BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 10 miesiąc temu #582629 przez ferritka
Nie musisz, pewnie że ne,
ale jeśli tak to przez dwa lata płacisz zusów tylko 400 zł.
a potem możesz zawiesić działalność jeśli nie bedziesz chciała dalej płacić ok 1tyś.
poza tym jeśli będziesz starała się o dotacje z UP to dostaniesz np 20 tyś na wyposażenie i wszystko sobie ładnie kupisz - jeśli bedziesz chciała biznesplan i pomoc w tych papierkach to wal do mnie jak w dym, biznesplan pomogę Ci napisac ( pisałam sobie, bratowej, 2 kolezanką -wszystkie dostałysmy kase )

Kuba Maly Kregielek <3

Temat został zablokowany.
11 lata 10 miesiąc temu #582630 przez Elmirka85
ale ja kocham wiosnę:-) szkoda że jeszcze ma być załamanie pogody, ale wiosna tuż tuz
wczoraj i dziś spacerowaliśmy, byliśmy z młodym na placu zabaw po przedszkolu i na spacerze w lesie, Super, aż chce się żyć i nastawienie do życia inne.
wiecie co mój synek wykonał :laugh:
spakował do reklamówki różne zabawki i przyszedł do mojego męża i mówi "ho ho ho jestem świętym mikołajem i mam dla Ciebie prezenty" i dał mu całą zawartość worka. na to ja udaję zasmuconą i pytam o prezent dla mnie, na to mój "mikołaj" mamusiu dla Ciebie też mam prezent i dał mi mopa który stał w kącie :laugh: :laugh: :laugh:
11 lata 10 miesiąc temu #582636 przez pani_p
Ferritka muszę się nad tym poważnie zastanowić. Dziękuję za oferowaną pomoc :*

Elmirka Rasowy mężczyzna ten Twój synuś :D
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582638 przez ferritka
Pani B) zapomniałam ,że Tobie nie w głowie biznesy teraz byc powinny :blink: :blink: :silly:

ale jak kiedyś bedzesz potrzebować pomocy to polecam się :kiss: :kiss:

Elmirka, ładni ładnie, Mały szowinista Ci rośnie :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582641 przez emka
PaniP Dziękuję :kiss: To Ty jesteś? Świetny makijaż i piękna modelka :) Jak chcesz mieć gabinet, szyld itp i działać na całego to musisz miec działalnośĆ. Ale teraz dla początkujących przedsiebiorców sa chyba 2 letnie takie niskie opłaty, tylko zdrowotne sie płaci, to coś koło 150-180 zł. MOzna nawet dostać z funduszy unijnych jakiś bonus na strar, koło 10-15 tyś , nie wiem dokładnie. Ale musisz mieć biznes plan itp. Na pewno tak było, ale nie wiem jak w tym roku, bo kasy mają mało to mogą i na tym oszczędzać. :dry: Pokażę Ci fajny pomysł jaki wprowadziła moja fryzjerka, ona robi fryzury, jej pracownica właśnie makijaże, ktoś inny zdjecia i roboią METAMORFOZY! Babki podobno chętne na takie rzeczy teraz, jak sie naoglądały tego w TV.

Kurcze strona mi nie wchodzi, jak dam rade to wrzucę.
Tak sobie myśle że można tylko na umowe zlecenie takie rzeczy robić, bo to usługa jest. Ale nie mam pewności. Na pewno firmie mozna świadczyć takie usługi nie mając działąlności, my tak mieliśmy krawcową, ale nie wiem czy osobom prywatnym. Ale jakby wejść w układ z jakąś fryzjerką np.

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 10 miesiąc temu #582650 przez pani_p
Modelką jest koleżanka :) Ja tak pięknej figury ani cierpliwości do pozowania nie mam :)

Ja bym chciała na początek dać ogłoszenie gdzieś na portalu miasta czy wśród dalszych znajomych się poogłaszać i tak jak ktoś zadzwoni to super. Po prostu nie wiem czy by było wzięcie, a właśnie jak Ferritka mówi na większą skalę to nie mam do tego teraz głowy :)
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582655 przez emka
tylko jak chcesz ogłaszać to wiesz... musi być legal.

11 lata 10 miesiąc temu #582660 przez Mirella
ferritka napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

taka duża a nie wie że groszków się na raty nie robi??????
Ferri, na jeżyka, a potem na edukację prorodzinną, nie miałaś nauk przedmałżeńskich w kościele czy jak? Tam do znudzenia te oczywistości tłuką, już teraz wiem dlaczego :P :blink:
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582662 przez pani_p
To bez zarejestrowania działalności się nie obędzie? To by logiczne było.

No to mam już wszystko jasne :) Dziękuję za wyjaśnienie :*:*:*
11 lata 10 miesiąc temu #582664 przez DoMI*
wiecie co dziwczyny nie mam siły sie psychicznie wykanczac tym czy jeste czy nie .. poprostu postanowiłam ze dostane @.. i tyle niemam siły myslec czy czekac.. asz to smutne:(
ciesze sie waszymi faskolkami

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 10 miesiąc temu #582666 przez emka
ja bym radziła na początku po cichutku

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582668 przez ferritka
emka napisał:

tylko jak chcesz ogłaszać to wiesz...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 10 miesiąc temu #582671 przez nefretete666
piekny makijaz panip:)
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #582672 przez emka
11 lata 10 miesiąc temu #582673 przez Mirella
Emka, świadczyć firmie usługi można, bo w praktyce firma zatrudnia, wystawia zlecenie, płaci zus i tyle, a prywatnym to tak nie bardzo, bo kto ten zus zapłaci? Życie byloby piękne gdyby nie było zusu, mówię Wam.

DoMI witaj i rozgosć się :) Poświrujesz trochę i Ci przejdzie, każda na początku świrowała, norma :lol:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia