BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #102451 przez ann-sunshine
Witaj Katrin, ale nas tu teraz jak mrówków normalnie :) fajnie wesoło będzie a i fasolek się nowych pewnie pojawi że ho ho

MagdaM - życzę powodzenia z rozpalaniem w piecu, u nas kominek jest, którym zimą grzejemy, czasem rozpalam bez problemu, a czasem wredny wcale mnie nie słucha i też marznę i czekam aż mężczyzna do domu wróci i go rozpali

Mała Czarna - dym papierosowy może Cię dodatkowo drażnić bo w ciąży jesteś i wyczulona na zapachy, a i powodzenia u lekarza

Dorcia super że dzidzia zdrowo rośnie

Nikusia - zdrówka
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #102459 przez Mirella
No płakać bym nie płakała :lol: ale ja mie mam typowych mdłości niestrawności czy coś w tym stylu, tylko takie charatkerystyczne uczucie w żoładku,nawet opisać nie umiem, jakby kamień z boku leżał czy coś, i to się nasila jak zjem fytki z keczupem na przykład, albo ogórka konserwowego, a jak dietka to luzik tylko zła jak osa chodzę ;)
13 lata 11 miesiąc temu #102483 przez angellika1
Mirella tak Tobie już od kilku miesięcy wszystkie wmawiamy dziecko w brzuch az wreszcie wmówimy :D Z drobną pomoca Twojego męża oczywiście ;)
13 lata 11 miesiąc temu #102509 przez mala_czarna
Oj Mirella musisz wytrzymać jakos i koniecznie do lekarza! Zła jak osa - mowisz. Polak głodny :S -Polak :angry:

Dziewczyny ja mam wizyte dopiero o 16:30, wiec jeszcze godzina została :P i bedzie wszystko jasne jak słonce :lol: jak przyjde od gina to dam znac co powiedział..
13 lata 11 miesiąc temu #102523 przez Dorciaition
Oo, dobrze Mała_Czarna, że się odezwałaś bo już myślałam, że zaginęłaś nam :silly:
Czekamy w takim razie na wieści :)

Alanek[*] :(
13 lata 11 miesiąc temu #102559 przez mala_czarna
Właśnie wróciliśmy od lekarza. Zbadał mnie, popatrzył i powiedział że nie widzi powiekszenia macicy :unsure: cokolwiek to znaczy :unsure: "na dobry początek zalożymy kartę" Zapisał mi feminatal i witaminy. Pytał sie czy jestem senna -NIE, jakies objawy- NIE,TYLKO BOLACE PIERSI, "prosze sie zachowywać jak w ciąży, oszczędzać się, a za miesiac zobaczymy czy jest sens robić usg, czy póżniej".
Wczesna ciąża ok 2-3tyg.-brzmiało w jego ustach niezbyt pewnie. Sama nie wiem... żadnych objawów??? Mówił cos o powiekszonym jajniku, przy nacisku mnie bolało.
Wizyta trwała ok 8 minut i 100 zł.
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #102570 przez @nulka
mała czarna zrób Ty se badanie krwi hsg, bo ten lekarz to konował jakiś dziwny, ze Ci tego nie zlecił , nic nie widział a kartę ciaży założył :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

test miałaś piękny, @ nie ma, no ja bym jeszcze raz test z moczu zrobiła, potem hsg a potem zmieniła lekarza
13 lata 11 miesiąc temu #102573 przez gabi28
własnie Mała czarna zrób sobie bete... i niczym sie nie przejmuj....my tu dobrze pamietamy DWIE GRUBE KRECHY... więc beta tylko potwierdzi to co test pokazał. :)
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #102575 przez mala_czarna
Kazał mi zrobic badania gr krwi, morfologie 8 parametrów, badania ogólne... i tyle.
Kartę ciąży założył. Ale specjalnie przekonania nie widziałam. No i powiedział że mam nadżerkę i nie wie czy to zasinienie przedsionka pochwy to od ciazy czy od nadżerki... Ja sie na tym nie znam. Dodam tylko że ten lekarz jest ordynatorem w szpitalu.
13 lata 11 miesiąc temu #102577 przez gabi28
@nulka dobrze radzi,zmień lekarza :)
13 lata 11 miesiąc temu #102580 przez @nulka
mnie już dziwi sam fakt że jajnik wg niego za duży a on nie sprawdził na USG dlaczego tak jest
13 lata 11 miesiąc temu #102589 przez Suari
MagdaM napisał:

Madzior kobieto z nieba mi spadasz!! Jutro wyprobuje bo dzis juz zapalili :angry:

Suari - herbata z cytryna, sok z malin i kwiatem lipy, syrop z cebuli. Na gardlo tantum verde w tabletkach a na katar roztwor wody morskiej dla niemowlakow - dziala sama sprawdzalam :laugh:

Dzięki Magda za rady- najbardziej podchodzi mi herbata z cytryną :laugh:

mala_czarna- rób betę i goń z nią do innego lekarza. jak ja poszłam pierwszy raz to od razu usg mi zrobił, zresztą za każdym razem robi.
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #102592 przez mala_czarna
Ja tam nie wiem. Płakać mi się chce jak diabli. Jade zaraz po test moczu, bo juz zgłupiałam... Myślałam że mnie ta wizyta uspokoi a tu tyle wiem co i przed tylko jestem do tyłu 100 zł. Nie chodzi o kasę, ale nie wiem sama, moze tak wczesnej ciazy sie nie wykrywa czy co? Owulacje miałam 15 marca stwierdzona na 100 % u ginekologa w przychodni. "Nie widzę rozpulchnienia macicy"- kiedy, w jakim tygodniu powieksza sie macica? Nie wiem... Ide do apteki. Zajrze wieczorem...
13 lata 11 miesiąc temu #102594 przez mala_czarna
ten lekarz jest ordynatorem. Moja kolezanka chodziła do innego, a i tak porod odbieral ordynator. Dlatego wybrałam sie do niego, bo i tak wszystkie decyzje w szpitalu podejmuje on.
13 lata 11 miesiąc temu #102598 przez gabi28
Mala czarna...spokojnie. tylko nam tu nie płacz.jesli chcesz to idz po ten test,chociaz dobrze wszystkie wiemy że zobaczymy dwie kreski.jutro idz na bete.... kochana,będzie dobrze :)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia