- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu #578237 przez anoda89
Hejka. Ja dzisiaj na schoppingu z siostrą była i się nałaziłam nieźle:)
Monia dawaj fotkę
Lacrijka co do imion to mi osobiście podoba się Iga, Kalina, Blanka, Ada, Karina, Natalia, Jagoda...długo by wymieniać
Mycie okien w ciąży to nie bardzo bo ponoć rąk w górze trzymać nie można bo mogą skurcze się pojawić. Jak ciąża nie jest zagrożona to powoli można myć. Zresztą od czego chłop w domu jest powinien pomóc w myciu.
Monia dawaj fotkę
Lacrijka co do imion to mi osobiście podoba się Iga, Kalina, Blanka, Ada, Karina, Natalia, Jagoda...długo by wymieniać
Mycie okien w ciąży to nie bardzo bo ponoć rąk w górze trzymać nie można bo mogą skurcze się pojawić. Jak ciąża nie jest zagrożona to powoli można myć. Zresztą od czego chłop w domu jest powinien pomóc w myciu.
Temat został zablokowany.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
11 lata 10 miesiąc temu #578244 przez iwonta_kg
W ciąży należy unikać wykonywania czynności, które wymagają podnoszenia wysoko rąk przez dłuższy czas. Podnosząc ręce naciąga się bowiem „zawartość” brzucha (czyli m.in. naczynia krwionośne) i może dojść do krwawienia albo nawet porodu. Odpada więc mycie okien czy też wieszanie firanek! Poza tym zwykle wykonuje się takie czynności stojąc na krzesełku, drabinie albo parapecie okiennym, co wiąże się z dużym ryzykiem upadku (w ciąży środek ciężkości jest w innym miejscu i kobiecie trudniej utrzymać równowagę).
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- nefretete666
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 10 miesiąc temu #578249 przez nefretete666
ja tez uważam ze nie mozna pamietam jak lekarz mi na to zwrocil uwage przed bozym narodzeniem gdy bylam z Kuba w ciazy
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu #578260 przez Mirella
No to może sobie jeszcze ustalmy w którym miesiącu nie można? Bo mam wrażenie że jakaś histeria tu panuje
I w ogóle mam wrażenie że to się opiera na przesądzie że jak kobieta firanki powiesi to się dziecko pępowiną okręci. Wiadomo, że jak się ma stupokojowy dom z basenem to się wszystkich okien na raz nie ogarnie, ale jedno dziennie, czy dwa jak małe to bez paniki. Ja na przykład do mycia kuchennego nie muszę na nic wchodzić bo niskie, a jak myję pokojowe to na stół wchodzę bo mi tak wygodniej niż na krzesło.
I w ogóle mam wrażenie że to się opiera na przesądzie że jak kobieta firanki powiesi to się dziecko pępowiną okręci. Wiadomo, że jak się ma stupokojowy dom z basenem to się wszystkich okien na raz nie ogarnie, ale jedno dziennie, czy dwa jak małe to bez paniki. Ja na przykład do mycia kuchennego nie muszę na nic wchodzić bo niskie, a jak myję pokojowe to na stół wchodzę bo mi tak wygodniej niż na krzesło.
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 24
11 lata 10 miesiąc temu #578265 przez pani_p
Poruszyłyście temat, który mnie też zastanawia... Ja mam u siebie do umycia po remoncie 3 okna i siedzę i dumam czy ja je mogę umyć czy nie. A zastanawiam się tylko dlatego, że gdzieś przeczytałam, że nie można. Pewnie i tak zapytam lekarza, ale ciekawa jestem Waszego zdania.
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 17
11 lata 10 miesiąc temu #578267 przez Insomnia
A ja sobie myślę że z tymi oknami i firankami to raczej chodzi o to, że trzeba wejść na jakiś stołeczek czy coś żeby wszystko dokładnie umyć, a wiadomo że w ciąży zmienia się środek ciężkości i o zachowanie równowagi trudno, więc o upadek bardzo łatwo... a to tylko tak sobie gdybam
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu #578270 przez anoda89
Oj tam każdy robi jak se chce i nie ma co tu dyskutować czy można bo jak kobieta dobrze się czuje i ciąża wzorowo przebiega to czemu ma nie robić jak nic jej nie jest. To tak jak z jazdą na rowerze, jedne jeżdżą drugie nie bo się boją. Ja słyszałam o dziewczynie która do 8 miesiąca jeździła i wszystko było ok moja koleżanka na początku też jeździła nic się nie stało a ja osobiście bym się bała.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu #578271 przez sylka
Dziewczyny niby w ciązy nie można też dzwigac i co matka która ma 1 czy 2 letnie dziecko nie podniesie go gdy jest taka potrzeba? a musi w ciagu dnia liczyć na sama siebie, bo nie moze liczyc na pomoć mamy czy teściowe a maż w pracy. wszytko w granicach rozsądku. Nitk nie mówi o zaharowywaniu się i nieuwadze. 5 min podniesienie rąk i pomachanie nimi ze szmatką to jak relaks
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej