- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- kamila_86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Mateusz 16.08.2011 nasz najdroższy skarb
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287113 przez kamila_86
hej kochane !!
Jestem z powrotem po kilku dniach nieobecności, weekend spędzilismy u rodzinki wiec nie miałam kiedy wejsc na forum, u nas wszystko jak na razie ok Mati grzeczny, ale te ząbki jakoś się nie pokazuja co niby to miały być ...
Idę was troche poczytać bo jestem do tyłu co sie u was dzieje mam nadzieje ze zdrowie już u wszystkich w porządku....
Wszystkiego naj dla solenizantów i solenizantek !!!! te spóźnione równiez !!!!
Jestem z powrotem po kilku dniach nieobecności, weekend spędzilismy u rodzinki wiec nie miałam kiedy wejsc na forum, u nas wszystko jak na razie ok Mati grzeczny, ale te ząbki jakoś się nie pokazuja co niby to miały być ...
Idę was troche poczytać bo jestem do tyłu co sie u was dzieje mam nadzieje ze zdrowie już u wszystkich w porządku....
Wszystkiego naj dla solenizantów i solenizantek !!!! te spóźnione równiez !!!!
Temat został zablokowany.
- marta_szh
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287133 przez marta_szh
hejka,
a my wstalismy dzis o 12
ale macie tempo z ledwoscia Was nadrabiam, ale nawet dobrze mi idzie;)
Madzia
wspolczuje tesciowej beznadziejny komentarz koncowy, gowniarski taki .. i czemu dziecko winne ze tak wyszło i ze jej wogole nie bylo wstyd tak powiedziec
Sonia
jasne ze sie mozesz przylaczyc z dietka powodzenia w tym tygodniu, sztuka to przezyc pierwsze 3 dni potem leci, w chwilach slabosci jem musli z mlekiem pomimo ze tego niby nie moge, ale co tam, karmie wiec musze tez myslec o tym, a reszty sie trzymam
i fajny pomysł na biznesik, powodzonka
Pippin
gratki sama wiesz czego
ja mam zajebista tesciowa, boze ile ona wydaje kasy na malego, co tydzien go bierze na week czasami na noc i normalnie jak go nam przywozi i jego torbe to calyczas znajduje w tej torbie nowe rzeczy, ubranka zawsze sa takie sliczne, jakies zabawki, sliniaczki, herbatki, ostatnio kupila lyzeczke do lovi po prostu jest przekochana i ma takie podejscie ze glupio tak mowic ale sie owiele lepeij z malym rozumie i opiekuje niz moja mama, ktora tez sie stara oczywiscie
Karolek wlasnie sie przekrecil z brzucha na plecy
sto lat dla Korneli
Happymama
witaj kochana bo jakos dawno Cie tu nie widzialam i przekaz Ali ze tabliczka mnozenia to super sprawa i ciotki 3mqaja kciuki
Aga
wspolczuje choroby Jerzyka, zdrowka
Biedronka
ja sie nie dziwie ze masz takie chwile slabosci ale pamietaj ze jestes super matka i i tak Cie podziwiam , 2dzieci, sesja, dom i jeszcze latanina po lekarzach ale bedzie juz tylko lepiej, 3mam mocno kciuki za egzaminy, ja pamietam ze jak maly mial 3 tygodnie to mialam obrone i powiem szczerze ze bylo mi ciezko a wiadomo ze noworodki to z reguly tylko spia a byl do dla mnie szczyt wiec kochana super ze dajesz tak rade
ja to wogole mialam sie angielskiego uczyc na wlasna reke i skonczylo sie na tym ze lezy ksiazka i patrzy na mnie oo i to moja cala nauka
a my wstalismy dzis o 12
ale macie tempo z ledwoscia Was nadrabiam, ale nawet dobrze mi idzie;)
Madzia
wspolczuje tesciowej beznadziejny komentarz koncowy, gowniarski taki .. i czemu dziecko winne ze tak wyszło i ze jej wogole nie bylo wstyd tak powiedziec
Sonia
jasne ze sie mozesz przylaczyc z dietka powodzenia w tym tygodniu, sztuka to przezyc pierwsze 3 dni potem leci, w chwilach slabosci jem musli z mlekiem pomimo ze tego niby nie moge, ale co tam, karmie wiec musze tez myslec o tym, a reszty sie trzymam
i fajny pomysł na biznesik, powodzonka
Pippin
gratki sama wiesz czego
ja mam zajebista tesciowa, boze ile ona wydaje kasy na malego, co tydzien go bierze na week czasami na noc i normalnie jak go nam przywozi i jego torbe to calyczas znajduje w tej torbie nowe rzeczy, ubranka zawsze sa takie sliczne, jakies zabawki, sliniaczki, herbatki, ostatnio kupila lyzeczke do lovi po prostu jest przekochana i ma takie podejscie ze glupio tak mowic ale sie owiele lepeij z malym rozumie i opiekuje niz moja mama, ktora tez sie stara oczywiscie
Karolek wlasnie sie przekrecil z brzucha na plecy
sto lat dla Korneli
Happymama
witaj kochana bo jakos dawno Cie tu nie widzialam i przekaz Ali ze tabliczka mnozenia to super sprawa i ciotki 3mqaja kciuki
Aga
wspolczuje choroby Jerzyka, zdrowka
Biedronka
ja sie nie dziwie ze masz takie chwile slabosci ale pamietaj ze jestes super matka i i tak Cie podziwiam , 2dzieci, sesja, dom i jeszcze latanina po lekarzach ale bedzie juz tylko lepiej, 3mam mocno kciuki za egzaminy, ja pamietam ze jak maly mial 3 tygodnie to mialam obrone i powiem szczerze ze bylo mi ciezko a wiadomo ze noworodki to z reguly tylko spia a byl do dla mnie szczyt wiec kochana super ze dajesz tak rade
ja to wogole mialam sie angielskiego uczyc na wlasna reke i skonczylo sie na tym ze lezy ksiazka i patrzy na mnie oo i to moja cala nauka
- madzia0507
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287138 przez madzia0507
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Rozrabiaka z Aleksa! Już chce sam na spacerek iść!
Edytka, fajnie wyszło. Już wczoraj widziałam fotkę na NK. W porównaniu ze zdjęciem poglądowym, twoje są chyba bardziej złote, ale ładnie ci.
Renatka, fajny fotelik. Ja tez wychodzę z założenia, że niebieski jest i dla chłopców, i dla dziewczynek.
Julitka bardzo dziękuje wszystkim ciociom za życzenia i przesyła mokre, mocno uślinione całuski!!!
Adee, natchnęłaś mnie. Idę dzisiaj z dzieckiem do wanny. Ciekawe jak zareaguje. A wogóle to robiłaś kolor, bo jakieś takie jasne włoski widziałam na jednym zdjęciu???
Agusia, "niezłą" masz tą bratową.
Domii, no ta twoja znajoma to też nie lepsza.
Jusia, my też mieliśmy niedawno pokaz takiego odkurzacza, ale nas facet nie oczarował. Wręcz przeciwnie, nie mogliśmy się doczekać, aż sobie pójdzie. Za to mój wujek kupił wszystko, co ten facet mu zaoferował.
Anetka, heloł!!! Julita odmawia kaszki, za to wszystko co z indykiem i z dynią, to wpitala aż miło popatrzeć.
A to czy ty zostajesz z dzieckiem czy nie, to przypadkiem nie jest TYLKO i wyłącznie twoja sprawa???!!! Jak się to komuś nie podoba, to niech się idzie pałować o sosnę, będą szyszki radosne.
Sonia, super pomysł!!!
Motylek, 100 lat dla Kornelki!!!
Domii, a czym cię wymęczył???
Biedronka, dużo zdrówka dla dzieciaczków.
Hania, trzymam kciuki za twojego M. i nie puszczę aż nie dasz znać, że już po wszystkim.
Asik, wymioty??? Czyżby...???
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Rozrabiaka z Aleksa! Już chce sam na spacerek iść!
Edytka, fajnie wyszło. Już wczoraj widziałam fotkę na NK. W porównaniu ze zdjęciem poglądowym, twoje są chyba bardziej złote, ale ładnie ci.
Renatka, fajny fotelik. Ja tez wychodzę z założenia, że niebieski jest i dla chłopców, i dla dziewczynek.
Julitka bardzo dziękuje wszystkim ciociom za życzenia i przesyła mokre, mocno uślinione całuski!!!
Adee, natchnęłaś mnie. Idę dzisiaj z dzieckiem do wanny. Ciekawe jak zareaguje. A wogóle to robiłaś kolor, bo jakieś takie jasne włoski widziałam na jednym zdjęciu???
Agusia, "niezłą" masz tą bratową.
Domii, no ta twoja znajoma to też nie lepsza.
Jusia, my też mieliśmy niedawno pokaz takiego odkurzacza, ale nas facet nie oczarował. Wręcz przeciwnie, nie mogliśmy się doczekać, aż sobie pójdzie. Za to mój wujek kupił wszystko, co ten facet mu zaoferował.
Anetka, heloł!!! Julita odmawia kaszki, za to wszystko co z indykiem i z dynią, to wpitala aż miło popatrzeć.
A to czy ty zostajesz z dzieckiem czy nie, to przypadkiem nie jest TYLKO i wyłącznie twoja sprawa???!!! Jak się to komuś nie podoba, to niech się idzie pałować o sosnę, będą szyszki radosne.
Sonia, super pomysł!!!
Motylek, 100 lat dla Kornelki!!!
Domii, a czym cię wymęczył???
Biedronka, dużo zdrówka dla dzieciaczków.
Hania, trzymam kciuki za twojego M. i nie puszczę aż nie dasz znać, że już po wszystkim.
Asik, wymioty??? Czyżby...???
- marta_szh
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- madzia0507
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287148 przez madzia0507
Renatka, jak to dzisiaj mojej Gosi opowiadałam przez telefon, to powiedziała, że brakowało jeszcze tylko tego, żeby teściowa nam kazała zanieść dziecko do samochodu i ją tam zostawić.
Kamila, witoj!!!
Marta, wstyd??? Nie, moja teściowa nie wie co to "wstyd" i co to znaczy "sprawić komuś przykrość" albo "ugryźć się w język", za dobrze wie, co to znaczy "pleść, co mi ślina na język przyniesie". To ma opanowane do perfekcji.
Idę dać Julicie obiad i pobawić się z nią, bo przez to nadrabianie całkiem ją zaniedbałam i mam wyrzuty sumienia.
Kamila, witoj!!!
Marta, wstyd??? Nie, moja teściowa nie wie co to "wstyd" i co to znaczy "sprawić komuś przykrość" albo "ugryźć się w język", za dobrze wie, co to znaczy "pleść, co mi ślina na język przyniesie". To ma opanowane do perfekcji.
Idę dać Julicie obiad i pobawić się z nią, bo przez to nadrabianie całkiem ją zaniedbałam i mam wyrzuty sumienia.
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287149 przez Edyta
dzieki Madzia widzialam ze bylas na nk ale nie bylo opisu to pomyslalam ze ci sie nie podobalo i tyle mnie sie nie podoba ale staram sie nie myslec chodz wielu osob ponoc mowi ze fajnie mysle ze z grzecznosci bo co maja mi powiedziec ...zle brzydko no nic na dodatek tego wszystkiego przeziebilam sobie pecherz 1 raz w zyciu lece narazie bo pisze z siostra na gg buzka
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Edyta.
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287152 przez adee84
KINIA TO TO CIASTO TYLKO ZAMIAST DAWAC WIECEJ OWOCOW DAJ WIECEJ ORZECHOW, TAKIE TEZ DOBRE, ROBILAM
1 szk cukru
5 jaj
2 szk mąki
łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do piecz.
cynamon ile chcesz ja daję na oko
4-5 jabłek lub innych owoców
2/3 szk oleju
orzechy włoskie, migdały (niekoniecznie)
jajka ubijasz z cukrem. przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodaj powoli do jajek, mieszasz dalej. na końcu dodajesz olej, owoce i orzechy no i mieszasz. przelewasz ciasto do natłuszczonej blachy, piecz 180 st, ok.50 min.
ja nie ubijam mikserem tylko ubijaczką ręcznie, lepiej jakoś mi wtedy wychodzi.
1 szk cukru
5 jaj
2 szk mąki
łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do piecz.
cynamon ile chcesz ja daję na oko
4-5 jabłek lub innych owoców
2/3 szk oleju
orzechy włoskie, migdały (niekoniecznie)
jajka ubijasz z cukrem. przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodaj powoli do jajek, mieszasz dalej. na końcu dodajesz olej, owoce i orzechy no i mieszasz. przelewasz ciasto do natłuszczonej blachy, piecz 180 st, ok.50 min.
ja nie ubijam mikserem tylko ubijaczką ręcznie, lepiej jakoś mi wtedy wychodzi.
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287155 przez domii
Kamila to dobrze ze Mati taki grzeczny
Edyta a czemu ja cie nie mam na NK
Marta Sz to super ze masz taka T, ja np.na moich rodzicow nie moge narzekac zawsze daja jakies pieniadze dla malego, na benzyne a wczoraj mi dal 100zl za te leki co ostatnio w aptece kupilam
Madzia Blazejek tez kocha dania z Dynia a co do M to mnie swojaa u nas kubki tez zrobily furore Tesciowie to na wystawe zostawili sobie a moi rodzice beda z nich pic,a T sie wogole nie spodziewala ze dostanie cos na dzien babci i Tesciu dal Blazejkowi 100 zl zeby cos sobie kupil
Edyta a czemu ja cie nie mam na NK
Marta Sz to super ze masz taka T, ja np.na moich rodzicow nie moge narzekac zawsze daja jakies pieniadze dla malego, na benzyne a wczoraj mi dal 100zl za te leki co ostatnio w aptece kupilam
Madzia Blazejek tez kocha dania z Dynia a co do M to mnie swoja
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
pała tak wymeczyl
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287164 przez adee84
Agusia współćzuję
Happymama masz szczęście, że wróciłaś bo inaczej bym Cię nękała dalej
Madzia a co robisz z głową??
Asik kuruj się biedaczku
Renatka a czemu ja nienasycona? ja pisałam o mężu Domi
Hej Kamila
Marta to sobie pospaliście
Madzia nic nie robiłam może pod światło tak wyszły
wena mnie opuściła i siedzę nic nei robię, wstyd normalnie
Happymama masz szczęście, że wróciłaś bo inaczej bym Cię nękała dalej
Madzia a co robisz z głową??
Asik kuruj się biedaczku
Renatka a czemu ja nienasycona? ja pisałam o mężu Domi
Hej Kamila
Marta to sobie pospaliście
Madzia nic nie robiłam może pod światło tak wyszły
wena mnie opuściła i siedzę nic nei robię, wstyd normalnie
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287166 przez domii
Asik to ladnie Szymus przybral.qurcze a moze strzel sobie wodke z pieprzem 50ml ja jak mnie wymiotowalo to tak zrobila i przeszlo
A i pytalas sie kiedys o muffinki to ja ajk czekoladowe robilam to wlasnie wsypywalam lyzke kakao zamiast jednej lyzki maki
A i pytalas sie kiedys o muffinki to ja ajk czekoladowe robilam to wlasnie wsypywalam lyzke kakao zamiast jednej lyzki maki
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- marta_szh
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287172 przez marta_szh
edyta
nie dziwie sie ja bym szalu dostala, pewnie robisz to elektronicznym ale ja w weekendy robie recznym jak lolka nie ma i az zakwasy palcow mam
a sluchajcie,
macie jakis przepis na placek po wegiersku, albo jakis placek taki ala ziemniaczany bo mam duzo ziemniakow i nie wiem co dobrego mozna z nich zrobic, hmmm??
nie dziwie sie ja bym szalu dostala, pewnie robisz to elektronicznym ale ja w weekendy robie recznym jak lolka nie ma i az zakwasy palcow mam
a sluchajcie,
macie jakis przepis na placek po wegiersku, albo jakis placek taki ala ziemniaczany bo mam duzo ziemniakow i nie wiem co dobrego mozna z nich zrobic, hmmm??
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez marta_szh.
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #287175 przez Edyta
marta sz elektryczny ale siedziec trzeba.... no i chyba jeszcze miesiac i bedzie koniec bo nie ze dla wygody i tak podaje czasem mm wiec chyba jej smakuje a do 6 miesiecy powinno sie karmic pozniej juz nie koniecznie wiec czas pokarze ide naprawde bo T przyjechala do pozniej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona