BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #291983 przez avika
Martucha nasz pija poza mleczkiem tylko wode, na razie nie dostaje herbatek czy soczkow, jesli juz to papki owocowe.

Adee a jakby ryba z piekarnika, masz jeszcze cebulke? podsmaz cebulke z marchewka, ugotuj makaron i wyloz troche makaronu, potem cebulka z machewka, rybka i potem znow warzywka i zalej bulionem i do oven, albo rybka smazona, zmiemniaki(czy ryz czy makaron)i surowka z marchewki lub podsmazana z cebulka z patelnii? nie wiem tak mi sie pomyslalo
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291985 przez martucha
Adee mój m sam mnie wycałował i powiedział głośno i wyraźnie że pięknie wyglądam a jego koledzy po rekach mnie całowali za te pączki-dosłownie hehe tak więc po tej wizycie "troche" urosłam :P a kolega m (taka moja osobista wtyczka) napisał mi że P. minę ma nietęgą i pączków nie ruszyła :P sasasasasa czyżby nie miała apetytu :unsure: B)

postaram się częściej wpadać ale zapewne będzie to wieczór

Posyp rybę przyprawami,albo samą solą ,koperkiem i czosnkiem zawiń w folię i do piekarnika a ziemniaczki możesz np podsmazyć do tego surówka z marchewki i masz obiad;]

Avika no to może dam spokój z tymi herbatkami...

Jeszcze mam pytanie odnosnie jedzenia....mam zamrożone szparagi...czy moge zrobic Boryskowi coś ala krem szparagowy :unsure: od szparagów chyba nic mu nie powinno byc...

no i czy jak uszykujecie jedzonko maluszkom to mrozicie część :unsure: bo ja ostatnio jak zrobiłam Boryskowi obiadek z królika,pietruszki, pory i marchewki to wyszło mi tego tyle że musiałabym wyrzucić bo by sie zepsuło ale wpadłam na pomysł żeby zamrozic część ,mam po porcjowane jedzonko. Chyba nic sie z tym jedzonkiem nie stanie co :unsure:

Kurde pare dni mnie nie było i tyle pytań mi sie nazbierało ehhhhhh
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291986 przez avika
Martucha super, ze em stanal na wysokosci zadania, i nie ma to jak osobista dodatkowa para oczu :lol:

Adee no wlasnie zapomnialam napisac zeby przyprawami doprawiac, jejooo no ale skleroza ze mnie :S

Edytuje

A tak wogole to Borys fajne imie, bo chyba nie mowilam wczesniej.

Dobra kobietki ide bo pralka konczy wirowac, no i prasowanie czeka.

Milego popoludnia

eydtuje
Martucha ja robie na 3-4razy i mroze, Mrozic mozna przez kilka tygodni lub dluzej, zalezy co. Ja staram sie do 4tyg max. I tak moge codziennie co innego mu dac i gotuje raz na kilka dni.
12 lata 11 miesiąc temu #291994 przez martucha
Avika no to super czyli bede mrozić :lol: a w czym mrozisz??bo ja......nie smiej się.....kupiłam pojemniki na mocz haha i je wypazyłam :silly: i dzieki temu mam ładnie po porcjowane obiadki :silly: no cyba ze sa jakies specjalne opakowania do tego to napisz prosze :lol: a i dziekujemy za komplement :kiss: :lol:

Ja dziś mam dzień sprzatający bleeeee nie chce mi sie...
12 lata 11 miesiąc temu #291995 przez kiniaa
b]Silvia, Kornelka i Maja[/b] cudne zdjecia i sliczne jestescie dziewczyny :kiss:
Jerzyk przystojniak ;)
Hania na pewno M wroci szybko do siebie :) i po operacji nie bedzie sladu . Co do braku smaku - przynajmniej nie bedziesz sie przejmowac jak przesolisz zupe :silly:

dziewczyny u mnie tez burdel jest ciagle. Moja mama przychodzi i czasem pomaga sprzatac ale mi glupio bo mi to w sumie nie przeszkadza taki umiarkowany balagan :) bo brudu to nie znosze ale balagan no to mam...w koncu 2 dzieci w roznym wieku i tona zabawek ;)

Edytka z tego co piszesz o laktacji to tak jakbys miala nawal caly czas... bo ja spokojnie moge wytrzymac kilka godz bez odciagania i karmienia i moze troche sa twardsze cycki niz zwykle.

Haniu, Domi u nas nocki od kilku dni fatalne, ale to na pewno przez zabki :dry: mysle ze gorne jej powoli wychodza a wiadomo gorne to takie duze lopaty wiec beda bolec :dry: Bella budzi sie czesto w nocy i np 2 godz nie spi :( dalam jej ostatnio paracetamol bo mi jej szkoda bylo

Domi czytam teraz ze Twoja pediatra powiedziala ze te krostki na genitaliach to moga byc od zabkowania - moja wlasnie ma 3 krostki na cipusi i nie wiedzialam co to za cholerstwo to teraz juz sie wyjasnilo :)
Madzius Ty jestes takie sliczne dziewcze, jak to jak chlopak wygladasz no wezzzz.... :kiss:
ok i to na razie tyle... jestem na str 255 i musze przelozyc nadrabianie bo mala nie spi
12 lata 11 miesiąc temu #291997 przez avika
Ja mam pojemniczki z Aventu do mrozenia, plus jeszcze pojemniczki na mleko ze szpitala bo na poczatku moj wczesniak pil tylko mleko moje z butelki. Zostalo mi tego troche to w tym tez mroze.

Pojemniki na mocz, wiesz a dlaczemu by nie skoro to sterylne a jak jeszcze wyparzylas to juz calkiem jest git. w koncu to tylko pojemnik a do czego to juz inna bajka ;)

dobra ideee a nie chce mi sie, ze ojjjj
12 lata 11 miesiąc temu #292006 przez adee84
dzięki za pomysły laseczki :) :kiss:
Maja wstała to trzeba się zabrać za robotę :)
wystawiam dziś szklaną ławę na tablicy, ma 1,5 roku i jeden mini uszczerbek, kosztowała 250 zł ile wołać za nią?
12 lata 11 miesiąc temu #292036 przez angellika1
Adee a czemu tak myślisz że Cie nie kocham?? i teraz mi przykro :( Kocham Cie bardzo bardzo bardzo :kiss:

Martucha wychodzi na to ze dzieci maja takie okresy mleko z butelki bleee ;) Niki tez to mial teraz już w miare ładnie pije musisz przeczekać i przemycać dalej mleczko ;)
Zresztą ja mam wrażenie ze nIki malo je jak myślicie?

godz 8 mleko 200ml
godz 11 kaszka (ze 120 mleka)
godz 14 obiadek okolo 190
godz 17 mleko 200 lub jak nie chce to owoce z kleikiem
godz 18.30 owoce (tylko w przypadku o 17 wypije mleczko)
godz 20 mleko z 2 lyżeczkami kaszki mennej

A nam dopiera prąd włączyli bo awaria byla od 10 ehh
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #292042 przez Pippin
hej
jestem u rodziców :lol:
nadrabiam z czytaniem my już po spacerku powiedzcie mi czy nie zrobiłam źle zabierajac go na zewnątrz jak jest -5 :unsure:

fajnie wiedziec ze można mrozić jedzonko dla maluszków :) martucha bardzo oryginalny pomysł z tymi pojemniczkami na mocz :laugh: i w dodatku one są jałowe więc nei trza wyparzać :)

domii mój też budził sie dzis dosłownie co GODZINĘ!!!i ja sama zajmuję się Antkiem jeżeli chodzi o usypianie i o dziwo nawet wyspana jestem!! :ohmy:

Asik ja też staram sie robic wszystko jak Antoś się "bawi" sam heheheh żeby choć chwilę mieć jak śpi np żeby Was nadrobić :laugh:

też bym gdzieś poszła kiniaa zazdraszczam pubu :dry: na naszym
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
nei ma baru a co dopiero pubu :angry:

martucha dziwna ta środowiskowa mleko to chyba podstawa pokarmu dzieci czy sie mylę???i trzymam kciuki za bratową :kiss:

i kurde chciałabym widzieć minę tej co nie zjadła ani jednego pączka :woohoo: :woohoo: :woohoo:

soniu też dołączyłaś do grona zumby widzę :) i jak i jak??

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #292045 przez kiniaa
Domi obadam ten syrop :) moze nawet dzis jak zdaze a jak nie to w pon, jak taki dobry to sama sobie kupie :laugh:

Happymama Ala po mamusi chudzinka :) moj David taki sam, tez nad obiadem sleczy a slodycze to pozera :laugh: ale pamietam ze sama taka bylam i pewnie jestem nadal :silly:

Kasiek Boze, jak slysze takie historie ze dziecko ktos pobil to normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera :angry: biedny chlopczyk :(
Kasiek napisał:

Angelika ja bym jednak na zwyklym krowskim mleku nie dawala, nasze dzieciaczki jeszcze na to za male, podobno mozna dopiero od 3 roku zycia dac dziecku krowie mleko. Lepiej moze nie ryzykowac?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do krowiego mleka to tutaj w UK daje sie po 6 mcu serki takie jak np danonki i jogurty. Wazne zeby byly pelnotluste. No i dziecko z alergia tak jak moja Bella musi czekac do roku. A krowie mleko mozna po roku wprowadzic :) np David dostawal w przedszkolu pol kubka mleka krowiego a reszte mm

Martucha moje dzieci chca jesc w nocy a nie pic. Pamietam jak Davidkowi probowalam wciskac herbatke w nocy to tylko sie wkurzal i tyle. Ja tam bym dziecku nie zalowala :)

Asik super ze mebelki poszly :laugh:
12 lata 11 miesiąc temu #292046 przez Hania
angellika, podobno nabiał "przetworzony" nie uczula
kasiek, ja miałam kilka takich nocy i bardzo Ci współczuję
domii, współczuję nocki i życzę udanych zakupów:)
Asik, ...bo Ty też zaradna mama jesteś :)
kiniaa, fajnie oderwać się chociaż na chwilę od codzienności.
martucha, trzymam kciuki za bratową. A ta środowiskowa to chyba na jakimś haju była
kiniaa, współczuję nocki :kiss:
avika, aj a właśnie skończyłam prasować
12 lata 11 miesiąc temu #292049 przez Pippin
Kasiek napisał:

jejku slyszalyscie o tym trzylatku ktorego pobil konkubent matki??
skatowal go bo chlopczyk za wolno sie ubieral a on chcial zeby "dziecko chodzilo jak w zegraku" :ohmy: :ohmy: :ohmy: tacy zwyrodnialcy nie powinni miec prawa zyc posrod ludzi :ohmy: :ohmy:
zrobilabym mu to samo co on zrobil temu bezradnemu chlopczykowi :ohmy: :( :( :(
czemu są na tym swiecie tacy ludzie, nie to nie ludzie to zwierzeta :ohmy: :dry:

powiesić za jaja :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #292053 przez Pippin
Hania jak tam husband? :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #292055 przez avika
Haniu to chodz do mnie bo u mnie jeszcze troche tego jest a wiesz co dwie pary rak to nie jedna a pogadac by w tym czasie mozna bylo :silly: :lol:

cdn... bo ja prasuje ale i tak na razie ema nie ma a synus sie bawi na macie to sobie tak w malych przerwach do was lookam :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #292057 przez Pippin
avika to jak Was dwie będzie to i moje moze dorzucę :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży