BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #290289 przez domii
Motylku ja tez slyszalam ze goraczka u dziecka to powyzej 38 stopni, a co do Tantum Verde to mi pediatra kazala kupic i normalnie psikac raz lub dwa razy dziennie ale nie mieszac z woda i wlasnie ze to na zabkowanie jest dobre,psikam ale nie wiem czy cos daje :dry: Kornelka sliczna

Edyta Silvia to mala dama :)

Madzia jestem za tym zebysmy sie kiedys spotkaly

Ja jak robie zapiekanke to podgotowuje ziemniaki i wkladam wtedy na 30 min do piekarnika,jak nie gotowalam to nieraz mialam niedopieczone ziemniaki momo ze trzymalam 1,5 h

A tak wogole to dzisiaj mam jakis straszny dzien,przytrzaslam sobie paznokcia jak zamykalam garaz, i pozniej zakopaalm sie w sniegu bo nie zauwazylam dziury i musialam leciec po sasiada zeby mi pomogl,oczywiscie tak wpadlam ze nie dalo sie auta rozbujac,trzeba bylo lopata kuc zamarzniety snieg i miinimalnie dawac gazu i wtedy mnie wypchal :huh: normalnie zawsze sama sobie radzilam w takich sytuacjach a tu dupa :(

[url=http://www.suwaczki.com
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290293 przez motylek
jkardasz każdy pediatra ma inne zdanie odnośnie wszystkiego. np.Kornelce bardzo szybko zaczeło zarastać ciemiączko właściwie to już ma zarośnięte i jak mała miała 3miesiące, moja pediatra kazala odstawić na 2tyg wit D a póżniej podawać co drugi dzień, a jak kiedyś byliśmy i innej babeczki to niemal nakrzyczała na mnie że codziennie mam podawać witD bo nie ma słońca,główka ma rosnąć itd. Ale jak dwa tygodnie temu byłam u neurologa z Kornelką to też zwruciła uwage że ciemiączko malutkie i żeby ograniczyć witD. Ale tak jest ze wszystkim grunt to mieć zaufanego pediatre

domii
bo gorączka jest powyżej 38 a moja ma podwyszoną tem. a co do Tantum Verde to nam nie kazała psikać bo dziecko może się zadławić :) :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #290297 przez jkardasz
Asik, z ta przychodnia to jakis koszmar! Ae najwazniejsze ze Szymek bedzie mial operacje.. az mi sie wlosy na glowie i rekach :) zjezyly jak przeczytalam o jego serduszku!!

A fotki dzieciaczkow sierpniowych superowe hehehe ja ubolewam nad brakiem porzadnego aparatu bo malz zabral do wroclawia na zlecenie a nam zostawil takiego "pierdzika" malego. Ale i tak biegam za Lesiuniem i pstrykam fotki co chwile :P Wywolalyscie juz fotki i macie albumy? Bo ja sobie teraz uswiadomilam ze tylko mam 6 fotek w ramkach na scianie a reszta w elektronicznej ramce sobie leci! Musze poszukac jakiejs promocji na odbitki i w album jakis sie zaopatrzyc co by Lesiowy jakas pamiatke porzadnal mial :D

Heheheh a Sylvia w kapelusiku wyglada przeuroczo :D:D

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
12 lata 11 miesiąc temu #290301 przez kamila_86
Julitka, Kornelcia i Silvia śliczne panny ;)

Madzia ja mam takie same odczucia do tych zębów zwłaszcza po dzisiejszej nocy brrr kiedy one wyjdą... :(

Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie tego glutenu - czyli dobrze wprowadziłam... tylko martwi mnie ta wysypka na brzuszku mam nadzieję, że to są jakieś potówki a nie alergia na gluten chyba jak do jutra się nie zmniejszy albo nie zniknie to skonsultuję to z pediatrą...w sumie kaszkę dałam mu 2 łyżeczki w poniedziałek i we wtorek a ta wysypka wylazła wczoraj kolo południa, bo rano jeszcze jej nie było - jak myślicie może to być wina tej kaszy mannej?? Nie daje mi to spokoju jakoś...
12 lata 11 miesiąc temu #290303 przez jkardasz
Motylek, z tym glutenem to faktycznie co pediatra to inne zalecenia :) a my mielismy problem z wit K bo niby trzeba bylo podawac codziennie ale Lesiu mial staszne uczulenie (buzka wygladala jak poparzona takie bable mial) wiec odstawilismy. Wit D tez odstawilismy wtedy ale po 2 tyg wocilismy do podawania i juz bylo ok :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290305 przez Kasiek
Motylek no tak to jest :dry: co lekarz to inne zalecenia ehh :huh:

Edytka a skąd Ty wytrzasnęłąś tyle ślicznych kapeluszy dla Silvi :laugh: jestem pewna ze masz ich o wiele wiecej :P a Silvi slicznie w nich :laugh:

Domii faktycznie dzien nie do pozazdroszczenia :dry: ale nie martw sie teraz moze byc tylko lepiej :)

Joasiu wspolczujemy :( pewnie tez na ząbki :( ja gorącą kawę wypijam tylko wtedy gdy Iga zasnie :laugh:
tez mysle ciągle nad wywolaniem zdjęc Igi ale na razie na mysleniu sie konczy :P

my tez gluten podajemy juz od trzech tyg i jest ok na razie :)

Iga odmówila zjedzenia zupki :huh: niewazne ze pare dni temu taką samą wręcz pożerała, dzis jej nie smakuje i koniec :P trudno jak to mowia bez łaski :P :P :P dam jej cysia :)

Pippin mysle ze mozesz spokojnie Antosia wozic w spacerowce :) a co do kawy to ja tez lubie i zawsze duzo pilam a teraz to jedna rano a potem kupuje w biedronce taka mieszanke normalnej ze zbozowa nawet calkiem dobrze smakuje :laugh: i ta pije popoludniu :laugh:

Madzia dasz rade, na dniach pewnie wyjdą te ząbki, mojej wyszly wczoraj a dalej zmierzła jest :dry:

EDYTOWALAM jakby cos :)
12 lata 11 miesiąc temu #290310 przez jkardasz
Kamila, my najpierw podawalismy kaszke mleczna manne z nestle. I kolezanki tez od tej zaczynaly i zadnych seensacji po niej nie bylo z tego co wiem. A zwyklej kaszkimanny jeszcze nie podawalam ale pediatra powiedzial ze mozna tylko trzeba ja ugotowac wlewajac taka namczona do goracej zupki i chwile pogotowac razem.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290312 przez Pippin
kamilka ładny avatarek :)

mojemu na buzi od czasu do czasu parę czerwonawych krostek wyskoczy i nei wiem od czego to moze być

Silvia prześliczna i prosimy o więcej zdjeć :)

KAsiek mojemu też za bardzo dzis zupka nie podeszła :dry:

jkardasz dziękujemy za opinię :)

a propos filmu dziewczyna z tatuazem zawsze marzyłam o tym zeby tak wygladać :dry: mozecie se o mnei pomysleć wariatka le strasznie lubię takie klimaty :)
12 lata 11 miesiąc temu #290316 przez Kasiek
Kamilka moze sprobuj dac mniej tej kaszki? my zaczynalismy od pol lyzeczki do zupki, teraz daje jedna lyzeczke. Tak mi kazali w przychodni, ale jak mwilam co lekarz to inna opinia :P

ide chyba Iga chce spac znowu
12 lata 11 miesiąc temu #290320 przez domii
Motylku ja mu psikam ale nie tak jak doroslemu tylko wlasnie bardziej na dziaselka,wiec nie ma mowy zeby sie zadlawil

Joanno a patrzylas na Grouponie?przynajmniej w moim miescie sa co chwila odbitki np.200 zdjec w kolorowych ramkach za 59 zl :) My raz tylko wywolalismy i mamy jakies 60 zdjec w albumie, a teraz wlasnie czekam jak bede miec ze 100 lub 200

Kasiek oby nie byl gorszy :( moj zjadl zupke dzisiaj pieknie bo dostal ze sloiczka Dynie z Indyczkiem ale przed wczoraj z laska zjadl 100ml wiec pozniej mu dalam wlasnie cycka

Pippin ja tez mysle ze na pollezaco nie zaszkodzi Antkowi,ja sie sama zastanawiam czy nie wyciagnac spacerowki ale i tak jeszcze sie z nim boje wychodzic bo ma jeszcze troche katarku :(

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290322 przez kamila_86
Joasiu my tez mamy ta kaszkę mleczną manną z Nestle ;)a odnośnie zdjęć to mam album Matiego począwszy od pierwszego USG ;) tylko teraz muszę go uzupełnić o fotki z poza brzuszka ;)
Pippin dzięki :lol: :lol:

Jak mu zejdzie ta wysypka to jeszcze raz spróbuje od początku mu wprowadzić i zobaczymy

Coś tu cichutko ...
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290346 przez Kasiek
no zasnęła w koncu :dry: :dry: :dry: ale się namęczyłam zanim ja uśpiłam :dry:

ale Iga znowu pcha pieluche do buzi, jęczy i marudzi, znowu zasnąć nie może, a teraz zasnęła z palcem w buzi :ohmy: przeciez ząbki wyszly ale w sumie wyszly tylko na milimetr, moze tak byc ze dopoki nie wyjda całkiem to dalej beda ją swędzieć te dziąsła????
Bo mam nadzieje że to nie wychodza jakies górne?? bo sie zastrzele :S

a u nas juz jest -10 :huh: biedna Iga pewnie przez pare dni nie bedzie wychodzic na dwór jak tak zimno :cheer:
12 lata 11 miesiąc temu #290360 przez maga4
U was mróz, a w Irlandii kwitną żąkile.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #290378 przez Kasiek
Maga jak to żonkile?? kurcze dobrze Wam w tej Irlandii, ja juz tesknie za wiosna :)
12 lata 11 miesiąc temu #290383 przez Pippin
na tym zdjeciu Iga podobna do Majeczki adee :laugh:

kurcze oglądam telekspres biedni CI rodzice biedna Madzia :(

ale ja mam dziś normalnie nie wiem co mi jest non stop jem!!

żonkile aahhhh piękne kwiaty :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka