BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 8 miesiąc temu #100406 przez Grudniowa Jagoda 79
mirella oj szkoda ze nie masz wiecej filmikow.Ale czekam na szalenstwa panny Ewy ;)

Majówka i Lacrijka trzymam kciuki!

madziaska masz racje z tym czytaniem na necie, ja tez bedac w ciazy czytałam rozne fora i tez nie raz sie zamartwialam, ze wymiary mniejsze ze brzuszek mam mały a ze siara jeszcze nie leci a ze nie kopało tak szybko ja innej dziewczyny bzdura! Kazde dzieciatko rozwija sie indywidualnie, tak samo jest z chodzeniem mowieniem itp.

mała czarna udanej imprezki! A jak znajdziesz chwilke to BAARDZO PROSZĘ o przepis na ciasto

Magda M bluzeczki na internecie.
www.mojeciuchy.pl/dane/454462/Bluzka_ciazowa_em_S-XL.html

allegro.pl/koszulka-ciazowa-niebawem-wyc...ent-i1537274915.html

A co do farby to nic mi nie wiadomo na ten temat ze czarna jest szkodliwa.No moze i tak.Lepiej spytaj lekarza.

dobranoc spijcie dobrze ciezarówki ;) I wszystkie staraczki pozdrawiam!
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #100408 przez Lacrijka
Gosiaku, na wakacje w końcu jedziemy do Egiptu bo tam najcieplej w tym terminie.. I jestem w szoku, bo mój maz kazał zrezrwowac mi dzis wyjazd na dwa tygodnie !!!! Szczeka mi opadła do samej podłogi, mój maz dwa tygodnie bez pracy !!!!!! OLABOGA !!
I jeszcze jedno, jak chcesz skierowania na badania..i dostaniesz je od lekarza prywatnie to bedziesz musiala zaplacic za badania, NFZ nie refunduje badań od lek prywatnych.. Jezeli tylko podstawowe hormony to tak jak Ci juz kiedys pisałam, ja wydałam na nie 200 zł ok..ale jak Ci zleci wszystkie inne takie ciazowe to ja wydałam ponad 1000 zł prywatnie.. Od moczu po krzywa insulinowa włącznie.. Masakra !!
I 80 za wizyte z USG to malutko, ja place 120-150 :/
13 lata 8 miesiąc temu #100415 przez gosiak
no właśnie wiem że badania drogie mogą być ale na NFZ za chętnie nie wysyłają na badania a jak już to trzeba się naprosić ale w planach mam na razie tylko te podstawowe hormony także jeszcze by się przeżyło z kaską po roku starań zamierzam już porządnie się przebadać jeśli nic do tego czasu nie będzie..

Egipt super i to na dwa tygodnie :lol: :lol: coś Ty podała mężowi że taki chętny na tak długi urlop też tak chcę :P

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 8 miesiąc temu #100419 przez Lacrijka
Nie wiem Gosku co sie mojemu mezowi podziało ze robi sobie dwa tygodnie wolnego, jak juz pisałam sama jestem w szoku głebokimj jak lej po bombie !!! Bardzo mnie ucieszył tym podejsciem do sprawy. Ale mysle, ze albo cos chce albo coś przeskrobał :P :P :P :P :P :P
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100425 przez mala_czarna
Grudniowa Jagoda specjalnie dla Ciebie przepis dla początkujących:

KRAJANKA Z KRUSZONKI !!!!!!Składniki: 3 szklanki mąki, 200 g margaryny (ja używam Kasi), 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, 350 ml słoiku dżemu (ja robie z brzoskwiniowego i dodaje drobno pokrojone brzoskwinie;) lubie jak jest duzo nadzienia wiec daje wiecej) Sposób przygotowania:Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Włożyć pokrojoną na nieduże kawałki zimną margarynę i rozcierając ciasto w rękach zrobić kruszonkę - muszą powstać drobne suche grudki. Wbić jajko i rozcieranie powtórzyć. Grudki zrobią się trochę większe i wilgotniejsze. Blachę (25cmx33cm) lekko posmarować margaryną, wyłożyć papierem formę. Wysypać 2/3 kruszonki, wyrównać i lekko przycisnąć ręką, żeby nie było dziur. Na warstwie ciasta pozmarować dżemem, równomiernie rozsypać resztę kruszonki. Wstawić do nagrzanego piekarniki i piec ok 20-25minut ( ja piekę ok 60-70 w moim piekarniku ale ja robie porcję podwójną, a poza tym moj piekarnik słabo piecze).Powodzenia!!!!!!

Lacrijka wyjazd do Egiptu napewno dobrze Wam zrobi. Troszkę Wam zazdroszczę :blush: też marzą mi się takie wakacje. A na takich wycieczkach cuda się dzieją :silly: Więc działajcie, a my tu czekamy na efekty :)

Majówka 3mam kciuki.

Gosiak będzie dobrze :) musi być. Może i Tobie przydałby sie taki wyjazd? Zmiana klimatu, ehh pamiatam jak pojechalismy do Soliny na wesele, oj sie działo...

W te wakacje musze koniecznie gdzies mojego meza wyciagnąć na wakacje.Po naszym weselu nie było na to czasu, bo pochłaniał nas remont kawalerki. Ale co sie odwalecze to nie uciecze... Moze nad morze, czy na mazury...zobaczymy. Bo jak sie dziekco urodzi to ok ze lata to murowane w domu.
13 lata 8 miesiąc temu #100448 przez mala_czarna
usiłuje dodać suwaczek i niestety nic z tego nie wychodzi :angry: Może mi ktos pomóc?
13 lata 8 miesiąc temu #100453 przez ann-sunshine
Anulka sfilcowany Batman :woohoo: fajnie że masz taki dystans do siebie :)

Nikusia miłego i "owocnego" wypadu

Jagoda bardzo dobrze że się zaraziłaś i że jesteś. Nowe staraczki zastępują te które już zafasolkowały i przeniosły się na mamusie, a tutaj zaglądają tylko z sentymentu :)

Gosiak to mnie pocieszyłaś że wszystko modne, bo dziewczyny tak już mnie zniechęciły do zakupów że chyba sobie odpuszczę i zostanę przy mojej obecnej garderobie

Taaa ja też mam "night out" w pracy :( ale za to mam czas Was nadgonić ;)

Mała Czarna z przepisu skorzystam, za Twoim pozwoleniem oczywiście, brzmi pysznie

Mała Czarna wejdź w profil, potem mój profil w wklej skopiowany adres suwaczka w podpis, przynajmniej u mnie to wystarczyło
13 lata 8 miesiąc temu #100456 przez mala_czarna
własnie tak robiłam i nie wychodzi..
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100460 przez @nulka
Jagoda dopisuj się w meldunkach i sprawa jasna :lol:

ann to nie dystans to prawda :silly:

dziewczyny ja to mam kontrolę cyklu po byku fest :lol: :lol: :lol:
dzisiaj 3 termometr kupiłam :lol: :lol: :lol: mam nadzieję że nie padnie mi do rana :) więc jakby nawet czlowiek chciał to i tak nie złapię owu, skoku itp :(
a u nas wieje jak diabli, 3 godziny prądu nie było, nie wiem jak ludzie żyli bez niego...

I dziękuję wszystkim, które trzymają za mnie kciuki, dzięki dziewczyny za wiarę większą niż moja :)

a ja mam fajnego lekarza rodzinnego, który wszystkie prywatne skierowania przepisuje mi od nowa i badania mam na NFZ, w końcu do cholery za coś płacę te składki!
13 lata 8 miesiąc temu #100470 przez ann-sunshine
Mała Czarna a z którego okienka kod suwaczka wklejasz? Może jak pierwszy nie działa to wklej drugi?
13 lata 8 miesiąc temu #100471 przez delfinek83
Hello :kiss:

Nikusia, udanego weekendu Wam życzę, relaksujcie się na wyjeździe i do dzieła! ;)

Za wszystkie pozostałe staraczki równie mocno trzymam kciukasy :lol:

Miłego dnia wszystkim życzę :lol:

[url=http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3k6640b9q1.png[/img][/url]
13 lata 8 miesiąc temu #100505 przez MagdaM
Hej
Jagoda dziekuje za linki :kiss:

U nas wieje 2x silniej niz w miescie tragedia. Wczoraj zabilyby mnie drzwi od garazu a w nocy sama nie wiem co mi sie dzialo :( Obudzil mnie lek i zawroty glowy i glod potworny, polecialam zmierzyc cisnienie - na granicy normy wiec siedzialam z Dopegytem bo moze bede musiala brac. Ale w 40min wmusilam w siebie sucha kromke i cisnienie spadlo. Okropne to :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 8 miesiąc temu #100536 przez Dorciaition
Cześć dziewczynki.

Lacrijka super wyjazd. Fajnie, że sobie odpoczniecie razem przez 2 tyg.
Ja wyjeżdzam w czerwcu na 2 tyg. do Anglii. Namawiam męża, ale nie chce. Mówi, że nie może na tak długo zostawić firmy. Więc słabo widzę, że kiedykolwiek wyjedziemy na tak długo.
Dobrze, że wcześniej już zdążyliśmy trochę popodróżować :)
Lacrijka fajny avatar :woohoo:

Ann-sunshine śmigaj na zakupy i się w ogóle nie przejmuj. Mnie osobiście wkurzają najbardziej legginsy w kwiaty. Ale to kwestia gustu. :)

Gosiak to nie dużo za wizytę u gina, który ma usg. Ja płaciłam 150- 170 zł + badania. :huh:

Magda :kiss:

Anulka wiara musi być! :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 8 miesiąc temu #100553 przez wielkaB
ja w tym roku tez jadę na wakacje już trochę kasy odłożyłam chociaż mąż mój nic o tym nie wie będzie niespodzianka bo jak ja bym musiała go namawiać to bym nigdzie nie pojechała tak to wykładam mu kasę naławe i tylko pytam gdzie jedziemy tak to by mi płakał a to bo to tak nie ma co marudzić
13 lata 8 miesiąc temu #100560 przez Lacrijka
Zrobiłam kolejny test owu zeby sprawdzic czy krechy bledna..ale doopa. Kreska testowa jest ciemniejsza i grubsza niz kontrolna..Przeciez to juz 3 dodatni test owu.. Chyba gin wczoraj nie przesadził, gdy powiedział mi ze jestem dosc dziwnym przypadkiem hahaha

Dorcia, ja tez sie ciesze ze mój maz zgodził sie na wakacje, mowa była o tygodniu..ale jak powiedział ze jedziemy na dwa tyg to mnie zabił :P :P :P Ciekawi mnie, co sie za tym kryje :laugh: :laugh: :laugh:

Spadam na siłke, bo cos mi waga nie spada a miał byc piekny efekt bikini :) A z tego co widze to bedzie akcja GrinPis bo wieloryb na brzegu hahahaha

Miłego dnia dziewuszki moje kochane :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka