- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- czaarnaa_2007
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14782 przez czaarnaa_2007
Przepraszam za pomyłkę bo GRATULACJE MAIAŁY BYC DLA EASH ale tak się zaabsorbowałam historią Grazi że myśląć o Eash napisałam dla Grazi choć mam nadzieje że dla Grazi również bede mogla zlozyc gratulacje:)
Temat został zablokowany.
- magga146
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madzia
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14785 przez magga146
czaarnaa_2007
tak jak juz pisalam dziewczyno zmien lekarza, wiesz nie wiem jak sie postepuje z torbielami i nadzerka ale napewno sie cos robi i nie bagatelizuje sie tak krotkeigo cyklu. wiec zmieniaj gina i nas informuj co i jak
no i 3mam kciuki takze za Ciebie
tak jak juz pisalam dziewczyno zmien lekarza, wiesz nie wiem jak sie postepuje z torbielami i nadzerka ale napewno sie cos robi i nie bagatelizuje sie tak krotkeigo cyklu. wiec zmieniaj gina i nas informuj co i jak
no i 3mam kciuki takze za Ciebie
- eash
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14786 przez eash
czaarnaa_2007, ja sobie myślę, że ty się umów do innego ginekologa, choćy na nfz i zapytaj, co on na to, tzn. na twój cykl (moim zdaniem wcale nie normalny!) i w dodatku na tę torbiel i nadżerkę (SZOK!). dziewczyno, jak to możliwe, że ta twoja ginekolog do tej pory nie wysłała cię na żaden zabieg??? masz kilkucentymetrowe guzy, a ona cię uspokaja, że jest ok??? to moj ginekolog jest do kitu, ale na śladową nadżerkę od razu zwrócił uwagę przy pierwszej cytologii i przy każdym badaniu się temu przygląda, czy nie rośnie. zabieg w moim przypadku nie był konieczny, ale lekarz to cały czas monitoruje. a ty masz ponad 1cm nadżerkę i co, i tak po prostu chodzisz sobie do lekarza z tym, rozmawiasz sobie, pociesza cię i klepie po ramieniu? matko kochana... przecież to trzeba usunąć! i - choc zaden ze mnie spec - to tak na chlopski rozum chyba nie powinnas sie teraz starac o dziecko, skoro masz operacyjne guzy w drogach rodnych??? czaarnaa_2007, zanim podejmiesz jakiekolwiek decyzje, umow sie na wizyte do innego ginekologa, a najlepiej do dwoch roznych i skonsultuj to! niczego nie tracisz, jak pojdziesz na nfz - najwyzej troche czasu - a zyskac mozesz fachowa porade. przeciez ta torbiel wlasnie moze byc przyczyna bezplodnosci! jak ta lekarka twoja cie leczy? w ogole jakos cie leczy? torbiele sie usuwa! nadezerki wypala albo wymraza! a 21 dniowy cykl i okres stabilizowania się mięsiączki normalny owszem jest ale dla dziewcząt w wieku 13-16 lat, a nie ponad 20... no chyba ze ja jestem calkiem glupia, nie znam sie i moi dotychczasowi lekarze sie nie znaja...
- sunaja21
- Wylogowany
- rozmowna
- Dawidek 12.11.2010r. KOCHAM :****
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14792 przez sunaja21
czarna 2007- nadżerka sie nie martw ja tez mam a jestem w ciązy - mi gin powiedzial ze do 1 porodu nadzerki sie nie usuwa ani wypala ani wymraza bo skraca sie szyjka macicy i grozi to przedwczesnym porodem!trzeba ja obserwowac i ja np bralam leki dopochwowe zeby ona sie złuszczyła w jakimś stopniu!jakies 3 lata temu mialam tez kilka torbieli na janiku ktore były spowodowane nieregularna miesiączka jak tylko mi sie wyrownala to torbiele znikneły - moze w twoim przypadku tez tak jest ze względu na te krotkie cykle!najlepiej skonsultuj to z innym ginkiem!bo jesli torbiel nie jest związany z cyklem to powinnas sie go pozbyć bo napewno moze blokowac ciąze!
- kasia86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #14793 przez kasia86
kurcze nigdy nie miałam zbyt wiele do powiedzenia w tym temacie ale zawsze go śledziłam i śledziłam co dzieje się u eash...
jak przeczytałam o tych twoich 2 kreseczkach na teście to serduszko mi mocniej zabiło...a teraz jak przeczytałam ten napis wielkimi czerwonymi literami to się popłakałam to jest takie niesamowite normalnie samo GRATULUJĘ to chyba za mało
to teraz czekamy co napisze nam Grazia
jak przeczytałam o tych twoich 2 kreseczkach na teście to serduszko mi mocniej zabiło...a teraz jak przeczytałam ten napis wielkimi czerwonymi literami to się popłakałam to jest takie niesamowite normalnie samo GRATULUJĘ to chyba za mało
to teraz czekamy co napisze nam Grazia
Ostatnio zmieniany: 14 lata 7 miesiąc temu przez kasia86.
- czaarnaa_2007
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14796 przez czaarnaa_2007
Owszem mialam robiony zabierg na nadżerkę, polegał on na tym że Pani ginekolog posmarowała moje ścianki macicy jakims kwasem który tą nadżerkę miał usunać a co do torbiela to przepisała mi tabletki ktore mialy spowodowac wchłonięcie tegoż torbiela tylko że nie zbyt to pomogło. Zdaję sobie z tego sprawę że torbiel moze spowodowac bezpłodność Po ostatniej wizycie stwierdziłam że spróbuje czegoś innego i moja znajoma poleciła mi naświetlanie się lampami (światłoterapie oraz koloroterapie) ona dzięki takim zabiega pozbyła się torbieli z piersi także spróbuje tego napewno nie zaszkodzi ale przede wszystkim pójdę do innego ginekologa
- martela89
- Gość
14 lata 7 miesiąc temu #14808 przez martela89
eash GRATULACJE A teraz życzę Ci spokojnego oczekiwania na dzidzię
Grazia teraz Twoja kolej...czekamy
Grazia teraz Twoja kolej...czekamy
- magga146
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madzia
Mniej Więcej
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14849 przez angellika1
eash - G R A T U L A C J E buziaki kochana dla WAS bardzo sie cieszę , że Ci sie udało, chociaż jak zobaczyłam Twój test to wiedziałam, że jesteś w ciąży na 100% dbaj o siebie i już za 9 pięknych miesięcy będziesz maiła swoją dzidzię przy sobie tak mi sie jakoś wydaje że może to być dziewczynka
Mirella jednak naprawde potrafisz czarować Teraz już "fasolowa czarownica" to będzie znak Mirelli
Grazia rób ten TEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie bez zmian niestyty, ale jakoś tak jestem optymistycznie nastawiona przez eash i jej ciążę że za bardzo sie sobą nie zamartwiam
Zmykam sie położyć bo dzisiaj w pracy maiłam taki kocioł, że myślę tylko o ciplutkim łóżeczku...
Mirella jednak naprawde potrafisz czarować Teraz już "fasolowa czarownica" to będzie znak Mirelli
Grazia rób ten TEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie bez zmian niestyty, ale jakoś tak jestem optymistycznie nastawiona przez eash i jej ciążę że za bardzo sie sobą nie zamartwiam
Zmykam sie położyć bo dzisiaj w pracy maiłam taki kocioł, że myślę tylko o ciplutkim łóżeczku...
- grazia
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- grazia
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14857 przez grazia
grazia
witam dziewczyny bylam w pracy od 12 do 22 teraz wrócilam , bardzo sie ciesze szczesciem EASH GRATULUJE CI Z CALEGO SERCA UWAZAJ NA SIEBIE I MALENSTWO, a ja moje kochane kobietki testuje rano wiec po sniadanku napisze co u mnie dobrej nocy i dziekuje ze o mnie myslicie , mnie boli lewy jajnik i troche biust jestem juz zmeczona pozdrawiam
grazia
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
14 lata 7 miesiąc temu #14880 przez Mirella
Grazia, no co jest??? Śniadanko już chyba zjedzone???
Magga, Ty poetko Jakoś mi dziwnie to forum działa, niby pisałaś przede mną, ale ja wczoraj tej ody do mnie nie widziałam, musiała się mimo wszystko później wczytać, i dopiero dziś ją zobaczyłam, podoba mi się
Czarna, ja miałam trochę większą torbiel jak byłam w ciąży i w ciąży mnie kroić chcieli, że niby nie można czekać, a Ty sobie tak luzacko paradujesz z torbielą??? Noooo, wyluzowana ta Twoja pani doktor, czapki z głów.....
A torbiel to najczęściej sprawa hormonów, a jak z hormonami coś nie tak to i fasolki nie będzie tak łatwo, to szybciutko biegnij na konsultacje do innego lekarza
Magga, Ty poetko Jakoś mi dziwnie to forum działa, niby pisałaś przede mną, ale ja wczoraj tej ody do mnie nie widziałam, musiała się mimo wszystko później wczytać, i dopiero dziś ją zobaczyłam, podoba mi się
Czarna, ja miałam trochę większą torbiel jak byłam w ciąży i w ciąży mnie kroić chcieli, że niby nie można czekać, a Ty sobie tak luzacko paradujesz z torbielą??? Noooo, wyluzowana ta Twoja pani doktor, czapki z głów.....
A torbiel to najczęściej sprawa hormonów, a jak z hormonami coś nie tak to i fasolki nie będzie tak łatwo, to szybciutko biegnij na konsultacje do innego lekarza
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 24
- magga146
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madzia
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14889 przez magga146
Mirella
ciesze sie ze Ci sie podoba:) moze jeszcze bede miala taka wene choc zadko mam ;p
wiecie co od jakies 2 tyg bola mnie strasznie piersi a zdarza sie to raczej tak tydzien przed @ a ją dopiero mam dotsac tak kolo 9/10(mam 32-33 dn) dzisaj zaczelam mam takie odczucie jak bym miala za chiwlke dostac @ ale przeciez to za wczesnie. nie wiem co mam o tym myslec a nie chce sie nastawiac na co kolwiek. powiem wam jeszcze ze nigdy nie bolaly mnie az tak bardzo. moze wy mi jakos racjonalnie podpowiecie?
grazia czekamy!!!
eash
ty mamusio ;p
ciesze sie ze Ci sie podoba:) moze jeszcze bede miala taka wene choc zadko mam ;p
wiecie co od jakies 2 tyg bola mnie strasznie piersi a zdarza sie to raczej tak tydzien przed @ a ją dopiero mam dotsac tak kolo 9/10(mam 32-33 dn) dzisaj zaczelam mam takie odczucie jak bym miala za chiwlke dostac @ ale przeciez to za wczesnie. nie wiem co mam o tym myslec a nie chce sie nastawiac na co kolwiek. powiem wam jeszcze ze nigdy nie bolaly mnie az tak bardzo. moze wy mi jakos racjonalnie podpowiecie?
grazia czekamy!!!
eash
ty mamusio ;p
- magga146
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madzia
Mniej Więcej
- grazia
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- grazia
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #14894 przez grazia
grazia
witam niestety nie ma dobrych wiesci w ciazy nie jestem wyszla tylko jedna krecha , dzisiaj pojawilo sie znowu jakies plamienie , niewiem co ma myslec moze przez leki nie mam pojecia a wiec zostala mi wizyta w Bialymstoku wsprawie in vitro ,wiem ze niektórym z was to sie nie podoba ,ale to moja decyzja , ja tez jestem katoliczka ale jestem za tym ze jesli jakiejs parze ma to przyniesc szczescie w postaci malenstwa to czemu mam byc przeciwna zapewne nie jedna z was jakby leczyla sie latami i nie mogla inaczej nie miala wyjscia zrobila to samo ja nie mam 15-stu lat jestem 5lat po slubie a ogolnie z mazem jestemy juz 9 lat i nigdy nie stosowalam zadnej antykoncepcji , wiec przykro mi ze kogos urazilam swoja decyzja ale ja popieram w 100% za jakie dwa tygodnie jade i umawiam sie na przygotowanie mnie do zabiegu , ja tez na swój sposob przezywam to to nie jest latwa decyzja psychicznie moze dobic ale ja pragne dziecka i zrobie wszystko co tylko mozliwe zeby je miec bede nadal tu zagladac na niektore moge zapewne liczyc ze mnie beda wspierac pozdrawiam
grazia