- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #291983 przez avika
Martucha nasz pija poza mleczkiem tylko wode, na razie nie dostaje herbatek czy soczkow, jesli juz to papki owocowe.
Adee a jakby ryba z piekarnika, masz jeszcze cebulke? podsmaz cebulke z marchewka, ugotuj makaron i wyloz troche makaronu, potem cebulka z machewka, rybka i potem znow warzywka i zalej bulionem i do oven, albo rybka smazona, zmiemniaki(czy ryz czy makaron)i surowka z marchewki lub podsmazana z cebulka z patelnii? nie wiem tak mi sie pomyslalo
Adee a jakby ryba z piekarnika, masz jeszcze cebulke? podsmaz cebulke z marchewka, ugotuj makaron i wyloz troche makaronu, potem cebulka z machewka, rybka i potem znow warzywka i zalej bulionem i do oven, albo rybka smazona, zmiemniaki(czy ryz czy makaron)i surowka z marchewki lub podsmazana z cebulka z patelnii? nie wiem tak mi sie pomyslalo
Temat został zablokowany.
- martucha
- Wylogowany
- rozmowna
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291985 przez martucha
Adee mój m sam mnie wycałował i powiedział głośno i wyraźnie że pięknie wyglądam a jego koledzy po rekach mnie całowali za te pączki-dosłownie hehe tak więc po tej wizycie "troche" urosłam a kolega m (taka moja osobista wtyczka) napisał mi że P. minę ma nietęgą i pączków nie ruszyła sasasasasa czyżby nie miała apetytu
postaram się częściej wpadać ale zapewne będzie to wieczór
Posyp rybę przyprawami,albo samą solą ,koperkiem i czosnkiem zawiń w folię i do piekarnika a ziemniaczki możesz np podsmazyć do tego surówka z marchewki i masz obiad;]
Avika no to może dam spokój z tymi herbatkami...
Jeszcze mam pytanie odnosnie jedzenia....mam zamrożone szparagi...czy moge zrobic Boryskowi coś ala krem szparagowy od szparagów chyba nic mu nie powinno byc...
no i czy jak uszykujecie jedzonko maluszkom to mrozicie część bo ja ostatnio jak zrobiłam Boryskowi obiadek z królika,pietruszki, pory i marchewki to wyszło mi tego tyle że musiałabym wyrzucić bo by sie zepsuło ale wpadłam na pomysł żeby zamrozic część ,mam po porcjowane jedzonko. Chyba nic sie z tym jedzonkiem nie stanie co
Kurde pare dni mnie nie było i tyle pytań mi sie nazbierało ehhhhhh
postaram się częściej wpadać ale zapewne będzie to wieczór
Posyp rybę przyprawami,albo samą solą ,koperkiem i czosnkiem zawiń w folię i do piekarnika a ziemniaczki możesz np podsmazyć do tego surówka z marchewki i masz obiad;]
Avika no to może dam spokój z tymi herbatkami...
Jeszcze mam pytanie odnosnie jedzenia....mam zamrożone szparagi...czy moge zrobic Boryskowi coś ala krem szparagowy od szparagów chyba nic mu nie powinno byc...
no i czy jak uszykujecie jedzonko maluszkom to mrozicie część bo ja ostatnio jak zrobiłam Boryskowi obiadek z królika,pietruszki, pory i marchewki to wyszło mi tego tyle że musiałabym wyrzucić bo by sie zepsuło ale wpadłam na pomysł żeby zamrozic część ,mam po porcjowane jedzonko. Chyba nic sie z tym jedzonkiem nie stanie co
Kurde pare dni mnie nie było i tyle pytań mi sie nazbierało ehhhhhh
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez martucha.
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291986 przez avika
Martucha super, ze em stanal na wysokosci zadania, i nie ma to jak osobista dodatkowa para oczu
Adee no wlasnie zapomnialam napisac zeby przyprawami doprawiac, jejooo no ale skleroza ze mnie
Edytuje
A tak wogole to Borys fajne imie, bo chyba nie mowilam wczesniej.
Dobra kobietki ide bo pralka konczy wirowac, no i prasowanie czeka.
Milego popoludnia
eydtuje
Martucha ja robie na 3-4razy i mroze, Mrozic mozna przez kilka tygodni lub dluzej, zalezy co. Ja staram sie do 4tyg max. I tak moge codziennie co innego mu dac i gotuje raz na kilka dni.
Adee no wlasnie zapomnialam napisac zeby przyprawami doprawiac, jejooo no ale skleroza ze mnie
Edytuje
A tak wogole to Borys fajne imie, bo chyba nie mowilam wczesniej.
Dobra kobietki ide bo pralka konczy wirowac, no i prasowanie czeka.
Milego popoludnia
eydtuje
Martucha ja robie na 3-4razy i mroze, Mrozic mozna przez kilka tygodni lub dluzej, zalezy co. Ja staram sie do 4tyg max. I tak moge codziennie co innego mu dac i gotuje raz na kilka dni.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez avika.
- martucha
- Wylogowany
- rozmowna
12 lata 11 miesiąc temu #291994 przez martucha
Avika no to super czyli bede mrozić a w czym mrozisz??bo ja......nie smiej się.....kupiłam pojemniki na mocz haha i je wypazyłam i dzieki temu mam ładnie po porcjowane obiadki no cyba ze sa jakies specjalne opakowania do tego to napisz prosze a i dziekujemy za komplement
Ja dziś mam dzień sprzatający bleeeee nie chce mi sie...
Ja dziś mam dzień sprzatający bleeeee nie chce mi sie...
- kiniaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #291995 przez kiniaa
b]Silvia, Kornelka i Maja[/b] cudne zdjecia i sliczne jestescie dziewczyny
Jerzyk przystojniak
Hania na pewno M wroci szybko do siebie i po operacji nie bedzie sladu . Co do braku smaku - przynajmniej nie bedziesz sie przejmowac jak przesolisz zupe
dziewczyny u mnie tez burdel jest ciagle. Moja mama przychodzi i czasem pomaga sprzatac ale mi glupio bo mi to w sumie nie przeszkadza taki umiarkowany balagan bo brudu to nie znosze ale balagan no to mam...w koncu 2 dzieci w roznym wieku i tona zabawek
Edytka z tego co piszesz o laktacji to tak jakbys miala nawal caly czas... bo ja spokojnie moge wytrzymac kilka godz bez odciagania i karmienia i moze troche sa twardsze cycki niz zwykle.
Haniu, Domi u nas nocki od kilku dni fatalne, ale to na pewno przez zabki mysle ze gorne jej powoli wychodza a wiadomo gorne to takie duze lopaty wiec beda bolec Bella budzi sie czesto w nocy i np 2 godz nie spi dalam jej ostatnio paracetamol bo mi jej szkoda bylo
Domi czytam teraz ze Twoja pediatra powiedziala ze te krostki na genitaliach to moga byc od zabkowania - moja wlasnie ma 3 krostki na cipusi i nie wiedzialam co to za cholerstwo to teraz juz sie wyjasnilo
Madzius Ty jestes takie sliczne dziewcze, jak to jak chlopak wygladasz no wezzzz....
ok i to na razie tyle... jestem na str 255 i musze przelozyc nadrabianie bo mala nie spi
Jerzyk przystojniak
Hania na pewno M wroci szybko do siebie i po operacji nie bedzie sladu . Co do braku smaku - przynajmniej nie bedziesz sie przejmowac jak przesolisz zupe
dziewczyny u mnie tez burdel jest ciagle. Moja mama przychodzi i czasem pomaga sprzatac ale mi glupio bo mi to w sumie nie przeszkadza taki umiarkowany balagan bo brudu to nie znosze ale balagan no to mam...w koncu 2 dzieci w roznym wieku i tona zabawek
Edytka z tego co piszesz o laktacji to tak jakbys miala nawal caly czas... bo ja spokojnie moge wytrzymac kilka godz bez odciagania i karmienia i moze troche sa twardsze cycki niz zwykle.
Haniu, Domi u nas nocki od kilku dni fatalne, ale to na pewno przez zabki mysle ze gorne jej powoli wychodza a wiadomo gorne to takie duze lopaty wiec beda bolec Bella budzi sie czesto w nocy i np 2 godz nie spi dalam jej ostatnio paracetamol bo mi jej szkoda bylo
Domi czytam teraz ze Twoja pediatra powiedziala ze te krostki na genitaliach to moga byc od zabkowania - moja wlasnie ma 3 krostki na cipusi i nie wiedzialam co to za cholerstwo to teraz juz sie wyjasnilo
Madzius Ty jestes takie sliczne dziewcze, jak to jak chlopak wygladasz no wezzzz....
ok i to na razie tyle... jestem na str 255 i musze przelozyc nadrabianie bo mala nie spi
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #291997 przez avika
Ja mam pojemniczki z Aventu do mrozenia, plus jeszcze pojemniczki na mleko ze szpitala bo na poczatku moj wczesniak pil tylko mleko moje z butelki. Zostalo mi tego troche to w tym tez mroze.
Pojemniki na mocz, wiesz a dlaczemu by nie skoro to sterylne a jak jeszcze wyparzylas to juz calkiem jest git. w koncu to tylko pojemnik a do czego to juz inna bajka
dobra ideee a nie chce mi sie, ze ojjjj
Pojemniki na mocz, wiesz a dlaczemu by nie skoro to sterylne a jak jeszcze wyparzylas to juz calkiem jest git. w koncu to tylko pojemnik a do czego to juz inna bajka
dobra ideee a nie chce mi sie, ze ojjjj
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #292036 przez angellika1
Adee a czemu tak myślisz że Cie nie kocham?? i teraz mi przykro Kocham Cie bardzo bardzo bardzo
Martucha wychodzi na to ze dzieci maja takie okresy mleko z butelki bleee Niki tez to mial teraz już w miare ładnie pije musisz przeczekać i przemycać dalej mleczko
Zresztą ja mam wrażenie ze nIki malo je jak myślicie?
godz 8 mleko 200ml
godz 11 kaszka (ze 120 mleka)
godz 14 obiadek okolo 190
godz 17 mleko 200 lub jak nie chce to owoce z kleikiem
godz 18.30 owoce (tylko w przypadku o 17 wypije mleczko)
godz 20 mleko z 2 lyżeczkami kaszki mennej
A nam dopiera prąd włączyli bo awaria byla od 10 ehh
Martucha wychodzi na to ze dzieci maja takie okresy mleko z butelki bleee Niki tez to mial teraz już w miare ładnie pije musisz przeczekać i przemycać dalej mleczko
Zresztą ja mam wrażenie ze nIki malo je jak myślicie?
godz 8 mleko 200ml
godz 11 kaszka (ze 120 mleka)
godz 14 obiadek okolo 190
godz 17 mleko 200 lub jak nie chce to owoce z kleikiem
godz 18.30 owoce (tylko w przypadku o 17 wypije mleczko)
godz 20 mleko z 2 lyżeczkami kaszki mennej
A nam dopiera prąd włączyli bo awaria byla od 10 ehh
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #292042 przez Pippin
hej
jestem u rodziców
nadrabiam z czytaniem my już po spacerku powiedzcie mi czy nie zrobiłam źle zabierajac go na zewnątrz jak jest -5
fajnie wiedziec ze można mrozić jedzonko dla maluszków martucha bardzo oryginalny pomysł z tymi pojemniczkami na mocz i w dodatku one są jałowe więc nei trza wyparzać
domii mój też budził sie dzis dosłownie co GODZINĘ!!!i ja sama zajmuję się Antkiem jeżeli chodzi o usypianie i o dziwo nawet wyspana jestem!!
Asik ja też staram sie robic wszystko jak Antoś się "bawi" sam heheheh żeby choć chwilę mieć jak śpi np żeby Was nadrobić
też bym gdzieś poszła kiniaa zazdraszczam pubu na naszym
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
nei ma baru a co dopiero pubu
martucha dziwna ta środowiskowa mleko to chyba podstawa pokarmu dzieci czy sie mylę???i trzymam kciuki za bratową
i kurde chciałabym widzieć minę tej co nie zjadła ani jednego pączka
soniu też dołączyłaś do grona zumby widzę i jak i jak??
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jestem u rodziców
nadrabiam z czytaniem my już po spacerku powiedzcie mi czy nie zrobiłam źle zabierajac go na zewnątrz jak jest -5
fajnie wiedziec ze można mrozić jedzonko dla maluszków martucha bardzo oryginalny pomysł z tymi pojemniczkami na mocz i w dodatku one są jałowe więc nei trza wyparzać
domii mój też budził sie dzis dosłownie co GODZINĘ!!!i ja sama zajmuję się Antkiem jeżeli chodzi o usypianie i o dziwo nawet wyspana jestem!!
Asik ja też staram sie robic wszystko jak Antoś się "bawi" sam heheheh żeby choć chwilę mieć jak śpi np żeby Was nadrobić
też bym gdzieś poszła kiniaa zazdraszczam pubu na naszym
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
martucha dziwna ta środowiskowa mleko to chyba podstawa pokarmu dzieci czy sie mylę???i trzymam kciuki za bratową
i kurde chciałabym widzieć minę tej co nie zjadła ani jednego pączka
soniu też dołączyłaś do grona zumby widzę i jak i jak??
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Pippin.
- kiniaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #292045 przez kiniaa
Domi obadam ten syrop moze nawet dzis jak zdaze a jak nie to w pon, jak taki dobry to sama sobie kupie
Happymama Ala po mamusi chudzinka moj David taki sam, tez nad obiadem sleczy a slodycze to pozera ale pamietam ze sama taka bylam i pewnie jestem nadal
Kasiek Boze, jak slysze takie historie ze dziecko ktos pobil to normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera biedny chlopczyk
Kasiek napisał:
co do krowiego mleka to tutaj w UK daje sie po 6 mcu serki takie jak np danonki i jogurty. Wazne zeby byly pelnotluste. No i dziecko z alergia tak jak moja Bella musi czekac do roku. A krowie mleko mozna po roku wprowadzic np David dostawal w przedszkolu pol kubka mleka krowiego a reszte mm
Martucha moje dzieci chca jesc w nocy a nie pic. Pamietam jak Davidkowi probowalam wciskac herbatke w nocy to tylko sie wkurzal i tyle. Ja tam bym dziecku nie zalowala
Asik super ze mebelki poszly
Happymama Ala po mamusi chudzinka moj David taki sam, tez nad obiadem sleczy a slodycze to pozera ale pamietam ze sama taka bylam i pewnie jestem nadal
Kasiek Boze, jak slysze takie historie ze dziecko ktos pobil to normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera biedny chlopczyk
Kasiek napisał:
Angelika ja bym jednak na zwyklym krowskim mleku nie dawala, nasze dzieciaczki jeszcze na to za male, podobno mozna dopiero od 3 roku zycia dac dziecku krowie mleko. Lepiej moze nie ryzykowac?
co do krowiego mleka to tutaj w UK daje sie po 6 mcu serki takie jak np danonki i jogurty. Wazne zeby byly pelnotluste. No i dziecko z alergia tak jak moja Bella musi czekac do roku. A krowie mleko mozna po roku wprowadzic np David dostawal w przedszkolu pol kubka mleka krowiego a reszte mm
Martucha moje dzieci chca jesc w nocy a nie pic. Pamietam jak Davidkowi probowalam wciskac herbatke w nocy to tylko sie wkurzal i tyle. Ja tam bym dziecku nie zalowala
Asik super ze mebelki poszly
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez kiniaa.
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #292046 przez Hania
angellika, podobno nabiał "przetworzony" nie uczula
kasiek, ja miałam kilka takich nocy i bardzo Ci współczuję
domii, współczuję nocki i życzę udanych zakupów:)
Asik, ...bo Ty też zaradna mama jesteś
kiniaa, fajnie oderwać się chociaż na chwilę od codzienności.
martucha, trzymam kciuki za bratową. A ta środowiskowa to chyba na jakimś haju była
kiniaa, współczuję nocki
avika, aj a właśnie skończyłam prasować
kasiek, ja miałam kilka takich nocy i bardzo Ci współczuję
domii, współczuję nocki i życzę udanych zakupów:)
Asik, ...bo Ty też zaradna mama jesteś
kiniaa, fajnie oderwać się chociaż na chwilę od codzienności.
martucha, trzymam kciuki za bratową. A ta środowiskowa to chyba na jakimś haju była
kiniaa, współczuję nocki
avika, aj a właśnie skończyłam prasować
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #292049 przez Pippin
Kasiek napisał:
powiesić za jaja
jejku slyszalyscie o tym trzylatku ktorego pobil konkubent matki??
skatowal go bo chlopczyk za wolno sie ubieral a on chcial zeby "dziecko chodzilo jak w zegraku" tacy zwyrodnialcy nie powinni miec prawa zyc posrod ludzi
zrobilabym mu to samo co on zrobil temu bezradnemu chlopczykowi
czemu są na tym swiecie tacy ludzie, nie to nie ludzie to zwierzeta
powiesić za jaja
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #292055 przez avika
Haniu to chodz do mnie bo u mnie jeszcze troche tego jest a wiesz co dwie pary rak to nie jedna a pogadac by w tym czasie mozna bylo
cdn... bo ja prasuje ale i tak na razie ema nie ma a synus sie bawi na macie to sobie tak w malych przerwach do was lookam
cdn... bo ja prasuje ale i tak na razie ema nie ma a synus sie bawi na macie to sobie tak w malych przerwach do was lookam
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez avika.
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona