BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #302599 przez jusia
Hej dziewczyny jestem jeszcze na chwilke, zaraz uciekam do pracki, ale mam nadzieje na max 2 godz :laugh:
Kasiek nie doradze, u nas to samo wychodzi, nie usypiamy małej
Adee :laugh: :laugh: :laugh: spokojnie ty to napewno jej zrobisz pyszną zupke :) ja to bym mogla sie obawiac ze bedzie jadła zupke o smaku wody :laugh:
Martucha!! no masakra, ale zna ten ból, ja juz prz T sie wogol enie wypowiadam, bo albo maja zawsze inne zdanie albo mnie nie słuchaja, olałam sikiem prostym :laugh: i mam ich gdzieś, jak beda cos chcieli tez ich zignoruje...
Happymamma :) bardzo dobrze im powiedzialas!! :)
Madzia spróbuje z chusteczkami jak mała wstanie :) może się zajmie wkońcu czymś sama :)
Zdjecia super!! :) jak zwykle kolorowe i słodziaszcze :)
A z Madzią...no ta rodzina jest cała patologiczna jak dla mnie :( :((((((( to jest takie przykre...jak mogli jej nie ochrzcić :(
jak doczytam wiecej to napsize...
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #302607 przez Renata Anna
Hej!

:( :( :( Jakaś dziewczyna mnie przelicytowała i nie będę miała tej pięknej, turkusowej bransoletki :( :( :( :angry:

Szukam innej...

A moja Celina zjadła właśnie 4 biszkopty rozmoczone w herbatce malinowej :lol:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #302613 przez Pippin
no i
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ciasto mianowicie pomarańcza którą dodałam jest GORZKA nei spróbowałam przed dodaniem do ciasta kkuuurrrrrrrrr........czaki :angry: :angry: :angry:

happymama to gdzie mam tego szukać o Asik? :lol:

hm Renatka biszkopty rozmoczone w herbatce dobry pomysł!!

jusia przyjemnej pracy
teraz u nas jest - 6 więc chyba ubiorę małego i siebie i idę :)
12 lata 11 miesiąc temu #302618 przez jusia
Renatko moze inna sie znajdzie :unsure: nie ma wiecej takch :unsure:

wy tak piszecie a moj M jest ANdrzej :( ale on nie jest taki uparty...chyba...
12 lata 11 miesiąc temu #302620 przez Nika_OK
Hejka :)

Buziak dla Nikosia :kiss:

Widzę, że wczoraj była dyskusja co do skoczków, ja pytałam o nie panią doktor wczoraj jak byliśmy badać bioderka i powiedziała że jak już siedzi to oki, tylko nie przesadzać i nie trzymać w nim dziecka przez pół dnia, ale od czasu do czasu nie ma problemu. A no i powiedziała też, bo mój Mąż się za mną kłócił cały czas o to, że jak dziecko samo nie siada to go sadzać nie wolno (nie mam pojęcia skąd mu to do głowy przyszło), że jak ma skończone 6 miesięcy iw miarę się trzyma to można już też powoli sadzać. Nelka siedzi sztywno, także u nas z tym problemu nie ma. Prowadzać jej oczywiście jeszcze nie powinniśmy, bo sama się nauczy chodzić :)
A, no a z bioderkami wszystko oki :)

martucha super, że to nie uszko :)
polówka świetna :)

kamila aj zawsze po słoiczkach daję Małej wodę do picia, dosłownie parę łyków, zresztą po mleku też, już nie pamiętam kto mi tak poradził, ale działa. Z tego co wiem to też śliwki działają rozluźniejąco.

anetka na śweżo zrobione musisz dawać wszystkie posilki i mleko i kaszki. Ja co by ułatwić sobie sprawę, gorącą wodę trzymam w termosie i zrobienie czegokolwiek to kwestia nie całej minutki :)

Jusia ja też używam Żywca, ale tylko ją grzeję, nie gotuję w ogóle

agusia świetne włoski Ci wyszły, aż sama zadzwoniłam do fryzjera i się umówiłam
:lol:

Pippin napisał:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Nie sądzę, ale i nie wykluczam :) Wczoraj do apteki nie dotarłam...
Olej tą pracę i nakłam w UP, bo to jakieś gówno...

dorotka my w spacerówce, bo już Mała musi świat oglądać, inaczej nie wysiedzi

sonia Maja cudna :)
Ile Twoja prababcia ma lat? W sile chyba masz dziadków, że się nie boisz z nimi Małej zostawić :) Ja mam dziadków już wiekowych dlatego też z automatu narzuca mi się podziw, że się nie boisz Majeczki zostawić ze starszymi ludźmi :)

Beti Filipek - cud, miód :)

adee a Majeczka jak zwykle przesłodka :)

Zmykam póki co...
Musze obmyśleć co tu szybkiego na obiad zrobić, bo pomysłu brak :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #302630 przez Renata Anna
Ale ze mnie gapa!!!

NIKODEMIE 100 LAT

Pippin Celina zajadała się jak nie wiem co... No i dziecko uczy się przełykać większe kawałki.. tzn... te mniej rozmoczone :)

Jusia no szukam dalej. Jeszcze podoba mi się taka w kolorach ziemi... Jak nie znajdę innej to tę biorę :)

allegro.pl/bransoletka-3w1-perly-seashel...ien-i2099471078.html

Nika podziwiam, bo ja na razie wzbraniam się przed ciążą jak mogę...
12 lata 11 miesiąc temu #302631 przez jusia
100 lat dla Nikiego :kiss: :kiss: :kiss:
Nika z tego co wiem to dziecko powinno samo usiąść, ale to moje zdanie...co do chodzików to ja jak byłam mała to miałam i nic mi nie jest :) ale ja małej nie kupie, bo ja przez chodzik nie aczkowałam a to jest ważne do rozwoju dziecka, tzn lepiej jak raczkuje ale oczywiście nie ma tragedii jak nie... ortopeda powiedzial zeby dac jej szanse na raczkowanie, bo jak bedzie w chodziku to sie nie nauczy poprostu...
Nika ja tez bede teraz tą wode tylko podgrzewac bo przy gotowaniu wytrąca sie kamień i potem woda taka metna jest :( bleeee(
cos mialam napisac jeszcze...skleroza :unsure:
no nic zmykam do pracy :( papa dziewczyny
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #302635 przez jusia
Renatka a właśnie o tych biszkoptach :) hehehe co do wiekszych kawałkow to mam problem... dalam małej wcozraj zupke z ryżem, takim rozmieknietym i kawaleczki były ale naprawde małe i mała miala po tym odruch wymiotny :( chyba te kawałki ryżu tak na nią działały...masakra jak ja ją naucze jesc takie rzeczy... dzisiaj bedzie druga próba :)

no dobra uciekam :)

PS bransoletka bardzo ładna :)
12 lata 11 miesiąc temu #302637 przez soniasg
Jusia bo oczywiście nie można wszystkich wkładać do jednego garnka :) ja poprostu mam złe doświadczenie z Andrzejami bo mój ojciec tak ma właśnie na imię....

uciekam na szmaty bo przyszła wypłata :D
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #302646 przez domii
Jusia napewno ci szybko zleci w pracy

Martucha ztym maluchem to rzeczywiscie bardzo madre :laugh:

Happymamma mialam juz wczesniej pisac ze Kurier jakis
o tej godzinie dzwonic a przesylka dopiero o 13 :angry: a w spoldzielni to zawsze mili fachowcy pracuja :dry:

Zuza Aleks swietny,zreszta pisalam na NK a co do poodbienstwa to napewno maja oboje orezechowe oczy no i doleczki :lol:

Kasiek ja ostatnio na spacerze bylam w niedziele bo takto strasznie zimno a jutro szczepienie wiec nie che zeby jakiegos kataru dostal,a jak nocka? a ja np.w dzien klade Blazejka tylko w lozeczku rano a takto to u nas na lozku albo w pokoju szwagierki i dopiero klade jak jest mega zmeczony i widze ze oczy mu leca wtedy pieluszka kocyk smok i dziecka nie ma :)

Renata no szkoda tamtej bransoletki ladna byla :(

a to moj Bączurek :laugh:

[url=http://www.suwaczki.com
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #302648 przez adee84
Błażejek śliczny :)
zupka ugotowana studzi się, zobaczymy co na nia moje dziecko :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #302650 przez Renata Anna
Domii już zamówiłam tę zieloną-brązową... Będzie mi pasowała do większości ciuchów... a poza tym jest o 30 zl tańsza :lol: Więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
Jusia to normalne, że dzieci mają taki odruch (mój mąż do tej pory jak myje zęby, to mu się chce wymiotować :D:D). Przyzwyczai się :)

Aaaa i jeszcze chciałam Wam napisać, że moje dziecko zjadło wczoraj pół piersi z kurczaka... Ugotowałam razem z marchewką, zmiksowałam i do tej papki dorzuciłam obiadek z gerbera (indyk z czymś tam). Wyszedł tego prawie pełny kubek i ta moja gwiazda zjadła WSZYSTKO!!!
Łakome to... :lol: :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #302667 przez aneta2611
hej :)

troszkę Was poczytałam i więcej nie zdążę bo Fifi wstał.

Happymamma, zastanawiałam się nad tym żeby skończyć karmić bo już nie mam siły wstawać w nocy co 2 godz... Piersi już prawie puste. Tej nocy próbowałam dawać Mu tylko kaszkę, jadł bardzo dużo ale nadal często się budził. Nie mam pojęcia jak Go tego oduczyć... Próbowałam dawać smoczek, wodę, ale to nic nie daje. Nie da się oszukać :(

doczytałam też temat zostawiania dzieci i tak się zastanawiam czy ja aby jestem do końca normalna. Nie potrafię i nie chcę zostawiać Filipka. Jak wychodzę do kościoła i zostawiam Go na godzinę to już mi ciężko... Czy to jest dobre? :(
12 lata 11 miesiąc temu #302669 przez adee84
ZJADŁA!!!!!jestem taaaaka dumna a zarazem smutna ;)
12 lata 11 miesiąc temu #302670 przez aneta2611
powiedzcie mi, cz nasze dzieci mogą jeść już biszkopty? zastanawiam się bo tam są przecdież jajka...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia