- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #102715 przez Dorciaition
Ostatnio zmieniany: 13 lata 11 miesiąc temu przez Dorciaition.
Temat został zablokowany.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 11 miesiąc temu #102729 przez sylka
Mały urodził się miesiąc wcześniej bo od 32 tc leżałam w szptalu na podtrzymaniu. Po wizycie kontrolnej okazało się że mam rozwarcie na 4 cm i natychmiastowy kierunek szpital. Na szczęście wszystko szczęśliwie się zakończyło ile mogli tyle przetrzymali maluszka

- mala_czarna
-
- Gość
-
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #102796 przez mala_czarna
Madziaska wiem, uprzedzałaś mnie, ale myślałam że lekarz przynajmniej powie mi gratuluje jest pani w ciąży.Że powie o pęcherzyku (na bicie serduszka nie liczyłam bo wiedzialam ze pewnie za wczesnie) A on "prosze sie zachowywać jak w ciąży, oszczędzać się, a za miesiac zobaczymy czy jest sens robić usg, czy póżniej" conajmniej dziwne. No co ja miałam sobie myśleć? Że jestem dziwną babą, która chyba uroiła sobie te dwie kreski? Przyszłam do domu i z tego wszystkiego płakać mi sie chciało!! Poleciałam kupić test. Dwie krechy wyszły natychmiastowo II !
@nulka, Gabi28, Doration, Bewipo - jutro ide zrobic bete. Dzisiejszy test wieczorny wyszedł II pozytywnie. Uspokoiłam sie. Wczesniej zaczełam panikować, mała paranoja mnie dopadła... ehh czyzby te skoki hormonów czy co...?
Majówka tak jak mówiłam juz wczesniej zaczelismy sie starac z mężem od ok 12 marca o dzidziusia. Wczesniej miałam stan zapalny i brałam leki dowcipne, przez co nie wolno bylo nic.Skonczyłam kuracje, wiec ok 12 marca zaszalelismy
totalny spontan. 15 marca byłam u gina na sprawdzenie czy minal stan zapalny. Pielegniarka zrobila mi wymaz i stwierdzila ze mam dzis (tzn 15 marca)owulacje
tak wiec powinno sie udać na 99% zrobic dzidziusia. Dlatego tak czekałam zniecierpliwiona...
Sylka śliczne zdjecie dziurki i malutkiej fasolki. Ale za to zniewalające jest ostatnie zdjecie 2miesiecznej fasolki
-poprostu cudo :)i to urodzone w Dzien Zakochanych 
A tak swoją drogą to co to za tekst do kobiety ktora pragnie dziecka
"prosze sie zachowywac jak w ciąży..." - czyli jak? Zachowywać? hehe albo sie jest albo nie, to co od dzis mam sie jak zachowywać? ehh lezec plackiem na łóżku i palcem nie ruszyc, czy co?
A co do ginekologów, to u mnie nie ma jakis wybitnych fachowców. Nie ma w czym przebierac. Mieszkam w małym mieście. A na poród gdzies dalej chyba bym sie nie zdecydowała, bałabym sie że nie zdąże, że mogę w drodze zacząć rodzić, a jak cos by sie działo to kto mi w drodze pomoże?
Dziewczyny dziękuje za wsparcie
trzymam kciuki za to aby staraczki szybko zafasolkowały, a te juz noszące w sobie malenstwa niczym sie nie martwiły, tylko odpoczywały i cieszyły sie kazdym dniem.
A to racja, że kobiety stworzone są do zamartwiania się o wszystko, o wszystkich.. Faceci to maja lepiej...
@nulka, Gabi28, Doration, Bewipo - jutro ide zrobic bete. Dzisiejszy test wieczorny wyszedł II pozytywnie. Uspokoiłam sie. Wczesniej zaczełam panikować, mała paranoja mnie dopadła... ehh czyzby te skoki hormonów czy co...?
Majówka tak jak mówiłam juz wczesniej zaczelismy sie starac z mężem od ok 12 marca o dzidziusia. Wczesniej miałam stan zapalny i brałam leki dowcipne, przez co nie wolno bylo nic.Skonczyłam kuracje, wiec ok 12 marca zaszalelismy

Sylka śliczne zdjecie dziurki i malutkiej fasolki. Ale za to zniewalające jest ostatnie zdjecie 2miesiecznej fasolki

A tak swoją drogą to co to za tekst do kobiety ktora pragnie dziecka

A co do ginekologów, to u mnie nie ma jakis wybitnych fachowców. Nie ma w czym przebierac. Mieszkam w małym mieście. A na poród gdzies dalej chyba bym sie nie zdecydowała, bałabym sie że nie zdąże, że mogę w drodze zacząć rodzić, a jak cos by sie działo to kto mi w drodze pomoże?
Dziewczyny dziękuje za wsparcie

A to racja, że kobiety stworzone są do zamartwiania się o wszystko, o wszystkich.. Faceci to maja lepiej...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 11 miesiąc temu przez mala_czarna.
- martela89
-
- Gość
-
13 lata 11 miesiąc temu #102804 przez martela89
Ja 3/4 tyg po zapłodnieniu miałam pierwsze usg i była tam już taka dziurka jak u sylki

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
13 lata 11 miesiąc temu #102844 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Hej
Mała_czarna trzymam za bete kciukasy. Mnie na poczatku wogole powiedzial, ze cp lub poronie wiec wiesz. Potem w 4/5tc widac bylo dziurke jak dziewczyny pisza no i pozniej coraz wiecej
Takze glowa do gory, dziwny lekarz i tyle...
A z ta karta ciazy to mnie zaskoczylas... Nabija sobie pacjentki czy co
Mała_czarna trzymam za bete kciukasy. Mnie na poczatku wogole powiedzial, ze cp lub poronie wiec wiesz. Potem w 4/5tc widac bylo dziurke jak dziewczyny pisza no i pozniej coraz wiecej

A z ta karta ciazy to mnie zaskoczylas... Nabija sobie pacjentki czy co

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- wielkaB
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- teraz czekam na moje malenstwo
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 11 miesiąc temu #102861 przez wielkaB
nie wiem co to za lekarz ja jak poszłam na pierwsza wizyte i porobił mi odrazu wszystkie badania usg itp dzisaj jade i pewnie terz mi zrobi usg bo jak byłam ostanio to byłam przed @ i niepodobał mu sie prawy jajnik ale mowil ze to możliwe że przed @ i dla tego ale dzisaj sie okaże co i jak denerwuje sie jak nie wiem
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #102894 przez Dorciaition
Mała_Czarna dzidzia jest bez dwóch zdań. Ale jednak spróbuj za jakiś czas umówić się do innego, ktory zrobi Tobie usg.
Za betę trzymam kciuki. W pierwszej ciazy miałam usg w 4 tyg., dziurka była, teraz później poszłam.
Najważniejsze kochana to się nie denerwuj, bo dzidzia też to czuje.
MagdaM patrzę na Twój suwaczek- 13 tydzień (wow, ale ten czas zasuwa), ale to już nie 4 miesiac?
WielkaB nie stresuj sie, na pewno wszystko będzie ok.
Za betę trzymam kciuki. W pierwszej ciazy miałam usg w 4 tyg., dziurka była, teraz później poszłam.
Najważniejsze kochana to się nie denerwuj, bo dzidzia też to czuje.

MagdaM patrzę na Twój suwaczek- 13 tydzień (wow, ale ten czas zasuwa), ale to już nie 4 miesiac?
WielkaB nie stresuj sie, na pewno wszystko będzie ok.
- mala_czarna
-
- Gość
-
13 lata 11 miesiąc temu #102917 przez mala_czarna
Wróciłam właśnie od dentysty. Powiedział, że kobieta w ciąży ma darmowe usuwanie kamienia
az sie zdziwiłam. Na kolejna wizyte mam mu przyniesc karte ciazową. Taka jestem głodna a nie wolno mi do 10:45 jesc
A tu juz czeka na mnie ptyś + kabanosy
az ślinka cieknie a do tego pizza do odgrzania. ehhh
Nie byłam dzis na becie, bo ledwo wstałam na 9 do dentysty
ale na dniach koniecznie zrobię. Nie martwie sie już. Wiem że jest dzidzia i to najważniejsze. Choć cała ta wizyta troche mnie rozbiła.
Wielka B wiem ze sie denerwujesz. 3mamy kciuki za fasolkę
Martele89 ja tez chciałabym zobaczyc dziurke w swojej macicy...
Magda M lekarz powiedział tak "na dobry początek założymy kartę...", wiec nie dopuszczam do siebie zadnych zmian. Kolejna wizyta 05 maja - moze juz cos bedzie widac

Nie byłam dzis na becie, bo ledwo wstałam na 9 do dentysty

Wielka B wiem ze sie denerwujesz. 3mamy kciuki za fasolkę

Martele89 ja tez chciałabym zobaczyc dziurke w swojej macicy...
Magda M lekarz powiedział tak "na dobry początek założymy kartę...", wiec nie dopuszczam do siebie zadnych zmian. Kolejna wizyta 05 maja - moze juz cos bedzie widac

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
13 lata 11 miesiąc temu #102942 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Dorcia ano 4 miesiac - nie wierze 
Mala_czarna ale nie ma i nie bedzie zadnych zmian!! Dzidzius jest i koniec kropka!! Zaraz zobaczysz jak Ci bedzie fikal koziolki w brzuszku
Wrocilam z miasta nr. 1. Ledwo chodzilam tak mnie cos kluje w prawym poldupsku
Zaraz zasiadam do tostow i pepsi... Mam ochote okropna i ogorki kiszone znowu zakupilam
Moze tym razem nie beda mi smakowac baziami 
Aaaa i bylam w sklepie z ciuchami - byly tez ciuszki dla maluchow! Cudne!! Macalam ale jakos nie sprawialo mi to radosci jak zawsze i... nic nie kupilam
Nie moglam sie zdecydowac i troche sie boje... Alleee sa takie same jak na allegro i... TANSZE!! Czujecie??

Mala_czarna ale nie ma i nie bedzie zadnych zmian!! Dzidzius jest i koniec kropka!! Zaraz zobaczysz jak Ci bedzie fikal koziolki w brzuszku

Wrocilam z miasta nr. 1. Ledwo chodzilam tak mnie cos kluje w prawym poldupsku

Aaaa i bylam w sklepie z ciuchami - byly tez ciuszki dla maluchow! Cudne!! Macalam ale jakos nie sprawialo mi to radosci jak zawsze i... nic nie kupilam

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #102999 przez Dorciaition
Mała-Czarna no i taka postawa jest super! Cieszę się bardzo! A przy następnej wizycie to juz na pewno będzie widać. Wtedy powiesz "warto było czekać". 
AAA, no i cudny suwaczek!
Śmigaj do grudniówek, bo już są 
Magda tak spojrzałam, bo na suwaczku masz 3, a to już 4! Ale czas zadyla
Ja jeszcze ciuszków nie kupuje, mało chodzę ogólnie do sklepów, bo wszystkie zapachy mnie tam wkurzają. Ale mam całą wielką wyprawkę... Na chłopaka dużo... No i kuzynka mi wczoraj napisała, że nie mogła się powstrzymać i już mi coś tam kupiła, mama też
Ale mi narobiłyście apetytu, a ja bez kasy, karty, wiec jestem skazana na to co mam w domu

AAA, no i cudny suwaczek!

Magda tak spojrzałam, bo na suwaczku masz 3, a to już 4! Ale czas zadyla

Ja jeszcze ciuszków nie kupuje, mało chodzę ogólnie do sklepów, bo wszystkie zapachy mnie tam wkurzają. Ale mam całą wielką wyprawkę... Na chłopaka dużo... No i kuzynka mi wczoraj napisała, że nie mogła się powstrzymać i już mi coś tam kupiła, mama też

Ale mi narobiłyście apetytu, a ja bez kasy, karty, wiec jestem skazana na to co mam w domu

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #103007 przez Majowka
Mala_czarna, nie wiedzialm, ze mozna stwierdzic owulke przez wymaz, poniewaz mi zawsze robili USG.
Wierze ze u Ciebie jest tak jak dziewczyny pisza, czyli za wszesnie by cos zobaczyc i dlatego lekarz bal sie inaczej to ujac, zeby nie robic Ci nadzieji.
Nie przejmuj sie tym, skoro on jest rekomendowany to moze faktycznie dobry fachowiec...
Beta pewnie piekna u Ciebie wyjdzie i juz bedzie wszystko jasne! Zobaczysz
Wierze ze u Ciebie jest tak jak dziewczyny pisza, czyli za wszesnie by cos zobaczyc i dlatego lekarz bal sie inaczej to ujac, zeby nie robic Ci nadzieji.
Nie przejmuj sie tym, skoro on jest rekomendowany to moze faktycznie dobry fachowiec...
Beta pewnie piekna u Ciebie wyjdzie i juz bedzie wszystko jasne! Zobaczysz

- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
13 lata 11 miesiąc temu #103010 przez gosiak
cześć kobieteńki moje kochane 
mała_czarna ptyś i kabanosy? fajna mieszanka smacznego
Magda rzeczywiście czas leci masakra dopiero się cieszyłyśmy z Twoich kresek a tu już 4 miesiąc
a co do ciuszków i cen to czasem w sklepie rzeczywiście taniej wychodzi niż na allegro szczególnie teraz jak są wyprzedaże 
wielkaB trzymam kciuki za udaną wizytę oby wszystko dobrze poszło
ja też planuję się zapisać do tej ginki co znalazłam w necie, w sumie nawet koleżanka mi ją polecała mówiła ze wszystkie jej znajome do niej chodzą i są bardzo zadowolone, zapiszę się po majowej małpie

mała_czarna ptyś i kabanosy? fajna mieszanka smacznego

Magda rzeczywiście czas leci masakra dopiero się cieszyłyśmy z Twoich kresek a tu już 4 miesiąc

wielkaB trzymam kciuki za udaną wizytę oby wszystko dobrze poszło

ja też planuję się zapisać do tej ginki co znalazłam w necie, w sumie nawet koleżanka mi ją polecała mówiła ze wszystkie jej znajome do niej chodzą i są bardzo zadowolone, zapiszę się po majowej małpie

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #103020 przez Majowka
Testuje Dorciu 
Ale wiesz co, jestem pewna, ze i tym razem sie nie udalo. Po prostu tak czuje
Zamiast prawy jajnik boli (tzn. bolal) mnie lewy, wogole, nie mam zdnych dziwnych objawow, zadnych boli na @, piersi nic, czyli nastawiam sie psychicznie na IX cykl, a co tam!
Teraz biore progesteron od niedzieli na pojawienie sie @ w terminie, wiec mam jeszcze cicha nadzieje, ze @ sie pojawi przed Wielka Sobota...nie chce ponownie zobaczyc jednej kreseczki, to okropne

Ale wiesz co, jestem pewna, ze i tym razem sie nie udalo. Po prostu tak czuje

Zamiast prawy jajnik boli (tzn. bolal) mnie lewy, wogole, nie mam zdnych dziwnych objawow, zadnych boli na @, piersi nic, czyli nastawiam sie psychicznie na IX cykl, a co tam!

Teraz biore progesteron od niedzieli na pojawienie sie @ w terminie, wiec mam jeszcze cicha nadzieje, ze @ sie pojawi przed Wielka Sobota...nie chce ponownie zobaczyc jednej kreseczki, to okropne

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #103035 przez Dorciaition
Kochana, a moze się udało. Zawsze trzeba mieć jakąś iskierkę nadziei. Z tymi onjawami to różnie bywa. Mnie np piersi w ogóle nie bolały, a nawet teraz nic się nie zmieniły. Więc wszystko się może zdarzyć
Trzymam kciuki i życzę żebyś nie długo wkleiła nam tu II piękne krechy