BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #103054 przez daga
Witam po raz pierwszy:)
Mała_czarna to i tak miałaś dobrze, że lekarz założył Ci kartę ciążową. Jak u mnie pojawiły się dwie kreski na teście to od razu pobiegłam do gina, aby potwierdzić ciążę. Ale ta wizyta tylko mnie rozczarowała bo w żaden sposób nie potwierdziło mojej ciąży. Tylko rozmowa i tyle.. miałam wrażenie, że lekarz nie chciał mi robić nadziei. Dopiero w 10 tyg założył mi kartę i skierował na badania. Ale nigdy nie usłyszałam od lekarza tekstu typu: "Gratulacje, jest Pani w ciąży".
Dziewczyny, które się staracie o maleństwo, może to będzie banał co napisze, ale nasza psychika ma niesamowity wpływ na nasz organizm. Przez kilka lat staraliśmy się z mężem o dzidziusia i nic. Z medycznego punktu widzenia nie było żadnych przeszkód. W końcu przestaliśmy o tym myśleć i rozmawiać. Wyjechaliśmy na kilka dni, wróciliśmy i po jakimś czasie spóźniał mi się okres. Nawet do głowy mi nie przyszło że to ciąża. W końcu zrobiłam test i doznałam szoku, takiego pozytywnego... Teraz jestem w 22 tyg i czekamy na naszego synka.
Wszystkim życzę powodzenia i pozytywnych emocji:)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #103064 przez daga
Majowka u mnie objawy były jak na okres: bolał mnie jajnik, uda, piersi, byłam rozdrażniona i nawet miałam lekkie krwawienie. Nawet nie przypuszczałam, że jestem w ciąży. Więc z tymi objawami to różnie bywa, zależnie od organizmu. Trzymam kciuki:)
13 lata 11 miesiąc temu #103065 przez Dorciaition
Daga witaj!
Gratuluję II pięknych kreseczek! :) 22 tc to już z górki :blink: Nie długo będziesz tuliła Twojego maluszka :laugh: Cudnie!

Alanek[*] :(
13 lata 11 miesiąc temu #103070 przez daga
Dziękuję:) Nie możemy się doczekać. Nasz termin to 12 sierpnia. Chciałabym żeby Każda z Was mogła poczuć ten stan:) Trzymam kciuki!!!
13 lata 11 miesiąc temu #103071 przez Majowka
Dziekuje Dorciu :kiss:
Iskierka jest, ale tylko iskierka.
Ja naprawde sobie i mezowi wmowilam ciaze miesiac temu. Mam nauczke, wiec teraz nie zamierzam siebie wkrecac i wlaczylam logiczne myslenie, czyli brak objawow jest jednoznaczny z brakiem ciazy i tyle, a bedzie co ma byc :)
Najwazniejszy jest moment staranek, bo tylko wtedy mamy paleczke w reku, pozniej to juz sprawy tocza sie swoim torem i pozostaje nam tylko czekac :)

Gratuluje Daga!
Witamy na forum!
13 lata 11 miesiąc temu #103074 przez Dorciaition
No właśnie pamietam co u Ciebie się ostatnio działo. To prawda- lepiej sobie nie wkręcać...
Na pewno na każdą przyjdzie kolej :)
Daga w takim razie zobacz co na naszych sierpniówkach się dzieje :laugh:

Alanek[*] :(
13 lata 11 miesiąc temu #103091 przez gosiak
Witaj Daga :laugh:
gratuluje dwóch kreseczek :)

Majowka poczytaj sobie madziaske:) Pamiętam jak Ona pisała że czuje że to jeszcze nie teraz i co i co??? haha :laugh: :laugh: jak się nie czuje nic to czasem to też może być znak, już nic nas nie zaskoczy wszystko jest możliwe na objawy nie powinnyśmy chyba tak zwracać uwagi bo każdy organizm jest inny trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość i czekać albo na fasolke albo na niemile widzianą małpę :laugh:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #103105 przez gabi28
kurcze,jakies 15 minut temu pisałam wam posta i nagle wyłączyli prąd :/

zacznę od początku, :)

jutro mam dostać @,czuję pierwsze oznaki że się zbliża....tylko,żę objawy na pólpaśca mi znikają :) cały czas się obserwuje,żadnych krostek nie ma,ból koło łopatki troszkę mniejszy...no chyba że chorubsko rozwija się po cichu.... no nic...czekam :)

Mala czarna... siedzisz w mojej główce od jakiegoś czasu... ostatnio myślę często o Tobie :)
13 lata 11 miesiąc temu #103112 przez MagdaM
Dorcia bo na tym 1 suwaczku liczy 13,5tc jako 3 miesiac skonczony ;) Wszedzie inaczej licza hehe ;)
Gosia racja... Kurcze 5tc a tu juz 14 :ohmy: :lol: co do ciuszkow racja, aczkolwiek nie wiem czy one byly w przecenie, bo byly rozne i dlugi rekaw i krotki i wogole ;)
Majowka zaciskam kciuki moze bedzie suprise od zajaczka :laugh:
daga gratulacje!! :)
gabi zdrowka po raz kolejny :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 11 miesiąc temu #103119 przez Majowka
Gosiu, dzieki! :)
nawet jak jakis maly objawik sie pojawia to przeciez to skutek lekow, ktore przyjmuje. Nie wiem czy wiecie, ale ja tydzien temu wstrzyknelam sobie hormon ciazy na pekniecie pecherzyka, wiec teraz jak bym zrobila tescik to pewnie blada kreska by sie pojawila :D
Czekamy do Wielkiej Soboty...

Gabi!!! Moze ten polpasiec to fasolka?! tylko takie dziwne objawy sie pojawily, co?
trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo po Twojej mysli! :kiss:
13 lata 11 miesiąc temu #103146 przez gosiak
Maja Ty to dzielna jesteś ja bym sobie nie umiała wstrzyknąć :S aczkolwiek komuś to tak :blush: ostatnio babcia miała serie zastrzyków w pępek i kto odważny no kto? Gosia :blush:

to czekanie najgorsze :S :S
ja jakoś dziewczyny nie mam zapału w tym cyklu nawet mi się myśleć nie chce o fasolce bo szkoda się nakręcać :angry: czuje że powoli daję na luz termometr mi w ogóle nawala cały czas jedną temp. pokazuje :angry: jakoś nie do zafasolkowania w tym miesiącu jestem teraz mam szczytowe dni przytulanko było 2 dni temu może dziś będzie nie wiem, w ogóle od wczoraj mam bóle pleców na dole jakby nerka albo korzonki momentami silny ból mnie łapie z prawej strony tylko :unsure: aż mnie wygina do tyłu, smaruję maścią i dziś jakby mniej boli może nere przewiałam albo cuś :S

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #103205 przez magduska
gosiak ja tez mialam w ostatnim cylku takie silne bole plecow,lecz ja mniej wiecej wiem od czego,nie powinnam tyle dzwigac,a jak sie cieplo zrobilo,to zachcialo mi sie porzadkow na budowie i mialam efekty,zreszta nawet bym nie chciala miec fasolki w tym momencie,przez ostatni miesiac nafaszerowalam sie tak tabletkami przeciwbolowymi,ze zle moglom by si eto skonczyc dla fasolki :-(( bralam prawie.... szkooda gadac :-)) glupota nie boli,ale tak jest jak czlowiek ma uraz do dentysty panstwowego,a na prywatnego trzeba bylo czekac w kolejce i na dodatek sprawdzonego,wiec przemeczylam sie troszke,teraz 21.mam miec leczenie kanalowe brrrr juz sie boje :-((((

a tak pozatym gosiak mi tez sie odechcialo chyba ta pogoda na mnie tak dziala hihi
13 lata 11 miesiąc temu #103234 przez gosiak
magduśka widzę ze zaglądasz do nas, tylko proszę częściej się odzywać :laugh:
mnie dziś na kluski wzięło hihi troszkę roboty, ale co tam mężuś będzie miał niespodziankę :) a tak w ogóle to ta pogoda do niczego zimno wieje i leje u Was też tak dziewczynki? jak któraś ma słonko to proszę mi tu przesłać kilka promyków :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #103247 przez bewipo
Pogoda niestety do kitu, taka dołująca... U mnie nie pada, ale zachmurzone.
Dziewczyny jak wy takie zniechęcone do fasolek, to teraz się może pojawią, bo to zawsze wszystko na odwrót się dzieje ;)
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #103249 przez @nulka
witajcie dziewczyny
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
byłam dzisiaj u swojej ginki i usłyszałam ze stał sie cud!!!!

jajniki w tym cyklu czyściutkie, ani jednej cysty. Endometrium aż 6 mm!!!! i jescze powiedziała, ze pulchniutkie :lol: . Poinformowała mnie że jeszcze nigdy tam nie było tak ładnie :silly: :lol: :lol: !!!!
Powiedziała mi też ze jeżeli ten stan się utrzyma to mam duze szanse na ciażę. A jeszcze tak niedawno kazała mi czekać na cud. Powiem Wam że nie wiem która z nas w tym gabineie była w większym szoku :lol: :lol: :lol:
jejuuuuuuuu jaka jestem szczęśliwa, znowu mam nadzieję! :)

daga witam, zasuwaj na grudniówki alle nie zapominaj o nas

Majeczko gosiaku Madzia na pewno nam się uda i to niedługo :kiss:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży