dziecko Twojej kolezanki ma az tyle schorzen- to ona nie chodzila na usg w czasie ciazy?? Przeciez takie wady powinny byc juz dawno wykryte. Trzymam kciuki za kolezanke!!! Nie wyobrazam sobie (nawet nie chce) co Ona teraz czuje. :(

Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #49899 przez MagdaM
Asik no powiedzmy, ze sie tylko dopisalam ;)
_aga86_ tego chyba nie pisalam na blogu... E. chodzila regularnie na badania. W listopadzie miala polowkowe czy jakos tak i mogla poznac plec i slyszala serduszko i bylo ok. Potem poczula ruchy. A teraz mi napisala, ze jest w szpitalu z podejrzeniem porodu przedwczesnego i ta cala reszta :( Gadalam z nia dzisiaj, czeka na rezonans magnetyczny i bedzie wiedziala czy jest szansa na operacje Płodu czy nie... Ja tez nie... Tym bardziej, ze bardzo przezywala moja strate... Za kciuki jestem wdzieczna, musi byc dobrze!! A ja sama nie rozumiem jak mozna tego nie wykryc, aczkolwiek czytalam, ze to wlasnie wychodzi w 5/6 miesiacu :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #49903 przez _aga86_
Kurcze oby wszystko bylo dobrze!!! Dla mnie to troche dziwne. No to na tym badaniu "polowkowym" przeciez sprawdzaja wszystko dokladnie- co do milimetra. I nie rozumiem jak mogli nie zauwazyc, ze dziecko ma wodoglowie (pomiar glowki byl na 100%) do tego ten rozszczep kregoslupa- podobno bardzo szybko mozna go wykryc :/ Moja kolezanka urodzila coreczke wlasnie z wodoglowiem i rozszczepem kregoslupa i jeszcze kilku innych wadach (14lat temu) i jeszcze wtedy mozna byloby zrozumiec, ze dowiedziala sie o tym troche pozniej, ale przy dzisiejszej aparaturze?? Cos mi tu nie pasuje :/

13 lata 11 miesiąc temu #49906 przez MagdaM
Agus mnie tez nie pasuje, ale co ja moge powiedziec... Ona nie jest z Krakowa, z lekarza byla dosyc zadowolona... Pustka nic wiecej :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 11 miesiąc temu #49911 przez _aga86_
No nic pozostaje miec nadzieje. Informuj nas o losie Twojej kolezanki. Czekam na dobre wiesci!!!

13 lata 11 miesiąc temu #49912 przez MagdaM
Bede napewno i dziekuje, jak tylko cos sie dowiem to napisze :)

A ja wlasnie siedze i... jestem w szoku :ohmy: no bo tak sprawa wyglada... 23.12 bylam na kontroli u gina. Powiedzial, ze juz po @ moge sie starac i ze powinnam ja dostac za 2/3 tygodnie zalezy to od mojego organizmu bo mialam duzo stresow. Ale seksik mozna od razu. Dal mi tez 4 zdjecia, z czego na 2 byly moje jajniki z mega wielkimi dziurami i bardzo duzo ich mialy. Na jednym byly 2 najwieksze 29,3 mm i 27 mm a w drugim ok 26 mm i 18 mm i nic nie powiedzial. No i jutro sa 2 tygodnie, mnie bola cycki, jest mi mokro, czuje sie jak na @ ale przypomnialam sobie, ze jak sie z mezem seksilismy w sylwka to nam pekla gumka...
Wiem, ze to glupie, ale mam jakies mysli takie... Tak przyszlosciowo pytajac to mogly byc jajeczka czy co?? :huh:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 11 miesiąc temu #49932 przez Mirella
Magda, bo szybka odpowiedź szybką odpowiedzią ale jak masz w profilu zaznaczone subskrybcje to musisz usunąć. I potem korzystaj z szybkiej i już nie będzie :) A może Ty nie miej myśli tylko kup bobo testa? Ja bym tak zrobiła choćby po to żeby wiedziec że juz nie mogę kawy pić :)
Co do Twojej koleżanki to mi przykro smutno i w ogóle do d....
ja kręgosłup Klaudii widziałam w 16 tygodniu, piękny był, mam zdjęcie, a pomiar główki się za każdym razem robi bo inaczej waga nie wyjdzie. Widocznie coś się musiało porobić w międzyczasie niestety....

No ale ja ten kręgosłup i wszystko co się da to oglądałam u lekarza bez poczucia czasu, no słowo Wam daję, każdą pacjentkę traktuje jakby była ostatnia i nigdzie już mu się nie spieszy, samo usg chyba 40 minut, bawił sie jak dziecko. No a najlepsze że miał w domu dwutygodniowe niemowlę, bo właśnie mu się syn urodził, pokazywał mi zdjęcia. A za drzwiami kolejka... Ale usg zrobił piękne, tylko z płcią nie trafił, bo powiedział ze na dziewięćdziesiąt parę procent chłopak :lol:

Asik i tak trzymaj, codzienne wizyty są obowiązkowe :P
Ile stron miałaś do przeczytania? 10 tydzień, no to piłeczkę do tenisa 10 cm pod pępkiem powinnas już wyczuć :)

Marta naprawdę nie wróżyłam? Kurcze.... no bo teraz to mi nie uwierzysz, ale ja pamiętam że się zastanawiałam i nic mi nie pasowało i taką miałam myśl w końcu, że bliźniaki chłopiec i dziewczynka, ale się nie chciałam wygłupiać to tego nie napisałam..... w ogóle mam wrażenie że napisałam że będziesz miała dziewczynkę, ale przekonania nie mam.....

magduska po co się dziewczyno nakręcasz??? czarownica zabrania, no :P

co do serów pleśniowych to się nimi w ciąży obżerałam bo mi nikt nie powiedział że nie wolno, a ja je uwielbiam :)

Iwonka a Ty już zafasolkowana czy jeszczze nie bo już mi się kiełbasi?
Bo coś te objawy....

Odpisałam do połowy i net mi padł, dobrze że dało się kopię zrobić bo nie cierpię pisać dwa razy to samo, ale i tak przepraszam ze ten post taki z choinki urwany jak na mój gust :)
13 lata 11 miesiąc temu #49937 przez MagdaM
Mirella juz zajarzylam co i jak i mam pustegio maila :laugh: :laugh:

Po zadne Bobo Testy nie ide. Nie wolno mi, jest za wczesnie i sie nie czuje. Wogole. Nunu. No :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 11 miesiąc temu #49938 przez Mirella
chodzić Ci się nie chce, leniuszku, nunu, no :)
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #49939 przez Asik
Mirella heh stron było 23 :D heh co do piłeczki to cos tam czuję ale za mocno naciskać nie chce bo ..primo ---siknę ;) ..secundo---wzdęcia mam heheehh:D i jak nacisne to uuuuuuu :D
MagdaM z pękniętej gumki mam moją Martulinę :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 11 miesiąc temu #49944 przez MagdaM
Mirella haha tez bo bym musiala jechac 8 km :lol:
Asik nooo ale nie po poronieniu...

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 11 miesiąc temu #49948 przez Asik
no niee....ja po poronieniu to masakrę miałam...

ale wiesz... może akurat pęknięta gumka u Ciebie zaowocuje :)
Jakie ja mam durne sny ehhh że pić mi się chciało i poszłam do lodówki a tam szampan i wódka ..no to ja luuuuu te pół litra .hehhh a co najlepsze to tak mnie rano suszyło jakby to prawda była ;)

13 lata 11 miesiąc temu #49955 przez magduska
moze asik lunatykowalas hehe :-)))))) zartuje oczywiscie
widzisz zniknelas na tyle,a tu trzeba bylo nadrobic troszke stronek,teraz masz nauczke i nie bedziesz znikac na tak dlugo :-))))))))
wiem mirelllo,ze nie powowinnam sie nakrecac,ale to wszystko zbieglo sie w czasie,ale uspokoje sise w poniedzialek po wizycie :-) ;-))))
13 lata 11 miesiąc temu #49957 przez Asik
Magduska heheheehheeh :) kuurca trafiłas z tym lunatykowaniem :) jak się obudziłam to pierwsze do lodówki poszłam popatrzyć czy jest :D uff ..była :P

13 lata 11 miesiąc temu #49964 przez Mała
Ja też mam synka z rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem. Dowiedziałam się przy porodzie, a tuż przed porodem w szpitalu też mi robili usg. Nie widział mój gin i ten w szpitalu też nie.
Nie ma co panikować, tylko trzeba o siebie dbać jak najbardziej można, a natura wie swoje. Akurat nam pisany był Kamil z wadami, a ja bym go nie zamieniła na żadne inne zdrowe dziecko. Także starać się i pesymistycznie nie myśleć :ohmy:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia