- Otrzymane podziękowania: 120
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu #582629 przez ferritka
Nie musisz, pewnie że ne,
ale jeśli tak to przez dwa lata płacisz zusów tylko 400 zł.
a potem możesz zawiesić działalność jeśli nie bedziesz chciała dalej płacić ok 1tyś.
poza tym jeśli będziesz starała się o dotacje z UP to dostaniesz np 20 tyś na wyposażenie i wszystko sobie ładnie kupisz - jeśli bedziesz chciała biznesplan i pomoc w tych papierkach to wal do mnie jak w dym, biznesplan pomogę Ci napisac ( pisałam sobie, bratowej, 2 kolezanką -wszystkie dostałysmy kase )
ale jeśli tak to przez dwa lata płacisz zusów tylko 400 zł.
a potem możesz zawiesić działalność jeśli nie bedziesz chciała dalej płacić ok 1tyś.
poza tym jeśli będziesz starała się o dotacje z UP to dostaniesz np 20 tyś na wyposażenie i wszystko sobie ładnie kupisz - jeśli bedziesz chciała biznesplan i pomoc w tych papierkach to wal do mnie jak w dym, biznesplan pomogę Ci napisac ( pisałam sobie, bratowej, 2 kolezanką -wszystkie dostałysmy kase )
Temat został zablokowany.
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 10 miesiąc temu #582630 przez Elmirka85
ale ja kocham wiosnę szkoda że jeszcze ma być załamanie pogody, ale wiosna tuż tuz
wczoraj i dziś spacerowaliśmy, byliśmy z młodym na placu zabaw po przedszkolu i na spacerze w lesie, Super, aż chce się żyć i nastawienie do życia inne.
wiecie co mój synek wykonał
spakował do reklamówki różne zabawki i przyszedł do mojego męża i mówi "ho ho ho jestem świętym mikołajem i mam dla Ciebie prezenty" i dał mu całą zawartość worka. na to ja udaję zasmuconą i pytam o prezent dla mnie, na to mój "mikołaj" mamusiu dla Ciebie też mam prezent i dał mi mopa który stał w kącie
wczoraj i dziś spacerowaliśmy, byliśmy z młodym na placu zabaw po przedszkolu i na spacerze w lesie, Super, aż chce się żyć i nastawienie do życia inne.
wiecie co mój synek wykonał
spakował do reklamówki różne zabawki i przyszedł do mojego męża i mówi "ho ho ho jestem świętym mikołajem i mam dla Ciebie prezenty" i dał mu całą zawartość worka. na to ja udaję zasmuconą i pytam o prezent dla mnie, na to mój "mikołaj" mamusiu dla Ciebie też mam prezent i dał mi mopa który stał w kącie
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 24
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582638 przez ferritka
Pani zapomniałam ,że Tobie nie w głowie biznesy teraz byc powinny
ale jak kiedyś bedzesz potrzebować pomocy to polecam się
Elmirka, ładni ładnie, Mały szowinista Ci rośnie
ale jak kiedyś bedzesz potrzebować pomocy to polecam się
Elmirka, ładni ładnie, Mały szowinista Ci rośnie
Ostatnio zmieniany: 11 lata 10 miesiąc temu przez ferritka.
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582641 przez emka
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
PaniP Dziękuję To Ty jesteś? Świetny makijaż i piękna modelka Jak chcesz mieć gabinet, szyld itp i działać na całego to musisz miec działalnośĆ. Ale teraz dla początkujących przedsiebiorców sa chyba 2 letnie takie niskie opłaty, tylko zdrowotne sie płaci, to coś koło 150-180 zł. MOzna nawet dostać z funduszy unijnych jakiś bonus na strar, koło 10-15 tyś , nie wiem dokładnie. Ale musisz mieć biznes plan itp. Na pewno tak było, ale nie wiem jak w tym roku, bo kasy mają mało to mogą i na tym oszczędzać. Pokażę Ci fajny pomysł jaki wprowadziła moja fryzjerka, ona robi fryzury, jej pracownica właśnie makijaże, ktoś inny zdjecia i roboią METAMORFOZY! Babki podobno chętne na takie rzeczy teraz, jak sie naoglądały tego w TV.
Kurcze strona mi nie wchodzi, jak dam rade to wrzucę.
Tak sobie myśle że można tylko na umowe zlecenie takie rzeczy robić, bo to usługa jest. Ale nie mam pewności. Na pewno firmie mozna świadczyć takie usługi nie mając działąlności, my tak mieliśmy krawcową, ale nie wiem czy osobom prywatnym. Ale jakby wejść w układ z jakąś fryzjerką np.
Kurcze strona mi nie wchodzi, jak dam rade to wrzucę.
Tak sobie myśle że można tylko na umowe zlecenie takie rzeczy robić, bo to usługa jest. Ale nie mam pewności. Na pewno firmie mozna świadczyć takie usługi nie mając działąlności, my tak mieliśmy krawcową, ale nie wiem czy osobom prywatnym. Ale jakby wejść w układ z jakąś fryzjerką np.
Ostatnio zmieniany: 11 lata 10 miesiąc temu przez emka.
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu #582650 przez pani_p
Modelką jest koleżanka Ja tak pięknej figury ani cierpliwości do pozowania nie mam
Ja bym chciała na początek dać ogłoszenie gdzieś na portalu miasta czy wśród dalszych znajomych się poogłaszać i tak jak ktoś zadzwoni to super. Po prostu nie wiem czy by było wzięcie, a właśnie jak Ferritka mówi na większą skalę to nie mam do tego teraz głowy
Ja bym chciała na początek dać ogłoszenie gdzieś na portalu miasta czy wśród dalszych znajomych się poogłaszać i tak jak ktoś zadzwoni to super. Po prostu nie wiem czy by było wzięcie, a właśnie jak Ferritka mówi na większą skalę to nie mam do tego teraz głowy
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
11 lata 10 miesiąc temu #582660 przez Mirella
ferritka napisał:
taka duża a nie wie że groszków się na raty nie robi??????
Ferri, na jeżyka, a potem na edukację prorodzinną, nie miałaś nauk przedmałżeńskich w kościele czy jak? Tam do znudzenia te oczywistości tłuką, już teraz wiem dlaczego
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
taka duża a nie wie że groszków się na raty nie robi??????
Ferri, na jeżyka, a potem na edukację prorodzinną, nie miałaś nauk przedmałżeńskich w kościele czy jak? Tam do znudzenia te oczywistości tłuką, już teraz wiem dlaczego
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582668 przez ferritka
emka napisał:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
tylko jak chcesz ogłaszać to wiesz...
Ostatnio zmieniany: 11 lata 10 miesiąc temu przez ferritka.
- nefretete666
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582672 przez emka
www.facebook.com/pages/Efekt-Salon-Fryzjerski/451568974867991
Na tej fotce jest moja sąsiadka www.facebook.com/pages/Efekt-Salon-Fryzj...67991&type=1&theater
Na tej fotce jest moja sąsiadka www.facebook.com/pages/Efekt-Salon-Fryzj...67991&type=1&theater
Ostatnio zmieniany: 11 lata 10 miesiąc temu przez emka.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
11 lata 10 miesiąc temu #582673 przez Mirella
Emka, świadczyć firmie usługi można, bo w praktyce firma zatrudnia, wystawia zlecenie, płaci zus i tyle, a prywatnym to tak nie bardzo, bo kto ten zus zapłaci? Życie byloby piękne gdyby nie było zusu, mówię Wam.
DoMI witaj i rozgosć się Poświrujesz trochę i Ci przejdzie, każda na początku świrowała, norma
DoMI witaj i rozgosć się Poświrujesz trochę i Ci przejdzie, każda na początku świrowała, norma