BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 9 miesiąc temu #329626 przez angellika1
Agusia czyatłam qurcze szukam i nie moge znaleźć taka ze szczypiorkiem

jutro ma być u nas 20 stopni może z Nikim nad morze pojedziemy na spacerek to powdycha jodu i mu troszkę to choróbsko przejdzie
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329630 przez domii
Angelika zdrowka dla Nikiego :kiss: ja teraz buraczana zupe robie tak ze gotuje wczesniej dwa buraki w lupinie do miekkosci i pozniej obieram kroje byle jak albo scieram na tarce i miksuje z mieskiem albo jeszcze z ziemniakiem i wtedy kolor jest i w smaku tez czuc-Blazej uwielbia ta zupke :) :) a kupy sa bordowe :laugh:

Pippin Antek boski i jak ladnie siedzi w pasniku :lol: Blazej tez sie podciaga ale go trzymaj pasy wiec nie fiknie :)

Asik robilam budyn wg twojego przepisu tylko nie mialam biszkoptow wiec dalam mu sok malinowy i
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:laugh: chociaz ciezko mu jesc przez dziaselka :(

Edytka Silvia sliczna jak zawsze:) u nas tez wiosna wkoncu mozna wyciagnac jakis plaszczyk a zimowke schowac :lol:

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329648 przez Pippin
ale moje dziecko ma charakterek :dry: chciałam mu zabrać butlę z mleczkiem nivei żeby móc go ubrać bo trudno z takim dupnym pojemnikiem a wręcz to niemożliwe jak sie rozdzierał za każdym razem jakbym go zywcem ze skóry obdzierała masakra

a jaki budyń dajcie przepis
12 lata 9 miesiąc temu #329655 przez Asik
yelooołłłł :D
u nas pięęękna pogoda :D
Własnie wróciliśmy od lekarza :D w płucaqch czysto ale trza antybiotyk do końca szamać, nooo i możemy na spacerek iść :D
Pani doktor oczy ze zdziowienia szeroko otwarła jak zobaczyła co Szymek potrafi :D u nas jest w gabinetach taki kojec i jak po badaniu dziecia mama rozmawia, chowa rtecepty itp itd to można tam dziecia wsadzić :D i ten mój pieron rach ciach podciągnął się i stoi i się śmieje:D

a co do fejsa ////to ja się przyznam .....siedzę tam caaały dzień,,,, booooo.... ja mam obsesję na punkcie gier :blush: :blush: :blush: Diamond dash , bubble saga, bubble witch saga i ostatnio angry birds namietnie rozwalam :D :D :D :D :D wielkie dziecko ze mnie :D

Pippin ale Antoś już duży :D

Domii to super że Błażejkowi zasmakował budyń :D :D

Angellika spacer tak tak tak :D :D

Edytko extra że Silvia juz podnosi się na rączkach :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 9 miesiąc temu #329657 przez domii
Asik napisał:

Domii ja robie ze 150ml mm . odlewam 50ml do kubeczka a resztę zaczynam gotować , do tego kubeczka z 50ml dodaje miareczkę ( taką z mm) mąki ziemniaczanej i pół żółtka :0 dokładnie mieszam i wlewam do gotującego sie mleczka :D Szymek uwielbia z biszkoptami LU :D więc ścieram mu dwa - trzy przez metalowe sitko , czekam aż przestygnie i Szymek zjada wszystko od razu :D

A dzisiaj jak kąpiel mu szykowałam to przyczłapał do łazienki za mną :D aż się wystraszyłam jak kichnął mi za plecami :D

Pippin taki :) :)

12 lata 9 miesiąc temu #329666 przez angellika1
jA TEZ SPRÓBUJE ZROBIC TEN BUDYŃ TYM RAZEM Z PRZEPISU aSIK A NÓŻ ZASMAKUJE nIKIEMU :)

aSIK JE TEZ GRAM NA FB NAJBARDZIEJ W MONSTER WORLD I BUBE SAGA :)
12 lata 9 miesiąc temu #329672 przez domii
Asik zdazylam zauwazyc ze maniaczka gier z ciebie :laugh: to super ze juz zdrowieje Szymek i idziecie na spacer :) Fajnie macie w tym gabinecie ze jest kojec,u mnie pelno zabawek i bardzo kolorowo ale jak wypisuje recepte to albo siedzi mi na kolanach albo lezy na kozetce

12 lata 9 miesiąc temu #329673 przez Pippin
ale mm można gotować?
12 lata 9 miesiąc temu #329676 przez domii
Pippin ja jak tylko zaczelo sie gotowac wlalam reszte i czekalam jak zacznie sie gotowac przemieszalam wszystko pare razy lyzka i tyle

12 lata 9 miesiąc temu #329684 przez Asik
Pippin można można :D nie zaszkodzi dzxieciowi :D :D

Noo Angellika wiem wiem że w bubble namiętnie pociskasz :D :D

Dmii a jakoś ostatnio tak gram i gram :D z nudów chyba :P no ii z Mareckim rywalizujemy :D heheh :D

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329687 przez Asik
Wszystkiego naaajlepszego dla MAjeczki i dla Mateuszka :D :D

12 lata 9 miesiąc temu #329690 przez jkardasz
hej hej :)
Jakos tak mialam nadzieje ze jak bedziemy u rodzicow to bede miala troche wiecej czasu na forum, dla siebie.. a tu pupa blada. tydzien mi spitolil tak szybko ze nawet nie wiem gdzie sie podzialy te wszystkie dni :(

Asik super ze z Szymonkiem juz lepiej :) a budyn dzis tez postaram sie machnac bo wczoraj jadl ten mleczny deserek waniliowy nestle i jak sie skonczyl to RYK :D taaaak smakowalo dziecieciu :)

Angelika,marze o wypadzie nad morze ale malzonek ma tyle zlecen ze nie da rady..

aaaaa i pytal czy ktoras nie chetna na malowanko bo daje rabaty duze jaj jedzie gdzies gdzie jeszcze nie bylismy bo wtedy nas zabiera i zwiedzamy heheheh

Dorotka, gratulujemy zabka :)a musze looknac na to forum moze cos Lesiowi wypatrze?!

Sylvii jaka zamyslona hehehe i jaka czapka boska!

Antek jaki zadowolony ze jedzonko juz idzie :) i jaki juz duzy!

Tak czytam o tych burakach i chyba tez jutro ugotuje mu burakowa zupe bo jeszcze burakow nie testowalismy :)za to na sniadanie uwielbia owisianke ze sliwkami, zajada sie nia ze szok! bo jak mu dawalam malnowa czy inna owocowa ryzowo-mleczna to jadl ale tak bez apetytu, chyba mu takie zbyt slodkie nie smakuja bo jak mieszam pol na pol z kleikiem kukurydzianym to wtrazala az mu sie uszyska trzesa :)

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
12 lata 9 miesiąc temu #329713 przez domii
MAJECZKO MATEUSZKU STO LAT :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #329724 przez jkardasz
no i oczywiscie STO LaT dla Mateuszka i Majeczki :*

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
12 lata 9 miesiąc temu #329754 przez Pippin
wszystkiego najlepszego dla Majeczki i Mateuszka

dzięki Asik :)

to robimy dzisiaj budyń :laugh:

myśmy buraka testowali i jest ok kupka czerwona tez była :)

niestety skonczyly sie czasy pisania z dzieckiem na kolanach nieposiedzi spokojnie eeehhhhh :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia