BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 8 miesiąc temu #603750 przez Insomnia
Lacra to nie masz w komplecie z wózkiem :unsure: pokazuj dyliżans :silly:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

Temat został zablokowany.
11 lata 8 miesiąc temu #603752 przez ann-sunshine
Lacri nie ma dobrej odpowiedzi jakie mleko, bo nie wiadomo jakie twoje dzieci będą chciały/mogły pić, tak na prawdę jakiekolwiek na próbę będzie dobre.
U mnie akurat tak było, że miałam serdecznie dość bo mała się nie najadała przez pierwsze dni i strasznie krzyczała z głodu, więc wysłałam biednego zestresowanego męża do sklepu, a on biedny kompletnie nie wiedział co kupić. Piszę o tym żebyś właśnie teraz ze spokojem wybrała jakieś mleczko i niech stoi na półce.

Mnie się też przydawały i ciągle przydają różne kocyki - od grubych po cieniutkie lekkie. Miej też w domu zapas tych dużych wkładek higienicznych i podpasek (co chwila się kończyły i musiałam latać po sklepach). A z takich domowych przedmiotów to niezbyt jasna lampka - żeby nie drażniła w nocy jak będziesz karmiła.
11 lata 8 miesiąc temu #603785 przez anoda89
ann-sunshine na co czekać, trzeba działać :laugh: Koleżanka mówiła że u niej się sprawdzają te techniki uspokajania więc wrzuciłam jak sprawdzone może się którejś z mam przyda :) Wiadomo dziecko płakać musi ale jak już nie wiadomo o co chodzi to możne wypróbować.
11 lata 8 miesiąc temu #603797 przez ann-sunshine
Anoda, no Martula już za duża i za ciężka :P na takie uspokajanie, teraz to już wystarczy przytulić i wycałować i jest dobrze. A nad drugim pracujemy ;) a jak, tylko efektów jeszcze nie ma.
11 lata 8 miesiąc temu #603798 przez Lacrijka
Insomnia napisał:

Lacra to nie masz w komplecie z wózkiem :unsure: pokazuj dyliżans :silly:

allegro.pl/ultralekki-blizniak-twinny-3w...nni-i3113306009.html
tylko ja chce czarny :)
11 lata 8 miesiąc temu #603799 przez emka
Lacra Herbataka wspomagająca laktację :) Są takie etapy ze pokarmu robi się jakby mniej, wtedy wspomagałam się tym :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 8 miesiąc temu #603801 przez Agusia83
Lacrijka,ja kaftanikow nie lubilam,nie byly wygodne,najbardziej sprawdzały sie bodziakom i spioszki.
Do tego do pepka octenisept i leko,bądź spirytus. Do posła wode morska a na odciaganie katarku jak dla mnie najbardziej sprawdziła sie rula do odkurzacza. Witamina d+k. Przez pierwsze 3 miesiace będziesz musiala podawac. Po porodzie najlepsze są mtki wielorazowe z siateczki.u
11 lata 8 miesiąc temu #603805 przez Lacrijka
emka napisał:

Lacra Herbataka wspomagająca laktację :) Są takie etapy ze pokarmu robi się jakby mniej, wtedy wspomagałam się tym :)

O włacha, miałam Was o to pytac bo widziałam u Allegro :) I jeszcze herbatki na kolki, takie maluchy to pija w razie W ?? ;) Jesuuu, mam nadzieje że ta szkoła rodzenia mi duzo pomoze bo ja jestem zielona jak arbuz i strasznie sie boje :( :( :(
11 lata 8 miesiąc temu #603807 przez Asik
Lacrijka profesjonalna lista :) :) SUPER :) :)
u nas był OCTENISPET do pępuszka :) zamiast spyrolu :) w szpitalu tez octeniseptem jadą :)no i dodatkowo możesz sobie nim psikać ranki wszelkiego rodzaju :) ja np psikałam nim Szymka podniebienie po operacji :)
płyn i balsam to polecam oillan , jest nieuczulający a nawilża skórę dzieci :) krem bepanten do pupy i Sudocrem nieoceniony przy wszelkiego rodzaju problemach pieluszkowych

mleczko to najlepiej takie jak w szpitalu karmią na początek dać ponieważ nie są wskazane częste i szybkie zmany mleka :) więc jak Ty będziesz w szpitalu to eMek pobieży i zakupi takie jak w szpitalu :) u nas było NAN1 :)

co mi się przypomni to Ci napiszę :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #603808 przez emka
Kaftaniki to do bani są wyłazi wszystko, jak sie podniesie dzieciątko, bodziaki the best :)

NIe wiem z tymi herbatkami na kolki itp, ja dopajałam wiki glukozą, bo miała zółtaczkę, potem lekarz przepisał herbatkę koperkową, ale zdania są podzielone, niektórzy mówią że ta herbatka może wpływać niekorzystnie. Maluchom podobno starcza mleko mamy i nie warto niczym dopajać. Ja miałam jakieś krople na kolki z niemiec, podobno u nas ich nie ma, ale minęło 10 lat więc moze już są. Nazwy niestety nie pamiętam, Jedyne co było choć troche skuteczne. Choć jak przestałampodawać, bo myślałam że już przeszło to wróciło niestety i wtedy już nawet to nie działało. ;)

11 lata 8 miesiąc temu #603812 przez Mirella
Lacra, no ja sobie nie wyobrażałam bez parasolki w lecie, nadal sobie nie wyobrażam ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #603814 przez Lacrijka
emka napisał:

Kaftaniki to do bani są wyłazi wszystko, jak sie podniesie dzieciątko, bodziaki the best :)

Kupilam pare kaftanikow bo w szpitalu gdzie bede rodzic chca je miec, to zeby nie sapały to kupiłam 6szt.. A bodziaków mam w cholere to będziemy tego używac raczej :)

eMus mój garaz sobie szybko stawiac chce żeby mial gdzie uciekac w razie czego haha Naiwny :laugh:
Dzieki dziewczynki, wszystko sobie notuje :)
11 lata 8 miesiąc temu #603819 przez anoda89
ann-sunshine no to kciuki zaciskam i czekam na dobre wieści :kiss:
11 lata 8 miesiąc temu #603821 przez emka
W szpitalu faktycznie były kaftaniki.

Mirella U nas było to samo jak Wiki kolki miała. Maskara! Straszna nerwówa, każdy myslał, ze pomoże, mama z góry przylatywała (wtedy mieszkaliśmy z moimi rodzicami) i myślała że jak ona wiki weźmie to jej przejdzie, mężuś toche powalczył, potem sie ulatniał. ;)

11 lata 8 miesiąc temu #603827 przez ann-sunshine
Anoda dzięki :)

a co do ciuszków to i tak najbardziej lubię pajacyki, bo nie umiałam małej przez głowę zakładać bodziaków jak jeszcze główki nie trzymała. A tak pajacyk na jedną rączkę i nózię, siup na boczek, podłożyć, siup na drugą rąsię i nózię, a przy całej operacji można pogadać, porobić miny i gotowe
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia