BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #102601 przez madziaska
mala czarna mowilam Ci kilka dni temu zebys sie nie zrazala pierwsza wizyta, bo pewnie za wczesnie idziesz... ja tez tak mialam w 37 dc widac bylo pecherzyk malutki, lekarz powiedzial, ze mysli, ze "COŚ" z tego powinno byc... wylam kilka dni. Zrobilam bete i byla ok... Mnie nawet karty nie zalozyl, tylko przepisal duphaston w razie czego... nie martw sie kochana, lekarze sa we wczesnej ciazy bardzo ostrozni, czesto dochodzi do mikroporonien i dlatego nie daja 100% pewnosci, mysle ze nie powinnas zmieniac lekarza, tylko wybrac sie do niego w pozniejszym terminie. A bete zrob dla swojego spokoju, ale tylko raz!!! ;) I nie czytaj co w necie pisza, bo pewnie nastawilas sie na bijace serduszko, a tu nic podobnego... Bzdury wypisuja i juz !!!!
moja wizyta w piatek, jakas spokojna jestem ;)
Dorcia strasznie sie ciesze, ze wszytsko ok z dzidziusiem :*
Witam katrin i madziorka :) To forum daje sile !!! Mnie udalo sie za trzecim razem, powodzenia zycze :)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #102604 przez Majowka
Ojejku Mala czarna, co ten lekarz tak Ciebie nastraszyl!? Dran :angry:
On wogole zrobil usg? no bo chyba tylko tak widac macice i endo, nie?
Test z krwi o wszystkim zadecyduje, wiec sie nie martw na zapas, idz jutro jak najszybciej zrobic te badania i sie wszystko wyjasni!

Mowiac, ze mialas stwierdzona owulke, co masz na mysli?
Poprzedni gin widzial duze jajo plodowe, czy dojrzewajacy pecherzyk na jajniczku?
13 lata 11 miesiąc temu #102614 przez bewipo
Mała czarna, ten lekarz to, że tak powiem człowiek starszej daty?? Troszkę podszedł do sprawy tak jak to się robiło z 20 lat temu. Teraz to USG na dzień dobry każdy lekarz robi. Ja tam nie wiem czy warto się sugerować, że to ordynator, jak Cie ma tak straszyć na każdej wizycie. Dziwne trochę.
13 lata 11 miesiąc temu #102640 przez katrin
dziękuję za miłe przyjęcie :)
Od razu lepiej sie robi i nadziei przybywa.
Najbardziej lubie czytać jak jakaś forumowiczka zobaczy 2 kreseczki. Próbuje sobie wyobrazić ile to musi być radości. Mam nadzieję, że mnie też to spotka niedługo.
Narazie badam śluz, ale jeszcze nie ma płodnego, więc męzuś musi czekać...:P
Mała czarna nie przejmuj się, lekarz ostrożny, bo nie chce Cie za wczasu nakręcać, ale też się dziwię, że usg nie zrobił.
13 lata 11 miesiąc temu #102642 przez Dorciaition
Mała-czarna to jakiś ćwok! Powinien zrobić Tobie usg, no co on :angry:
Tak jak Madziaska mówi poczekaj jeszcze troszkę i umów się do innego gina, a teraz zrób bete tak jak dziewczyny mówią. I się nie stresuj. Wszystko na pewno będzie dobrze. Przecież takich krech jak Ty nikt nie miał. :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #102643 przez sylka
Mała czarna zrób betę tak jak dziewczyny mówią. Mi na pierwszej wizycie przełom 4/5 tydz. lekarz zrobił USG ale nie załozył karty, dostałam ją dopiero za 2 czy 3 tyg. na kolejnej wizycie. Na 1 USG widać tylko dziurkę w macicy jak to określił gin a na 2 fasolkę.
A to moja 2 miesięczna fasolka

Nie zamartwiaj się tylko dbaj o was i idz do innego gina dla swojego spokoju na USG :)
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #102646 przez madziaska
taka "dziurke" tez widzialam trzy tygodnie temu i sie zalamalam, najgorsze jak sie czlowiek w necie naczyta. Nastawialam sie na malego czlowieczka niemalze ;)
13 lata 11 miesiąc temu #102651 przez sylka
Najgorsze to czytać ale sama czytałam, porównywała weryfikowałam badania, a to wszystko dlatego że człowiek się martwi. Taka już natura matki, po porodze też się martwi i będzie do końca życia. Bo te maleństwo choćby dorose zawsze będzie najważniejsze :D
13 lata 11 miesiąc temu #102658 przez Dorciaition
Sylka cudne to Twoje szczeście :)

A z tym czytaniem do prawda. Ja sobie obiecuję, że już nie będę patrzeć na to co napisane w necie, a czytam i tak jak głupia :S

13 lata 11 miesiąc temu #102667 przez sylka
Taka już natura kobiet :P
Twój bombel też będzie cudny :D
13 lata 11 miesiąc temu #102668 przez Dorciaition
Dzięki kochana :kiss:

13 lata 11 miesiąc temu #102678 przez bewipo
Ja tam nie czytam, tylko czekam (nie)cierpliwie na wizytę u ginki. Nie ma co za dużo porównywać, bo przecież żadne dziecko nie jest "książkowe". Każde rozwija się we własnym tempie nawet w brzuszku mamusi :)
13 lata 11 miesiąc temu #102685 przez gosiak
mała czarna trafiłaś na złego lekarza na bank fasolka jest i wszystko z nią dobrze więc nie panikuj kochana, szkoda tylko że Cię ten lekarz zestresował skasował 100 za 8min a nawet usg nie zrobił co powinien uczynić tym bardziej że z jajnikiem według niego coś nie teges...zrób tak jak dziewczyny piszą test a jutro beta i kolejna wizyta u innego gina :blink:

sylka kochaniutka ta Twoja fasolka :kiss: :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #102690 przez Majowka
sylka, faktycznie kochaniutka ta fosaleczka-dziureczka :)
Gratuluje slicznego bobaska!
13 lata 11 miesiąc temu #102700 przez gosiak
i w jakim pięknym dniu bobasek się urodził :kiss: :kiss: mąż lepszego prezentu chyba sobie nie mógł wymarzyć :) :)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży